Muren in de slaapkamer: fantasieën in de slaapruimte (26 foto’s)

In de slaapkamer brengen we het grootste deel van ons leven door, dus je moet maximale aandacht besteden aan het interieur. De grote rol wordt gespeeld door het ontwerp van de muren in de slaapkamer, omdat dit het eerste is dat we zien als we uit bed komen. Wanddecoratie moet niet alleen rekening houden met het gewenste kleurenpalet, maar ook met het soort gebruikte materialen. Ze beïnvloeden het microklimaat van de slaapkamer, zelfs als we slapen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om de muren in de slaapkamer met je eigen handen af ​​te werken. Waarmee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van het ontwerp van de wanden in de slaapkamer en waarom het de moeite waard is om op te merken?

3D-wanden in de slaapkamer

Witte muren in de slaapkamer

Interieurmaterialen voor slaapkamerwanden

Vraagt ​​u zich af hoe de muren van de slaapkamer te regelen, veel in eerste instantie na te denken over het gebruik van afwerkingsmaterialen. Van oudsher actief toe te passen het behang, gebruik sierpleister muren. Dit is niet alleen praktisch, maar ook betaalbare opties voor reparatie. Maak de kamer meer origineel, niet typisch - dat is een waardige uitdaging voor elke designer, dus de vraag wat aan de muren in de slaapkamer te versieren daar bij de kolonisten steeds. Wat de markt te bieden heeft?

Turkooizen muren in de slaapkamer

Klassiek muurdecor in de slaapkamer

In gespecialiseerde winkels voor de slaapkamer veel afwerkingsmaterialen voor de meest originele ideeën. Wat je kunt gebruiken:

 • interieurverven van milieuvriendelijke materialen;
 • behang en 3d behang voor muren;
 • wandtapijten en andere meubelstoffen;
 • laminaat;
 • voering, blockhouse of imitatie van een bar.

Interieur verven creëren elke kleur van muren in de slaapkamer, verschillende muren kunnen worden geverfd met verschillende kleuren. Dergelijke oplossingen zijn relevant voor moderne stijlen in interieurs.

Panelen aan de muur in de slaapkamer

Print op de muur in de slaapkamer

1

Tekening op de muur in de slaapkamer

Wall-papers aan de muur - niet minder dan een moderne oplossing, en de onbeperkte verscheidenheid aan scènes stelt je in staat dit afwerkingsmateriaal van fans van verschillende stijlen te gebruiken. Een goed object voor het gebruik van 3d achtergronden is de accentmuur in de slaapkamer, de thematische oplossing zal bepalend zijn in het ontwerpidee van deze kamer. Als het spectaculaire landschap niet overeenkomt met de concepten van rust en gezonde slaap, dan is het de moeite waard om aandacht te schenken aan de klassieke materialen.

Grijze muren in de slaapkamer

Muren van decoratieve steen in de slaapkamer

Traditioneel schilderden de muren in de slaapkamer de aanwezigheid van huiseigenaren van een gevoel voor smaak. Tegenwoordig is zo'n klassieke oplossing een exclusiviteit, vanwege het gebrek aan specialisten. Het schilderij vervangen is volledig in de kracht van het tapijtwerk, omdat de stoffen in hun esthetische perfectie niet onderdoen voor fresco's.

De slaapkamer, waarvan de muren zijn gedecoreerd met een kleed, zal ongelooflijk aantrekkelijk en comfortabel zijn. Versterking van het effect maakt lijstwerk op de muren mogelijk gemaakt van polyurethaanschuim.

Een niet-triviale oplossing is voor stedelijke bewoners om te kiezen voor de slaapkamer van een materiaal, zoals natuurlijk hout. Voering imitatie hout of houtproducten kijken ongebruikelijk, maar kunnen we een aantal belangrijke taken op te lossen. Onder hen - ondersteuning van de optimale vochtigheid, het creëren van een speciaal microklimaat. De materialen kunnen worden gebruikt in een kleine slaapkamer en een groot deel van de kamer. Langs de wanddecoratie of bunker - de oplossing voor 15-20 jaar, de textuur van hout wordt niet moe, en de uitvoerbaarheid van de boom stelt u in staat om zorg te dragen van dit materiaal gemakkelijk te nemen.

Muren in de kinderkamer

Behang op een muur in een slaapkamer

Je geeft de voorkeur aan nieuwe technologieën, maar houdt van echt hout. Een perfect compromis is laminaat op de muur in de slaapkamer, deze coating imiteert perfect de natuurlijke boom van de zeldzaamste soort. Het gebruik van laminaat op de muur in het interieur van het appartement is een modieuze oplossing die aantrekt met zijn uitvoerbaarheid.

Ruiten op de muur in de slaapkamer

Bakstenen muur in de slaapkamer

Kies een kleur voor de muren van de slaapkamer

Witte muren in de slaapkamer verbazen niet, moderne interieurkleuren - dit zijn honderden tinten. Als u kiest welke kleur de muren in de slaapkamer moet beschilderen, moet u de functies van het palet onthouden. Elke tint kan de stemming beïnvloeden, het zenuwstelsel stimuleren of inprikken. Als je de muren in de slaapkamer moet schilderen, kies je de volgende opties:

 • oranje - deze kleur verbetert de stemming en geeft energie voor de hele dag;
 • blauwe muren in de slaapkamer - de beste keuze voor diegenen die zich bezighouden met intellectueel werk;
 • een bruine slaapkamer past bij mensen die met veel onnodige informatie werken, bruine tonen helpen om problemen te vergeten;
 • Donkerpaarse tinten voor degenen die passies in het gezinsleven hebben weggenomen;
 • De groene muren in de slaapkamer dragen bij tot een volledige rust, deze optie is geschikt voor degenen die zich bezighouden met handarbeid;
 • beige muren - een universele optie, als je niet kunt kiezen in je voorkeuren - kies deze schaduw;
 • grijze muren in de slaapkamer - de keuze van een bachelor of een enkele meisje, kan deze schaduw gemakkelijk worden verzadigd zwart of donker grafiet, maar in dit geval moet u extra verlichting op te hangen.

Welke kleur van de muren is beter - hangt van ve
el factoren af: levensstijl, kamerverlichting, gebruikt meubilair en decorartikelen. Geef de voorkeur aan de kleurenoplossing, die volledig tevreden is met beide partners. Het is aan te raden dat pasgehuwden verschillende tinten in het binnenland gebruiken, bij voorkeur het groen-blauwe spectrum. Dit helpt geschillen en meningsverschillen voorkomen!

Muur van het gecombineerde behang in een slaapkamer

Geschilderde muur in de slaapkamer

Decoratie van de muren van de slaapkamer

Het is niet genoeg om te beslissen hoe je de muren in de slaapkamer moet schilderen, je moet ook nadenken over het inrichten van de kamer. Het is niet genoeg om een ​​reproductie van een beroemd schilderij van een populaire kunstenaar boven het bed te hangen. In het ontwerp kunt u planken, rekken, spiegels gebruiken. Wat precies te kiezen - zal helpen feng shui en advies van ontwerpers, evenals hun eigen ervaring en voorkeuren. In kleine slaapkamers is het niet nodig om voor exclusieve oplossingen te zorgen, het is beter om de voorkeur te geven aan utilitarisme. Hang bijvoorbeeld mooie planken die praktische taken gemakkelijk kunnen verwerken en zorgen voor de originaliteit van de kamer.

Grijze muren in de slaapkamer

Schilderij aan de muur in de slaapkamer

Patronen op de muur in de slaapkamer

Als de afwerking van de muren in de slaapkamer klaar is en je niet genoeg rozijnen hebt, kies dan een bed met een ongebruikelijk hoofdbord. Vooral effectief zal deze oplossing kijken naar een monofone achtergrond. In het geval dat het gebied van de kop van het hoofd klein is, is het noodzakelijk om het te balanceren met een foto op de muur of een ander stuk decor. U kunt ook zachte panelen of metselwerkimitatie op een van de muren gebruiken. In kleine kamers zal de originele oplossing spiegels aan de muren zijn.

Rode muur in de slaapkamer

Muur in loft-stijl in de slaapkamer

Classic kamers met witte muren zijn in de vergetelheid geraakt. Wat moet de muur in de slaapkamer te zijn? Licht, donker of zachte, neutrale kleur - afhankelijk van de mate van de verlichtingssterkte. Verf het oppervlak van de stands in de schaduw die niet irriteert, het doet agressief en draagt ​​bij aan de snelle val in slaap. Hou je niet van de kleuren - gebruik van moderne of klassieke decoratie materialen. De belangrijkste eis aan hen - milieuvriendelijk, en kan niet kloppen natuurlijk hout die kunnen worden beschilderd met watergedragen lakken voor meer gedetailleerde weergave texturen en stof bescherming tegen de negatieve invloed van ultraviolette straling.

Muur in de slaapkamer

Lijstwerk op de muur in de slaapkamer

Behang in de slaapkamer

Wat moet de inrichting van de muren in de slaapkamer zijn? Een verplichte voorwaarde is de naleving van de algemene stijl van het interieur. Je kunt een foto in een duur verguld kader van het barok tijdperk niet ophangen in een ruimte die is gemaakt in de stijl van hightech. Vergeet de verhaallijn van schilderijen, tekeningen en fotobehang niet: ze moeten een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de kleurenschaal van objecten van een decor overeenkomt met de algemene schaduw in een interieur. Naleving van al deze principes zal een kalme en gezonde slaap, volledige rust en welzijn in het gezinsleven bevorderen.

Groen op de muur in de slaapkamer

Spiegeltje aan de muur in de slaapkamer

Gele muren in de slaapkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

63 − 62 =