Ontwerp van de veranda en het terras van het landhuis: interessante ideeën (50 foto’s)

Een groot en gezellig landhuis, met een balkon, een veranda of een open zomerterras, heeft altijd een echte, volledige rust. Mee eens, het is veel aangenamer om een ​​kopje thee buiten te hebben aan een familietafel buiten het huis dan in het huis zelf, en ook niet te willen zitten in de vier muren van het huis als het warme zomerregen is en de lucht is gevuld met frisheid en de geur van landelijke bloemen.

Decor veranda's met natuurlijke meubels en bloemen

Balkonterras

Wit terras van een landhuis

Eigen huisterras

Houten terras van een landhuis

Misschien is dit de belangrijkste reden waarom de terrassen en veranda's nooit hun populariteit verliezen. De meeste van de kleine landhuizen en grote residentiële privé-huizen in de buitenwijken hebben dit prachtige bijgebouw, dat dient als een rustplaats, en vervult een aantal meer diverse functies.

Moderne glazen veranda

Bank op het terras van een landhuis

Country House Terrace

Wat zijn de terrassen en veranda's

Laten we beginnen met het feit dat de veranda feitelijk een gesloten terras is. Maar in het woord "terras" voel je meteen een groter bereik, wat niet verrassend is. Veranda's hebben in de regel een kleiner gebied dan terrassen. De uitzondering zijn grote, ruime en verwarmde veranda's, die de eigenaren besloten te hechten aan het hoofdgebouw om de leefruimte uit te breiden. Dergelijke uitbreidingen kunnen zelfs kamers worden genoemd.

Veranda - wintertuin

Binnenplaats ontwerp

1

Eco-vriendelijk terras

De meest uiteenlopende soorten veranda's, zelf gemaakt, veranderen soms eenvoudig het ontwerp van een privéwoning. De ideeën van de eigenaars of ontwerpers, belichaamd in het ontwerp van dit deel van het huis, verbazen met verbeelding, smaak en soms de reikwijdte. Maar toch, u kunt enkele van de meest populaire soorten veranda's en terrassen onderscheiden:

 • Open terras met een dak.
 • Open terras met een balkon op het dak.
 • Geglazuurde over de hoogte van het terras.
 • Gelijkvloers portiek van gesloten type, in de wanden waarvan ramen zijn.
 • Veranda, met een balkon op het dak.
 • Een kleine veranda-vestibule voor de hoofdingang.

Als u besluit om een ​​balkon uit te rusten op het dak van het terras of veranda's, kan dit op zijn beurt ook worden gesloten of open worden gezet.

BBQ gebied

Over het algemeen kan de lay-out en het ontwerp van een zomerhuisje of een groot appartementencomplex de meest onverwachte, maar zeer interessante, creatieve opties suggereren. Net als de afwerking van de gemaakte extensie.

Open terras met decoratieve luifel
Open terras op het balkon

Woonkamer met toegang tot het terras

Stenen terras thuis

Terras met openhaard in het landhuis

Wat kan de decoratie en inrichting van de veranda zijn

Alle ideeën die je had vóór de start van de bouw, is het het beste om te ontwerpen in de vorm van een ontwerpproject. Ontwerpprojecten van veranda's en terrassen zullen helpen om alles zonder fouten en afwijkingen van het hoofdidee te vervullen. Dit betekent niet dat je tijdens het werk niets kunt veranderen. Afwerking kan worden aangepast, maar een duidelijk plan is nog steeds wenselijk.

Beige rieten meubels op het terras

Beige rieten meubels op het terras

Overdekt terras aan huis

Meubels voor terras

Ideeën en opties voor buitendecoratie van veranda's in een privé huis

Als je veel dingen met je eigen handen weet te doen, maar je je niet echt voorstelt wat je als resultaat hiervan wilt krijgen, kun je ideeën uit online bronnen of uit tijdschriften en andere literatuur over Dacha-onderwerpen, inclusief vragen over constructie en ontwerp, gebruiken.

Extern ontwerp impliceert de algemene indeling van veranda's en terrassen met pleisterwerk van muren, decoratie van de uitbreiding met hout, gevelbeplating, evenals schilderen, gebruik van decoratieve gesmede delen en andere elementen. Zeer mooi uitziende uitbre
idingen met daken (of andere structurele elementen) van een transparant polycarbonaat.

Geglazuurde veranda in het landhuis

Jugendstilterras

Luifel op het terras van het huis

Terras met openhaard

Buitenterras thuis

Naast afwerking met bouwmaterialen voor de "revitalisering" van veranda's en terrassen worden vaak planten gebruikt. Als versiering kunt u hangende bloempotten met bloemen, klimplanten gebruiken. Hoe zit het met het idee om potten te maken met je eigen handen van geïmproviseerde materialen? Meestal zijn er veel verschillende resten van bouwmaterialen, verschillende natuurlijke materialen die kunnen worden gebruikt.

Zeer mooie veranda's en terrassen, verweven met wilde klimop of druiven. Natuurlijk zal het even duren voordat de plant het terras volledig omgeeft, maar het is het waard. Als het geen wilde, maar natuurlijke druiven zijn, is dit een bijkomend voordeel en plezier.

Nadat je op een open veranda of een terras een metalen of houten kist hebt gemaakt, is het mogelijk klimrozen bij de muren te planten. Het ziet er niet alleen mooi en romantisch uit - de rozen zullen bedwelmend zijn en je verrassen met hun geur wanneer je hier ontspant.

Geglazuurde veranda met schuifdeuren in het landhuis

Patio van een landhuis

Terras met pergola

Interieurinrichting en interieur van de veranda

De binnenhuisinrichting van het terras of de veranda in een woonhuis kan op harmonieuze wijze het interieur van het interieur herhalen. Maar als het interieur van de veranda of het terras buiten beeld raakt, is het niet eng. Een veranda en een terras vormen immers een apart deel van het huis.

Een vergelijkbare situatie met een balkon op het dak van de veranda of het terras. Het balkon in zowel gewone als landelijke huizen, vooral als het gesloten is, wordt beschouwd als een aparte ruimte, de indeling, interieur en decoratie details kunnen individueel zijn.

Interieur van de veranda in de rustieke stijl

Terras met afdak van polycarbonaat

Terras in Provençaalse stijl

Het balkon kan worden geïsoleerd. Dan is er een prachtige gelegenheid om daar te rusten tijdens de nachtrust, zelfs als de nachten koel zijn. Als je soms een beetje moet werken aan de datsja (mentaal werk is bedoeld), haal je de desktop op het balkon om te genieten van het werk in de frisse lucht en in stilte.

De binnenwanden van de veranda kunnen worden afgezet met hout. Zo'n interieur van de veranda ziet er huiselijk gezellig uit. U kunt de muren behangen met behang of gewoon schilderen.

Planten op het terras

Gesloten terras thuis

Groen terras

In de gebouwen van de veranda, indien de lay-out het toelaat, kan een kleine zomerkeuken worden geplaatst. Bovendien kan de lay-out voorzien in een kleine pantry aan een van de uiteinden van de veranda, of andere ruimtes voor huishoudelijke doeleinden. Als je deze kamer doof maakt, zonder ramen, kan het een goede plek worden om het behoud op te slaan, omdat er altijd wel cool zal zijn.

Maar een mooie, ronde eettafel en comfortabele stoelen geweven uit de wijnstok zijn ongetwijfeld onmisbare attributen van het terras, waarvan het interieur, zonder hen, onvolledig lijkt.

Rieten witte meubels op een glazen veranda
Bruin rieten meubilair op een glazen veranda
Gezellig terras met gordijnen

Wat u moet weten over het bouwen van een veranda

De veranda kan direct in het project van het huis worden opgenomen en kan later worden voltooid. U hebt bijvoorbeeld besloten om het ontwerp van uw landhuis te wijzigen of u wilt het gebied uitbreiden vanwege de veranda.

Aanhechting kan worden gedaan door contact op te nemen met specialisten voor hulp en als u bepaalde vaardigheden bezit, dan met uw eigen handen. In dit geval is het nodig om dergelijke momenten te achterhalen en er rekening mee te houden:

 • Heeft de indeling van het huis een terras of veranda. Misschien zijn er in je buitenhuis op alle muren ramen die de mogelijkheid van voltooiing uitsluiten.
 • Als de wens om een ​​veranda te hebben groot is en de aanwezigheid van ramen dit verlangen niet mogelijk maakt, kan een optie een open zomerterras zijn.
 • De veranda kan worden bevestigd vanaf de ingang van het huis, maar het kan als een terras aan elke geschikte muur worden geplaatst. Als deze optie geschikt is, denk er dan aan welke kant de voorkeur heeft: zon of schaduw.
 • Als de basis voor de installatie van een open terras niet altijd noodzakelijk is, dan is onder de veranda de fundering in de regel nodig.
 • Een goed gelegde basis is het leeuwendeel van het succes in de bouw, dus maak een stichting met uw eigen handen alleen als u ervaring hebt.
 • De diepte en afmeting van
  de fundering moet worden overwogen rekening houdend met de belasting, afhankelijk van de materialen die zullen worden gebruikt voor de montage van de veranda. Het is noodzakelijk om hier rekening mee te houden, vooral als het ontwerp van de veranda aanneemt dat het gemaakt zal zijn van baksteen en met verschillende vensters, of volledig van glas zal zijn. Glas - het materiaal is zwaar.
Een open veranda met een ongewoon dak

Terras in mediterrane stijl

Terras eetkamer

Licht terras

Huis met een terras

Natuurlijk is het geweldig als je alles met je eigen handen kunt doen. Maar als sommige van de momenten controversieel voor je zijn, of je hebt nooit iets gebouwd, is de beste optie om contact op te nemen met een bouwbedrijf wiens lijst met services niet alleen bouwwerkzaamheden omvat, maar ook planning, ontwerpontwerp en werken met het landschap.

Wanneer het bedrijf alle constructie- en ontwerpwerkzaamheden in het complex uitvoert, kennen de specialisten alle nuances die tijdens het bouwproces ontstaan. Dan is er een garantie dat alles kwalitatief en voor een lange tijd zal worden gedaan.

Terras in de badkamer

Ontwerp van de veranda van een woonhuis

Country House Terrace

Samenwerking met een bouwbedrijf is ook optimaal in het geval dat de bijlage grootschalig is. Misschien is er behoefte aan verschillende goedkeuringen in de relevante instanties. In de regel nemen bouworganisaties en bedrijven die zich bezighouden met reparatie en constructie de oplossing van alle kwesties met betrekking tot goedkeuringen op zich.

U beslist echter welke constructieoptie het meest geschikt voor u is. Als je besluit alles zelf te doen, is het belangrijkste dat je grote opwinding en verlangen hebt om te leren. En dan zal alles voor u blijken!

Ronde bank op de veranda
Terras met dak en openhaard
Stenen banken op de veranda
Eenvoudig decor van de veranda
Door schuifdeuren verandert keuken gemakkelijk in een terras
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 64 = 68