Siding voor een baksteen in het ontwerp van de kelder (24 foto’s)

Als je je eigen huis of datsja hebt, willen mensen dat het er mooi en elegant uitziet, dus veel mensen willen een unieke voering van het huis maken. Momenteel biedt de markt de mogelijkheid om het materiaal hiervoor te kiezen. Een van dergelijke materialen is de kelderverdieping gevelbeplating voor baksteen. Het vindt toepassing in de vorming van een standaard bakstenen buitenkant.

kenmerken

Panelen voor bakstenen werden vroeger alleen gebruikt als de basis gesloten was vanwege de prohibitieve prijs. Nu is dergelijk materiaal voor bijna iedereen beschikbaar. Fabrikanten van deze panelen ontwikkelen alle nieuwe technologieën waarmee u talrijke soorten textuurelementen voor het villen van het huis kunt verkrijgen.

Witte gevelbeplating voor stenen

Cement gevelbeplating voor bakstenen

Siding voor een baksteen heeft bepaalde onderscheidende kenmerken:

 • Gebruikt voor het afwerken van de kelder of het hele huis;
 • De dikte van de elementen is ontworpen om mechanische schade te weerstaan;
 • Mogelijke gedeeltelijke toepassing in combinatie met conventionele gevelbeplating bij het bedekken van het gehele oppervlak van het huis;
 • Schone installatiehandelingen;
 • Verschillende kleurenschema's zijn mogelijk (bruin, rood, geel, witte steen).

Deze panelen zijn geschikt voor het afwerken van elk gebouw gemaakt van verschillende muurmaterialen. Je kunt een bakstenen landhuis of een stenen paleis maken.

Kelder siding voor bakstenen

Siding voor stenen voor plint

species

Geconfronteerd met baksteen gevelbeplating is verdeeld in verschillende categorieën op basis van de kleur van de panelen, maar er zijn ook verschillende soorten baksteen gevelbeplating voor het productieproces:

 • Metalen gevelbeplating voor bakstenen - bij de productie van het materiaal, staal of aluminium wordt gebruikt. Het is ook bekend als ijzeren gevelbeplating. Het heeft de eigenschappen van niet-brandbaarheid, weerstand tegen schokken, duurzaamheid, inertie voor water, lage temperaturen, ultraviolette stralen. De bovenste laag panelen wordt gevormd door een laag zink, die helpt beschermen tegen roest. Wanneer een deuk optreedt, wordt het paneel zelden hersteld. Deze soort wordt vooral gebruikt in de bekleding van industriële gebouwen of hozpostroek. Wanneer de lambrisering vereist is om een ​​sterk frame te installeren, hebben de panelen een zwaar gewicht.
 • Vinyl gevelbeplating voor bakstenen - bij de productie van polyvinylchloride wordt gebruikt, wat het mogelijk maakt om een ​​structuur te creëren die lijkt op echte baksteen. Het materiaal behoudt luchtmassa's, wat de thermische isolatie-eigenschappen beïnvloedt. Panelen hebben inherente eigenschappen van duurzaamheid in water, vorstomstandigheden, ultraviolette straling, vuur. Het belangrijkste kenmerk van dit type is het lage gewicht van de panelen, wat het snelle proces van de bekleding beïnvloedt. Ook kunnen de panelen gemakkelijk worden gesneden en de resterende onderdelen worden opgeslagen.
 • Fibro-cement gevelbeplating - geproduceerd met behulp van cement en cellulosevezels. Het resultaat is een solide monolithische coating. Deze soort onderscheidt zich door een hogere prijs in vergelijking met andere soorten. Dergelijk materiaal heeft een grote massa, waarvoor de hulp van anderen nodig is om te eindigen. Wanneer je geconfronteerd wordt, is het noodzakelijk om voorbereidend werk uit te voeren om de muren en het funderingsonderdeel te versterken. Panelen zijn vorstbestendig en niet blootgesteld aan UV-stralen.

Paneelproducenten proberen het assortiment uit te breiden door nieuwe soorten materialen uit te vinden.

1

Er is dus een soort gevelbeplating gemaakt van vinyl, gekenmerkt door de aanwezigheid van een kachel. De panelen lijken op een sandwichconstructie met een grote dikte. In dit geval kunt u geen isolatie van het huis uitvoeren.

Decoratieve bakstenen gevelbeplating

Siding onder baksteen voor thuis

Voor- en nadelen

Afwerking gevelbeplating voor baksteen heeft een aantal voordelen:

 • Het materiaal is bestand tegen negatieve effecten van zonlicht, lage temperaturen, regen, wat bijdraagt ​​tot de bescherming van muren en isolatie tegen vernietiging.
 • De productieprocedure is ontworpen voor de productie van monolithische componenten van een baksteenopstelling, die vergelijkbaar zijn met een echt bakstenen metselwerk. Niet-brekende panelen laten geen spelinggebieden toe.
 • Tegenover de buitenkant van het huis met een opruiming onder een baksteen wordt gekenmerkt door een gebrek aan problemen bij het werken.
 • Defecten op de panelen komen zelden voor, alleen wanneer onderworpen aan mechanische actie met voldoende druk.
 • Praktisch van toepassing is gerechtvaardigd door het bereiken van het minste aantal afvalstoffen tijdens gevelafwerking.
 • Lange levensduur.
 • Milieuvriendelijke panelen.
 • Lage arbeidskosten in vergelijking met de afwerking van een baksteen of steen.

Siding voor bakstenen front

Opruimen voor baksteen, vezelcement

Opruimen voor een baksteen in het interieur

Siding voor baksteen, naast positieve kwaliteiten, heeft ook dergelijke nadelen:

 • Als de installatie niet correct is, is het mogelijk om het ontwerp te wijzigen, bij lage of hoge temperaturen worden de panelen samengeperst en uitgebreid, zodat de bekledingstechnologie strikt in acht moet worden genomen.
 • Kleuroplossingen in vergelijking met klinkersteen of kunststeen zijn niet zo divers.
 • Met nauwkeurig onderzoek ziet u het verschil tussen imitatie en echt metselwerk.

De aanwezigheid van een aantal tekortkomingen heeft in veel gevallen geen invloed op de keuze van gevelbeplating voor baksteen voor buitendecoratie, omdat de prijs van dergelijk materiaal veel lager is. Bovendien kun je de bruine of gele look van de panelen kiezen en een klinkerachtige klinker maken.

Siding onder de steen

Opruimen voor baksteenklinkers

Bruine gevelbeplating voor bakstenen

toepassing

Huis gevelbeplating met baksteen imitatie in de meeste situaties wordt uitgevoerd van buitenaf, maar het is mogelijk om dergelijke elementen te gebruiken in het gebouw. Toepassing opties:

 • Geconfronteerd met het algemene oppervlak van de zijkanten, het keldergedeelte, de veranda kolommen bij het bouwen van een groot huis. De kleuren met de meeste voorkeur zijn bruin en wit. Ze kunnen worden gecombineerd met gepleisterde en geverfde muren.
 • Met uitzicht op de barbecue of open haard in het huis. Vervolgens worden panelen uit vezelcement gebruikt, omdat er direct vuur is.
 • Voor het afwerken van priëlen, paviljoens, homestead gebouwen.

Voor decoratieve doeleinden kunt u een ander kleurenpaneel gebruiken. De plint is uitgevoerd in donkere tinten en de rest is gemaakt in lichte kleuren.

montage

Installatie van de zijspoor onder de steen begint met de installatie van de kist. Het wordt vaker gemaakt van een metalen profiel, wat het proces van werken met metalen gevelbeplating of vezelcementelementen vereenvoudigt.

Je moet ook de hoeveelheid materiaal berekenen. Om dit te doen, moet u de lengte en hoogte van de muren meten. Opgemerkt moet worden dat het samenstel de aanpassing van de figuur vereist, dus het is noodzakelijk om een ​​voorraad van 10% te voorzien.

Rode gevelbeplating voor bakstenen

Metalen gevelbeplating voor bakstenen

Opbouwinstallatie onder baksteen

Voordat u het materiaal aan de buitenkant van het huis installeert, moet u de instructies lezen, die de grootte aangeven van de benodigde openingen tussen de afzonderlijke elementen. Stadia van installatie:

 1. Het eerste paneel wordt op de startbalk geplaatst, zodat de hoek niet naar de profielrand hoeft te gaan. De werken worden van links naar rechts uitgevoerd.
 2. Nadat het paneel naar rechts is verschoven, wordt de voeglaag aangebracht totdat deze stopt.
 3. Plaats het paneel in een hoek.
 4. Bevestig het paneel met spijkers of zelftappende schroeven.
 5. Het tweede paneel wordt in het profiel geplaatst en gaat naar het eerste element.
 6. Herhaal de procedure voor het instellen van panelen aan het einde van de dop.
 7. Bevestigen van de zijspoor op de hoekdelen met behulp van een profiel of een hoek.
 8. Decoratie van een andere muur.

Het proces eindigt met de montage van het pasprofiel, waarbij het nodig is eerst gaten te maken in de maat groter dan de diameter van de bevestigingsmiddelen. Maak tegelijkertijd een bijlage aan de fundering en vul de randen van de panelen. Het is toegestaan ​​om een ​​verzegelde verbinding te gebruiken voor extra versterking.

Siding voor baksteen voor buitenwerken

Geconfronteerd met het huis met opruimen onder baksteen

Opruimen voor bakstenen op de kist

Tijdens het proces is het noodzakelijk om een ​​dock soepel te maken zonder overmatige kracht uit te oefenen. Tijdens het bevestigen hoeft u geen hardware in de meegeleverde montagepinnen te steken om te beschermen tegen mogelijke vervormingsveranderingen.

Siding voor opruimen onder baksteen

Siding onder baksteen

Panelen voor baksteen

Onderhoudsinstructies

Als u panelen van verschillende productie kiest, moet u bepaalde regels voor materiële zorg volgen:

 • Verwijder aan het einde van de installatie de buitenfilm en veeg het oppervlak af met een droge doek;
 • Was beter met een vochtige doek of een stroom water, van boven naar beneden gericht.
 • Metalen gevelbeplating voor stenen wordt vaker gekrast, dus na het detecteren van schade, is het noodzakelijk om het oppervlak schoon te maken, te primen en te verven.
 • Panelen kunnen worden gewijzigd als het oppervlak niet kan worden hersteld.

Tijdige en hoogwaardige zorg draagt ​​bij aan de lange levensduur van de gevel.

Grondbeplating is een van de esthetische materialen voor het afwerken van huizen. Verschillende soorten panelen voor baksteen maken het mogelijk om unieke decoratieve fineren van verschillende kleuren en structuren te maken. Dergelijk gevelmateriaal zal de wanden van het huis op betrouwbare wijze vele jaren beschermen.

Opruimen voor een baksteen met een kachel

Vinyl gevelbeplating voor bakstenen

Opruimen voor een baksteen voor een landhuis

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

68 − = 64