Wit en zwart glanzend laminaat in het interieur (22 foto’s)

Om het gewenste resultaat te bereiken, moet u bij het inrichten van het interieur niet alleen het juiste decoratiemateriaal kiezen, maar ook de beste variant van de vloerbedekking, die geschikt is voor het type en de kleur. Met een zwart of wit glanzend laminaat krijgt de kamer een modieuze ontwerprichting. Lichte en donkere kleuren worden vaak gebruikt in het interieur, maar voordat u besluit een laminaat in zwart of wit te leggen, moet u weten in welke gevallen deze vloerbedekkingen het meest geschikt zijn en welke functies zij hebben.

Glanzend berkenlaminaat

Briljant laminaat

Kenmerken van glanzend laminaat

De gevraagde vloerbedekking is glanzend laminaat van klasse 33, dat dankzij zijn eigenschappen en eigenschappen erkenning heeft gekregen bij de consument en een breed scala aan toepassingen. Een speciale plaats tussen alle soorten decoratief materiaal zijn de producten die worden gepresenteerd in lichte en donkere tinten.

De aanwezigheid van glans op het oppervlak van het laminaat heeft zijn eigen classificatie, die wordt bepaald door verschillende criteria:

 • De mate van schittering is normaal en verhoogd met een spiegeleffect. De vloerbedekking met de gebruikelijke glans vertoont alleen een glans bij aanraking op het oppervlak van zonnestralen. Een verhoogde glansgraad kan voorwerpen reflecteren die in de ruimte staan ​​en niet noodzakelijkerwijs bij daglicht, voldoende kunstmatige verlichting. De tweede optie heeft verbeterde eigenschappen en kost meer.
 • De parameters van de lamellen zijn standaard en worden ingekort, waarbij tegelvloertegels worden nagebootst. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor bijna alle kamers. De verkorte lamellen zijn een ideale oplossing voor het creëren van een vloer in de keuken, in de gang, in de badkamer, in een kleine ruimte.
 • Het ontwerp van de lamellen is de aanwezigheid of afwezigheid van een afschuining, zodat u een passend uiterlijk van de vloerbedekking kunt creëren, bijvoorbeeld het nabootsen van vloertegels.
 • Kleur oplossingen. Populariteit heeft vloerbedekkingen gewonnen in witte en zwarte tinten, die geen aders en interspersies hebben. Deze eigenschap van het materiaal maakt het uniek.

De vloerbedekking met glans is geschikt voor gebouwen in huizen, appartementen en kantoren, voor restaurants en boetieks, schoonheidssalons, tentoonstellingspaviljoens waar het nodig is om individuele elementen in de omringende ruimte te benadrukken of te benadrukken, om verfijning en luxe te geven. Het spiegeloppervlak zelf is een extra lichtbron, dus het is zeer functioneel in donkere kamers.

Glanzend beukenlaminaat

Glanzend laminaat in een privé-huis

Voor- en nadelen van glanzend laminaat

Laminaat met een glanzend oppervlak heeft de volgende voordelen:

 • Hoog vermogen om een ​​hoge luchtvochtigheid te weerstaan, waardoor de vloerbedekking waterbestendig is, wat betekent dat het met succes kan worden aangebracht in een badkamer, een badkamer en in de keuken.
 • Goede weerstand tegen hoge temperaturen. Het materiaal is bestand tegen een directe blootstelling aan vuur voor een korte tijd, zodat het gemakkelijk kan fungeren als een decoratieve coating in de "warme vloer" -systemen.
 • Bestand tegen mechanische invloeden en schuren. Ondanks het feit dat de coating een perfect glad spiegeloppervlak heeft, is het niet nodig om met speciale zorg te lopen vanwege de angst om sporen en krassen achter te laten.
 • Geen glad oppervlak, wat de veiligheid garandeert. Het maken van een dergelijke coating is geen polijstmethode, maar de introductie van een speciaal acrylmateriaal dat een glanzende tussenlaag vormt in de decoratieve toplaag.
 • Eco-vriendelijkheid en esthetiek - een glad oppervlak absorbeert praktisch geen vuil, en ook de mogelijkheid van schimmels en schimmelvorming is uitgesloten.

Bovendien is de gelakte vloer eenvoudig te reinigen en vereist geen speciale zorg. Zo'n vloerbedekking is een echte vondst voor gezinnen met jonge kinderen, omdat de tekeningen gemaakt door markeringen "beginnende kunstenaars" heel gemakkelijk te verwijderen zijn en er geen sporen meer van over zijn.

Manieren om glanzend laminaat in het interieur te gebruiken

Een speciale populariteit bij laminaatvloeren is gewonnen door laminaat van witte en zwarte kleur en het zijn deze tinten die speciale aandacht moeten krijgen bij het kiezen van het kleurenschema voor een bepaalde kamer. Welke impact hebben ze op de stijl van het interieur?

1

Glanzend laminaat in het huis

Glanzend gelamineerd bord

Glanzend eiken laminaat

Laminaat wit

Wit glanzend laminaat is opgenomen in de lijst van de meest trendy trends en valt duidelijk op tussen andere vergelijkbare materialen voor seks. De voordelen van dergelijke vloeren zijn van onschatbare waarde bij het versieren van gebouwen.

Dankzij een gladde textuur en een spiegel, evenals een verscheidenheid van imitaties van hout, glanzend licht laminaat past perfect in het interieur, uitgevoerd in moderne stijl: high-tech, klassieke en Japans, Art Deco en pop art, minimalisme en ethno, eco-design, en het land.

Er zijn verschillende voordelen van witte vloerbedekking met glans, die vooral in aanmerking worden genomen bij het kiezen van een materiaal:

 • Op het lichtoppervlak zijn de meubelattributen goed onderscheiden, waardoor ze zich zonder extra inspanningen daarop kunnen concentreren.
 • Alle objecten in de kamer worden weerspiegeld op het vloeroppervlak.
 • Ideale oplossing voor kleine ruimtes, omdat lichte tinten visueel de ruimte vergroten, omdat de ruimte er veel groter uitziet.

Witte vloerbedekking voor vernis is geschikt voor gebouwen met donkere muren en plafond. In een dergelijke combinatie verschijnt het contrast, maar de ruimte wordt lichter. Monochroom is aanwezig wanneer een combinatie van lichtgekleurde vloeren en meubels attributen heeft, maar met deze optie kunt u delicate interieurs maken.

Glanzend laminaat in het interieur

Glanzend rood laminaat

Glanzend laminaat in de keuken

Laminaat zwar
t

Niet iedereen thuis of in het appartement zal besluiten om zwart glanzend materiaal op de vloer aan te brengen, maar de moderne benadering van het inrichten van het interieur maakt het mogelijk om vanaf de andere kant naar de donkere kant te kijken. Dergelijke vloeren worden meestal gebruikt in de klassieke en avant-garde stijl en zien er goed uit wanneer er maar weinig meubelattributen in de kamer zijn. Als u zwart kiest, moet u bijzondere aandacht besteden aan de uniforme vormgeving van de vloerbedekking met muren en bestaande objecten.

Zwart glanzend laminaat in het interieur creëert een atmosfeer van stevigheid en stevigheid, maar tegelijkertijd helpt deze omgeving om comfortabel te concentreren en te rusten. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren, die zijn geselecteerd voor een specifiek interieur.

Glanzend laminaat in het interieur van de keuken

Glanzend laminaat in het appartement

Installatie van glanzend laminaat

Combinatie met andere soorten laminaat

De vloerbedekking van witte en zwarte tinten is perfect gecombineerd met andere analogen. Een speciale plaats in deze tandem is artistiek laminaat, dat onlangs is gebruikt om de vloer te versieren. De originele en modieuze hoes is zeer specifiek, dus trok het meteen de aandacht van ontwerpers. Met behulp van een artistieke vloer kun je een interieur creëren met unieke patronen en deze scheiden met contrasten - wit en zwart. Dit materiaal verwijst naar de budgetvariant en is beschikbaar voor de gemiddelde consument. Het ziet er visueel uit als een oppervlak dat is gelakt.

Glanzend walnootlaminaat

Halfglanzend laminaat

Glanzend laminaat met drempel

Artistiek glanzend waterdicht laminaat bestaat uit verschillende lagen:

 • Basisplaat is MDF;
 • Gelaats decoratieve gelaagdheid - fotobehang, bedekt met een beschermende polymeerfilm. Varianten van het patroon zijn enorm, sommige herhalen precies de verbluffende patronen van het parket van het paleis, terwijl andere moderne thema's weerspiegelen.

Glanzende laminaten van chocoladekleur

Glanzend laminaat op de muur

Glanzend licht laminaat

Er zijn ook verschillende manieren van assembleren, spectaculair uitziende vloerbedekkingen, waarbij geprefabriceerde segmenten worden gebruikt in de vorm van:

 • sockets;
 • modules;
 • Stoepranden.

Over hoe de vloer in de kamer eruit zal zien, moet u plannen in de eerste fase van het maken van een project of voor het repareren van het pand. De juiste kleurkeuze en artistieke variant van seks is de belangrijkste reden voor de stemming en het welzijn tijdens uw verblijf in de kamer.

Zorg ervoor dat u het gezicht observeert, want een overvloed aan wit en zwart kan leiden tot negatieve waarneming, dus voorzichtigheid in kwantiteit moet aanwezig zijn. De overvloed aan licht creëert de illusie van een enorme ruimte waarin een persoon verloren is en zich niet beschermd voelt. In een overdreven donkere kamer kan er druk ontstaan ​​en vanuit zo'n kamer wil je gewoon ontsnappen. De keuze voor een glanzend laminaat is vrij groot, dus het is niet moeilijk om een ​​compromisontwerpoplossing te vinden.

Glanzend laminaat aanbrengen

Glanzende gelamineerde wenge

Glanzend laminaat in een landhuis

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

25 − 24 =