Plafond op de veranda: geschikte materialen voor isolatie en decoratie (27 foto’s)

Eigenaren van particuliere huizen en huisjes verhogen vaak de leefruimte door de toevoeging van een zomerkamer of veranda. Hier kunt u aangename theefeestjes doorbrengen in de kring van mensen in de buurt, een vakantie organiseren of genieten van een ontspannen vakantie. Om de extra vierkante meters optimaal te benutten, niet alleen in het warme seizoen, maar ook in de herfst en de winter, is het noodzakelijk om de isolatie van het verandah-plafond te maken en ook om de selectie van geschikte afwerkingsmaterialen te verzorgen.

Plafond met balken op de veranda

Plafond witgekalkte op de veranda

Kenmerken van de werking van de veranda

Bij reparatie en decoratie van plafonds moet rekening worden gehouden met enkele belangrijke vereisten:

  • De veranda moet gemakkelijk te bedienen zijn, ongeacht de leefruimte. Dit is vooral belangrijk op een open terras, dat niet verwarmd is.
  • Weerstand tegen vocht. Atmosferische neerslag in de vorm van sneeuw en regen leidt tot een toename van de luchtvochtigheid, die de plafondcoating negatief kan beïnvloeden.
  • Aantrekkelijk uiterlijk. Deze belangrijke voorwaarde moet echter in acht worden genomen, niet alle materialen zijn bestand tegen de uitvoering van een esthetische functie.

Op basis van bepaalde voorwaarden voor het gebruik van het terras, evenals eisen aan het uiterlijk, worden materialen geselecteerd die geschikt zijn voor een gesloten of open ruimte.

Wit plafond op de veranda

Het plafond is gemaakt van hout op de veranda

Opwarming van het plafondoppervlak

In eerste instantie is het noodzakelijk om de reikwijdte van de werkzaamheden en de noodzakelijke financiële kosten te begrijpen. Dit is vooral belangrijk als het plafond van de veranda door uzelf wordt afgepeld. Voor isolatie geschikt schuimpolystyreen, minerale wol, schuim, schuimpolyurethaan. De meest voorkomende en economische zijn piepschuim en minerale wol. Hun toepassing zal de veranda warm en gezellig maken.

Houten plafond op de veranda

Plafond op de veranda vanaf het bord

1

Het is belangrijk om van tevoren rekening te houden met het feit dat het schuim een ​​vrij grote dikte heeft - ongeveer 12 cm. Een vergelijkbaar kenmerk leidt tot een vermindering van het oppervlak van de kamer. Minvata heeft een hogere warmte retentie. De installatie ervan in vergelijking met het vorige materiaal is eenvoudiger en sneller. Thermische isolatie met behulp van een externe coating van folie en dubbele metallisatie zal het terras helpen opwarmen zonder onnodige financiële kosten.

Als de veranda ruim is en de eigenaar deze in de winter gaat gebruiken, is het de moeite waard om de technologie van gecombineerde isolatie te gebruiken. Hiervoor wordt een rolcoating van minerale wol en plaatschuim gebruikt.

Voordat het plafond wordt geïsoleerd, moet dezelfde procedure voor de vloer en wanden worden uitgevoerd. Het oppervlak wordt blootgesteld aan vocht, dus het is belangrijk om een ​​betrouwbare bescherming te creëren in de vorm van een waterdichtingslaag. Vaak wordt hiervoor een speciale geperforeerde film gebruikt, die wordt vastgezet met een lijm met metaalspray.

Bij het installeren van een houten structuur en isolatie, is het noodzakelijk om een ​​veiligheidsbril te gebruiken, omdat kleine spanen in de ogen kunnen komen.

Plafond van de bekleding op de veranda

Plafond in landelijke stijl op de veranda

Geschilderd plafond op de veranda

Geschikte trimopties

Het plafond op de veranda moet worden afgedekt met duurzame, sterke materialen, die niet bang zijn voor water, stof en tocht. Het gebruik van spandoeken is mogelijk, maar in dit geval moet de stof worden voorbehandeld. De coating is onderhevig aan mechanische schade, dus het is beter om deze in hoge ruimten te gebruiken. De belangrijkste voordelen van spanplafonds zijn het oorspronkelijke uiterlijk, de verscheidenheid aan kleuren en texturen. Overweeg de meest voorkomende opties voor het afwerken van het plafond van de veranda.

Plafond van matglas op de veranda

Plafond van metaal op de veranda

schilderij

Misschien wel de eenvoudigste en meest kosteneffectieve oplossing. Verfcomposities en witwassen verbergen de oppervlaktedefecten niet, daarom wordt het voorlopig afgezet met gips, waarna het zorgvuldig wordt geëgaliseerd. Dit vereist extra materialen, gereedschappen en tijd. Het geverfde oppervlak ziet er saai uit. Om een ​​situatie te corrigeren, kan de speciale factuurstructuur die verschillende materialen simuleert helpen.

Behanglijmen

Voordelige traditionele optie, die niet geschikt is voor open koude veranda's. Overtollig vocht zal tot zwelling leiden. Om de levensduur van het behang te verlengen, volstaat het om het oppervlak met een laag vernis te bedekken. Een goede uitweg uit de situatie is het gebruik van speciaal vlies of vinylbehang, die niet bang zijn voor water.

Het plafond is versierd op de veranda met behulp van verschillende materialen. Praktisch en goedkoop - dit zijn de belangrijkste eisen die consumenten aan hen stellen. Afwerking moet eenvoudig te installeren zijn, er aantrekkelijk uitzien en, indien nodig, zonder al te veel moeite worden vervangen. Deze materialen omvatten de gebruikelijke, maar ook moderne opties.

Het plafond op de open veranda

Plafond van de panelen op de veranda

Verlaagde plafonds

De constructies maken het mogelijk om het plafond te verwarmen en te bedekken, waardoor alle noodzakelijke communicatie wordt verborgen. Gebruik gipsplaten niet, omdat vocht het kan beschadigen. Om een ​​plafond op een terras te maken is het mogelijk door middel van verschillende buitenboordproducten:

  • Pinion. Ze zien er aantrekkelijk uit, maar ze veroorzaken enig ongemak bij installatie en onderhoud.
  • Cassette. Geproduceerd van aluminium of gegalvaniseerd staal. De belangrijkste voordelen - duurzaamheid, weerstand tegen vochttoename, mooie uitstraling. Het gebruik van panelen die in verschillende kleuren zijn geverfd, helpt bij het creëren van originele interieurs.
  • Tile. Gekenmerkt door lage kosten, gemakkelijk aan het plafond te monteren, maar ze zien er niet al te interessant uit. Desondanks zijn hangende platen populair bij consumenten vanwege hun hoge sterkte, laag gewicht, duurzaamheid en hoogwaardige thermische isolatie.
  • SLR. Heel zelden worden de plafonds op de veranda precies met dergelijke panelen genaaid. Ze zien er modern en vrijmoedig uit, ze vereisen passende omstandigheden in de kamer.

Het plafond is gemaakt van plastic op de veranda

Plafond onder de boom op de veranda

gegoten

Houten bekleding wordt gedaan met behulp van natuurlijke voering, die een uniek comfort en comfort creëert. Het materiaal is harmonieus gecombineerd met bijna elk interieur. Met de installatie kunt u het zelfstandig aanpakken zonder de betrokkenheid van specialisten. Hierdoor wordt een betrouwbare en duurzame coating verkregen.

Het belangrijkste voordeel van de vagonka is het fixatiesysteem van de spike-groove. Tijdens de installatie worden de planken stevig vastgemaakt en met bevestigingsmiddelen vastgeklikt. Het oppervlak is dicht en afgedicht. Het wordt aanbevolen om de panelen naar het venster te installeren, waardoor de ruimte visueel wordt vergroot. Crosswise-installatie daarentegen vermindert de afmetingen. Onder de archiefborden kunt u bedrading en andere communicatie regelen. Nadat de installatie is voltooid, worden de panelen behandeld met deklak, die beschermt tegen vocht.

Halfronde plafond op de veranda

Plafond van de geprofileerde plaat op de veranda

PVC-plafond op de veranda

Rieten plafond

De originele oplossing zal een rieten plafond op de veranda zijn, die perfect harmonieert met het tuinmeubilair. De dekking is praktisch en stijlvol.

Tegenwoordig kunt u zelf het plafond naaien met gewoon multiplex. Voor een veranda met een oppervlakte van 6x2,3 m zijn niet meer dan 6 vellen materiaal met een dikte van 3 mm vereist. De voorkeur gaat uit naar soorten multiplex, bestand tegen vocht. De vellen worden netjes in stroken gesneden met een dikte van 10 cm. Als elke tape plat en identiek is, zal het afgewerkte weefsel mooi en egaal zijn.

Dak op de veranda

Mesh plafond op de veranda

Aanvankelijk wordt het werk uitgevoerd op elk vlak oppervlak. Als het mooi weer is, weven het comfortabel op het gazon, waar u alle benodigde gereedschappen en materialen vrij kunt ontbinden.

De strips zijn in verspringende volgorde gerangschikt, zonder vergrendelingen. Tapes zijn verbonden met een hamer van rubber. Het materiaal houdt de vorm goed vast en ziet er ongewoon uit. Het oppervlak dat op deze manier is gemaakt, behaagt het oog en maakt zich geen zorgen om de tijd.

Hellend plafond op de veranda

Het plafond van den op de veranda

MDF- en MDF-platen

Gekenmerkt door hoge thermische isolatie-eigenschappen, hebben een aantrekkelijk uiterlijk. De aanwezigheid van een- en tweezijdige laminering vergemakkelijkt de zorg. Alles wat nodig is in de loop van de operatie is het wrijven van het oppervlak tegen stof. De kleur en textuur van het materiaal imiteren natuurlijk hout, maar zijn veel goedkoper. Het gewicht van de platen is laag, dus de installatie wordt uitgevoerd met behulp van lichtgewicht constructies.

Het plafond van het glas op de veranda

Helder plafond op de veranda

plastic

Dit is een ander goedkoop praktisch materiaal. Het ziet er niet zo mooi uit als een boom, maar het verdraagt ​​een vochtige omgeving. Dit maakt het gebruik van kunststofpanelen in onverwarmde ruimtes mogelijk met een mogelijke toename van de luchtvochtigheid. Het plafond is glad en soepel. Licht van gewicht maakt het mogelijk om alle installatiewerkzaamheden zonder veel moeite te produceren. Nadat de installatie is voltooid, is het noodzakelijk om een ​​plint te installeren, die alle gewrichten zal vermommen.

Het gewelfde plafond op de veranda

Het donkere plafond op de veranda

Als u niet weet hoe u een plafond op de veranda van een woonhuis of een datsja moet naaien, volstaat het om het geschikte materiaal uit de bovenstaande lijst te kiezen. Praktische, duurzame, aantrekkelijke opties zijn niet per se duur, vandaag kunt u voor elke smaak en portemonnee een oplossing kiezen.

Het plafond van de bekleding op de veranda

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

78 + = 83