Patio in de tuin: ontspanningsruimte met uw eigen handen (23 foto’s)

De patio is een comfortabele plek voor vrije tijd en communicatie in de open lucht, het decoreert steeds vaker de buitenkanten van particuliere landgoederen buiten de stad. Het idee is om een ​​speciale zone van ontspanning te creëren, een afgelegen gebied, beschermd tegen externe opvattingen. Om met hun eigen handen een patio op de datasja te bouwen, kiest u in de meeste gevallen een plaats aan de muur van het gebouw - waar het zonnig en gezellig is, en in geval van plotseling weer, u snel het huis in kunt.

Patio op het balkon
Patio met barbecue

In het oude Europa voor de dove muren van het paleis werden gebouwd patio met luxe groen en fonteinen, waar de open-air festiviteiten gevierd, uitgevoerd familie vrije tijd, verwelkomde speciale gasten. Gezellige gronden binnen de binnenplaats werden niet alleen in de aristocratie opgetrokken, traditioneel mooie patio's werden in elk huis gebouwd.

Patio in het tuinhuisje
Patio gebied van straatstenen

Vandaag de tuin patio - een eenzame plek waar comfortabel genieten van de zon, trapeznichat in mooie dagen, om te chatten met familie, gasten begroeten of het organiseren van een romantisch onder de sterren van de vergadering.

Patio bij het huisje

Kenmerken van de structuur

Het klassieke ontwerp van de patio omvat een basis in de vorm van een verhard terrein. De ruimte is uitgerust volgens de verwachte belasting: traditioneel een kleine tafel en comfortabele stoelen gemaakt van hout. Voor fans van een bepaalde vakantie kun je een hangmat, bankschommeling, schommelstoelen installeren. Bij het ontwerp van de patio bij het huisje met een zwembad zijn geschikte ligstoelen.

Patio gemaakt van hout
Patio op de binnenplaats van het huis

Om een ​​sfeer van privacy te creëren, is het gebouw aan alle kanten omgeven door uitwendige elementen:

 • muren van het landhuis en economische gebouwen;
 • hek - een blinde omheining van het grondgebied van voorstedelijk bezit;
 • vertakte bloeiende struiken en bomen met dik gebladerte;
 • levende haag;
 • decoratieve omheining van twijgen.

Het hoofdconcept van de inrichting van de tuinpatio is het gebruik van elementen uitsluitend met natuurlijke componenten om harmonie met de omgeving te garanderen.

Patio van stenen tegels

Patio met openhaard

Oppervlakteafwerking

Om een ​​comfortabel onderoppervlak te creëren, is de patio op de datas ingericht met cementplaten, steen, terracottategels of buitenkanten.

Stenen decoratie onderscheidt zich door zijn degelijkheid en pracht, evenals de hoge kosten van het materiaal. Een goed alternatief voor een steen wordt als een baksteen beschouwd - het is gemakkelijk om mooie ornamenten en patronen op de site te vouwen en de productiekosten variëren in het beschikbare bereik.

Bijzonder populair is terrasplanken met uitstekende esthetische kenmerken en hoge weerstand tegen externe invloeden. Het hout-polymeercomposiet wordt uitgevoerd door de methode van verwerking van chip-zaagsel onder invloed van hoge temperaturen. Decking is niet onderhevig aan destructieve invloed van klimaatfactoren, het is bestand tegen mechanische belastingen, de toepassing ervan is gemakkelijk te imiteren verschillende soorten houten coating. Het materiaal heeft een randvergrendeling, het is gemonteerd op basis van het frame, dat is gemaakt van metalen elementen of een balk.

Gesmeed meubilair op de patio
Terrasmeubilair

Om met hun eigen handen een patio in de datacha te bouwen, gebruikt u vaak een mozaïek van gekleurde tegelfragmenten. De fragmenten van het materiaal, samengevoegd tot een enkel ornament, zien er origineel uit, je kunt het mozaïek ook lay-outen door de chaotische opstelling van de afzonderlijke elementen. De beschikbaarheid van gebroken tegels stelt u in staat om de site prachtig te versieren zonder veel financiële kosten. Tot de democratische soorten materiaal voor bestrating prachtige patio's behoren ook straatstenen en cementtegels.

Patio in art-nouveaustijl
Kleine patio

Decoratieve componenten

Traditioneel wordt de patio in landschapsontwerp omringd door groen, maar ook in decoratie:

1
 • tuinbeeldhouwwerk uit natuurlijke basissen - gipsfiguren, geometrische vormen van steen, enz.;
 • kleine fonteinen, poelen, vijvers met vissen, beekjes;
 • decoratieve omheining gemaakt van twijgen;
 • pergola's en bogen omlijst door klimplanten;
 • keramische bloempotten.

Om op deskundige wijze een patio in het land te bouwen, moet je ook een prachtig uitzicht bieden - bouwen in de buurt van een alpine heuvel of waterval. Even indrukwekkend is de omgeving met sierplanten en fruitbomen van zeldzame soorten.

Patio in het huis bij het meer

We kiezen een plek voor een terras

Om een ​​zomerhoekje open te bouwen, moet je de juiste plaats in de tuin kiezen:

 • in de klassieke variant van het arrangement wordt de patio direct aan de muur van het huis geplaatst;
 • voor een afgelegen vakantie in de koele schaduw met een boek of laptop, een speeltuin in de buurt van de uitgestrekte boom in de tuin is geschikt;
 • Om een ​​patio in het land te creëren voor fans van natuurlijke kleur, kiest u een open gebied.

Als u besluit om een ​​patio in de datacha te maken met uw eigen handen voor romantische avonden voor twee, kies dan een plaats in een uithoek van de tuin. Maak een klein stukje vrij, maak een omslag van de site en een pad er naartoe. Geef het gebied met passende verlichting en plaats een tafel met twee stoelen. Hier zal het verliefde paar geen irritant geluid krijgen, noch een nieuwsgierige blik vanaf de zijkant.

Patio ontwerp

Om met vrienden te communiceren, bouwen ze een prachtige patio in elke toegankelijke tuin. Het kiezen van een plek in dit geval wordt bepaald door de aard van de groepen: voor een rustige gesprek over een kopje thee het opstellen van een gezellige plek dicht bij de woonwijk, maar als de speeltuin is ontworpen voor lawaaierige gulyanok jongeren, is het beter om het complex te bouwen op een afstand van de woning, om niet te storen anderen rusten huishouden.

Voor homovergaderingen in het gezelschap van vrienden in het ontwerp van de zomerhoek onder de hemel, kunt u een set stoelen en fauteuils gebruiken of het gebied uitrusten met banken langs een lange tafel. Een veel voorkomend onderdeel van de opstelling van deze dacha-structuur is de vuurpot. Vriendelijke bijeenkomsten duren meestal lang na middernacht, dan kan de haard na het koken shish kebab worden gebruikt als extra verlichting en als een bron van warmte op een koele avond.

Een praktische optie voor het regelen van een zomerse ontspanningshoek voor een gezin is om een ​​muurgedeelte aan de voor- of achterkant van het vakantiehuis te kiezen. Houten banken en stoelen kunnen voor het gemak worden uitgerust met verwijderbare kussens. Gunstig benadrukken de verfijning van het regelen van een mooie patio rotan meubels.

Patio met oven

Er is ook relevante kenmerken exterieur met smeedijzeren elementen: tuin schommel met luxueuze inrichting van kant Metallic, fauteuils met expressieve vormen en vloeiende lijnen. Voor kleine huishoudens een zandbak dient voort te bouwen of te installeren compact speeltuin in de schaduw van pergola met wijnstokken of wijnstok.

Patio met pergola

Kenmerken van het patiogebouw met hun eigen handen

Een vlekkeloze vlakheid van het oppervlak is een belangrijke voorwaarde bij het kiezen van het terrein voor het plaatsen van een toekomstige site voor een comfortabele rust in de tuin. Anders is het noodzakelijk om de hulpfouten zelf te elimineren en het geselecteerde gebied glad te strijken.

Als je niet hebt besloten hoe je een patio moet maken in de datsja, weet dan dat de configuratie van de structuur rond, vierkant, veelvlakkig of een andere geometrie kan zijn.

Rieten terrasmeubilair

Materialen en apparaten voorbereiden:

 • schepschop en bajonet, bouwhoogte, rubberen kiyanka;
 • een trolley, een bezem, een inrichting voor het verdichten van zand;
 • een spray met water;
 • een herbicide oplossing;
 • fijn zand.

Om het oppervlak te bedekken, koopt u een kwaliteit straatsteen of cementtegel, nadat u eerder de benodigde hoeveelheid materiaal hebt berekend.

Patio in de tuin

Volgorde van werk:

 • markeer de externe grens van de opgerichte site met genaaid touw;
 • ontruim het terrein van de aanplant, grondig schoon van het onkruid;
 • zorg ervoor dat de grond goed uitgelijnd is, terwijl de hoogte van het geselecteerde gebied ongeveer 10 cm onder het algemene oppervlakniveau moet zijn;
 • grond grondig bevuilen, behandelen met een herbicideformulering;
 • leg op de omtrek van het aangewezen gebied een kuil van niet meer dan 20 cm diep uit, zorg dat de vruchtbare laag volledig is verwijderd;
 • vul de funderingsput met zand en beoordeel het stevig, vooraf bevochtigend met water voor een kwaliteitszegel.

Het betegelen begint vanaf de rand van de site. Tussen de fragmenten van de coating wordt een afstand van 8-10 mm aangehouden. Gebruik het gebouwniveau, pas de onregelmatigheden van de trim aan met een rubberen kyankoy.

Tuinterras

Na het leggen wordt de interliniëringsspleet gevuld met zand, het overschot wordt verwijderd door een bezem. Om de samendrukking van zand in de spleten tussen de afwerkingsfragmenten te versnellen, wordt het oppervlak van de coating zorgvuldig met water gegoten, waardoor wordt voorkomen dat het zand uit de gaten wordt gespoeld. De procedure wordt verschillende keren herhaald met tussenpozen om de vloeistof te absorberen.

Patio op de veranda

Laatste details

Aan de voltooide constructie van de site is een pad gemaakt van dezelfde materialen. Volg daarna het werk over verlichting en veredeling op de patio in de tuin:

 • installeer verlichtingsarmaturen op zonnepanelen of elektrische lampen voor een tuin met een matte gloed. Hoogwaardige verlichting draagt ​​bij aan het creëren van extra comfort in de toegewezen ruimte;
 • zorg ervoor dat de meubelopstelling harmonieus in de omringende buitenkant past. Gebruik een kleine tafel en een minimale set stoelen, niet rommel op de rest ruimte;
 • versier de omtrek van de site: orden sculpturale vormen, bloempotten en andere buitenkanten;
 • bouw zonodig een pergola met klimplanten om een ​​schaduwzone te creëren.

Patios met ruime afmetingen zijn versierd met decoratieve banken of een bank, ze worden aangevuld met een comfortabele tafelhoogte.

Patio in de achtertuin van het huis

Een verplicht element van het ontwerp van een open ruimte voor vrije tijd is de groene plantages die de omtrek van de site omringen
. Bovendien is de omliggende flora ontworpen om een ​​onopvallend effect van verbetering te creëren, maar zou het geen insecten met een heldere kleur en aroma mogen aantrekken. Het is niet nodig overdrijven planten vegetatie rond de patio met kleurrijke knoppen en honing planten, het is beladen met invallen bijen, wespen en vliegen die onaangename gevolgen dreigt voor vakantiegangers.

Patio van een landhuis
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

62 − = 58