Wat is de beste keuze voor afwerking: gips of stopverf en welk type?

Zowel gips als pleister worden veel gebruikt bij de constructie van mengsels die worden gebruikt voor het afwerken van oppervlakken. Hoewel er veel overeenkomsten tussen zijn, zijn de problemen die met hun hulp zijn opgelost nog steeds verschillend, zoals hun fysieke eigenschappen.

stopverf

Het is een plastic massa vervaardigd in industriële ondernemingen en verkocht als droge mengsels of als klaar voor gebruik. In vergelijking met gips, stopverf, noch beginnende noch afwerkende zijn niet op zichzelf voorbereid: het is enerzijds onpraktisch en anderzijds is het bijna onmogelijk. Hun samentrekkende componenten zijn:

 • cement;
 • polymere materialen;
 • gips.

Witte cementverf

Plamuren worden gebruikt voor interne werkzaamheden en voor het afwerken van de gevels. Met hun hulp zijn de wanden genivelleerd, de verwijdering op hun oppervlak:

 • scheuren;
 • inkepingen;
 • krassen.

Ze kunnen ook worden gebruikt als stopverf voor betonnen vloeren.

Het gebruik van de afwerkingssamenstelling maakt het mogelijk om gladde en perfect gladde oppervlakken te verkrijgen. Beginnend putty grovere structuur voor egaliseren en stampen scheuren tot 10 mm, en plamuren - voor de laatste (finishing) oppervlakte afwerking, zoals muren, bestemd voor verven of behangen.

Gevel cement stopverf

Afwerking van cementverf

gips

Dit bouwmengsel kan worden gebruikt om het oppervlak te egaliseren met een niveauverschil van maximaal 15 centimeter! Bovendien wordt pleisterwerk soms gebruikt om de thermische isolatie van de structuur, evenals, tot op zekere hoogte, en de vochtbestendigheid ervan te verbeteren.

Samenstellingen voor pleisterwerk worden op verschillende bases gemaakt:

1
 • cement;
 • kalk;
 • gips;
 • gipscement.

Zowel gips als plamuur worden in meerdere lagen aangebracht, maar bij het pleisteren wordt een geheel andere technologie gebruikt, bestaande uit drie verschillende stadia van toepassing van het bouwmateriaal als:

 1. nabryzg (een fixeerlaag maken, de defecten van het oppervlak verbergen en zorgen voor een sterke hechting van de volgende lagen);
 2. middelste laag (of priming, het is zijn taak om het niveau te nivelleren en de vereiste dikte van de coating te waarborgen);
 3. cover (is de bovenste afwerking, dat wil zeggen, de laatste laag gips).

Pleister en putty onderscheiden zich ook door het feit dat:

 • de tijd van volledige droging tijdens de oppervlaktebehandeling volgens de eerste technologie is in de regel meer dan 48 uur, terwijl met de plamuur het mogelijk is om na 24 uur te schuren;
 • Gepleisterde oppervlakken worden over het algemeen helemaal niet behandeld met schuurmiddelen.

Naast conventionele pleisters voor gebouwen, die een dergelijk zanderig bestanddeel als kwartszand hebben, zijn er ook meer ongewone typen. Vandaag kunnen ontwerpers bijvoorbeeld werken met natuurlijk wit, met hoge diffusie-eigenschappen, universele pleisters met marmeren korrels. En ze zijn zowel van toepassing op interne werken als op façades. Met hun hulp kunnen edele oppervlakken worden gecreëerd, zowel wanden als plafonds, die doen denken aan het uiterlijk van marmer, eenvoudig in verwerking en antibacteriële eigenschappen bezitten.

Cementputty voor interieur

Op cement gebaseerde stopverf

Meestal in de afwerking die wordt geassocieerd met de voorbereiding van muren voor het schilderen of plakken van ze met behang, met behulp van cement stopverf. Het wordt ook gebruikt voor het afdichten van scheuren, waardoor kleine oppervlaktedruppels, onregelmatigheden worden voorkomen. Het aanbrengen van stopverf is niet alleen mogelijk in droge, maar ook in natte ruimtes, en ook in de uitvoering van gevelwerken. In het laatste geval wordt het gebruik van speciale cement gevelplamuren aanbevolen.

Cementplamuur kunnen, gezien de samenstellende bindmiddelen, overwogen en kalk en gips, en zijn van een andere soort, bijvoorbeeld, kan worden genoemd wit cementplamuur, indien wordt gemaakt van wit cement.

Bovendien worden op cement gebaseerde plamuren verdeeld in dergelijke basale twee categorieën van dit bouwmateriaal als cementafwerking stopverf en cementplamuur die begint.

Met betrekking tot de uitgangs-kitmassa wordt deze in de beginfasen van afwerkingswerken gebruikt om zijn gaten of grote scheuren af ​​te dichten. Tegelijkertijd is het noodzakelijk de vulstof met een dikke laag aan te brengen, maar niet meer dan anderhalve centimeter. De waarde van de korreligheid van het zandbestanddeel (in de vorm van kwartszand) van een dergelijke stopverf is gewoonlijk niet meer dan 0,8 millimeter. In dit geval ziet het oppervlak dat is behandeld met de uitgangskleefstof er in het algemeen zelfs maar ruw uit, vanwege de aanwezigheid van zandinsluitsels.

Afwerkingsplamuur wordt gebruikt in de laatste (eigenlijk de laatste) fase van afwerking. De grootte van de zandkorrels in de samenstelling mag niet groter zijn dan 0,2 millimeter, omdat alleen in dit geval een voldoende glad oppervlak kan worden verkregen. Bij het aanbrengen van een cementvuller van het type afwerking is het onmogelijk om oneffenheden, spleten, scheuren te verbergen.

Cementbeitskalk

Toepassing van cementbeits

Breeuwen, gemaakt op basis van gewoon cement is meestal grijs, zodat in die gevallen waarin dit niet acceptabel is, gebruikt afwerken witte stopverf, die in de structuur van wit cement, waarbij het bouwmateriaal bij gebruik bepaalt bijvoorbeeld afwerking Gevelwerken , de vereiste witte kleur.

Naast de bovengenoemde witte vulstof, er meer exotische soorten hoogwaardige vulstoffen, zoals kalk stopverf op lime basis met marmermeel, die bovendien toegevoegd. Met hun hulp kunnen hoogwaardige decoratieve oppervlakken worden gemaakt die op marmer lijken en die iriserende glanzende elementen bevatten. Een dergelijke kalkplamuur wordt, indien aangebracht, ook vaak Venetiaanse pleister genoemd.

Cementplamuur voor binnenwerken, evenals voor de afwerking van de gevel, is verkrijgbaar in twee versies.

Zandcement stopverf

Cementpleister voor plafonds

Droge stopverf

Het voordeel van het gebruik van dit bouwmateriaal is dat u het hel
e proces van verdunning met water kunt regelen en de consistentie krijgt die in dit specifieke geval nodig is. De werkoplossing, gemaakt van droge stopverf, heeft een uitstekende hechting en barst niet na het drogen, maar dit alles wordt alleen verstrekt als alle technologische handelingen voor het fokken van een droog mengsel en het correct toepassen ervan.

Teelt van cementbeest

Grijze cementverf

Vloeibare stopverf

Voor de verpakking worden plastic emmers gebruikt, na opening kan het plamuurmengsel onmiddellijk voor het beoogde doel worden gebruikt. De nadelen in vergelijking met droge stopverf zijn:

 • een kortere periode van geschiktheid voor gebruik;
 • sneller stollen;
 • grote krimp na definitief drogen;
 • het optreden van scheuren bij het trekken van een dikke laag op enig moment na het drogen;
 • hogere kosten van dergelijke stopverf.

Gebruiksklare cementsluiers zijn aan te raden om te gebruiken voor kleine hoeveelheden werk, ook wanneer er kleine in de lengte en ondiepe barsten zijn.

Cementputty voor binnenwerken

Cementpleister, vochtbestendig

Cement stopverf vloeistof

Proberen om te beslissen hoe cement plamuur wilt, kalk of niet, aan het begin reparaties in het appartement of een uiteenzetting van de afwerking van de gevel van uw huis, altijd in gedachten houden, ten eerste, de voorwaarden waaronder bediend het oppervlak wordt behandeld, en ten tweede, hoe dik de laag die u van plan bent om te solliciteren. De juistheid van uw keuze zal grotendeels afhangen van de kwaliteit van het resultaat van het werk en hoe lang deze ongewijzigd blijft. Bestudeer uw probleem zorgvuldig om precies te bepalen of u een pleister of een betere pleister nodig heeft.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 54 = 55