Het zwembad schoonmaken: hoe het zwembad schoon te houden

Een huis met een privézwembad is de droom van elke eigenaar. Het lijkt erop dat je alleen een plaats op je datsja-gedeelte hoeft te vinden, een kunstmatige vijver moet aanleggen en het einde moet aanpakken. Het moeilijkste is echter om voor hem te zorgen. Water - een geweldige omgeving voor de vermenigvuldiging van bacteriën en de vorming van slib, en de wind kan in één dag veel puin veroorzaken. Het zwembad in het land schoonmaken is een vaardigheid, mastering die je de schoonheid in je tuin kunt behouden.

Filter voor zwembadreiniging

Reinigingsmethoden

Er zijn verschillende manieren om water in het zwembad te reinigen. Welke klopt, hangt af van de mate van oppervlaktebesmetting en kosten. Conditioneel zijn ze onderverdeeld in 3 types:

 • mechanische;
 • chemische;
 • Electrophysics.

Om voor uw thuispool te zorgen, kunt u één optie kiezen. Als elke methode de juiste nuances heeft, kunnen de filtermethoden worden gecombineerd.

Mechanische methode

De meest ongecompliceerde en betaalbare manier om het zwembad schoon te maken zonder chemicaliën. Het water wordt door onze eigen handen op orde gebracht. Gebruik voor het reinigen van de bodem en muren speciale borstels, automatische en semi-automatische apparaten.

Stofzuiger voor zwembadreiniging

Planten filteren

Voor het verwijderen van kleine deeltjes kunnen filters en pompen worden gebruikt. Reinigingsapparatuur is geclassificeerd op basis van behoeften.

 • Zand. Dergelijke filters voor het reinigen van het zwembad zijn het goedkoopst van alle aangeboden. Ze zijn gevuld met kwartszand. Water dat door de pomp stroomt, wordt gereinigd, kleine deeltjes brokstukken bezinken in het zand, maar niet minder dan 20 micron. Voor alle eenvoud is het zandfiltratiesysteem niet populair bij de consument. Het vereist zorgvuldige zorg. Het filter moet elke week worden gewassen, onder een waterstroom worden vervangen. Als er een probleem is met de watervoorziening in je datsja-gedeelte, moet deze methode zeker worden opgegeven. Deze installatie is meer geschikt voor een opblaasbaar zwembad, waar water veel vaker wordt bijgewerkt.
 • Diatomintovye. Dit is een nieuw woord in de markt van filtersystemen. Water dat door de pomp stroomt, wordt gereinigd van de kleinste brokstukken - tot 3 micron! Een dergelijk resultaat wordt geleverd door diatomeeënaarde - dit zijn kleine deeltjes planktonschillen. Het nadeel van de methode is dat de cartridge snel verstopt raakt. Spoel het af, zoals een zandfilter, zal niet lukken, je moet een nieuwe kopen. Gezien de hoge installatiekosten is deze optie beslist niet de meest betaalbare.
 • Cartridge. Dit is een handig systeem van waterzuivering in het zwembad voor diegenen die een goed resultaat willen en tegelijkertijd niet te veel betalen. Het filterapparaat bestaat uit verschillende cartridges. Het vereist geen speciale zorg en laat geen deeltjes tot 10 micron door. Het kan op dezelfde manier als een zand onder een sterke stroom water worden gewassen. Eenmalige cartridges kunnen worden gebruikt. Zuivering van water in het zwembad van ijzer zal effectief zijn met behulp van filters. Cartridge-filters zijn een uitstekende optie wanneer u de framepools moet reinigen.

De reinigingsinstallatie moet het volledige volume water minstens drie keer per dag doorlopen. Het zal helpen om zich te ontdoen van grote brokstukken in het water (bladeren, gras) en kleine, bijvoorbeeld, haar en insecten. Voor het beste resultaat is het noodzakelijk dat de pomp niet minder dan 6 uur werkt.

Het zwembad schoonmaken met een robot

Typen filters

Het is belangrijk dat geen enkele filterpomp bestand is tegen de plaque die zich vormt op de wanden en onderkant van de tank. Voor mechanische verzorging worden allerlei onderwaterstofzuigers gebruikt voor het reinigen. Ze zijn onderverdeeld in typen:

 • Manual. Goedkoop apparaat voor de verzorging van het opblaasbaar zwembad. Het is verbonden met de filtereenheid.
 • Semi-automatische. De eenheid is duurder dan handmatig. Het voordeel is dat het autonoom kan werken en is uitgerust met een vuilniszak. Geschikt voor het reinigen van zwembaden van gemiddelde grootte.
 • Automatisch. Het wordt gebruikt om het oppervlak van grote waterreservoirs te reinigen. Dit zijn krachtige en manoeuvreerbare apparaten die grootschalige gebieden kunnen verwerken.

Deze hulpmiddelen in het arsenaal van de poelhouder zijn echter niet voldoende.

1

Handmatige zwembadreiniging

Speciaal gereedschap

Het zwembad met uw eigen handen schoonmaken, zal alleen maar vertrouwen in de zuiverheid toevoegen, wat betekent dat u niet zonder een hele reeks primitieve, goedkope, maar noodzakelijke apparaten kunt.

 • Satchok is een goede assistent bij het schoonmaken van het zwembad. Budget alternatief voor de skimmer. Met behulp van een oppervlaktenet is het mogelijk om zichtbaar vuil van het wateroppervlak te halen, en met behulp van een diep net om dingen van de bodem te laten vallen, zonder ze te beschadigen.
 • Een handborstel is een ander goedkoop hulpmiddel dat, in bekwame handen, bestand is tegen vuil op de muren van het zwembad en een automatische stofzuiger. De waarheid hiervoor is om inspanningen te leveren en je tijd door te brengen.

De mechanische methode is een nogal omslachtige optie. Het reinigen van het water in het zwembad met uw eigen handen is geschikt voor diegenen die veel vrije tijd hebben. Als dat niet het geval is, kunt u andere methoden voor verontreinigingsbeheersing overwegen.

Het zwembad van roest schoonmaken

Chemische methode

Zoals de naam aangeeft, zal in dit geval een heel complex van chemicaliën helpen bij vervuiling. Om een ​​betere waterkwaliteit te bereiken, kan deze methode niet alleen door een mechanische worden vervangen, omdat alleen met behulp van chemie de pool kan worden gereinigd van deeltjes kleiner dan 3 micron. Speciale reinigingsmiddelen voorkomen bovendien de vermenigvuldiging van schadelijke micro-organismen in het water.

Chemisch reinigen helpt om de volgende resultaten te bereiken:

 • normaliseert het Ph-niveau;
 • desinfecteert water;
 • voorkomt het optreden van slib en kalkhoudende afzettingen;
 • voorkomt dat water kan beslaan.

Het zwembad schoonmaken met zout

Stofzuigen van het zwembad

Deze methode kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen.

 • Chloor. De meest populaire manier om het zwembad te reinigen is chlorering. Het wordt gebruikt op openbare plaatsen. Chloor is goedkoop en goed bestand tegen schadelijke bacteriën. Je kunt de zwembadwitheid thuis chloreren. Echter, gevallen van
  een allergische reactie op een chemische stof zijn niet uitgesloten, bovendien heeft het een onaangename geur. Het overschrijden van de dosis chloor kan brandwonden op de huid veroorzaken.
 • Brom. Dit betekent voor het schoonmaken van het zwembad heeft geen onaangename geur, maar gaat met micro-organismen erger. Tegelijkertijd zijn de kosten hoger dan die van chloor. Dus hier is het nodig om prioriteiten correct in te stellen.
 • Actieve zuurstof. De duurste optie en het meest effectief. De werkzame stof doodt ziektekiemen. Laat de huid en het haar niet bederven en irriteer het slijm niet. Water met opgeloste zuurstof is geurloos, maar de concentratie is uitermate belangrijk; een overschrijding van de dosis veroorzaakt brandwonden.
 • Algaecide-preparaten. Ze zijn nodig om zich te ontdoen van slib, algen en andere varianten van de "bloei" van water, waaruit het groen wordt. Ze zijn hypoallergeen, effectief, maar onderscheiden zich door een hoge prijs.
 • Koper vitriool. Deze stof voorkomt de troebelheid van water, de vorming van algen. Na gebruik van kopersulfaat verdwijnt een onaangename geur en vindt een korte desinfectie plaats. Met deze tool moet je uiterst voorzichtig zijn. Wanneer een overdosis wordt toegediend en ingenomen, kan het ernstige vergiftiging veroorzaken, wat tot de dood kan leiden.
 • Waterstofperoxide. Zuivering van het zwembad door waterstofperoxide wordt gebruikt om water te desinfecteren, zelfs in aquaria. Water met de toevoeging van perhydrol wordt een blauwachtige kleur. Er is een vaste aanbeveling voor peroxideverdunning. Als hij in de waterige omgeving komt, valt hij uiteen. Een dergelijke chemische reactie maakt het water ongeschikt voor bacteriën en micro-organismen. Water wordt transparant en een onaangename geur verdwijnt. De noodzaak om water te verversen of te zuiveren zal nog ongeveer een paar maanden duren, maar in de eerste 24 uur na de procedure is het verboden om behandeld water te gebruiken. Zuivering van water in het zwembad door waterstofperoxide is een goedkope en effectieve manier om weg te gaan.
 • Zielonka. Ervaren eigenaren zijn er zeker van dat het schoonmaken van het water in het zwembad aan de datsja niet veel geld zou vergen. In de praktijk is het een goed desinfectiemiddel. De inhoud van de bubbelgroen wordt toegevoegd aan het zwembad en er zijn geen problemen met de waterkwaliteit gedurende een maand.

Water stofzuiger

Het zwembad schoonmaken met groen

Tabletten voor het reinigen van zwembaden

De markt van middelen voor de verzorging van het zwembad is nu vol met voorbereidingen voor elke smaak en portemonnee. Poeders, korrels, gelachtige substanties, tabletten. De meeste zijn onschadelijk voor de menselijke gezondheid, maar u moet hun verschillen, classificatie en toegestane concentratie kennen.

U kunt bijvoorbeeld speciale tablets gebruiken om de pools te reinigen. Deze middelen voor onmiddellijke effectiviteit werken onmiddellijk op verschillende fronten:

 • ontsmet;
 • Lijn het Ph-niveau uit;
 • verwijder plaque en organische afzettingen.

Het kan gezegd worden, dit is een universele tool voor waterzuivering in het zwembad, op basis van chlorering. Toegegeven, niet alle zwembadbezitters weten hoe ze chemicaliën goed moeten hanteren.

Lees de instructies voordat u een tablet koopt of raadpleeg de verkoper. Misschien is het voor het oplossen van de tabletten nodig om het zwembad klaar te maken - dit hangt af van de oorspronkelijke staat van de tank.

Chemisch reinigen van het zwembad

Het zwembad schoonmaken met zuurstof

Elektrofysische methode

Deze methode wordt als geavanceerd beschouwd en het gebruik ervan vereist aanzienlijke monetaire kosten. De methode is goed voor degenen die willen doen zonder chloor en andere agressieve medicijnen. Bovendien is het veel effectiever en veiliger voor een persoon.

ozonation

De methode om het zwembad te reinigen met ozon op het hoofd is hoger dan bij zuurstof. Op voorwaarde dat beide oxidanten zijn, is de kracht aan de ozonzijde. Het is veel effectiever in het bestrijden van virussen en schimmels, het ruikt niet en veroorzaakt geen allergische reacties. Overdosering met ozon zal geen bijwerkingen veroorzaken. Het lijkt erop dat dit de beste optie is om te reinigen, maar het heeft ook zijn nadelen:

 • heeft een korte actie, omdat accumuleert niet in water;
 • kan inhalatie veroorzaken bij inademing;
 • Alleen het water dat door het apparaat stroomt wordt behandeld, terwijl de wanden en de bodem van het bassin intact blijven;
 • hoge prijs.

Mechanische reiniging van het zwembad

ionisatie

Wanneer ionisatie wordt uitgevoerd, wordt het water behandeld met zilver- en koperionen. Ze zuiveren ook water van alle ongewenste onzuiverheden. Voordelen van deze methode: hypoallergeen, langdurig effect, nabehandeling, water kan zelfs worden gedronken, geen geur. Nadelen bestaan ​​ook - dit is slechte kennis, en ook dat het niet parallel met andere methoden van desinfectie kan worden gebruikt.

Het zwembad schoonmaken

Ultraviolet behandeling

Dit is een van de meest economische en effectieve manieren. Tijdens de verwerking passen micro-organismen zich niet aan UV-stralen aan. Het is onschadelijk voor mensen. Het is zeer ongemakkelijk dat het constant nodig is om de concentratie van ijzer in water te noteren. Bovendien vindt desinfectie alleen plaats op het moment van de behandeling.

Het zwembad schoonmaken met ozon

Nadat u alle methoden voor het schoonmaken van de thuispool heeft bestudeerd, kunt u tot de conclusie komen dat iedereen het moet proberen. In elk zijn er geschikte opties voor prijs en gemak. Het belangrijkste om te onthouden is dat u de schoonmaakprocedures regelmatig moet uitvoeren.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

33 − 27 =