Zwart-witte slaapkamer (50 foto’s): mooi interieur met modieuze accenten

De zwart-witte kleur roept tientallen, zo niet honderden associaties op. Dit klassieke beeld film, en populaire dress code, en nostalgie naar de Sovjet-schooljaren, en Zebra, die vaak wordt vergeleken met ons leven, en nog veel meer.

Gezellige zwart-witte slaapkamer

Dus de stijlen, waar deze kleuren geschikt zijn, zijn het meest divers:

 • altijd actueel klassiek ontwerp;
 • chique modern;
 • een intrigerend oosten;
 • laconieke minimalisme;
 • onnavolgbare art deco;
 • hightech, barok, enz.
Gezellige zwart-witte slaapkamer met een werkplek
Rode accenten in de zwart-witte slaapkamer

Romantische zwart-witte slaapkamer
Zwart-witte slaapkamer in Scandinavische stijl
Zwart-witte slaapkamer met een grijs glanzend paneel

Zwart en wit mooie slaapkamer in Scandinavische stijl
Zwart en wit gezellige slaapkamer in Scandinavische stijl

Zwart-witte slaapkamer met een werkende plaats
Zwart en witte slaapkamer met beige vloer

Slaapkamer in zwart en witte kleuren: klassiek

Ontwerpers bieden verschillende opties voor het maken van een zwart-witte slaapkamer in een klassieke stijl.

 1. De basis van het interieur is zwart. Het wordt gebruikt voor ruimtes met een groot oppervlak om een ​​'kamer'-effect te creëren.
 2. De hoofdrol wordt gespeeld door witte kleuren, waardoor de ruimte van de ruimte visueel wordt vergroot (de meeste van deze methoden zijn geschikt voor kleine slaapkamers).

Ter attentie: een combinatie van zwart en wit in dezelfde verhoudingen - een onsuccesvol ontwerp dat de situatie in een deprimerende en weerzinwekkende ruimte maakt.

Stijlvolle zwart-witte slaapkamer
Zwart en witte slaapkamer in klassieke stijl
Zwart en witte slaapkamer in een klassieke stijl met een spiegelwand
Zwart en witte slaapkamer in klassieke stijl
Kleine zwart-witte slaapkamer in klassieke stijl

Witte kleur

Als de slaapkamer meer wit is, moet er speciale aandacht worden besteed aan de decorartikelen. Ze zouden zwart moeten zijn:

 • bepaalde meubels;
 • bedspreien of kussens op het bed: eenvoudige stoffen en banale prints zijn hier niet geschikt. Baldachin, gordijnen en schilderijen moeten ook enorm zijn, zoals het een klassieker betaamt;
 • vazen;
 • eerder donkere achtergronden, enz.

Niet minder belangrijk is de verlichting: verborgen lampen of tafellampen. Zwart-witte slaapkamer in deze stijl is een uitgebalanceerde verdunning van de witte kamer met zwarte accenten.

Voordat u een soortgelijk interieur kiest, moet u bovendien al zijn voor- en nadelen kennen. Meubels met een lichte kleur bijvoorbeeld, worden snel vies, stof zet zich vast en in het algemeen zijn alle defecten goed merkbaar.

De belangrijkste witte kleur in de zwart-witte slaapkamer

Zwarte kleur

Sommigen beschouwen de "zwarte basis" van de slaapkamer grimmig. Maar hier heeft u een competente aanvulling nodig op het interieur van witte elementen, evenals andere kleuren (niet meer dan twee of drie):

 • Verdun het contrast met behulp van grijze of rode accenten (bed, kledingkast, enz.);
 • gebruik bij ramen vaak zwart-witte horizontale jaloezieën of gordijnen;
 • heldere foto's in combinatie met zwart-witfoto's, de originele beddensprei op het bed - dit alles is een uitstekende oplossing;
 • Meubels moeten worden gekozen zonder scherpe hoeken en met de aanwezigheid van vloeiende lijnen - de situatie in de kamer wordt milder en gezelliger.

Belangrijk: een zwart-witte slaapkamer is niet geschikt voor mensen met een zwak zenuwstelsel, omdat de constante aanwezigheid van zwarte kleur depressie kan veroorzaken.

Klassiek zwart-wit slaapkamer kan worden gemaakt tegen de achtergrond van een perfect witte muren (plafond gekleurd donker), maar in dit geval, het meubilair vereist een
andere - compenseren ongebruikelijk voor dit gebied eenvoud: verdraaid smeedijzeren kroonluchter, gesneden witte rug stoel en leg houten stoel in de klassieke stijl.

De zwarte hoofdkleur in de zwart-witte slaapkamer
Oranje, groen en andere accenten in de zwart-witte slaapkamer

behang

Muren zijn het eerste waar iedereen aandacht aan besteedt bij het betreden van de kamer. Het zwart-witte interieur van de slaapkamer, of beter gezegd de aantrekkelijkheid ervan, bepaalt direct het behang. De laatste kunnen in elke stijl worden uitgevoerd, maar tegelijkertijd mogen het niet te grote of kleine patronen zijn - dit ontwerp is niet wenselijk in het recreatiegebied.

Op te merken: geen slechte optie voor een zwart-witte slaapkamer is het behang (natuurlijk, in vergelijkbare tonen).

De tweede stap na het kiezen van het patroon en materiaal is het correcte gebruik van het behang, dat wil zeggen, de kleurverdeling.

1
Zwart en wit behang met een patroon in de slaapkamer

Met behulp van gecombineerde achtergronden is het eenvoudig om de volgende resultaten te krijgen:

 • zonirovat ruimte met behang: de slaapplaats is gescheiden van de rest van de kamer;
 • belicht de belangrijkste voordelen in de stijl van het interieur;
 • vergroot visueel de grootte van de slaapkamer (donker plafond en lichtbehang).
Zwart en wit behang met een afbeelding in de slaapkamer

Hoe een slaapkamerbehang te bestemmen

In dit geval moet wallpaper of wallpaper alleen zwart en wit zijn.

 1. Bij het ontbreken van deuren creëert u een vloeiende overgang in zwart-witte kleuren met behulp van krullende plinten in de algemene stijl van de kamer.
 2. Alle gebreken in de muren "sluiten" het zwarte behang en de meer succesvolle elementen van de slaapkamer (foto's, vazen, enz.), Integendeel, markeren wit behang.
 3. Als de slaapkamer klein is, gebruik dan een andere methode: witte muren, plafond en zwarte vloer.

Je kunt decoreren met monotoon behang (geschikt en vaag behang), de hele kamer, decoreren met zwart-witte elementen terwijl de muur achter het bed.

En nu zullen we het ontwerp van de slaapkamer in zwart-witte kleuren gedetailleerder bekijken, rekening houdend met andere stilistische beslissingen.

Zwarte muren in de slaapkamer
Zwart-witte slaapkamer met een zwart plafond

Hi-tech

Het lijkt erop dat zwart en wit - de basis van deze stijl en het organiseren van de slaapruimte gemakkelijk zal zijn. Maar er zijn bepaalde nuances. Het belangrijkste concept is maximaal pragmatisme en strikte geometrie. De muren zijn gedecoreerd met wit behang en de vloer en het plafond in alle grijstinten. Onveranderlijk zwart wordt alleen gebruikt op beperkte oppervlakken:

 • een deken op het bed;
 • sommige meubels;
 • schilderijen in zwarte lijsten en gordijnen.

Hi-tech tolereert geen chic en nietsdoen - alle kleine dingen die in de slaapkamer nodig zijn, schoongemaakt door de deuren van planken en kasten.

Zwart-witte slaapkamer in high-tech stijl
Zwart-witte slaapkamer met glanzende high-tech oppervlakken
Rond bed in zwart-witte slaapkamer in hightech-stijl

minimalisme

En hier, zo goed mogelijk, zal de zwart-witte schaal het doen. De achtergrond is witte muren en plafond. De decoratie van de slaapkamer in dergelijke kleuren benadrukt de bescheidenheid en nobelheid van de situatie. Meubels moeten in minimale hoeveelheden zijn: een paar nachtkastjes, een bed en een kleine bank. Accessoires, gordijnen en textiel zijn monofonisch en ook zo eenvoudig mogelijk.

Zwart-witte slaapkamer in de stijl van minimalisme

Chique en decoratief zijn toegevoegd met originele accenten: gelakt meubilair of tegels op de vloer, waar het plafondlicht wordt gereflecteerd.

De populariteit van deze stijl groeit snel. Nog niet zo lang geleden was het onmogelijk om een ​​slaapkamer of een kantoor zonder rekken en kasten met boeken voorstellen, maar met de ontwikkeling van computer-technologie, al deze dingen zijn makkelijk te compact gadgets te vervangen.

Grote zwart-witte slaapkamer in de stijl van minimalisme
Minimalistisch interieur van een zwart-witte slaapkamer
Zwart-witte slaapkamer in een minimalistische stijl
Zwart en wit minimalistisch slaapkamerontwerp
Zwart en witte slaapkamer met een minimum aan decor
Minimalistische slaapkamer in zwart-witte kleuren

Art Deco

Dankzij een beetje glamour ziet deze stijl er in zwart en wit geweldig uit. Bijvoorbeeld, een complex spel van plooien op de witte muren vormen een zwarte gordijnen, behang op het plafond en lichtgrijs tule en unieke decoratieve accessoires betovert u met een mystiek.

Door de slaapkamer te verdunnen met felle accenten, is het een volwaardige kinderkamer.

Zwart en witte slaapkamer in Art Deco-stijl
Zwart en wit grote slaapkamer in Art Deco-stijl
Stijlvolle zwart-witte slaapkamer in art-decostijl
Luxueuze zwart-witte slaapkamer in art-decostijl
Zwart en wit slaapkamer-woonkamer in Art Deco-stijl
Grote zwart-witte slaapkamer in art-decostijl
Zwart-witte slaapkamer met gouden decor in Art Deco-stijl

Oosterse stijl

Het wordt algemeen aangenomen dat oosterse motieven een overvloed aan verguldsel, kleuren en felle kleuren zijn. De zwart-witte slaapkamer in oosterse stijl heeft echter een ander concept - de aanwezigheid van houtsnijwerk en veters. Dit ontwerp lijkt op een roosterkader van scheidingswanden tussen de vrouwelijke en mannelijke kamers, wat typerend is voor de oostelijke landen. Ornamenten worden ook gevonden bij het versieren van meubels en het versieren van muren. Het bed moet chic en groot zijn.

Zwart en witte slaapkamer in oosterse stijl

De vloer is een schaakbord, dat wil zeggen een combinatie van zwarte en witte tegels.

Voeg dit effect toe aan interessante stickers op het glas. In de slaapkamer is het gebrek aan natuurlijk licht niet kritisch en de resulterende schaduwen van het gecreëerde "glas in lood" vullen het interieur met dramatiek.

retro

Het is niet nodig om iets nieuws uit te vinden: het ontwerp zal elke oude film oproepen. Naast zwarte en grijze objecten speelt hun vorm ook een belangrijke rol: enigszins naïef en originele retroaccessoires. Om de zwart-witte retro slaapkamer nog origineler te maken, kun je het interieur aanvullen met een imitatie van een oude telefoon met een wijzerplaat, een vintage tafel of een bed.

Niet minder origineel zal eruit zien en zeldzame vintage foto's.

Zwart en witte slaapkamer in retro stijl

gotisch

Deze stijl is perfect voor een zwart-witte slaapkamer. Werkelijk van dit ontwerp is niet voor iedereen vanwege de overvloed van zwarte kleur, dat is deprimerend. Maar hier kun je een uitweg vinden. Voeg bijvoorbeeld aan het interieur van de slaapkamer heldere lichtelementen en prachtige vormen toe. Het ziet er zeer stijlvol design met smeedijzeren bed, versierd met een witte kap, met stroken kaptafel, spiegel en ongebruikelijke plafond met lijstwerk.

Zwart en wit slaapkamer in de stijl van de gotiek
Ongebruikelijke zwart-witte slaapkamer met gele accenten
Zwart en witte slaapkamer met lila accenten
Kleine knusse zwart-witte slaapkamer met koraalaccenten
Modieuze zwart-witte slaapkamer
Zwart-witte slaapkamer met dierenprint
Zwart-witte slaapkamer in Scandinavische stijl met een ronde spiegel
Zwart en witte slaapkamer met groot raam
Zwart en witte slaapkamer met crèmevloer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 31 = 36