Ontwerp veranda veranda of terras van een landhuis: interessante ideeën (57 foto’s)

Veranda is het kenmerk van elk landhuis, want dit is wat de gasten voor het eerst zien. Het ontwerp van dit gebouw geeft de indruk van zowel het huis als de eigenaar. En hoe aantrekkelijker en opgeruimder de veranda eruitziet, hoe beter. Het ontwerp van de veranda van een privéwoning moet de integriteit en schoonheid van de volledige uitbreiding benadrukken. Tegelijkertijd wordt aanbevolen om rekening te houden met modetrends en met eigen smaakvoorkeuren.

Ontwerp veranda van een landhuis aan het meer

Veranda met betonnen trap

Veranda in de stijl van eco

Veranda met verlichting

Ontwerp van een halfronde veranda

Veranda moet een harmonieuze aanvulling vormen op het landschapsontwerp en de structuur zelf. Meestal wordt de materiaalkeuze voor de veranda bepaald door het type huis. Zo zal bijvoorbeeld een betonnen veranda niet helemaal harmonieus in de buurt van een houten huis kijken en verlengingen van ijzer met sierlijke gesmede rails zijn in strijd met een algemeen beeld van de klassieke structuur. Daarom is het noodzakelijk om het juiste ontwerp van de veranda te kiezen, zodat het project past in het landschapsontwerp en ook harmonieert met de hoofdstructuur.

Kenmerken van de architectuur van de veranda

De architectuur van de veranda omvat verschillende elementen:

 1. een luifel of luifel, het beschermt de structuur tegen neerslag;
 2. leuningen die veiligheid bieden;
 3. Een platform dat een extra functionele ruimte vertegenwoordigt, bevindt zich buiten de ingang van een landhuis;
 4. Een ladder naar een platform met treden, wat een gemakkelijke toegang biedt.

Veranda van steen

Veranda in landelijke stijl

Decor veranda bloemen in potten

1

Alles bij elkaar moeten deze details een prachtige enkele compositie vertegenwoordigen die resoneert met de stilistische beslissing van het ontwerp van het gebouw, evenals het huis versieren en het op harmonieuze wijze verbinden met het landschap.

De vraag hoe deze architecturale elementen kunnen worden gecombineerd tot een prachtige foto waarin elk element van het ontwerp elkaar aanvult, is uiterst relevant, waardoor een onberispelijke buitenkant van een landhuis kan worden gecreëerd. Het ontwerp van de veranda op de datsja zou rationeel moeten zijn om aan de esthetische eisen van de eigenaars te voldoen. Voor de decoratieve toevoeging van de extensie, kolommen, bloemen, sculpturen, worden vaak gesneden balusters gebruikt. Er moet echter rekening worden gehouden met de algemene stilistiek. Bijvoorbeeld, voor een gewoon houten huis zou ongepast slimme chique veranda zijn. Tegelijkertijd zal voor een enorm bakstenen gebouw een kleine veranda gemaakt van houten materialen belachelijk lijken.

Ongebruikelijke portiek van een modern huis
Portiek van het moderne Amerikaanse huis
Mooie portiek en voorgevel van een klein huis
Bomen op de veranda van het huis
Multi-level veranda van een modern huis
Ongebruikelijk ontwerp van de veranda van het huis
Een lichte en goed geventileerde veranda en een terras aan huis
Stijlvolle veranda van een modern huis
Mooie open portiek van het huis
Mooie veranda en entree aan de achterkant van het huis
Een mooie veranda van een huis met één verdieping
Ongewoon ontwerp van de veranda van een huis met één verdieping
Stenen halfronde veranda van het huis

Ontwerpoplossingen

 • Het ontwerp van de veranda kan worden ingericht, zoals het hoofdgebouw. Als het interieur van de veranda een eigen stijl heeft, dan is het voor het verbinden van de structuren noodzakelijk om na te denken over de bindende details.
 • Het ontwerp van de veranda kan het ontwerp van de site weergeven. Als u dit idee correct implementeert, krijgt u de indruk dat het huis en de werf één enkele structuur hebben.
 • Materialen voor het ontwerp van de veranda worden aanbevolen om te worden gekozen, zodat ze identiek zijn aan de materialen waaruit het huis is gemaakt. Alleen al in deze methode worden stappen in hout gemaakt van huizen in de Russische stijl. Dat wil zeggen, de veranda van een houten landhuis moet ook van hout zijn. In sommige gevallen kunnen echter volledig verschillende materialen worden gebruikt.
 • Een zwaar huis met een massief dak kan netjes worden "verdund" met lichte, delicate en mooie leuningen in eenvoudige lijnen. Een ondersteunende rol in het ontwerp zal worden gespeeld door verticale palen te ondersteunen, waarin de contouren van de bundel elkaar kruisen, evenals fijnere details. Bovendien compenseren de afgeronde lijnen van balusters en diagonale rails van de leuning de strikte horizontale lijnen van de zijkanten en de veranda aan de voorzijde
 • Het volgende voorbeeld, hoe je zware materialen in het ontwerp kunt combineren, maar om de schoonheid, luchtigheid en het gemak van het architecturale ensemble te behouden, is een combinatie van gesmede elementen, afgestoken baksteen en steen.
Het ontwerp van de veranda van een landhuis
Ontwerpoplossing veranda van een landhuis
De veranda van een landhuis verfraaien met bloemen
Versier de veranda van het huis met bloemen
Veranda van een privé-huis in Amerikaanse stijl
Inrichting van de veranda van het huis
Decoratie van de veranda van het huis met kaarsen en planten
Ontwerp van de veranda van een groot huis met verlichting
Veranda van huis gemaakt van bakstenen en hout
Veelkleurige houten veranda van het huis
Veranda van huis met decoratieve boom
Houten veranda van een ruim landhuis

Veranda met tropische stijl

Ontwerp van een privé-ingang

Licht ontwerp van de veranda

Ontwerpportaal van een privéwoning

Het ontwerp van de veranda begint met de selectie van een geschikt ontwerp, het moet organisch worden gecombineerd met het uiterlijk van het landhuis.

 • Als de bewoning werd geregeld met het gebruik van boomstammen of een bar, dan is het logisch om een ​​veranda te maken van sterk hout. Als voor de veranda's betonnen blokken of stenen zijn gekozen, is het beter om een ​​geschikt materiaal te gebruiken voor de entree, bijvoorbeeld metaal, geëxpandeerde klei of klinker. Uiteraard moet men niet vergeten dat de verhoudingen van afzonderlijke delen en vormen in acht worden genomen: reling, vizier en treden. Als het huis kleine afmetingen heeft, moeten de afmetingen van de reling, het vizier en de treden ook overeenkomen.
 • Dat het ontwerp van de veranda, veranda's en terrassen succesvol was, is het belangrijk om het juiste ontwerp te bepalen. De vormen van de veranda variëren: trapezoïde, rond, rechthoekig of vierkant. Kies precies de juiste maat en vorm kan zijn, als op de grond om een ​​paar pinnen langs de toekomstige perimeter steken. Dit zal helpen om te begrijpen wat het beste voor u is: een ronde veranda van drie stappen of een rechthoekige veranda gemaakt van twee stappen.
 • Vervolgens moet u beslissen wat de locatie van de reling en de treden zal zijn. Als de veranda meer dan drie stappen heeft, is het gebruik van een leuning verplicht.
 • Indien gewenst kan het ontwerp van de veranda open worden gemaakt (met pilaren en een eenvoudig vizier), of gesloten in de vorm van veranda's of terrassen, die aan alle kanten worden beschermd. Gesloten veranda zal een geweldige plek zijn voor zomervakanties
 • Het is noodzakelijk om de materiaalkeuze te bepalen. Het ontwerp van de veranda moet rekening houden met het feit dat dit een straatstructuur is die regelmatig wordt blootgesteld aan verschillende weersverschijnselen. Materialen voor de constructie van veranda's, leuningen, vizieren en opstapjes moeten duurzaam en sterk zijn. Gebruik geen vo
  chtige stenen, sierplanken en hout, en aangekoekt cement.
 • Eigenaren van particuliere huizen geven in de meeste gevallen de voorkeur aan het meest gebruikelijke ontwerp van de veranda - een trap of een veranda met een eenvoudige luifel. Daarom kan het ontwerp van de veranda worden aangevuld met het gebruik van leuningen, gesmede elementen, origineel houtsnijwerk en dergelijke.
Veranda van een privéwoning
Veranda van een klein privé-huis
Veranda van een gezellig privé huis
Houten portiek van een woonhuis
Houten portiek van een privé-huis in Amerikaanse stijl
Concrete portiek van een modern huis
Veranda huizen met metalen leuningen

Reling en vizieren

De reling en luifels zijn de belangrijkste optie voor het decoreren van de prachtige veranda interieur. Met behulp van verschillende leuningen, vizieren en stappen kunt u uw verbeelding, smaak en creativiteit laten zien. Gesmede krullen van een leuning, een vizier en treden, uitgesneden voering en ook houten balusters kunnen een sieraad worden voor een inbreng. In de bouwmarkt van vandaag is er een enorme keuze aan decoraties om de veranda prachtig te ontwerpen. Het is echter belangrijk om de details goed te organiseren.

Als een uit hout gesneden decoratie wordt gekozen voor de decoratie van het vizier, moet dit noodzakelijkerwijs in de veranda schermen of de decoratie van de gevel van het huis. Luifels gemaakt op smeedijzeren frames worden meestal gecombineerd met lantaarns voor straatverlichting, een mooie deurklink en gesmede rails. De decoratie van de veranda van een houten landhuis met een houten balustrade is de meest populaire manier om de ingang te versieren. Het is wenselijk om de balusters van de balusters in vorm te combineren met de vorm van de deur of pilaarpilaren.

Bloembed bij de ingang van het huis

Gesmede veranda van het huis

Veranda van tegels

Het vizier kan rechtstreeks op de muur boven de ingang worden gemonteerd en het kan ook worden ondersteund door langwerpige portieksteunen. Het ontwerp van de veranda met een luifel op de pilaren herhaalt in de meeste gevallen het ontwerp van de leuning. Het ontwerp van het vizier kan worden gemaakt van polycarbonaat, hout of geprofileerde plaat. Het ontwerp van de veranda met een luifel van hout kan niet alleen een enkele of geveltop hebben, maar ook een koepel of boogvorm. In combinatie met een dak met één dak, zal een enkelzijdig vizier er geweldig uitzien. Naar gevels daken boogconstructies, en ook luifels "kleine huizen" zijn beter zal naderen. Het tentdak zal er het best uitzien met een geschelpte vierheupige of ronde koepel.

Modern vizier voor de veranda

Modern vizier voor de veranda
Ongebruikelijke houten vizier voor de veranda
Een mooi vizier voor de veranda met tegels
Gesmeed vizier voor de veranda
Gesmeed metalen vizier voor de veranda
Vizier voor veranda met tegels
Vizier voor de veranda met gesmede elementen
Interessante gesmede rails

Ontwerp van de leuning

 • Bij het ontwerp van de leuning kunnen horizontale dwarsbalken of verticale balusters met een interessante en mooie vorm worden gebruikt. In sommige gevallen worden ze vervangen door artistieke vulling. Bijvoorbeeld een doorgaande houtdraad of opengewerkte smeden.
 • Bij het ontwerp van betonnen gebouwen is het beter om dwarsbalken of balusters van conventionele cilindrische vorm van gegalvaniseerd staal te gebruiken.
 • Handrails zijn in de meeste gevallen gemaakt van plastic of hout. De decoratie van de veranda van een huis in beton of baksteen gebeurt meestal met behulp van plastic. De boom is geschikt voor het ontwerp van een trap van een frame, een geplaveid of gehakt rustiek gebouw.
Gesmede reling van de veranda
Mooie gesmede traliewerk van de portiek van een buitenhuis
Mooie gesmede railing met bloemen
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1