Lääkkeiden varastointi: ensiapu

Lähes jokaisella kaupungissa on apteekki, joka toimii ympäri vuorokauden. Pienen "varaston" luopuminen on kuitenkin vaikeaa. Useimmiten se koostuu kroonisista sairauksista ja hätätapauslääkkeistä. Tarvittaessa on voimistelu- ja anestesia-aineita. Yleensä lääkkeitä, joita lääkäri määrää ja jota ei käytetä, ei myöskään hylätä.

Lääkkeiden säilyttäminen kotona

Luodessasi kotilääketieteen rinnalle on muistettava, että kaikki lääkkeet on säilytettävä tietyissä lääkkeen ohjeissa määritellyissä olosuhteissa. Ja jos vaatimukset eivät täyty, kukaan ei voi taata tablettien, voiteiden ja tinktuurien tehokkuutta. Ei ole poissuljettua, että lääke, jota ei ole säilytetty oikeissa olosuhteissa, voi olla haitallista, joten on tärkeää luoda sopivat olosuhteet lääkkeiden varastointiin.

Lääkkeiden säilytys kaappiin

Varaston perusperiaatteet

Lääkkeiden säilytyspaikan valinnassa on tärkeää ymmärtää, mitkä olosuhteet auttavat asianmukaisesti pitämään lääkkeet.

lämpötila

Aikaisemmin ei ollut erityisiä lämpötilan parametreja lääkkeen varastoimiseksi. "Pidä viileässä paikassa" on hyvin epämääräinen muotoilu, joka oli olemassa melkein kaikilla lääkkeillä. Tänään valmistajat suosittelevat tarkempia lämpötilajärjestelmiä huumeiden varastointiin. Vaatimus säästää 3-8 ° C (tavallinen jääkaapin huone) tarkoittaa, että lääke on laitettava virtapiiriin noin yhden päivän kuluttua ostosta jääkaapissa. Muussa tapauksessa lääkkeen terapeuttinen vaikutus vähenee ja taudin hoitoaika voi nousta. Suurin osa tästä koskee hormonaalisia lääkkeitä, antibiootteja, rokotteita tai seerumeita.

Lääkkeiden säilytys säiliössä

Lääkkeitä, joilla on erityinen säästämislämpötila, sijoitetaan jääkaapin eri hyllyihin: "kynttilät" - lähempänä pakastinta, laastaria tai voiteita - keskihyllyissä. Tietenkin suurin osa lääkkeistä on säilytettävä huoneenlämmössä 18-20 ° C. Ja äkilliset lämpötilan muutokset (huurre tai auringonpaiste) voivat muuttaa ominaisuuksia, mikä tekee huumeiden käytön mahdottomaksi.

Kosteus ja kirkas valaisu

Usein huumeiden valmistajat tekevät varovaisesti huumeita tummissa pakkauksissa. Lisävarmuuden antaminen tarvittavassa tapauksessa ei kuitenkaan ole tarpeeton, joten on hyvin järkevää jakaa kaappiin erityinen lääkkeiden hylly.

Hyvä idea - kynälaatikko lääkkeiden säilyttämiseen. Tällöin on kätevää ottaa pakkaus ja ottaa tarvittavat valmisteet tai ottaa jäljellä olevat lääkkeet valoon.

Erittäin sopiva vaihtoehto - laatikot. Niiden tärkeimmät edut ovat suojaus valolta, helppokäyttöisyys.

1

Lääkkeiden säilytys laatikossa

Myös erittäin tärkeä on lääkkeiden suojaaminen kosteudelta, koska jotkut lääkkeet valmistetaan paperipakkaukselta, joka voi vaurioitua korkealla kosteudella. Liiallinen kosteus voi myös vahingoittaa sidoksia: laastarit, siteet (erittäin hygroskooppinen materiaali).

Varastointimenettelyn noudattamatta jättämisen seuraukset ovat lääkeaineiden lääkkeiden menetykset. On parempi jakaa lääkkeillä puhdas ja viileä paikka (kylpyhuone ja keittiö eivät ehdottomasti sovi huumeiden varastointiin).

Laatikko juomille

Ilma pääsee: hyötyä tai haittaa

Lähes kaikki lääkkeet myydään suljetuissa pakkauksissa, joihin kaikki tottuneet ovat. Sitä ei pidetä tärkeänä kysymyksenä siitä, että tätä sääntöä on noudatettava lääkkeiden säilyttämisessä jokapäiväisessä elämässä.

Tabletin varastointi

Sillä välin on useita lääkkeitä, joille on tärkeää rajoittaa pääsyä ilmanvaihdolle. Kun pakkaus avataan, syntyy luonnollinen hapetusreaktio (hapen pääsystä). Ja jonkin ajan kuluttua lääke menettää hyödyllisiä ominaisuuksia (poikkeustapauksissa - se tulee vaaralliseksi). Tällaisiin lääkkeisiin sinun on oltava erittäin varovainen ja paras vaihtoehto - vahvistaa pakkauksen avaamisen aika.

On myös lääkkeitä, jotka haihtuvat ulkoilmassa. Ne säilytetään tiiviisti suljetuissa säiliöissä - erikoisastioissa tai ampulleissa.

Järjestäjä lääkkeille

Lääkkeiden säilyvyys

Kiireellinen kysymys, johon monet eivät ole vakavia. Mutta turhaan. Kestoaika on pakkauksessa ja se on yksilöllinen eri lääkkeille. On olemassa lääkkeitä, jotka voidaan säilyttää useita vuosia, mutta niitä on käytettävä kahden viikon kuluttua avaamisesta. Tai on lääkkeitä, joita et voi sulkea. Kaikki nämä yksityiskohdat on selkeytettävä, ennen kuin lääke annetaan lääkekaapissa. Ja jos lääkkeen lyhyt käyttöaika aukon jälkeen on merkitty, on pakkauksessa mainittava tarkasti käyttötarkoituksen alkamispäivä.

Laatikko lääkkeille, joissa on lukko

Kuinka paljon voit luottaa suosittuun mielipiteeseen "varasisästä" säilyvyydestä? Kuten, se on farmaseuttien temppuja (erityisesti lyhyt säilyvyysaika) myynnin lisäämiseksi. Ei ole yksiselitteistä vastausta. Koska tallennetulla säilyvyydellä on varastointiolosuhteet. Ja tarvittavien varastointiparametrien puuttuminen johtaa itse asiassa käytön vähenemiseen. Enimmäkseen tämä kysymys liittyy nestemäisten formulaatioiden turvallisuuteen. Ja jos seos on pilvinen tai siellä on outoja hiutaleita / sedimenttiä, lääkettä ei voida käyttää.

Lääkkeiden säilytys laatikossa

Kukaan ei takaa lääkkeiden ominaisuuksien säilyttämistä viivästyneissä lääkkeissä. Ennen kuin hylkäät vanhentuneet lääkkeet, on toivottavaa vapauttaa se pakkauksesta. Kaikki tabletit on uutettu läpipainopakkauksista, ja purkkikappaleiden etiketit tulevat ulos. Sitten kaikki on tiukasti kääritty paperiin tai muuhun pakkaukseen, jotta lapset ja eläimet eivät voi vahingossa saada ja niellä.

Muovilaatikko lääkkeille

Säännöt lääkkeiden säilyttämisestä lääkekaapissa

Se noudattaa tiettyjä vaatimuksia, jotka auttavat sinua löytämään oikean lääkkeen nopeasti ja ottamaan sen oikein:

 • kaikki valmisteet säilytetään alkuperäisissä pakkauksissa ohjeiden mukaan. Ennen lääkityksen aloittamista on suositeltavaa tarkistaa ohjeet lääkkeiden käy
  tön oikeellisuuden ja muiden lääkkeiden yhteisvaikutuksen erityispiirteiden tarkistamiseksi.
 • laatikon sisältöä siirretään säännöllisesti. Lääkkeet, joiden kestoaika on päättynyt, hylätään;
 • valmisteet on säilytettävä suljetussa muodossa. Luokituksellisesti olisi jätettävä pois ihottuma tai tablettien sekoittaminen. Ymmärrettävää pilleria ei voi ottaa. Älä kaada lääkkeitä muihin säiliöihin / pulloihin, sillä voit tehdä virheitä huumeiden käytön yhteydessä;
 • ei ole toivottavaa leikata läpipainopakkauksia tableteilla. Koska et voi säilyttää lääkkeen nimeä eikä tiedä säilyvyydestä;
 • ensiapupakkauksen säilytyskotelon tulisi olla kätevässä paikassa, mutta ei näkyvissä. Koska jos perheellä on lapsia, eläimiä, on tarpeen jättää heille mahdollisuus saada lääkkeitä helposti. Vaihtoehtoisesti - laatikko lääkkeiden varastointiin voidaan lukita avaimella.

Tabletin asettelu

Mielenkiintoisia ideoita lääkkeiden säilyttämiseen

Oikea ja asianmukainen lääkkeiden sijainnin järjestelmä helpottaa oikeiden lääkkeiden etsimistä ja muuttaa apteekin todellisena avustajana eikä ärsytyksen lähteenä.

 • Lääkäreiden antamat lääkemääräykset tulisi laittaa erilliseen pakkaukseen, ei hylätä. Joten lääkitysohjeet löytyvät Internetistä, ja reseptiä ei voi palauttaa / muistaa.
 • Pienissä pulloissa, tabletteissa ja voiteissa olevat lääkkeet tulisi säilyttää erillään toisistaan. Ja pullojen / purkkien suorakulmainen / neliölaatikko ilman pyöristämistä (suorakulmaiset purkit pysyvät tarkasti eivätkä laske) ovat parempia. Kätevä vaihtoehto on pienet muovikorut.
 • Lääkkeiden säilytyslokerot ovat parhaiten ostettavissa erillisillä osastoilla. Tämä auttaa määrittämään lääkkeet tyypin mukaan sekä käytön säännöllisyyden mukaan. Jos ei ole erityisiä jakajia, on hyvä laittaa pienet ja pienet laatikot isoon laatikkoon. Tällaisissa tapauksissa on toivottavaa käyttää läpinäkyvän muovin säiliöitä (se helpottaa huomattavasti halutun lääkkeen etsimistä).
 • Voit myös pitää tarroja sisällön merkinnällä. Ja useimmin käytetyt lääkkeet tulisi sijoittaa lähemmäksi.
 • On suositeltavaa muodostaa ensiapupakkaus ja säilyttää se erillään muista laatikoista ja laatikoista. Jokainen laatii luettelon hätätilanteista, mutta siellä on oltava yhteisiä lääkkeitä (sama pahamaineinen zelenka, puuvilla, sydänpussit, anesteetti).
 • Matkalla on erillinen ensiapupakkauksen järjestäjä. Jos matkustaminen tapahtuu usein, meidän on valittava sopiva sopiva käsilaukku / laatikko ja varustettava se tarvittavilla lääkkeillä.
 • Älä osta huumeita varaukseen, koska nyt lähes kaikkialla on 24-tunnin apteekki.
 • Samat tabletit läpipainopakkaukset voidaan vetää joustavalla nauhalla. Ja on kätevämpää pinota ne laatikkoon, jonka nimi on ylöspäin - niin etsiä nopeammin.

Järjestä lääkkeiden asianmukainen varastointi helposti. Et voi kutsua kotiinlääkärin luomisen prosessia jännittävään harjoitteluun, mutta kieltää, että tämä on välttämätöntä jokaisessa huoneistossa.

Lääkkeiden säilytys lääkekaapissa

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =