Hoe de voorkant van het huis correct te schilderen

Het schilderen van het huis zal het ontwerp compleet veranderen. In vergelijking met andere soorten reconstructies, kunt u het in korte tijd en voor weinig geld beschilderen. Verf beschermt het huis ook tegen negatieve externe invloeden. Bij goed schilderen kan de coating ongeveer vijftien jaar meegaan, afhankelijk van consistent werk en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Vlekken van de bakstenen gevel

Hoe schilder je het huis zodat het je lang zal plezieren? Als u zelf wilt repareren, moet u geduld hebben. Eerst moet je de muren van het huis voorbereiden om te schilderen.

Voorbereidende werkzaamheden

Hoe een houten huis schilderen? Alvorens een extern oppervlak te verven, moet het grondig worden gereinigd om vuil, gebarsten verf en schimmel te verwijderen. Voor deze klussen kunt u een slang of een tuinsproeier en een borstel gebruiken. Het moet niet te moeilijk zijn. Met water verwijder je snel stof.

Oude verf kan lood bevatten, dus wees voorzichtig tijdens het schoonmaken: bescherm jezelf en het milieu tegen giftig stof. Voor het schoonmaken altijd een masker of masker dragen, een zeildoek of folie voor het huis plaatsen. Bedek de planten die naast elkaar groeien.

Schuurmuren vormen een belangrijke fase van voorbereidend werk

Nadat de muur is schoongemaakt van afbladderende verf, moet deze worden geschuurd. Het slijpproces is het meest tijdrovende van alle kleurwerken thuis. Hiervoor moeten verschillende soorten schuurpapier van verschillende korrelgroottes worden gebruikt. De verf met de hand reinigen is een vermoeiende taak, om het proces dat u een industriële föhn kunt gebruiken te versnellen, zal het helpen om de verf te verzachten.

Specialisten besteden het met het gebruik van een slijpmachine waarop schijven met hoge dichtheid zijn gemonteerd. Kwaliteitsmatig malen verwijdert geëxfolieerde stukken hout en maakt het oppervlak glad, zonder enige ruwheid.

Beige huis van een bar

De laatste fase van voorbereiding van de muren van het huis

Voordat je een oud houten huis gaat schilderen, moet je het zorgvuldig verwerken. Als u schimmel of blauw op het oppervlak ziet, verwijder deze dan onmiddellijk met een speciaal gereedschap.

De hars kan worden verwijderd met een metalen spatel. Alle kleine scheuren en deuken moeten worden afgedicht met epoxyhars met een uithardingsregime in twee fasen. Hoeden, spijkers, schroeven en andere metalen delen beter bedekt met een primer voor metaal.

Na het voltooien van het voorbereidingsproces, begin niet met schilderen gedurende tien dagen.

Een huis schilderen vanuit een bar

Hoe een beschermende behandeling uit te voeren

Hoe schilder je de voorkant van het huis correct? Voor het schilderen is het noodzakelijk om de muren te behandelen met speciale verbindingen. Er zijn verschillende soorten verbindingen:

 • doordringend - doordringen in de structuur van hout;
 • oppervlak - vorm een ​​beschermende film;
 • thermisch - verander de eigenschappen van hout.

De indringende behandeling is populairder, het wordt uitgevoerd met behulp van formuleringen, die impregnaties worden genoemd. Ze beschermen het hout tegen vocht, schimmels, micro-organismen en vuur.

1

Er is een decoratieve impregnering, na de toepassing kan hout niet worden geverfd. Het benadrukt de textuur en geeft een bepaalde schaduw aan het hout. Als je een huis uit een bar zou gaan schilderen, zou het voldoende zijn voor een decoratieve impregnering.

Vaak zijn impregnaties ook in de rol van primers, ze verbeteren de hechting en verminderen het verbruik van schilderwerk.

Als het oppervlak goed is schoongemaakt van de verf, kunt u de muren niet vullen. Om de sterkte van de verf die op de muur achterblijft vast te stellen, lijmt u deze met transparante kantoortape en springt u van de muur af met een scherpe beweging. Als de resten van de overgebleven verf niet achterblijven op de scotch, is de muur klaar om te schilderen.

Je kunt de wanden voorzien van een primer, het beschermt het hout goed, maar deze coating droogt erg lang. De beste optie voor het uitvoeren van buitenwerkzaamheden is het gebruik van een primer die wordt aanbevolen door de fabrikant van gevelverf. Selecteer daarom eerst de verf om de gevel van het huis te repareren.

Geschilderd houten huis

Kies welke verf

Hoe leuk om een ​​houten huis te schilderen? Om dit te doen, moet je de juiste verf kiezen. Eerder werden houten huizen voornamelijk met olieverf geverfd. Nu zijn er innovatieve manieren om het huis te schilderen:

 • alkyd,
 • acryl,
 • een bedekking,
 • textuur.

alkyd

Alkyd-composities zijn meer geschikt voor externe afwerking van het huis - ze zijn bestand tegen atmosferische invloeden. Ze zijn erg in trek vanwege de lage prijs. Wanneer ze opdrogen, wordt een heel dunne film gevormd, maar de coating blijkt van korte duur, omdat de alkydverf niet diep in het hout doordringt. Het droogt een laag gedurende tien uur.

acryl

Deze verven beschermen het hout tegen binnendringen van vocht, zijn niet bang voor lage temperaturen en behouden de "ademende" eigenschappen van de boom. Als ze het huis buiten schilderen, is de coating bestand tegen mechanische belasting.

Een polymeeremulsie, op basis waarvan acrylemail wordt gemaakt, is niet geoxideerd aan de lucht, dus verliest het gedurende lange tijd geen glans. Beschilderd met acrylverf, ziet het huis er jarenlang als nieuw uit.

bedekking

Tot de afdeklak behoren Finse antiseptica voor hout. Ze bevatten geen "zware" chemie, hebben geen onaangename geur, zijn veilig voor de gezondheid. Coating verven worden gelijkmatig aangebracht, branden niet lang uit, laten hout ademen, benadrukken de textuur. Ze zijn bestand tegen klimatologische invloeden, ze beschermen de boom goed. De verf droogt snel, dus meerdere lagen kunnen overdag worden aangebracht.

textuur

Getextureerde verven zijn zeer divers. Ze zijn niet zo populair als acryl en alkyd, omdat ze vrij recent zijn verschenen. Deze verf- en lakcoatings geven het oppervlak elke textuur en textuur. Getextureerde verven worden gemakkelijk verdund met kleur. Ze verbergen onregelmatigheden en kunnen gemakkelijk worden toegepast. Vanwege de betaalbare kosten van verven en het gemak van het werken met hen, is het gemakkelijk om originele ontwerpideeën te realiseren.

Alle pakketten bevatten informatie over het verfverbruik: het aantal liters dat kan worden gebruikt voor het verven van een vierkante meter.

Kleuring van bakstenen

Tips van professionals voor het verven van hoge kwaliteit t
huis

Hoe schilder je de voorkant van het huis met je eigen handen? Experts raden aan:

 • oppervlakken met oude verf moeten worden schoongemaakt en geschuurd om het gehele behandelde gebied hetzelfde absorptievermogen te geven;
 • meng zorgvuldig de kleurende samenstelling om een ​​uniforme kleur te verkrijgen;
 • Breng de verf alleen aan op droge en schoongemaakte oppervlakken;
 • controleer de kleur voor het schilderen op een klein oppervlak van het oppervlak. Als het te donker is geworden, kunt u een beetje kleur toevoegen. De intensiteit van de schaduw hangt af van de kwaliteit van de houtverwerking en het aantal lagen;
 • Breng in twee lagen afwerklagen aan op de wanden van het hout van buitenaf;
 • verf alleen in bewolkt, warm en windstil weer. Schilder niet onder de brandende zon, of als weersvoorspellers neerslag beloven.
Geschilderd bruin houten huis

Hoe verf aanbrengen

De keuze van een hulpmiddel voor het schilderen van een huis wordt bepaald door de consistentie van de verf, het te schilderen oppervlak en de kwalificaties van de arbeiders.

De meeste professionals gebruiken spuitpistolen, omdat je met hun hulp snel het houten huis kunt verven. Maar in onervaren handen laat een krachtige verstuiver sterke strepen achter en kleurt niet alleen het huis, maar alles rondom: een afvoer, een dak, ramen, struiken, voetpaden, auto's.

Als je nog niet de vaardigheden hebt verworven om met een spuitpistool te werken, kun je je huis schilderen met een roller of een penseel.

Vlekken op muren met een roller

Wanden met een glad oppervlak zijn geverfd met een roller met een kort dutje of een borstel. Als je een oud houten huis schildert, is het beter om een ​​roller te gebruiken om het verfverbruik te verminderen en het schilderen te versnellen.

De roller absorbeert veel overtollige verf. Het is beter om het tegen het raster te drukken dat over het frame is gespannen.

Wanneer u aan het werk bent, brengt u de roller naar de oppervlakte en schuift deze zonder speciale druk over de muur. Rijd eerst de rol in de verticale richting en vervolgens in de horizontale richting. Tijdens bedrijf moet de drukkracht op de rol ongewijzigd blijven. Zorg voor voldoende schaduw van de verf en laat geen spatten achter.

Het huis kleuren met getextureerde verven

Als je schildert met getextureerde verven, kun je een texture-roller voor ze kopen. Met zijn hulp worden verschillende patronen of imitaties van natuurlijk materiaal, zoals bakstenen, aan de muur gecreëerd. Hiermee kunt u het ontwerp van de muren volledig veranderen.

Om een ​​uitgesproken textuur te krijgen, moet de wals zoveel mogelijk vochtig gemaakt worden. Laat de muur beter niet af, na het drogen zijn het zichtbare naden en naden.

Als u besluit om het huis met een penseel te beschilderen, neem dan geen penseel met een lange borstelhaar, het wordt meestal gebruikt wanneer het nodig is om een ​​bakstenen huis te schilderen. De wanden van de steen zijn erg gebosseleerd, dus het is moeilijk om ze te schilderen met een roller.

Voor het schilderen van de gevel met een borstel op een hoogte, moet u bouwsteigers installeren.

Als je voldoende vrije tijd en geduld hebt, zou je het huis met je eigen handen moeten schilderen. U kunt voorbereidende werken voor professionals bestellen en zelf de muren beschilderen om een ​​kwaliteitsontwerp van de gevel van het huis te krijgen.

Lichte gevels van het huis
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 61 = 65