Zwart en witte woonkamer (50 foto’s): modern interieur met heldere accenten

De combinatie van zwart en wit - een van de meest populaire ontwerptechnieken voor het decoreren van een interieur in een modern huis. Doorlopende klassiekers, onberispelijke harmonie, stijl, chic en moderniteit - dit alles is een zwart-wit interieur. Laten we in het artikel het ontwerp van de woonkamer bekijken aan de hand van deze tegenovergestelde kleuren, zodat ze bij elkaar passen. Dus, wat is er zo aantrekkelijk in een zwart-witte woonkamer en welke functies heeft dit ontwerp?

Zwart en witte woonkamer in de Art Deco-stijl
Zwart en wit meubilair op de foto in de woonkamer
Zwart en wit gezellige kleine woonkamer

voordelen

De belangrijkste voordelen, die het ontwerp van de woonkamer in zwart en wit geven:

 • De woonkamer krijgt een stijlvolle uitstraling. In zo'n interieur past het zelfs in de vertrouwde "muur", natuurlijk ook in zwart of wit.
 • Verdund met verschillende felle kleuren, kan de woonkamer veranderen in een prachtige salon, waar het hele gezin en de gasten zich graag verzamelen. Een strak plafond van witte kleur, zwart meubilair, monochroom behang of traditioneel behang in toon ziet er bijzonder harmonieus uit.
 • Het overwicht van het wit vergroot de ruimte en maakt de woonkamer visueel tot een ruimte die groot genoeg is. Woonkamer met een wit plafond en wanden, versierd met zwarte elementen, geeft een gevoel van gewichtloosheid, maar tegelijkertijd solide. Het plafond kan worden uitgerekt of traditioneel, misschien zelfs met accenten in de vorm van interessante verlichting.
 • Dit interieur ontspant, creëert geen spanning voor de ogen, kalmeert. Daarom is het ontwerp in zwart-wit geschikt voor het creëren van een omgeving die is ontworpen voor recreatie.
 • De woonkamer in het monochrome interieur ziet er verfijnd en verfijnd uit.
 • Contrasten gecreëerd door twee tegenovergestelde kleuren, laten u interessante details van het interieur benadrukken. Meubels krijgen een speciaal geluid en behang of behang op de muren in een zwart-witversie zijn altijd stijlvol.
 • Het zwart-wit bereik van de woonkamer geeft een interieur dat niet hoeft te worden aangepast aan de trends van een vluchtige mode. Monochrome schaal in moderne zwart-wit uitvoering zal altijd populair zijn. Daarom, nadat u een salon in zwart-witte kleuren hebt uitgegeven, weet u zeker dat u al vele jaren een modieus ontwerp maakt.
Zwart-witte woonkamer-keuken met crème accenten
Rode accenten in zwart en wit interieur
Gezellige zwart-witte woonkamer
Zwart-witte woon-eetkamer
Zwart en witte muur in de woonkamer

Zwart-witte muur in een minimalistische woonkamer
Zwart en witte muur in een kleine woonkamer
Zwarte muur in de grote witte woonkamer
Zwart en wit meubilair en een decor in de woonkamer

Kenmerken van interieurstijlen

De woonkamer waarvan de stijl het meest geschikt is voor een zwart-wit bereik:

 • De ideale keuze is een interieur in de stijl van minimalisme. Het wordt het best gecombineerd met een strikte laconieke schaal. Vooral stijlvol uitziend wit spanplafond, zwart meubilair en zwart-wit behang of behang.
 • De woonkamer, in overeenstemming met de klassieke kanonnen, ziet er ook geweldig uit in zwart en wit. Met een wit plafond, vloer en muren zal zelfs een traditionele muur in zwart er aantrekkelijk uitzien.
 • Specifiek, maar aantrekkelijk interieur in de stijl van de boho wordt ook goed gecombineerd met het moderne geluid van zwart-witte schalen.
 • Laconic Scandinavische stijl is perfect gecombineerd met zwart-witte kleur. Eenvoudige strikte lijnen zien er heel goed uit in zo'n interieur. Zwart meubilair, stijlvol vinylbehang of behang in passende kleuren die perfect bij dit interieur passen, en het uitgerekte witte plafond voegt een gevoel van ruimte toe.
Gele leunstoel in de zwart-witte woonkamer
Bruin, zwart en wit in het interieur van de woonkamer
Grijs, wit en zwart in het interieur van de woonkamer
Grijs, beige, wit en zwart in het interieur van de woonkamer
Zwart en wit basisbereik van appartementen
Zwart en witte woonkamer in loft-stijl
Zwart en wit eenvoudige woonkamer
Zwart en wit woonkamerinterieurs
Zwart en wit woonkamerdecor in Scandinavische stijl

Woonkamer meubels

Hoe meubels te kiezen voor een monochrome zwart en witte woonkamer:

 • Gebruik geen meubels gemaakt in één kleur - zwart of wit. Harmonisch en interessant zal een witte bank met zwarte armleuningen of een zwarte kast met witte decoratieve details zijn. En de bijbehorende achtergrond of achtergrond helpt de ruimte om een ​​geheel te worden.
 • Ziet er goed uit in het leer van de woonkamer. Het kan worden gemonteerd en banken en stoelen.
 • Het beste is om natuurlijk hout te gebruiken, geverfd en verwerkt van hoge kwaliteit. Het interieur ziet er echt duur en respectabel uit.
Zwarte en witte bank en fauteuil in de woonkamer
Zwart en witte fauteuil en witte salontafels in het interieur van de woonkamer
Zwart en wit appartementsbelangen
Wit en zwart meubilair in het interieur van de woonkamer-keuken
Zwart en witte woonkamer in Noorse stijl
Zwart en witte woonkamer met blauwe accenten
Zwart-witte woon-eetkamer
Zwart en wit woonkamer-keuken
Zwart-witte woonkamer in high-tech stijl

tips

Net als bij de zwart-wit schaal, kunt u de woonkamer een stijlvolle uitstraling en actuele details geven:

 • Uitstekende blik in het moderne zwart-witte binnenland van de woonkamer de zelfde zwart-witte tapijten. Stijlvol uiterlijk tapijt, gestileerd onder de huid van een zebra of met een grafische versiering. Voor een zwart en wit bereik zijn eenvoudige lijnen en ornamenten het meest geschikt.
 • Als je de woonkamer in zwart en wit uittekent, is het beter om je niet te beperken tot twee kleuren. Dit gebeurt ook, maar in een vergelijkbaar interieur is er een gevoel van kou en levenloosheid. Het zal veel interessanter zijn om halftinten, overgangskleuren tussen zwart en wit te gebruiken. Het kan zowel lichtgrijs als de donkerdere versie zijn. Ze geven de ruimte diepte en de sfeer - een stijlvolle uitstraling. Bijvoorbeeld, banken gemaakt van grijs suède, lichtgrijze grafietgordijnen, stalen wanden of donkergrijs meubilair zullen er in zwart-witruimte erg harmonieus uitzien.
 • Gebruik heldere details in kleine hoeveelheden. Een paar vlekken van scharlaken, geel of smaragd kleurt de woonkamer in, maakt het interieur gewaagder en levendiger, dynamischer. Bovendien zal het monochrome ontwerp verdund met heldere details niet saai en overdreven streng zijn. Tegelijkertijd is het wenselijk om het plafond wit te laten en felle details te gebruiken met behang, behang of decoratieve elementen.
 • Zwarte kleur helpt je te focussen op enkele interessante details van het interieur en wit geeft een gevoel van gemak. Daarom wordt het bij het kiezen van meubels aangeraden om meer zwart te gebruiken en behang of behang voor muren te kopen - focus op witte kleur.
Oranje accenten in een gezellige zwart-witte woonkamer
Zwart en wit woonkamer met open haard
Zwart-witte woonkamer in high-tech stijl
Zwart en witte woonkamer met zwarte en grijze banken
Kleine zwart-witte woonkamer in de Art Deco-stijl
Zwart en wit gecombineerde woonkamer-keuken
Zwart en witte woonkamer met prints
Zwart en witte eetkamerdecoratie
Zwart en witte woonkamer met lichte accenten
Groene leunstoel in de zwart-witte woonkamer
Grote zwart-witte woonkamer
Zwart en wit woonkamer-bibliotheek

Overheersende kleur

Kenmerken van de keuze van de heersende schaduw voor de woonkamer:

 • Als u kiest voor de overheersende zwarte kleur, dan is het vermeldenswaard dat dit interieur het meest geschikt is voor alleenstaande mannen die een actieve levensstijl leiden. In een stijlvol zwart en wit interieur, waar het wit optioneel is, en het zwarte is het hoofd, blijft de man comfortabel terwijl de ruimte krachtig, bruut en modern wordt. Het is raadzaam om een ​​combinatie van glanzende en matte oppervlakken te gebruiken, waarbij de zwarte glans de overhand heeft. Een schitterend oppervlak maakt de kamer minder somber - glanzend kunnen huishoudelijke apparaten, muren en andere meubels zijn. Het stuk of traditioneel plafond moet tegelijkertijd wit blijven.
 • Je kunt met het plafond experimenteren, op het behang plakken met een prachtige moderne afbeelding of behang in zwart en wit, waar wit de boventoon voert.
 • Het wordt afgeraden om de overheersende zwarte kleur in kleine ruimtes te gebruiken, omdat het zichtbaar de ruimte verkleint. Daarom kunnen alleen eigenaren van moderne woningen die het gratis plannen, worden benaderd. Voor een kleine ruimte kunt u een maximum aan meubels in zwart en wit plaatsen en behang of behang in het juiste bereik plakken.
 • Het interieur met wit plafond, meubels en muren maakt de kamer ruim, gratis, levendig en licht. Ideaal voor het gezin, draagt ​​bij aan de toetreding van harmonie en rust in het huis.
 • Zorg ervoor dat u bedenkt hoe goed de ruimte verlicht is, voordat u de overheersende kleur kiest. Als er maar één raam in de woonkamer is, en dan een kleine, en naar het noorden gaat, is het beter om geen zwarte kleur te kiezen, omdat de kamer behoorlijk somber zal worden. Om een ​​dergelijke ruimte lichter te maken, gebruikt u een spanplafond van zuiver wit.
 • In een ruimte met een overwegend zwarte kleur moeten er noodzakelijkerwijze meer verlichtingsarmaturen zijn en op alle niveaus - het wordt niet aanbevolen om alleen te worden beperkt tot een plafondlamp. Zorg dat u een tafellamp bent en een staande lamp en misschien extra gestippelde verlichting met heldere lampen, die u helpen de ruimte te scheiden. Stretch-plafond zal de beste assistent zijn voor het creëren van goede kamerverlichting.
 • Zelfs met de keuze van de zwarte hoofdkleur mag het plafond nooit zwart worden - het moet in elk geval in lichte kleuren zijn. Het zwarte plafond in het interieur heeft een verpletterend effect, wat de psyche en stemming aanzienlijk beïnvloedt.
Stijlvolle zwart-witte woonkamer
Zwart en witte woonkamer in Scandinavische stijl
Beige meubels in de zwart-witte woonkamer
Zwart-witte woonkamer-keuken in Scandinavische stijl
Zwart en witte woonkamer in Art Nouveau-stijl
Modieuze zwart-witte woonkamer in de Art Deco-stijl
Zwart en witte woonkamer met een podium
Zwart en wit woonkamerontwerp
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 7 = 8