Vaas voor fruit: decoratie of handig gereedschap (26 foto’s)

Appels, bananen of avocado's zijn bij iedereen geliefd. Fruit wordt meestal als dessert geserveerd en elke gastvrouw wil deze actie op een waardige manier regelen.

Fruktovnitsa: drie in één

Fruit (zoals de naam al aangeeft) is een speciale schotel, gebruikt als een container voor fruit of groenten en ze op een tafel te serveren. Het is gebruikelijk, op een voet of met verschillende niveaus. Dan is dit een plank voor fruit. In dit geval voert het verschillende functies uit:

 • bespaart ruimte op de tafel;
 • kunt u het dessert op de gemakkelijkste manier serveren;
 • dient als een spectaculair decor.

Een goed gekozen fruitvaas siert het interieur van de woonkamer, keuken of eetkamer, vooral als het is gemaakt van helder glas. Niet alleen fruit, maar ook snoepgoed, klein gebak, tartlets, noten worden in de fruitplant gestopt.

Witte fruitmand
Kom voor fruit

Wat zijn vazen ​​voor fruit?

De markt biedt tegenwoordig zoveel materialen, vormen en stijlen dat het echt moeilijk is om de juiste optie te kiezen. Vaas voor fruit kan naar binnen worden geselecteerd op basis van de volgende criteria:

 • harmonieert op kleur;
 • wordt een lichtpuntje in het monochrome interieur;
 • vult de gerechten in de kamer of op tafel in stijl aan.

Twee- of drielaags constructie is een goed voorbeeld van de "eetergonomie". Laagstructuren worden vaak uitgevoerd in de vorm van een schapenvacht, dat wil zeggen, uit verschillende compartimenten op één niveau.
De indeling wordt ook uitgevoerd volgens de manier waarop de fruitvaas wordt gebruikt: voor een bar, een feesttafel of dagelijks gebruik.

Vaas voor fruit met decor
Houten kom voor fruit
Fruitboom gemaakt van hout

Voor dagelijks gebruik is een vaas geschikt voor vruchten van hout, plastic of een sterk metalen model. Eiste dergelijke opties in huizen met kinderen van elke leeftijd.

Zilveren vaas voor fruit of gemaakt van hoogwaardig porselein met ingelegd met halfedelstenen benadrukt het materiële welzijn van de eigenaars, speelt een status, een beeldrol. Het heeft een decoratieve functie.

Origineel ontwerp van fruitstrings
Twee verdiepingen fruktovnitsa

De grootte van de vaas is belangrijk. De meest compacte, met een diameter van niet meer dan tien centimeter, zijn geschikt als een container die individueel voor iedereen wordt geserveerd (vooral als het kinderen betreft), of voor de kleinste vruchten, noten of snoepjes. Gewoon en handig is een grote vaas met een diameter van 25-35 centimeter.

De randen zijn ook anders: gegolfd, strikt glad of gekruld. Deze laatste behouden de inhoud beter dan andere.

Fruitstelen zijn gemakkelijk te monteren en te demonteren, zodat ze geen last worden als ze worden opgeslagen.

Elastische fruitmand

Fruitsteel
Vaas voor fruit met suikerglazuur

Zoet snoep

De inhoud van de vaas voor fruitsnoepjes in de buurt houdt niet in. Maar individueel is het niet uitgesloten, en het materiaal is afhankelijk van de zoetwaren zelf. Als ze in papier gewikkeld zijn, kan de vaas er een zijn. Voor snoep zonder een wrap, heb je een glas met een deksel nodig.

1

In een multi-tier-model kun je snoep op smaak brengen - het is praktisch en effectief.

Kleivaas voor fruit
Vaas voor fruit in hightech-stijl
Kristalvaas voor fruit

materiaal

De meest populaire materialen voor fruitmakers zijn porselein, glas, kristal, plastic. Enthousiasme voor ecologie heeft de vraag naar producten gemaakt van hout, rieten van wijnstokken, exotische dingen zoals bamboe of rotan. Ze zijn gekozen in overeenstemming met de stijl van de kamer waarin de vaas staat.

keramiek

Voor een dergelijk voorwerp als een fruitschaal zijn porselein of andere keramiek enkele van de beste en traditionele materialen. De belangrijkste voorwaarde is dat hun kleur en stijl in overeenstemming zijn met de gerechten op tafel. Naar de status van wit wit fruit van hard porselein. En het oude, ontvangen door overerving of gekocht op een veiling, is uitsluitend bedoeld voor decoratieve doeleinden.

Veel meer praktische, goedkope keramische vazen ​​voor fruit: ze kunnen veilig fruit of bessen, gesneden watermeloen of meloen leggen. Het materiaal is gemakkelijk te reinigen, veilig voor sanitaire voorzieningen en ecologie. Een helder decor maakt ze esthetisch aantrekkelijk, aangenaam voor het oog.

Decoratieve vaas voor fruit
Vaas voor fruit in landelijke stijl

Hout, wijnstok, rotan

Organisch kijkt in het binnenland van landelijke stijl, eco, minimalisme; op de veranda, in het landhuis, in het huisje of picknick. Maar de houten vaas is niet ontworpen voor bessen, zeer rijpe en sappige vruchten - het sap zal in de vaas worden opgenomen, waarna het alleen kan worden weggegooid.

Bij rieten modellen is het de moeite waard om de afstand tussen de staven in te schatten: het zou niet zo moeten zijn dat de kleine vruchten uitvallen. Het is rationeel om modellen te kopen met voldoende hoge randen zodat de inhoud niet afbrokkelt.

Keramische vaas voor fruit
Gecombineerde fruitvaas

Glas, kristal

Een prachtige plechtige versie. Mooie glazen of kristallen vazen ​​voor fruit - een echte decoratie van de feesttafel. Transparant glas of kristal is een aanvulling op elke lichte vrucht. Een gekleurde glazen vaas voor fruit uit Bohemen ziet er geweldig uit op een sneeuwwit tafelkleed.

Gerechten uit goedkope soorten kristal kunnen in de woonkamer worden gezet, zodat u op elk moment uw favoriete tropische fruit kunt nemen en uzelf kunt opfleuren. Glas is echter kwetsbaar, dus het gebruik ervan is uitgesloten of vereist meer voorzichtigheid in appartementen met kleine kinderen.

Metalen vaas voor fruit

metaal

Hygiënische en hygiënische normen komen overeen met een kwalitatieve samenstelling van roestvrij staal met een gepolijst tot een spiegelend glanzend oppervlak. Dit elimineert alle chemische reacties met fruit en zorgt ervoor dat hun sap niet zal leiden tot oxidatie van het metaal.

Duurzaam betrouwbaar materiaal, veilig te gebruiken voor elke gelegenheid. Let er bij het kiezen van een extravagant model op dat de randen niet scherp of slecht gepolijst zijn.

Vaas voor fruit in Art Nouveau-stijl

zilver

Het is duidelijk dat dit geen object van dagelijks gebruik is. Gepolijst of met verfijnd filigraan zwart zilver duidt duidelijk op de welvaart in het huis, de status van de eigenaars en hun esthetisch ontwikkelde smaak. Elke dag is zo'n vaas alleen te bewonderen en alleen bij speciale gelegenheden op tafel te zetten. Bijvoorbeeld om op deze manier een speciaal respect voor een bepaalde gast te benadrukken, die dit zal waarderen.

Een merkding is niet alleen een winstgevende investering. Het is in staat om de traditie te leggen van het verwerven van echt hoogwaardige dingen, om een ​​familietraditie te worden.

Zilver - het materiaal is duurzaam, dus een antieke vaas voor fruit met een geschiedenis en een hoge prijs is niet ongewoon. Het heeft ook puur beeldfuncties.

Fruktovnitsa op de stengel

plastic

Optie voor gezinnen met jonge kinderen. Je kunt mooie planken in de kinderkamer plaatsen, zodat het kind vaker fruit zou nemen. Het is ook handig voor een picknick of een zomerresidentie. Ideaal voor sappig fruit en bessen, want zelfs als het sap aan de oppervlakte komt, is het gemakkelijk te wassen. Het is beter om bewezen merken of producten te kopen met bewezen milieu- en sanitaire en hygiënische veiligheid.

samengesteld

Een vlucht van ontwerpfantasie. De combinatie van verschillende materialen in één product ziet er echt ongewoon uit en introduceert een variëteit in het traditionele assortiment. Bijvoorbeeld vazen ​​voor fruitporselein in lagen plus een verchroomde staaf. Of een houten bodem met metalen zijkanten.

Fruktovnitsa in het oorspronkelijke ontwerp

Ongewone uitzichten

Samen met de gebruikelijke correcte geometrische vazen ​​hebben ontwerpers de meest bizarre modellen ontwikkeld, geschikt voor verschillende stijlen, leeftijden en voorkeuren.

Uitgevonden ongebruikelijke vazen ​​voor fruit in de vorm van antieke amforen, bladeren, dieren, hout met takken-staven, waarop hang vruchten. Er zijn televisieplaten, een gekke combinatie van fruithemisferen, wandvarianten met ronde fruitvakken voor bananen en nog veel meer.

Kunststof fruitmand

Een schapevruchtplant kiezen

Opgemerkt moet worden dat vanwege dit formaat dit object onvermijdelijk wordt toegewezen. De aandacht van de gasten aan tafel zal worden aangetrokken door een hoog ontwerp, dus het moet er waardig uitzien. Nadat u besloten heeft om dit nuttige artikel te verwerven, loont het de moeite om uit te zoeken voor welke doeleinden dit wordt gedaan. Meestal wordt de fruitplant gebruikt in het dessertgedeelte van het feest.

Onthoud welke kleur en welk materiaal de thee- of koffieservice heeft, andere gebruiksvoorwerpen die op tafel liggen. Een mooie fruitvaas moet in stijl en kleur met hen in harmonie zijn, en niet verslaan.

Het is bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat een klassieke porseleinen dure dienst past bij een metalen vaas voor fruit of plastic.

Vaas voor fruit gemaakt van metalen gaas

Heldere plastic opties zijn geschikt voor evenementen voor kinderen - feestelijk en veilig.

Vaas voor fruit op de voet is handig, als een groot aantal gerechten worden geserveerd. Direct op de tafel is de plaats alleen bezet door het been. Bij voorkeur de versie met een voldoende brede basis, zodat de vaas stabiel was. Het is beter als het been er niet is - het zal toch een beetje ruimte in beslag nemen, maar de stabiliteit zal toenemen.

Stalen vaas voor fruit

Handiger multi-tier-opties:

 • Twee of drie niveaus verkleinen de toegewezen ruimte op de fruittafel met dezelfde hoeveelheid;
 • op verschillende niveaus is het mogelijk om vruchten te hebben volgens de hardheidsgraad, zodat de zachtere en sappiger uit zo'n buurt niet worden aangetast;
 • all
  es is duidelijk zichtbaar en het gewenste fruit of stuk is gemakkelijk te krijgen.

Voor puur familiemaaltijden is een stapelbedvrucht of de gebruikelijke op de stengel optimaal. Als de tafel lang is, is het zinvol om twee of drie identieke vruchten te kopen. Raznomastnye nul uit al het ontwerp en zien deprimerend.

Bij het kopen van een boekenkast, evalueer de ring aan de bovenkant van de staaf. Het zou handig moeten zijn om een ​​boekenkast mee te nemen.

Een oude vaas voor fruit

Hoe een tafel te dienen?

Eerst en vooral moet u het aantal containers voor fruit op tafel bepalen. Het is te wijten aan zijn vorm en grootte. Op een kleine ronde of vierkant in het midden zet een vaas met drie niveaus voor fruit of met twee niveaus. Een langwerpige vorm vereist minstens twee vazen, van verschillende uiteinden, of drie, als de tafel groot is. Dus de gasten hoeven niet naar de aangetrokken vruchten te grijpen door de hele ruimte, gemaakt met keukengerei.

Glazen vaas voor fruit

Vruchten op een stapel stapels bevinden zich in grootte, de grootste - appels, granaatappel, ananas, sinaasappelen - op de onderste "vloer", en dan in afnemende volgorde van de fruitmaat. Indien mogelijk worden tropisch fruit apart van de rest geserveerd. Zorg ervoor dat elke vaas onder de vrucht op tafel een identiek assortiment bevat.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =