Hoe de ramen in een appartement te wassen zonder echt te scheiden

Met de komst van de lente of voor de vakantie wilt u dat het huis sprankelt van puurheid en schittering. En allereerst - om de ramen er geweldig uit te laten zien, omdat het in hen is dat de ondeugende zonnestralen worden bereikt om de kamer met warmte en vreugde te vullen. Maar je kunt dit niet altijd doen met een schitterend resultaat. Ondertussen komt het uur van de algemene schoonmaak dichterbij, en de ramen bedekt met modder en stof, alsof ze zelf vragen: hoe effectief wassen de ramen op het balkon, zodat de ziel zong en het hart zich verheugde?

De ramen in het appartement wassen

"Klassieker" zal altijd helpen!

Het eerste dat we onthouden over de klassieke methode, die ook erg populair is. Het is het beste om het te doen als het buiten bewolkt is, omdat de felle zon de reinigingsoplossing sneller zal drogen dan nodig is, en het glas blijft in verraderlijke echtscheiding.

 • We slaan een paar grote containers op, waarvan één schoon water is, en de andere - een schoonmaakoplossing. Voeg daaraan toe twee sponzen - zacht schuim en harde, evenals zachte stof op microvezelbasis.
 • Voordat we aan het werk gaan op het glas, vegen we de frames. De volgorde is als volgt: als eerst een stofzuiger wordt gebruikt, dan een droge doek, dan een zeepoplossing en ten slotte een doek die is gedrenkt in schoon water.
 • Als de loggia koel is, zal het goed zijn om voor warme kleding te zorgen: ramen houden niet van oppervlakkig behandeld en zijn zonder een goede voorbereiding voor het hof. En zodat het glas niet zweet tijdens het gebruik - zorg voor een warme luchtstroom naar de loggia.
 • We nemen de schuimspons, weken in met zeepwater en wassen het glas, met gebruik van een harde spons op plaatsen waar het oppervlak erg vuil is.
 • Daarna kunt u het oppervlak van een overvloed aan schoon water afwassen om de restanten van het reinigingsmiddel te verwijderen en droog het vervolgens af.
 • Voor de glans van de vensters aan beide zijden gebruiken we een microvezeldoek die perfect vocht absorbeert en geen strepen achterlaat.

De begeleiding voltooien thuis, een gewone krant of wc-papier. Veeg gewoon haar bril af. Deze methode, "klassiekers" genoemd, werd geërfd van onze grootmoeders, het is beter om iets beters te bedenken.

Ramen wassen met een spons met een sopje

Mijn ramen zijn geavanceerd

Zelfs de meest gepatenteerde 'klassieker' schiet tekort, als je bijvoorbeeld niet genoeg moeite hebt om aan één kant van het raam met een krant te wrijven. Daarom is er een manier om de ramen in het appartement te wassen alsof ze net uit de fabrieksverpakking zijn verwijderd. En je hoeft geen overmatige inspanning te leveren, en de schittering wordt snel, bijna speels bereikt. Het arbeidsintensieve proces kan worden vereenvoudigd met behulp van een schraper, balk of snaren. Tegelijkertijd kunt u een hulpmiddel in de winkel kopen zodat het glas niet zweet.

Eerst bereiden we de schraper en bewaren we de containers voor het reinigingsmiddel en water, evenals schuimsponsen en droge katoenen lompen. Vervolgens hebt u iets meer aandacht nodig om in de goede richting te gaan. De spons gaat in de container met een zeepoplossing. Voor een betere reiniging kunt u het in een staat knijpen waarin het water niet vanzelf wegloopt.

Schraper voor het wassen van ramen

Veeg het glas volledig schoon en vergeet de voegen niet om al het opgehoopte vuil te verwijderen. Daarna knijpen we de schraper alle vocht uit, gebruiken we het gereedschap strikt horizontaal en vegen we niets af. Het maakt niet uit of er vlekken op het oppervlak van de vensters zijn. Ga zo nodig opnieuw door het glas. Nu het meest cruciale moment begint, moeten we correct alles doen wat nodig is. We wassen alles schoon, bewegen van boven over het oppervlak en maken horizontale doorgangen met een schraper, zodat de hoek ongeveer 30 graden is. Na elke passage moet het rubber grondig worden gereinigd met een droge doek.

Het was de beurt aan droge vodden waarmee je de resterende kleine druppels en dunne reepjes kunt verwijderen. Het proces wordt beëindigd door een droge doek, die door de omtrek loopt, zodat er geen water in de buurt van de frames blijft. Dat is alles, snel, zonder echtscheiding en speciale inspanning.

Schraper met lange steel voor het wassen van ramen

Op de turn - moeilijk te bereiken plaatsen

Aan die traditioneel zijn loggia's en balkons. In het geval dat u van plan bent om een ​​moddergevecht te geven, kunt u een speciale zwabber kopen die voor deze doeleinden wordt ontworpen. Het heeft een set van twee aas, de ene - zacht, de andere - rubber. De eerste is nodig om het glas met wasmiddelen te wassen, en de tweede - voor het reinigen van de vochtresten. Als u in een loggia werkt met een dweil, kunt u het rubberen mondstuk in schoon water spoelen en geen afwasmiddelen gebruiken na elke passage. Beweging op het oppervlak van de ramen volgt van boven naar beneden, het is niet nodig om de frames te bereiken, dit oppervlak kan dan droog worden geveegd met een droge doek.

Glazenwassen met schraper

Als de dweil niet goed genoeg werkt, is het correct om de trapladder te gebruiken. Je moet ervoor zorgen dat de hoogte optimaal is en je hebt snel en gemakkelijk de bovenkant van de ramen bereikt. Dezelfde trapladder is goed thuis in het geval dat het appartement smalle vensterbanken heeft. En om ervoor te zorgen dat de ramen in het appartement niet zweten, vooral in de winter, controleer dan of de strakheid in de buurt van de frames wordt waargenomen?

Nog een nuance die goed moet worden beoordeeld bij het wassen van ramen: je kunt niet op de deur leunen of op het glas leunen, het dreigt een onherstelbare ramp.

Afzonderlijk moeten we de urgentie benadrukken van de vraag hoe de ramen op het balkon van buitenaf moeten worden gewassen, rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen. In het geval dat uw appartement zich op de begane grond bevindt, is er geen probleem, het is voldoende om een ​​ladder of een gewone ladder te hebben. Maar als u tientallen meters bij uw ramen hebt, helpen experts van de schoonmaakdienst u om ze aan beide kanten te wassen. In ieder geval voor u zijn hoge ramen zonder speciale klimuitrusting (er zijn werknemers, industriële klimmers genoemd) niet alleen ontoegankelijk, maar zelfs gevaarlijk.

Ramen wassen met een oplossing en een servet

Wassen van glijdende en kunststof ramen, evenals andere geheimen

Er zijn veel manieren om snel en zonder kosten van beide kanten het oppervlak van ramen van sterke verontreinigingen te wass
en. Verdun gewoon je wasmiddel met ammonia of een andere alcohol. Reinig het oppervlak op de juiste manier en zonder echtscheiding zal het ook helpen bij het oplossen van krijt op basis van twee eetlepels krijtkrijt per liter water. Maar azijn in onverdunde vorm is het beste om een ​​transparant, mat oppervlak te maken. Oude vlekken van verf of vogelpoep worden gemakkelijk verwijderd door het gebruikelijke gevaarlijke mes om te scheren. En als de ramen zwaar gezwaveld zijn, moet u ze afvegen met een oplossing van 20 delen glycerine en 1 deel alcohol.

1

Als u besluit de schuiframen te wassen, moet u klaar zijn om de frames te verwijderen en te ontleden. Dit proces is nogal arbeidsintensief, als u van plan bent om naar twee partijen te gaan, en het is beter om hiervoor een specialist uit te nodigen.

Afzonderlijk moet je het hebben over kunststof ramen en ze thuis verzorgen.

 • Er wordt aangenomen dat het appartement schoon zal zijn, als je de ramen elke zes maanden wast. Maar u kunt wel voor het plastic oppervlak zorgen en vaker, met uitzondering van agressieve en schurende schoonmaakmiddelen.
 • Stel kunststof oppervlakken niet bloot aan benzine en oplosmiddelen - anders worden ze uiteindelijk geel. Het is beter als u bij het verwijderen van vuil van plastic glas geen messen, beitels en andere scherpe voorwerpen gebruikt.
 • Het wordt ook afgeraden om het te wassen met de hierboven genoemde ammoniak of andere alcohol. Maar een speciale spray en een zachte doek zijn uitstekende hulpmiddelen voor de verzorging van een kunststof venster aan beide zijden.
 • Als het om kleine plastic ramen gaat, dan zullen katoen en spons ze snel en gemakkelijk kunnen wassen, huishoudelijke handschoenen zijn wenselijk voor hun handen.
 • In de loggia worden vaak grote panoramische glazen gevonden. Het is beter om ze te wassen met speciale dekvloeren, uitgerust met een spons.
 • Alle kunststof ramen vereisen meer voorzichtigheid dan conventioneel glas. Aan beide kanten worden ze het meest effectief gewassen met een speciale oplossing die op de markt verkrijgbaar is. Maar indien nodig kan een dergelijke oplossing voor het wassen van een kunststofraam snel in het huis worden voorbereid. In een liter water is het nodig om een ​​eetlepel zetmeel te roeren.
 • Er zijn andere recepten, maar men moet niet vergeten dat plastic glazen erg gevoelig zijn voor de invloed van een agressieve omgeving.
 • Meestal, als het glas aan beide zijden wordt gewassen, moet u bijvoorbeeld in de loggia beginnen met het eenvoudig schoonmaken van het venster aan de buitenkant en vervolgens naar het binnenoppervlak gaan.
Laatste afvegen van het raam met een droge doek

Als het vaak niet mogelijk is de schoonmaakservice te raadplegen en uw appartement zich op een hoge verdieping bevindt, kunt u het aan beide zijden van het venster wassen met een speciale magnetische borstel.

De eenvoudigste manier om te voorkomen dat je ramen gaan zweten, is door een paar eetlepels zout in een glas koud water te mengen.

Door deze eenvoudige regels na te leven, kunt u de perfecte staat van de ramen in uw appartement behouden.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 63 = 72