Keuken met een gietijzeren kachel in een privéhuis: ideeën en interieurfoto

Keuken met een gietijzeren kachel in een privéhuis: ideeën en interieurfoto

Veel van de eigenaren van particuliere woningen kunnen het zich veroorloven een grote en ruime keuken uit te rusten. Omdat het gebied het toelaat, is het in sommige projecten mogelijk om moderne gietijzeren kachels te ontmoeten, bijvoorbeeld Invicta-bedrijven, die niet alleen de keuken verwarmen, maar ook het design in de gaten houden.

Laten we meer voorbeelden zien van het plaatsen van dergelijke ovens in verschillende interieurs.

Allereerst merken we meteen op dat we in dit artikel niet praten over stenen of bakstenen kachels, die al lang zijn aangelegd in oude huizen of hutten. Nee, dat is het niet. Het gaat over moderne analoge analogen van goede kwaliteit die in onze tijd steeds populairder worden.

Wat zijn de soorten

Tot op heden is het bereik van dergelijke ovens erg breed en kun je uit tientallen modellen kiezen. Uiterlijk kunnen we dergelijke basistypes onderscheiden:

gesloten type;
open type.

Keuken met een gietijzeren kachel in een privéhuis: ideeën en interieurfoto

De eerste vormen een soort "burzhuek" - hebben een cilindrische of rechthoekige vorm en een deur voor de opslag van brandhout.

De buitenkant is in de regel versierd met extra gesmede elementen.

De laatste hebben een grote deur, waarvan het grootste deel een speciaal vuurvast glas is.

Dergelijke kachels zijn veel aantrekkelijker dan gesloten, omdat ze je in staat stellen het vuurspel te bewonderen en ook de kamer met een kleine gloed verlichten.

De meeste mensen kiezen voor het tweede type oven, met het oog op de bovengenoemde voordelen. Het is geen wonder dat ze veel duurder zijn dan hun "gesloten" tegenhangers.

Hoe dan ook, de uiteindelijke keuze hangt af van het gebied van de keuken of een andere ruimte waar het zal staan, esthetische voorkeuren en budget.

Wat zijn de algemene voordelen van gietijzeren kachels?

Ja, u kunt deze vraag stellen, want dergelijke kachels zijn niet goedkoop, maar iedereen wil het meeste uit de geïnvesteerde fondsen halen. Dit zijn hun belangrijkste voordelen:

Keuken met een gietijzeren kachel in een privéhuis: ideeën en interieurfoto

Eenvoudige installatie. Het is niet nodig om de fundering te vullen of om alles met stenen te betegelen, en het koppelen met de schoorsteen gebeurt in een kwestie van minuten. Gekocht, geleverd, verbonden en overstroomd.

Efficiency. Dergelijke ovens hebben een vrij hoge efficiëntiecoëfficiënt - op het niveau van 75-85 procent (afhankelijk van het type en de kwaliteit van brandhout).

Warmteoverdracht. Het niveau van warmteoverdracht in gietijzeren kachels is hoger dan dat van staal en baksteen. Bovendien warmen ze snel op (maar ook sneller dan een steen).

Esthetische factor. Als u door de catalogi van modellen kijkt, zult u merken dat de overgrote meerderheid van de modellen een stijlvol uiterlijk hebben dat in elke landelijke stijl in de oven past.

beschikbaarheid - in vergelijking met de kosten van het leggen van een steen- of stenen fornuis, zal gietijzer u een orde van grootte goedkoper kosten.

Gebrek aan, en dan voorwaardelijk, slechts twee. Dit is de noodzaak om een ​​hoge schoorsteen te regelen, evenals de noodzaak om het vermijden van scherpe koeling (gietijzer kan scheuren) te beheersen.

Als u nog steeds denkt aan wat voor soort kachel u in uw huis of op het platteland wilt plaatsen, raden we u aan naar deze gietijzeren kachels te kijken. Geloof me, ze zijn het waard.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

7 + 2 =