Nachtlampjes voor de slaapkamer (57 foto’s)

Natuurlijk kunnen we er niet allemaal bogen op dat we een aparte slaapkamer in het appartement hebben. Maar met moderne ruime lay-outs van woonvertrekken, met de ontwikkeling van individuele constructie van hun eigen slaapkamer met een groot bed, is niemand verrast. In het klassieke interieur van de slaapkamer bevinden zich aan weerszijden zowel een bed als bijzettafels en natuurlijk een goede verlichting. Verlichting voor de slaapkamer is een heel belangrijk punt, want voordat je naar bed gaat, in bed ligt, lezen veel mensen graag, om wat werk voor vandaag af te maken.

Lampen in de slaapkamer met imitatie van een eclips

Bedlamp met witte schaduw

Witte bedlamp

Bedlampjes

Bedlampje gemaakt van brons

Bedlampje roterend

Bedlampje transparant

Nachtlampje retro

Bedlampje gesneden

1

Het bedlampje is handig, en als je 's nachts moet opstaan ​​en ergens heen wilt gaan. Je hoeft niet in het donker naar de schakelaar te gaan, die meestal bij de toegangsdeur naar de slaapkamer staat. Laten we in het artikel kijken naar de professionals die ons nachtlampjes voor de slaapkamer geven, waar ze op moeten letten bij het kiezen ervan.

Tafellampen en wandlamp in de slaapkamer

Zwarte bedlamp

Leeslampje aan het bed

Bedlamp in klassieke stijl

Bedlampje voor hout

Bedlamp met een afbeelding

Nachtkastje lichtgrijs

Bedlampje met hart

Bedlampje blauw

Voordelen van bedlampjes

Waarom het de moeite waard is om extra hangende bedlampjes te gebruiken, ondanks het feit dat er al een felle en stijlvolle plafondlamp is:

 • Het bedlampje neemt niet veel ruimte in, maar het is heel goed mogelijk om extra gemak te bieden.
 • Met hun hulp is het handig om te lezen, wat zal helpen om je ogen op orde te houden. Voor het lezen kan de beschikbaarheid van extra verlichting erg belangrijk zijn. Als u bovendien al een bril of lenzen draagt, is normale verlichting in dit geval een noodzakelijke parameter, die noodzakelijkerwijs met uw slaapkamer moet zijn uitgerust.
 • Als er bedlampjes zijn, kunt u er zeker van zijn dat u in de duisternis van de slaapkamer niet op een meubel staat en iets dat u niet laat vallen. Bij elk, waarschijnlijk, waren er incidenten, wanneer je in totale duisternis in de keuken water snuift, en in het donker struikel je over de hoek van een nachtkastje of een slapende kat. In beide gevallen is er weinig om van te genieten en, in de regel, maakt dit incident het erg moeilijk om later in slaap te vallen.
De overvloed aan verschillende verlichting in de slaapkamer

Bedlampje van walnoot

Bedlamp in eco-stijl

Verchroomde bedlamp

Bedlampje met steen

Bedlampje van een boom

Bedlampje van glas

Bedlampje

Bedlampje

Vereisten voor de bedlamp:

 • De armatuur moet noodzakelijkerwijs voldoen aan alle geaccepteerde veiligheidsnormen. Met inbegrip van vuurvast zijn, geen giftige stoffen afgeven. Het is ook wenselijk om niet-gloeilampen te gebruiken, die binnenkort volledig verouderd zullen worden, maar moderne LED-lampen of LED-lampen. Ze dienen veel langer en veiliger veel. Hoewel hun prijs veel duurder is dan gloeilampen, compenseren ze met hun betrouwbare ononderbroken service deze eenmalige geldinvestering volledig.
 • De op het onderpand geschoven armaturen moeten uiteraard op competente wijze in het omliggende interieur passen. Combineer niet ongerijmd. Onjuist gekozen lamp, je kunt elk meest bekwame interieur "doden". Omgekeerd, als u de juiste optie kiest, dan kan het elke slaapkamer gezelligheid geven en het meer stijlvol en mooi maken.
 • De hoogte van de lamp moet optimaal zijn: dat het licht de ogen ni
  et verblindt, maar zachtjes verdwijnt.
 • De zachte verlichting is het beste voor de slaapkamer. Niet gebruiken in de bedlampjes blauw of groen. Ze geven een dodelijke bleekheid aan verlichting en creëren een gevoel van kou, niet geschikt om te lezen. Het roze plafond maakt de kamer gezellig en warm, maar deze kleur past niet bij elk interieur. Een transparant plafond is een universele optie.
 • Nachtrust flexibele moderne lampen, in de eerste plaats, moeten betrouwbaar en zonder falen hun functionele doel vervullen. Dat wil zeggen dat de desktop en elke andere lamp moet schijnen, niet breken en voor stijl gaan.
 • De armatuur, inclusief de LED, moet u een plezier doen. Gebruik geen dingen, hoe modieus en duur ze ook zijn, als je ze om wat voor reden dan ook niet leuk vindt.
 • Nachtkastlamp kan niet te veel kosten, zelfs als het van een beroemde ontwerper is. Dit is niet iets dat de moeite waard is om veel geld uit te geven. U kunt bijvoorbeeld veel meer geld uitgeven aan de stoeprand. Het doel is een puur functioneel meubelstuk, dus het moet alleen betrouwbaar zijn en in stijl passen. Dat is alles wat in hem wordt gevraagd.
Bedlampjes in de slaapkamer
Opgeschort licht in de slaapkamer
Nachtkastmuurlamp in de vorm van een kubus
Heldere en volumineuze hanglamp in de slaapkamer
Draaibare wandlamp

Bedlampje keramiek

Bedlamp in loftstijl

Bedlamplamp metaal

Nachtkastje gouden lamp

Varianten van bedlampjes

Overweeg de meest populaire soorten bedlampjes:

 • Uitstekend uitziende en zeer comfortabele hanglampen, die direct op de achterkant van het bed worden gemonteerd. In dit geval kunnen hun hoogte en mate van verlichting worden afgestemd op individuele verzoeken. Dat wil zeggen, aan een kant van het bed kan de lamp op zijn eigen manier worden "aangepast", en aan de andere kant - anders, afhankelijk van de verzoeken van de eigenaren van de relevante zijden van het bed.
 • Glas-metaallampen zijn de meest populaire optie. Ze zijn opmerkelijk dat ze geschikt zijn voor elk interieur. Zowel glas als metaal kunnen verschillende vormen aannemen, waardoor deze materialen bijna universeel zijn. Van deze natuurlijke materialen creëren ervaren ontwerpers echte kunstwerken. En als je niet zwaait en niet doet alsof je zulke hoogten hebt, dan pak je in de dichtstbijzijnde winkel snel een mooie en handige versie van de lamp voor je slaapkamer.
 • Kies glazen tinten. In dit geval zal het licht optimaal verspreid zijn, wat betere leesomstandigheden zal garanderen. En om de helderheid van het licht aan te passen, kunt u een mat of transparant ophangplafond kiezen. Bovendien ziet u op het oppervlak van het glas fantastische patronen en tekeningen, waardoor u een lamp kunt kiezen die overeenkomt met het interieur waarin de slaapkamer is ingelijst.
 • Dure opties voor armaturen kunnen heel behoorlijk zijn, maar ze geven een stijlvol tintje aan elk interieur en kunnen een stijlvolle en moderne slaapkamer maken van een onopvallende slaapkamer. Plastic modellen van armaturen kunnen nog niet het gevoel van luxe bieden dat kwalitatief glas geeft.
 • Een interessante nachtkastlamp, gedecoreerd met textiel. Ze zijn echter niet geschikt voor elke slaapkamer. In moderne interieurs, bijvoorbeeld in een hightech-stijl, zullen ze er niet uitzien. Ze zijn meer voor gezellige interieurs in houten en landelijke stijl, in de stijl van de Provence, Shebbi-chic, enz. Daar, waar veel verschillende textiel wordt gebruikt. Heel belangrijk in dit geval is de naleving van de brandvoorschriften. De stoffen kap moet niet te dicht bij de lichtbron worden geplaatst. Het is wenselijk dat het ongevoelig is. Het kan op de stoeprand naast het bed worden geplaatst.
 • Armaturen gemaakt van dun rijstpapier zien er erg mooi uit. Geschikt voor minimalistische interieurs in Japanse stijl. Dit interieur is geweldig voor een slaapkamer, geeft een gevoel van ontspanning en gelukzaligheid. Dergelijke lampen zijn handig om te lezen en hun hoogte kan worden aangepast.
 • Hangende lichten, afgezet met waardevolle houtsoorten zien er grondig, elegant en respectvol uit. Geschikt voor klassieke interieurs. Bovendien kan een goede houtverwerking u een interessante exotische geur bezorgen in de slaapkamer, die essentiële oliën zal maken die opvallen in de boom wanneer deze wordt verwarmd. Houten lampen kunnen een chique stijlvol ontwerp creëren. Ze zijn universeel en correct geselecteerd, ze benaderen veel andere stijlen.
Ingebouwde wandarmaturen in de slaapkamer
Hoge bedlampjes in de slaapkamer
Verschillende lampen en kaarsen in het interieur van de slaapkamer

Verschillende lampen en kaarsen in het interieur van de slaapkamer
Originele verlichting in de slaapkamer
Staande lampen voor de slaapkamer
Wandlamp in een romantische slaapkamer

Bedlampje voor kinderen

Bedlamp in Art Nouveau-stijl

Bedlampje in marmer

Tips om te kiezen

Op welke punten moet de aandacht worden gevestigd door bedlampjes voor de slaapkamer te kiezen:

 • Houd rekening met de stijl en de grootte van de slaapkamer. Voor een kleine kamer en armaturen hoeft u niet volumineus te zijn. En als uw slaapkamer wordt gehandhaafd in een klassiek interieur, dan moeten de bedlampjes geschikt zijn. Maar nu, met de moderne verscheidenheid aan lampen, lampen en andere lichtbronnen, is dit niet moeilijk: naast winkels is er ook internet en andere manieren om de juiste dingen te vinden.
 • Probeer een ontspannen sfeer te creëren in de slaapkamer. Dit betekent dat het onwenselijk is om agressieve felle verlichting te gebruiken. Beter is een kalm, rustgevend licht dat ontspanning bevordert en snel in slaap valt. Daarom is het onwenselijk om een ​​wit, koud licht voor een slaapkamer- en bedlamp te kiezen, het zal beter stoppen bij een warm, zacht, "live", hoewel niet zo helder, licht.
 • Kies hangende bedlampjes naast het bed met afgeronde, verzachte vormen. Het is onwenselijk om scherpe varianten, agressieve, hoekige vormen te gebruiken, omdat deze de algehele harmonie en rust van het interieur kunnen verstoren. Daarnaast waarschuwt de oude Chinese wetenschap feng shui in principe voor het gebruik van scherpe hoeken in het interieur. Omdat hij gelooft dat scherpe hoeken schadelijk zijn voor de energieomvang van een persoon, het vernietigen en het toebrengen van angst, agressie en ander negatief voor een persoon. Het kiezen van nachtkastjes en andere meubels, ook overwegen dit punt.
 • Als de verf wordt gebruikt bij het ontwerpen van een nachtlampje, is het belangrijk dat deze geen toxische verontreinigingen bevat. Sinds verhitting hebben al dergelijke onzuiverheden de eigenschap te verdampen, de lucht in te gaan en daardoor te vergiftigen. Zorg ervoor dat de nachtlichten in de kinderkamer geen schadelijke verf bevatten, raadpleeg de productdocumentatie.
 • Gebruik bij voorkeur de knopschakelaars van de bedlamp. Verouderde snoerschakelaars behoren tot het verleden. Zoek een stoeprand in het donker, daarop een nachtlampje, een snoer en aan het snoer - een schakelaar - het is niet helemaal handig, de knoppen hebben voordelen. Voer nu ook dergelijke nachtlampjes in, de aan / uit-functie waarin de sensor is gebaseerd. Zo'n lamp kan eenvoudig worden uitgeschakeld door aan te raken. Hun hoogte is meestal optimaal om te lezen.
 • Merk op of er een mogelijkheid is om de helderheid van de verlichting in het nachtlicht aan te passen. Met deze functie wordt het instrument veel handiger en functioneler. Als u zo'n mogelijkheid hebt, kunt u het licht altijd naar wens aanpassen. 'S Avonds, na een dag werken, kunnen ogen geen helder onnatuurlijk licht meer verdragen. In dit geval zal zacht, diffuus licht hen helpen.
 • Het is belangrijk dat de schakelaar gemakkelijk in het donker kan worden gevonden en met één hand kan worden ingedrukt. Het principe van "één hand" - een onmisbare voorwaarde voor de nieuwste en meest geavanceerde modellen. Het biedt het grootste gebruiksgemak, waardoor het gebruik van het ding comfortabel en plezierig is. Let op deze omstandigheid wanneer je jezelf een lichtbron voor de slaapkamer koopt.

De moderne mogelijkheden van lichtontwerp stellen ons in staat om verlichting te selecteren, die in alle opzichten aan iedereen voldoet.

Wandlampen en tafellampen in de slaapkamer
Bedlampje voor kinderkamer
Bedside Golden Lights
Nachtkastje flexibele wandlampen in de slaapkamer
Bedlampjes in de witte slaapkamer
Wandlamp in retro stijl
Ongebruikelijke lampen met geverfd hout

Aan wand gemonteerde bedlamp

Bedlamp in neoklassieke stijl

Bedlampje te voet

Bedlamplamp kunststof

Bevestiging aan het bed

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 55 = 62