Ongebruikelijke vogelvoeders: zorg voor de buren (21 foto’s)

Helaas, met het begin van het koude seizoen, sterft een groot aantal vogels door honger en kou. Original vogel feeders zijn een geweldige oplossing voor de tuin en voorstedelijke gebieden, evenals een comfortabel thuis voor de vogels. Door houten vogelvoeders te bouwen, kun je de vogels een warme en afgelegen plek geven tegen de kou en ze voeren. Kwaliteit feeders kunnen worden gemaakt van elk materiaal dat bij de hand is. Gevederde mensen zullen je dankbaar zijn. De kwestie is dat vogels met succes worstelen met insecten en verschillende plagen van uw tuin en een moestuin.

Voederbak voor vogels vanuit een bar
Vogelvoeder van papier

Voor de bouw is het noodzakelijk om de best passende plaats voor het huis te kiezen. De vogelvoeder moet zich op de meest geschikte plaats voor een kleine gast bevinden. Bovendien moet deze plek veilig zijn. Plaats het huis niet in de dikke van de takken en in het gebied dat sterk is geblazen. Er zal niet erg comfortabel zijn voor je gevederde vrienden. Deze plaats moet open en goed bekeken zijn. Hang zelfgemaakte voerbakken niet erg laag, want vogels kunnen bang zijn voor dieren.

Vogelvoeder uit de fles
Vogelvoeder voor vogels uit een plastic fles

Soorten vogelvoeders zijn anders. U kunt die optie kiezen uit alle variëteiten die perfect in uw tuin passen.

Vogelvoeder voor cilindrische vorm

Kies een plaats en materiaal voor de feeder

Het materiaal waarvan de trog gemaakt zal worden, kan dit zijn. Het belangrijkste is dat het overeenkomt met de volgende kenmerken:

 • Voldoende niveau van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Merk op dat het materiaal en de gebruikte bevestigingselementen bestand moeten zijn tegen het gewicht van de vogels. De grootte van het vogelhuisje wordt gekozen afhankelijk van de vogelsoort die uw territorium bewoont.
 • Hoog niveau van duurzaamheid. Het is wenselijk om de voorkeur te geven aan duurzame materialen die niet worden vervormd en niet af te breken na verloop van tijd. Natuurlijk kun je een winterhuis van beschikbare materialen maken (dozen met sap, melk, flessen, enz.), Maar zo'n structuur zal niet lang duren, het zal van tijd tot tijd moeten worden veranderd.
 • Security. Bij het maken van een vogelvoeder moet je een gat maken voor de ingang. Let bij het uitvoeren van dit werk op het feit dat "gasten", die het huis binnenstromen, zich niet bezeren aan de rand van het materiaal. Daarom wordt aanbevolen om de randen te behandelen met elektrische tape, klei of andere middelen. Het is wenselijk dat de vogelhuisjes en vogelvoeders zijn uitgerust met een dak dat beschermt tegen regen en sneeuw.

Voor de meesten van ons wordt een vogelvoeder geassocieerd met een houten vogelhuisje, dat eruit ziet als een klein vogelhuisje. Zo'n eetzaal wordt een trog genoemd als de vogels erin vliegen om te eten. Deze vorm is klassiek en geschikt voor het voeren van vogels, maar u kunt elke andere vorm kiezen.

Decoratieve vogelvoeder
Vogelvoeder gemaakt van hout

Feeder uit de fles: eenvoudig te produceren

Een vogelvoeder gemaakt van plastic flessen is de meest voorkomende oplossing, omdat het gemakkelijk en snel wordt gefabriceerd. Om het te maken, hebt u geen dure materialen nodig. Als een dergelijk artikel wordt verbroken, kan het altijd worden vervangen door een nieuw artikel. Als je niet weet hoe je een vogelvoeder met je eigen handen moet maken, gebruik dan deze optie. Uit een fles kan een huis voor vogels als volgt worden gemaakt:

 1. We nemen een plastic fles van één of vijf liter. Het kan transparant zijn of niet. We leggen het aan twee zijden horizontaal en symmetrisch, we snijden twee identieke openingsgroottes uit. Er moeten springers blijven tussen de gaten. En als u een sleuf in de vorm van de letter "P" maakt, dan zullen we bovendien een vizier van de regen voor vogels ontvangen. De feeder uit flessen zal het hele seizoen serveren.
 2. We plaatsen de tape aan de onderkant van het gat. Dus de vogels zullen het meest comfortabel zitten om te gaan zitten.
 3. We maken symmetrische gaten in de bodem van de fles en plakken een stok die geschikt is voor hen.
 4. Bevestig de feeder aan de boom met een touw. De constructie van de fles, zelf gemaakt, zal binnenkort gasten ontvangen.
Vogelvoeder voor vogels van planken

Voerbak voor vogels uit een ovenschaal

Triplex-trog: geheimen van maken

Een vogelvoeder met zijn eigen handen kan worden gemaakt van multiplex. Het dak van dit huis is meestal vlak, open of geveltop. Om zo'n feeder te maken, heb je een tekening nodig. U kunt het zelf doen of het downloaden op internet. De pluimvee vogel trog moet worden geselecteerd rekening houdend met de soorten vogels die in uw omgeving wonen. Het project "vogelvoeder van hout" is van te voren gemaakt en omvat de volgende fasen van het werk:

 1. Op het multiplexblad moeten de delen worden gemarkeerd en zorgvuldig worden gesneden met een decoupeerzaag. Voor de bodem is een vierkant vel met parameters van 25x25 perfect. Het dak moet groter zijn, omdat het wenselijk is dat de trog een kleine overkapping heeft.
 2. Alle randen van de onderdelen worden behandeld met schuurpapier. Dit moet worden gedaan zodat ongewenste bramen zich niet vormen.
 3. We hebben vier rekken nodig. Ze kunnen worden gesneden uit een balk met parameters van 25-30 centimeter.
 4. We lijm alle verbindingen met lijm, het moet waterbestendig zijn. Voor betrouwbaarheid worden alle onderdelen met spijkers vastgemaakt.
 5. Bevestig het dak met zelftappende schroeven.
 6. Monteer de eetkamer. Het kan verslaafd zijn.
Vogelvoeder uit de doos
Rode vogelvoeder

Een vogelvoederbak maken

De raamvogelvoeder is een uitstekende oplossing voor huizen met meerdere verdiepingen, omdat de winter een moeilijke periode is voor vogels. Je kunt de vogels gemakkelijk voeden door de feeder in de buurt van het venster te plaatsen. In de winkel moet je een gewone plastic container en een set sukkels kopen met een haak. In plaats van een container kun je trouwens plastic flessen gebruiken.

Ronde vogelvoeder

Zo'n straatvogelvoeder is eenvoudig. Maak op de container gaten voor de sukkels. Ze kunnen met een mes of een boor worden gemaakt. Maak ook aan de onderkant een gat zodat er vocht uit de feeder naar buiten komt. We fixen onze sukkels in de gaten. Installeer de feeder op de glasplaat. Het is noodzakelijk dat het glas een lage temperatuur had en schoon was. Anders valt je gebouw naar beneden.

Vogelvoeder met dak

Het wordt aanbevolen om de zuignappen te bevochtigen met een beetje zeepoplossing. Suckers houden ons lang vast aan het raam. Schroef de zuignappen direct aan de binnenkant vast. Voor meer veiligheid moet u een touwtje aan het product vastmaken. Zo'n vogelvoeder zal een groot aantal vogels aanspreken. Varianten van de vogelvoeder voor de soorten met ruiten verschillen, de ideeën die u zelf kiest.

1
Vogelvoeder van metaal

Interessante vogelvoeders gemaakt van karton en dozen

Als u niet veel tijd heeft, kan de vogelvoeder uit het melkpakket gemakkelijk door u worden gemaakt. Pak melk grondig gewassen. We snijden er een gat in de ingang uit, we schenken het voedsel erin en hangen het aan de boom.

Vogelvoeder uit de mand

Op dezelfde manier kunt u eenvoudig ongewone feeders voor vogels maken van karton.

Feeders voor vogels uit boxen zijn eenvoudig te produceren. Neem een ​​klein doosje, decoreer het mooi en hang het aan een boom. Houd er rekening mee dat papieren of kartonnen producten niet lang meegaan, ze zullen vaak moeten worden vervangen.

Vogelvoeder gemaakt van draad
Vogelvoeder voor cimbalen

Hoe voedertroggen te versieren? Bewapenen met kleuren. Kleur het papier en karton alleen. Je kunt een titel schrijven.

Vogelvoeder van kunststof
Voederbak voor vogels van gebruiksvoorwerpen

Originele vogelvoeder ideeën voor uw vogels

Een impromptu interessante eetkamer voor vogels kan in feite van alles gemaakt worden. Door een beetje fantasie te ontwikkelen, kunt u originele vogelvoeders snel en gemakkelijk met uw eigen handen maken. Het materiaal van het huis kan het zijn, je kunt alles pakken wat voorhanden is. Originele ideeën voor vogelvoeders:

 • Kantine voor de gevederde van een pompoen. Knip met een mes een gat in het midden van de groente. Alle inhoud wordt zorgvuldig verwijderd. Het is wenselijk dat de pompoen een staart heeft. Voor hem kunnen we onze feeder ophangen. We schenken voedsel op de bodem en wachten op gevederde gasten. De grootte van het gat kan kleiner of groter zijn, afhankelijk van de grootte van de vogels.
 • Een bakje uit een blik. Het deksel wordt verwijderd en in tweeën naar binnen gebogen. We plaatsen een tak of een metaallaag in de pot. Het zal een baars zijn. We vouwen het gebogen deksel in de pot met behulp van lijm. Een dikke bundel of touw wikkelt de pot. Het touw naar de pot wordt vastgezet met lijm. Bevestig een artikel aan een boom. Zo'n product zal nog lang van nut zijn.
 • Interessante en eenvoudige, hanger feeder van feed en gelatine. Gelatine wordt aan de kook gebracht en uit het vuur verwijderd. We voegen er 3/4 delen toe van alle soorten voer voor vogels. We nemen verschillende vormen voor koekjes, zetten ze op papier om te bakken en vullen ze met een voorbereide compositie. Knip een stuk draad af en steek het in de mal. Voor deze thread zullen we vervolgens de feed in de boom repareren. Het mengsel wordt overnacht gelaten. 'S Morgens verwijderen we de mallen en hangen het handgemaakte artikel aan de boom. Het zal heel origineel zijn.
 • Feeders en drinkbakken voor vogels van kokosnoot. In het kokosgat is gemaakt, alle inhoud die kan worden gebruikt voor het beoogde doel zijn verwijderd. Zo'n natuurlijke en milieuvriendelijke feeder is een creatieve oplossing voor uw tuin. Dergelijke feeders worden voornamelijk gebruikt voor kleine vogels.
 • Een prachtige vogelvoeder. Houten producten zijn niet concurrerend, omdat ze betrouwbaar zijn en perfect passen in het ontwerp van de tuin. Neem de stronken en takken van de berk. Bevestig ze met spijkers in de vorm van een huis of hut. Het resultaat is een werkelijk fantastische creatie.
 • Voederbak voor vogels uit oude gerechten. Zeker heb je in je huis onnodige gerechten verzameld. Haast je niet om het weg te gooien. Je kunt de vogels er direct vanaf voeden, met originele en betrouwbare bevestiging aan de boom.
 • Feeder-string zak. Deze optie wordt zo snel en gemakkelijk mogelijk geproduceerd. Neem gewoon een weefsel of synthetisch gaas met kleine cellen, vul het met voedsel en hang het aan een boom. Binnenkort zullen de vogels naar je toekomen om te eten.

De originele vogelvoeder geeft je tuin of homestead een gezelligheid en mysterie. Vogelhuisjes en vogelvoeders worden een echte versiering van uw tuin. Laat het eerste vogelhuisje dat je zelf hebt gemaakt er een beetje vreemd uitzien, maar je zult veel vreugde krijgen van het proces zelf en je liefde kunnen uiten met een gevederde.

Vogelvoeder van de telefoon
Vogelvoeder in de vorm van een eikel
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

49 − = 45