Verlichting in de slaapkamer (17 foto’s): goede voorbeelden van de locatie van lampen en schijnwerpers

Een slaapkamer is een kamer niet voor nieuwsgierige blikken. Gasten komen hier niet, er is een gezellige en vredige sfeer. En net zoals het interieur van de slaapkamer zou moeten rusten, zou de verlichting in de slaapkamer bepaalde functies moeten vervullen: kalm en ontspannen in de avond en in de ochtend - om te stimuleren en te ontwaken.

Moderne wandlampen in de slaapkamer

De verlichtingsopties voor de slaapkamer kunnen zeer divers zijn. Als voor een kleine zolderkamer met een laag plafond er aan het hoofdeinde van het bed voldoende één plafond- of wandlamp is, dan hebben grote, ruime slaapkamers een totaal andere benadering van hun verlichting nodig.

Ongebruikelijke kroonluchter in de slaapkamer

Natuurlijke verlichting

Het maakt niet uit hoe helder of donker het interieur van de slaapkamer is, laat uw slaapkamer zelfs absoluut wit zijn, bij voorkeur grote ramen. Maar om een ​​nieuwe dag in een goed humeur te ontmoeten, moet de opwekking geleidelijk verlopen. De locatie van het raam achter het bed of in de zijwand ten opzichte van het bed zal voorkomen dat fel daglicht de aangename uitgang van de nachtrust bederft.

Ramen op de slaapkamer op zolder

Als het slaapgedeelte u niet toelaat om het bed bij het raam te plaatsen, is het aan te raden het 's nachts op te hangen met donkere, zware gordijnen. Als de slaapkamer klein is, kunt u deze op het raam van de zonwering installeren.

Hetzelfde geldt voor de ramen in de slaapkamer op de zolder. Het is beter om het bed zo te plaatsen dat de ramen in de schuine vlakken van het plafond niet direct boven het bed liggen. Tenzij je een fan bent van snel ontwaken en het ochtendlicht gericht op de persoon heeft geen negatieve invloed op je.

Veel ramen en deuren in de slaapkamer

Kunstmatige verlichting

Als je het interieur hebt gekozen, vergeet dan niet om na te denken over de verlichting in de slaapkamer. De juiste avondverlichting van uw slaapkamer in de vorm van zacht diffuus licht maakt het interieur interessanter, en afhankelijk van waar de lichtbronnen zijn en welke lichten worden geselecteerd, ziet de slaapkamer er elke keer anders uit.

Hier zijn voorbeelden van verschillende soorten verlichting en hoe het ontwerp van de slaapkamer afhangt van de locatie van kunstmatige lichtbronnen.

Bedlampjes in de slaapkamer

Plafondverlichting

Plaatsing van de hoofd- en, in de regel, de enige lichtbron aan het plafond - het standaard verlichtingsontwerp van de slaapkamer van een klein stadsappartement. In de meeste gevallen is dit een kroonluchter in het midden van een kleine slaapkamer, die direct boven het bed hangt.

In je eigen huis, hoe klein een slaapkamer ook is, kun je nadenken over het ontwerp van de verlichting zodat een slaapkamer van klein en dichtbij visueel verandert in een kamer met een goede ruimte en hoogte.

Verschillende plafondverlichting in de slaapkamer

Installatie van een kleine kroonluchter is niet uitgesloten, maar kan niet in het midden of boven het bed worden geplaatst, maar bijvoorbeeld boven de ladekast of de kaptafel.

Verlichting van het plafond in de slaapkamer kan een aanvulling vormen op de schijnwerpers op een van de niveaus van het plafond met twee niveaus, waarbij de kroonluchter één van de lichtbronnen blijft.

1

Verlichting van de slaapkamer zonder kroonluchter is ook mogelijk. Bovendien past de kroonluchter goed bij het interieur van een uitzonderlijk grote slaapkamer, maar helemaal niet klein. Het volume van een kleine slaapkamer is gegarandeerd gevuld met het licht van de vereiste intensiteit van de armaturen op de muren. En, natuurlijk, het is beter om een ​​kleine slaapkamer wit te maken - dit zal het ook visueel verhogen.

Ongebruikelijke kroonluchter in de slaapkamer

Wandverlichting

Sconces van verschillende vormen, verschillende kleuren, ontworpen in verschillende stijlen - dit zijn de armaturen die meestal worden gebruikt voor wandverlichting.

Het interieur van de slaapkamer suggereert zelden muurverlichting. Soms vervangen de lampen boven het bed de kroonluchter en andere bronnen van plafondverlichting volledig.

Wandlampen in de slaapkamer

Er zijn ook interessante opties voor wandverlichting slaapkamers, wanneer speciale niches of valse planken zijn geïnstalleerd schijnwerpers of nachtlampjes.

Wandverlichting met nachtverlichting en schansen past harmonieus in het ontwerp van de slaapkamer op de vliering met een laag plafond. Een schijnwerper in het plafond van de slaapkamer, op de zolder, vult het gebrek aan licht van de muur, indien aanwezig. Bovendien, als je een fan bent van ruimte en vrijheid, dan, door het zolderkamerplafond met witte verf te schilderen, voeg je ook een kamer toe aan het licht en verhoog je visueel de hoogte van de slaapkamer als het plafond op de zolder laag is.

Heldere muurlampen in de slaapkamer

Nachtverlichting

Nachtverlichting wordt verzorgd door:

  • tafellampen geïnstalleerd op nachtkastjes, kisten, planken;
  • vloerlampen, die direct naast het bed worden geplaatst, aan een of aan beide zijden;
  • nachtlampen of schijnwerpers in een kleine nis boven de nachtkastjes.
Vierkante bedlamp
Heldere bedlampjes in de wit-lilac slaapkamer

Gecombineerde verlichting

Slaapkamer verlichting in de meeste gevallen wordt gecombineerd, als voor een comfortabel verblijf in de slaapkamer, en niet om op te staan ​​van de overhead licht uit te schakelen op het moment dat de slaap overwint, zal bevoegd specialist ontwikkelen van een lichtontwerp slaapkamers met alle mogelijke situaties.

Kroonluchter of schijnwerpers aan het plafond, een lamp aan de kaptafel, tafellampen bij het bed of nachtlampen boven het bed - dat is de complete set van wat we het vaakst zien in de slaapkamers.

Gecombineerde verlichting in een moderne slaapkamer

Maar er zijn creatieve mensen met niet-standaard denken, met behulp van onverwachte verlichting voor de verlichting van de slaapkamer. Lichtbronnen kunnen LED-buizen en zelfs feestelijke slingers zijn. Het ontwerp van de witte slaapkamer, onherkenbaar, verandert de LED-verlichting die is geïnstalleerd in de frames met vals plafond of achter de valse partitie.

LED-verlichting is interessant in de slaapkamer van een jong stel, een jong meisje of een tienermeisje, wanneer het lijkt dat dit niet langer een gewoon bed is in een slaapkamer met een standaard laag plafond, maar een boudoir in een hoge paleiszaal.

Soms is zo'n klein detail genoeg om het interieur van een witte, onopvallende slaapkamer ongebruikelijk te maken, bijna fantastisch. In de slaapkamers, waarvan de muren zijn bedekt met behang met gekleurde ornamenten, zal deze beslissing opdringerig lijken. Als u van dit idee wilt profiteren, verlaat u de slaapkamer wit.

Verschillende lampen in de slaapkamer

Palace chic kan worden bereikt door op het plafond van de slaapkamer een kristallen kroonluchter te installeren en met de hand te kiezen in dezelfde, klassieke bedlampjes naast het bed. De enige voorwaarde is dat het gehele interieur van de slaapkamer ook moet overeenkomen met de klassieke stijl, en de slaapkamer zelf moet niet klein zijn, maar indrukwekkend groot, en niet op de zolder met een laag plafond. Anders lijkt het erop dat alles in de buurt op u drukt. Wat voor soort volledige rust zal het dan zijn?

Kroonluchter, wandlampen en schijnwerpers in de wit-rode slaapkamer
Zachte verlichting in de slaapkamer
Klassieke slaapkamer met kroonluchter en bedlampjes
Wand- en tafellampen in beige-bruine slaapkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

27 + = 30