Sådan rengøres blinds i hjemmet

Blinds i den moderne verden har fået stor popularitet. De er kompakte, enkle og nemme at håndtere, på en forsvarlig måde beskytte værelset mod udseendet af gade forbipasserende, såvel som fra sollys. Men ligesom alle interiørgenstande har blinds tendens til at blive dækket af støv. Hvis en sådan beskyttelse er i køkkenet, er lamellerne også dækket af fedt og sod. For at returnere lamellerne det tidligere udseende er det nødvendigt at vaske blinds periodisk fra snavs og støv.

Sådan rengøres blinds i hjemmet

Lad os se på, hvordan du skal rense persiennerne hjemme, hvilke værktøjer, der skal bruges, i hvilken rækkefølge der skal rengøres. Da moderne persienner er lavet af forskellige materialer, vil metoderne til pleje af dem være forskellige. Også omsorgsmetoderne kan variere afhængigt af lamellernes rumlige orientering.

Sådan vasker vandrette persienner

Fjernelse af persienner kan foretages direkte på vinduet eller ved at fjerne dem fra vinduet. Hvis du leder efter en måde at vaske blinds hurtigt, skal du gøre arbejdet uden at fjerne blinds fra vinduet.

Vask blinds med en speciel børste

Hvordan man vasker metalblinds

Ofte vandrette persienner er lavet af metal, så overvej at rengøre dette materiale. Det anbefales at installere aluminiumsgardiner i lukket stilling før rengøring, og derefter rense deres overflade fra støv med støvsuger. Derefter tørres lamellerne af med en fugtig klud på begge sider, når de er åbne. Hvis de vandrette aluminiumgardiner har spor af fedt, skal du bruge en opløsning af et hvilket som helst vaskemiddel. Rengøring sker fra toppen ned, så der ikke er pletter på de allerede rengjorte lameller.

Til rengøring udover en fugtig svamp kan du bruge vådservietter og tørre panelerne i lukket tilstand. For at gøre dette, er de simpelthen presset mod vinduet.

Du kan også fjerne blinds, og vask derefter dem under bruseren. Inden gardinerne fjernes, anbefales det at vakuum. Aluminium er let rengjort af forurenende stoffer, hvis det er fugtet med vand i kort tid. Det anbefales dog ikke at suge produkterne i badet i lang tid, da de kan vise spor af rust. Lamellerne aftørres med en fugtig svamp, på hvilken detergentsammensætningen påføres. Efter tørring tørres lamellerne med et tørt håndklæde, og derefter blinds gardinerne fra vinduet.

Rengøring af plastprodukter

For nemt at vaske plastikgardinerne skal de fjernes fra vinduet. Til dette formål adskilles tilbehørene fra lamellerne, og lamellerne selv bliver befugtet under en strøm af varmt vand. Herefter vaskes en svamp i en vaskemiddelopløsning, og hver lamell renses og skylles derefter. Tørrede produkter installeres på vinduet.

Og hvordan vaskes plastik persienner direkte på vinduet? Dette kan gøres på samme måde som det bruges til rengøring af metaller. Det vil sige, rengør dem med en fugtig klud eller serviet.

Rengøring af plastik persienner

Sådan rengøres træ persienner

Lamellerne af sådanne produkter er lavet af naturligt træ, som er lakeret, så husk en regel - de kan ikke vaskes under vandtryk, vaske støvet ud. Fra denne lakbeklædning kan blive beskadiget, vil produkterne miste deres tiltrækningskraft eller ændre farven. Træ ligner heller ikke temperaturændringer, hvilket kan få lamellerne til at kæde. Producenter anbefaler rengøring af persienner med støvsuger, men denne metode er ineffektiv.

Vask af persienner af træ

Det er nemt at rengøre trælameller fra støv ved hjælp af en sædvanlig fugtig klud, som vi alle bruger til at tørre træmøbler.

1

Sådan rengøres lodret persienner

Vaskning af lodret persienner i hjemmet kan nemt, men meget afhænger af materialet i deres fremstilling. Det mest almindelige vertikale stof, polymer og træ persienner. Der er dog flere generelle regler for rengøring af dem:

 • Alle glatte overflader kan rengøres med et fugtigt håndklæde.
 • Brug en støvsuger til at fjerne det meste af støvet. Derefter vil yderligere rensning let og hurtigt passere.
 • Hvis du ejer en damprens, kan denne enhed bruges til at rense enhver form for persienner undtagen træ. En dampstråle spyler snavs og fedt fra lamellerne, og du skal kun tørre overfladen med en ren lap.
 • Ved at behandle overfladen af ​​persiennerne med antistatisk, nedsætter du processen med at deponere støv på overfladerne af lamellerne betydeligt.
 • Jacquard persienner eller produkter med fotografisk udskrivning på dem kan ikke vaskes med vand. De rengøres kun under tørrensningsforhold.

Overvej hvordan man vasker lodret persienner på de mest effektive måder.

Sådan rengøres lodret persienner fra stof

Rengøring af stofprodukter

Normalt bliver lodrette stofblinds meget snavsede meget langsomt på grund af deres geometriske arrangement, så støvsugning er en ideel måde at passe på. Men børstning af stoffet følger ikke, da børsterne kan beskadige beskyttelsesbelægningen af ​​stoflamellerne eller forstyrre imprægneringens integritet. Hvis du bemærker at de er beskidte nok, kan de vaskes i varmt vand. Gør følgende:

 1. Stof striber fjernes igen fra styrene.
 2. Fra strimlerne fjernes alle møblerne, hvis nogen.
 3. Hver strimmel rulles ind i en rulle.
 4. Roller er anbragt i en kludpose designet til vask af sarte klæder.
 5. Posen med ruller sænkes ned i en beholder med varmt vand, hvor detergentpulveret er opløst.
 6. Efter ca. en time fjernes strimlerne fra posen og skylles med rent varmt vand.
 7. Når vandet løber fra lamellerne, kan de hænge på deres oprindelige sted. Den fugtige klud vil endda ud under sin egen vægt.

OBS venligst! Før du vasker tekstiler, læs vejledningen om pleje af dem. Ikke alle produkter kan vandrenses. Nogle af dem har imprægneringer, der forhindrer støvets indtrængning i vævets struktur.

Til salg er der midler til rensning af stofgardiner. Sammensætningen påføres lamellerne, og efter en vis tid fjernes den med en våd svamp sammen med snavs.

Sådan Rengør Polymer Blinds

Produkter fremstillet af polymermateriale rengøres også bedst ved at fjerne dem fra vinduet. De er mindre krævende på rengøringsprocedurer. Polymerstrimler kan snoet i ruller og vaskes derefter i en vaskemaskine. Sug enten i vand, som det var tilfældet med stofstrimler, skyll derefter med vand, tør og hæng på plads.

Du kan vaske polymerstrimlerne og ikke fjerne dem fra vinduet. For at gøre dette skal du bruge en fugtig svamp med et rengøringsmiddel. Efter rengøring slettes lamellerne med en ren klud.

Sådan rengøres blinds i hjemmet

Rengøring af træplader

Hvis du er ejer af vertikale persienner, skal du være styret af kravene til omsorg for dem. Brug ikke vand til at rengøre lamellerne. Det er ganske nok at komme ved at tørre træet med en fugtig klud. I nogle tilfælde kan du bruge træpuds, hvis dette er tilladt i vejledningen.

Tip: Alle beslag, der blev fjernet under rengøringsprocessen, installeres kun på deres pladser først efter den sidste tørring af persiennerne. Dette forhindrer forekomsten af ​​korrosion inde i styrene.

Hvis du følger ovenstående anbefalinger, vil dine persienner godt lide dig med deres udseende i lang tid.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

50 − 47 =