Putty puuhun: me hallitsemme pintaa

Puutuotteet ja -rakenteet, ulkopuoliset materiaalit ja kotelot sekä sementti- ja kipsilevyjen pintakäsittely ovat pintakäsittely. Tiivistämällä puupintojen on tarpeen antaa tasaisuus, ylempi suuntaavana kerroksena ja piilottaa virheitä ja karheus puinen kehys. Pintakäsittely ennen maalausta - prosessi, joka koostuu monista vivahteita, mistä aineen valmistelu, viimeistely valikoima viimeistely spackling, joten ennen kuin päätät täyteainetta, on tärkeää tutkia mahdollisimman paljon tietoa arvioida edut ja haitat tyypit, menetelmiä ja työvaiheita.

Akrilinen kitti puulle

Valkoinen kitti puulle

Putty: käsitteet ja tyypit

Saumaus on kehittäjä seos, pääasiallinen tarkoitus on tasata ja tasoittamalla pintakerrosten väritys. Valmis puutuote, ennen käyttöönottoa, tarvitsee kaikenlaista käsittelyä materiaalin huokoisen rakenteen ansiosta. Samaan aikaan, mukaan mekaanisesti, tietyn ajan kuluttua palvelun pinnalle halkeamia ja reikiä, jotka ovat myös hoidon tarpeessa, kuten vedenkestävä kitti. Pinnoista riippuen kittien levitysmenetelmät jaetaan useisiin eri tyyppeihin.

Liuottimille

Tällaiset kitit sisältävät koostumukseltaan myrkyllisiä ja voimakkaita komponentteja, joten tätä hoitomenetelmää ei ole käytännössä koskaan käytetty. Kiitos hänelle kuitenkin keksittiin muita turvallisempia ja moderneja kittipeilejä.

Vesipohjainen

Koostumuksen pääkomponentti on täysin ekologinen, hajuton ja sitä voidaan käyttää sisätyöskentelyyn. Kastelu on hyvin yksinkertaista, mutta se kuivuu pitkään. Yleiskäyttöisten ominaisuuksiensa ansiosta tämä hoito soveltuu puupintojen virheiden poistamiseen ja jopa saumojen injektointiin. Vedenkestävä pinnoite vastustaa lämpötilan vaihtelua.

Väri kitti puulle

Putty puuhun

Öljypohjaiset

Ulkokäyttöön tarkoitetun puun kitti valmistetaan öljypohjaisesti. Tämä koostumus ei hajoa eikä se romahtaa ilmastollisten tekijöiden vaikutuksesta. Sopii ulkoisten halkeamien ja halkeamien tiivistämiseen. Tällaisen kittien etu on, että maali ei ole mahdollista käyttää lopputulokseen. Puun luonnollisen ulkonäön säilyttämiseksi öljytikun värisävyt vaihtelevat: tammi, tuhka, sekä valkoinen ja väritön.

Akryylikoostumus

Puun akryylitakteilla on laaja käyttö rakennus- ja korjaustyömailla. Tämä viimeistely on erittäin suosittu märkätiloille, koska läsnä on alukkeita.

1

Lämmönkestävää kipsiä käytetään kylpyhuoneissa ja kylvyssä. Tällaiset laajat sovellukset ovat mahdollisia, koska käsitellyn pinnan kyky torjua kosteutta ja kestää suurta kuormitusta. Se on myös paras vaihtoehto puulattian polymeeripinnoitteille, mukaan lukien parkettilattiat.

Latexin koostumus

Latex-kitti ei ole vähemmän tunnettu kuin edellä mainitut. Koostumuksen sitova komponentti on lateksi, jolla on riittävä plastisuus ja kyky tunkeutua tasaisesti puun pintakerroksiin. Lisäksi lateksi-kitti on vedenpitävä seos, joka soveltuu hyvin saumojen käsittelyyn ja tiivistämiseen lähes kaikissa sisätiloissa, jopa korkeassa kosteudessa. Latex-kitti luokitellaan kalliiksi, mutta tällaisen materiaalin kustannukset kompensoidaan korkealaatuisella tuloksella.

Putty puun tammiin

Epoksikitti puulle

Kittien valinta: perusperiaatteet

Ennen jalostusmateriaalien hankintaa on hyödyllistä tietää tärkeät kohdat, jotka mahdollistavat paitsi valita laadun täyteaineen myös säästää rahaa ja aikaa töissä:

 • Ekologinen yhteensopivuus. Seoksen koostumuksen tulee olla vaaratonta, ei saa levittää toksisia vaikutuksia eikä pistäviä hajuja. Ennen levittämistä on parempi testata kitti pienellä alueella, erityisesti sisäpintojen käsittelyä varten.
 • Suuri tarttuvuus. Materiaalin ominaisuus on liittää pintaan. Mitä paremmin kytkentä kittiin, sitä paremmin käsitelty kerros näyttää. Tämä ominaisuus on parhaiten nauttinut epoksi- ja lateksi-kitit.
 • Plastisuus. Edistää koostumuksen helppoja jakamista puun yli lastalla, ilman lisätoimia tasaamiseksi.
 • Rakenne. Kuivasekoituksen tulisi koostua pienistä jyvistä. Sen liuos tulee homogeenisemmaksi ja käsitelty pinta on tasaisempi.

Öljyn kitti puuhun

Kitti ikkunalle

Kittien käyttö sisätilaan: työkalun valmistelu, perusvaiheet

Ennen kittien työtä on välttämätöntä valmistaa materiaalia ja lisäksi on oltava sopiva työkalusarja lisäkäsittelyjen soveltamiseen ja suorittamiseen.

 • lastalla;
 • kitti;
 • Joukko harjoja;
 • maali;
 • Puhdistusaineet.

Lisäaineista on suositeltavaa valmistaa höyrypaperi puun materiaalin alustavaan linjaukseen ja tasoittamiseen.

Ennen kittien levittämistä on tutkittava huolellisesti pintaa halkeamien, epätasaisuuksien ja saumojen varalta. Jos tällaiset osat ovat työpinnoilla, on tarpeen täyttää ne täyteaineella, tasoittaa kerros hiekkapaperilla ja käsitellä materiaali kokonaan. Deep kaivoksia, puulattian ja parkettilattiat ovat peitetty useilla kerroksilla seosta, 3-4 mm paksu. Jos sinun ei tarvitse muodostaa uutta, vaan toissijaista tuotetta, ota ensin värillinen maali erikoisliuottimilla.

Epäpuhtaalla puupinnalla voi olla solmuja ja muita suuria koukkuja, jotka on poistettava sta-metrin avulla ja täytettävä leikkuupinnan kitti. Yläkerroksen ja kittiyhdistelmän kytkemiseksi paremmin pintaan levitetään alusta, jossa on identtiset peruskomponentit, esimerkiksi öljy tai akryyli.

Viimeistelykerros levittää työpinnalle pinnoitetta puusta sisustustöihin vasta valmistelujen jälkeen.

 1. Laimennetaan ja sekoitetaan formulaatio, kunnes se on sileä;
 2. Sauman, nivelten, halkeamien alustava käsittely;
 3. Pinnan täydellinen kuivaus jokaisen levitetyn kerroksen jälkeen;
 4. Toista kittiprosessi kunnes saavutat 1,5 cm: n kerroksen.

Kun kaikki edellä on tehty, puu pohjustetaan ja maalataan. Materiaalin luonteen säilyttämiseksi lopullisessa vaiheessa älä käytä maalia, vaan valitse lateksi tai polymeeri täyteaine. Näiden seosten koostumuksen avulla pystyt saavuttamaan eri sävyjen värivalikoiman, vain lue etiketti, joka osoittaa useimmin puun värin, kuten tammen

Puutavara parketti

Puuta varten lattiapäällyste

Puuta varten lattiapäällyste

Lattianpäällysteillä on suuri määrä toimintoja, jotka vaihtelevat esteettisestä lujuuteen, joten pinnan on jatkuvasti päivitettävä, mukaan lukien maalaus.

Lattiapinnoitteiden käytön edut ovat ilmeisiä: se tekee pinnoista vedenpitävän, suojaa kosteudelta ja muotilta, eliminoi ulkoiset vikoja, on välttämätöntä halkeamien tiivistämiseksi.

On suositeltavaa käyttää kitti huoneenlämmössä korkeintaan 25 ° C ja kosteutta noin 50%. Jos parketeissa on rakoja, ne on suljettu vesitiiviillä täyteaineilla, esimerkiksi öljy- tai polymeerikomponenttien perusteella.

Puusta valmistetut saumaustarvikkeet

Puueristys lämmöneristykseenPolypropeeni lämpöeristykseen

Kitti puuhun omilla käsillä

Kotitekoinen kitti on variantti seosta, joka voidaan valmistaa kotona. Prosessi on varsin työläs, mutta jos et pelkää monikomponenttista koostumusta, on aivan realistista tehdä kitti puusta omiin käsiisi. materiaalit:

 • Tärpättiöljy;
 • Pellavansiemenöljy;
 • Maa hohkakivi;
 • kaseiini;
 • gelatiini;
 • ammoniakki;
 • Borax.

Öljyjä sekoitetaan hohkakiven kanssa ja keitetään kiehuvaan vesihauteeseen, lisätään jäljellä olevat ainesosat ja sekoitetaan kotitekoinen massa, kunnes se on sileä. Kysymys siitä, miten tehdä shpaklevku, kokenut puusepäntyö on yksi helpoimmista, mutta aloittelija ei ole mitään vaikeaa. Tämän kotitekoisen materiaalin käytön on oltava nopeaa, koska sen säilyvyysaika on lyhyt ja koostumus kuivuu nopeasti.

Tällainen kitti on hyvä perusta sisätilojen pienten alueiden maalaamiseksi, pienien pintavaurioiden tiivistämiseen sekä puutuotteiden käsittelyyn. Paras vaihtoehto parkettille ja lattioille - akryyli- ja polymeerikoostumukset.

Putki puusta sisustustöihin

Paikka, jossa pinnoite jalostus, täytyy tarkastaa huolellisesti yhtenäisyyden kerroksen on sovellettu, ei ole raidat ja valkoinen sulkeumat. Koostumus kotitekoinen shpaklovok, sekä tallentaa ja voivat vaihdella riippuen substraatin (PVA liima, lakat, jne ..), mutta väri paletti ei ole niin monipuolinen: päättynyt massa on useimmiten valkoinen tai neutraali väri.

Päätuote kotitekoisesta kiteestä - hinta, niin kotimaiselle työlle, kokeneet mestarit käyttävät itseään.

Putty on tärkeä ja välttämätön jalostusprosessi, jota ilman ei ole yksittäistä koti- tai tehdasvalmistusta. Ja pääkomponentit voit löytää hakemuksen eri aloilla: saumausta ja hoito lattioiden - tehtävien latex täyte käsittely ikkunoiden ja ovien osat - epoksikitillä puulle, päällystämiseen ulkoisia tekijöitä - eteerinen öljy-pohjainen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + 4 =