We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

Onaangename geur in de wasmachine: hoe kom je er vanaf?

Bijna elke meesteres van een wasmachine, vroeg of laat, gebeurt dit: ze haalt de was uit de machine, maar in plaats van frisheid voelt de geur van muffe massa ... Daarom is het onderwerp van ons artikel van vandaag hoe je de muffe geur in de stick kunt verwijderen. Maar daarvoor, om er vanaf te komen, zal het nodig zijn om te begrijpen, waarom het gevormd is. Anders is het niet mogelijk om het te verwijderen.

Lees in dit artikel:

1. Dan kan het uit de wasmachine ruiken
2. Bronnen en oorzaken van geur
3. Is er een universele manier?
4. Dan kunt u de wasmachine wassen
5. Manieren om onaangename geuren in de stilalki te neutraliseren
6. het voorkomen
7. conclusie

Wat ruikt er precies vanuit de wasmachine?

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

De meest vervelende geur die van de typemachine kan komen, is de geur van schimmels. Hij is zo scherpzoet en ruikt alleen maar walgelijk. Het is gewoon onrealistisch om het te beschrijven. Hij is echt hartverscheurend. En om iets te kleden dat zo ruikt - absoluut onmogelijk.

Ook kan de machine naar aceton, benzine of andere chemicaliën ruiken. Maar in dit geval - alles is niet zo en verschrikkelijk, omdat de schuld van alles - wat smerig ding, in de benzine, die je gooide in de Styralka. En zo'n geur - op zichzelf uitgewassen. Een paar wasbeurten met wat oud laken en zo, het probleem is opgelost.

Het heeft dus geen zin om hierover te praten, bespreek beter hoe je de beschimmelde geur kunt detecteren en neutraliseren. Dit is echt een probleem dat niet alleen onnodige uitgaven met zich mee kan brengen, maar ook eindeloze drukte.

Verstoppingen van de schimmel of waarom er een geur in de wasmachine zit

Er zijn veel van zulke plaatsen en het is angstaanjagend ... Bijna niemand heeft er vanaf de eerste keer in geslaagd om de bron van de geur correct te bepalen en er vanaf te komen.

Bronnen van onaangename geur in de wasmachine kan zijn:

  • De trommel zelf, alleen niet binnen, waar je erover kunt nadenken, en erachter
  • Het kanaal waardoor detergentia worden gevoerd
  • Lade (cuvette) voor poeders
  • TEN verwarming
  • Laat de slang of filter leeglopen
  • Staand water in de bodem van de machine door onjuiste installatie
  • Pijpen van algemene mededelingen

Zoals u kunt zien, zijn er tal van plaatsen die niet gemakkelijk schoon te maken zijn. Maar het ergste is de laatste optie. Hieronder zullen we u stap voor stap beschrijven hoe u in elk afzonderlijk geval met de geur omgaat. Lees ondertussen het verhaal, naar ons lange artikel.

Is er een, de universele manier om van de geur af te komen?

Veel mensen denken dat het niet nodig is daar naar iets te zoeken, om het schoon te maken, je kunt gewoon de machine nemen en ermee rijden met behulp van een chemische stof. Immers, in theorie zou het op alle plaatsen en scheuren moeten komen en automatisch de vermeende plaatsen van de schimmel moeten wassen.

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

In principe - dit is de juiste beslissing en je moet er altijd mee beginnen. Maar houd hier rekening mee dat het wassen meer dan eens moet worden gedaan, en een paar - drie keer achter elkaar.

Waarom is het zo? Maar omdat het zuur of een andere chemische substantie de plaque niet volledig kan splitsen van de eerste keer, maar het alleen maar "pluist", waardoor de stank alleen maar intensiveert. Spoel daarom twee keer en als het niet helpt, zul je naar de wortel van het kwaad moeten zoeken ...

Hoe en hoe kan ik de wasmachine wassen?

Ten eerste:

"Inactief" wassen moet alleen met heet water worden gedaan, in de kookmodus.

Dit is het belangrijkste punt. De tweede is de keuze van middelen. Het is niet nodig om dure chemie te nemen, indien gewenst, kunt u doen met folk remedies.

Calgon - een goede zaak, maar je moet het in extreme gevallen gebruiken. Scum, hij verwijdert, maar dat is rubber - het verwent. Clippers falen zeer snel, als u zich laat meeslepen door deze tool. Het is alleen mogelijk om het in een jaar te gebruiken, of voor het geval er een geur is.

Citroenzuur - niet slechter dan "Calgon", of zelfs beter. Lost perfect het schuim, sediment en tegelijkertijd op - "vermijdt" het rubber niet. Ze kan en moet de machine "inactief" spoelen, ongeveer eens in de twee maanden. Giet eenvoudig een pakje citroen in de trommel en zet de was in de "kook" -modus. Deze methode helpt om snel van problemen af ​​te komen.

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

soda (we adviseren niet) is een zwakker middel en kan worden gebruikt als er absoluut niets bij de hand is en niet is voorzien. Maar eerlijk gezegd is het moeilijk om je een dergelijke situatie voor te stellen in onze 21e eeuw.

azijn (we adviseren niet) - dit is een zuur en in theorie zou het niet slechter moeten zijn dan "limonka". Maar in feite passen de azijn en de peulen niet bij het poederconcentraat van citroenzuur. Niet alleen dat hij niet in staat is om het uitschot goed te verwijderen, dus laat hij ook een geur na, dan wast u de week en ruikt het naar azijn.

bleekmiddel (niet adviseren) - het lost heel goed op. Schimmel ertegen is machteloos, perfect. Maar was de machine dan nadat de geur van chloor niet zo gemakkelijk zal zijn. Het is noodzakelijk om driemaal te rijden, met schoon water zonder toevoegingen en dan de machine lang te laten draaien. En het belangrijkste is dat hardlopen met bleekmiddel geen garantie is dat de geur definitief zal verdwijnen, omdat deze zich kan bevinden op de plaats waar de oplossing eenvoudigweg niet wordt bereikt.

Totaal, wat is de conclusie: elke reiniging is het beste om te beginnen met een run met "citroensap", omdat het goed oplost en dan niet hoeft te worden gelucht.

Stapsgewijze manieren om de geur te neutraliseren

Experimenteren met poeders en airconditioners

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

Heel vaak zijn het wasmiddelen die de oorzaak van de geur zijn. Goedkope poeders - niet op te lossen tot het einde, daarom blijven na het wassen de details van de machine niet schoon, maar bedekt met microdeeltjes van deze wonderpoeders.

En als u vaak wist, is er geen probleem. En als er één keer per week of minder is, ontwikkelt zich in deze periode schimmel. En, voor alle details, zelfs voor degenen die de run met citroenzuur niet "krijgen".

Verwijder de geur van de trommel

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

Het gaat er niet om of de trommel vies is van binnenuit. De trommel kan van buiten worden gegoten, wat betekent dat alleen de werkplaats, de volledige demontage van de machine en de materiële kosten zullen sparen.

Er is daar veel modder, geloof me. Als u regelmatig preventief onderhoud uitvoert, dat u hieronder zult lezen, dan zal een dergelijk moment veel later komen, maar toch zal het komen.

Verwijder de geur van de poederbak

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

Als je een machine hebt met een verticale belasting, dan is alles eenvoudig. Trek de lade uit en was het goed met een oude tandenborstel. Als we het hebben over een horizontale machine, waar er bijna geen toegang is tot de cuvette, dan zullen we het compartiment moeten ontwijken en reinigen met geïmproviseerde middelen.

U kunt bijvoorbeeld op een dunne, lange breinaald wikkelen - watten, natmaken in alcohol of bleekmiddel en afnemen. Je kunt gewoon het bleekmiddel vullen, maar vergeet niet om de auto meerdere keren leeg te maken.

Reinig het toevoerkanaal van het reinigingsmiddel

Als het gehamerd is, dan zal ook hier een spaak met watten helpen. Maar in theorie moet het worden gewist op het moment dat u een enkele wasbeurt met limonade begint.

En eerlijk gezegd is dit niet de plaats die de bron is van de nederlaag en waar de geur vandaan kan komen. Maar de zorgeloze eigenaars zijn allemaal en daarom vermelden we deze plaats voor het geval dat.

Reinig het afvoerfilter

In principe gebeurt de geur van de schimmel uit het filter bijna niet. Integendeel, er kan, als ik het zo mag zeggen, geen schimmel ruiken, maar een rotzooi, omdat voedselstukken er kunnen komen. Maar in ieder geval moet u dit filter verwijderen, controleren en grondig wassen indien nodig.

We verwijderen de schaal van de kachel

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

TEN kan ook nauwelijks bedekt raken met een schimmel. Het is overwoekerd met een "laag" van schaal. Het kan natuurlijk een heel lichte geur geven, maar het heeft niets te maken met de geur van schimmel.

Dus, hoe dan ook, sinds je de machine hebt "gut", is het de moeite waard aandacht te schenken aan de TEN en deze schoon te maken. Je kunt het eraf halen en het een dag of drie weken in een krachtige oplossing van citroen, het helpt.

Maar over het algemeen moet de kachel niet alleen worden schoongemaakt omwille van de hygiëne, maar ook om elektriciteit te besparen.

Hoe meer de TEN-plaat bedekt is, hoe meer stroom hij trekt om de gewenste temperatuur voor het wassen te geven. Dat wil zeggen, hij heeft meer kracht en tijd nodig om water te verwarmen. En zo'n lading - beïnvloedt de motor ... Alles in de machine is met elkaar verbonden, recht, zoals in het menselijk lichaam.

We vervangen of reinigen de afvoerslang

Het is allemaal eenvoudig. Koppel het los en ruik het. Als er een geur is, probeer het dan een dag te laten weken in een bleekoplossing. Als het niet helpt, koop dan een nieuwe en doe het niet rustig aan. Niet zo en geld.

Op zoek naar stilstaand water

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

Het komt voor dat de geur uit de container eronder komt, waar er altijd een beetje water over is. Over het algemeen is dit een vreemd en uitzonderlijk geval, aangezien het water in theorie altijd moet zijn om het rubber te beschermen tegen uitdrogen.

Maar als u de machine verkeerd hebt geïnstalleerd, niet op dat niveau, kan er sprake zijn van scheeftrekking en zal er veel meer zijn dan nodig is. En over het algemeen kunnen we niet met zekerheid zeggen waarom het zo uitkomt, maar het is op die plaats - er mag echt geen geur zijn. Misschien was je een paar maanden weg? Toen was er misschien een soort stagnatie. En dan kan dit niet zo zijn.

We zijn in oorlog met ЖЕКом en we eisen vervanging van pijpen

Als je kleren onaangenaam gaan ruiken, haast je dan niet om de fanfares te verslaan en kijk of er een geur is van een andere kraan die uit dezelfde pijp komt? Soms is het volledig onzichtbaar, bijvoorbeeld in dezelfde badkamer.

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

Stel dat het eerste deel van water een soort geur heeft, en dan gaat het samen en je merkt als gevolg daarvan gewoon niet dat er een geur is. In de machine wordt de eerste partij water uit de leidingen gerekruteerd uit de leidingen en loopt daar gedurende de hele cyclus.

Als de behuizing zich in de pijpen bevindt, is de behuizing in het algemeen een pijp. Het is noodzakelijk om alle buren op te tillen, handtekeningen te verzamelen en naar openbare diensten te gaan, met de vraag om pijpen te repareren. Zaken zijn lastig en niet snel.

Bij ons en bij mislukkingen wanneer de kelder volledig wordt overspoeld door rioleringswater, niet erg veel gedoe, en in dit geval zelfs meer ... Maar niemand weerhoudt je ervan om doorzettingsvermogen te tonen. Wat als in ons land, zonder een kick, niet beweegt?

Hoe het uiterlijk van muffe geuren te voorkomen?

Het is altijd beter om profylaxe te doen dan om de gevolgen met spoed kwijt te raken. Dus, wat kan niet worden gedaan en wat kan worden gedaan om de schimmel in de wasmachine te voorkomen?

1. Bewaar vuil wasgoed niet direct in de trommel. Je zet het niet altijd ideaal droog en het kan behoorlijk beginnen "uit te gaan". En na zo'n wasbeurt ruikt de machine nog twee of drie keer, en u zult denken dat het probleem zich in sommige reserveonderdelen bevindt.

Trouwens, de schimmel "bloeit" sneller op stoffen die eerder werden gewassen met veel conditioner en het was niet grondig gespoeld.

We ontdoen de muffe geur in de wasmachine

2. Overdrijf het niet met airconditioners. Dit is alleen het geval wanneer pap olie - u zult bederven. Probeer meer of minder hoogwaardige chemie te verkrijgen, die voor één wasbeurt wordt uitgespoeld.

3. Laat de machine na het wassen altijd openstaan. Natuurlijk weet iedereen dit, maar om de een of andere reden doet niet iedereen het. Het vocht dat overblijft na het wassen op de wanden van de wasmachine is voldoende om de schimmel een week "te bakken", maar het zal moeilijk zijn om de geur te verwijderen.

4. Giet het poeder niet in de trays! Giet het direct in de trommel. Uit cuvetten wordt poeder nooit volledig uitgewassen, vooral als het gaat om wassen in koud water. En als het eenvoudig is om de laden in een auto met verticale lading te wassen, dan is het cuvet van een horizontale machine praktisch niet toegankelijk. Als het vak voor het poeder leeg is, dan zal daar geen schimmel starten. En als er daar altijd natte pollen van poeder zijn, dan weet je, zullen ze zich bedekken met zwarte vlekken.

5. Probeer de koude wasmodus maar zelden te gebruiken. Het is niet zozeer economie, geloof me. Maar uw spullen worden niet uit het overtollige poeder weggespoeld en de onderdelen van de machine worden niet gewassen tijdens het wasproces, wat betekent dat de schimmel zich net om de hoek bevindt. Een schimmel, hij ruikt niet alleen vies, hij doodt je ook. Ze doden echter ook de resten van het poeder waarmee je elke dag ademt.

conclusie

We vertelden alles en nog veel meer over hoe om te gaan met de muffe geur in de wasmachine. We hopen echt dat ons advies over verwijdering en verzorging thuis nuttig zal zijn en dat een soortgelijk probleem u niet opnieuw zal raken! Denk aan de belangrijkste werkmethode - wassen - met zuur, en de rest - dingen zijn zeldzaam.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 7 = 1