8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Klassieke werkdriehoek koel-vriescombinatie organiseert beweging rond de keuken op een zodanige manier dat het kookproces beter op elkaar is afgestemd. Maar hoe zit het met de andere elementaire, hoewel soms kleine, apparatuur die velen van ons dagelijks gebruiken?

Neem een ​​magnetron bijvoorbeeld.

U kunt de magnetronoven hoog, laag, uit het zicht of binnen handbereik plaatsen, en er is een voor- en tegenbod van elke optie.

Hier volgt een overzicht van de voor- en nadelen, zodat u erachter kunt komen welke keukenconfiguratie geschikt voor u is.

1. Onder het aanrecht

Magnetron onder het aanrechtblad

Is er onvoldoende ruimte op het werkoppervlak of is er niet genoeg ruimte in de bovenste laden? Denk aan het vervangen van de onderste lade om een ​​kast (nis) met een magnetron te installeren.

Voors: laat het werkoppervlak schoon en goed zichtbaar, vooral in combinatie met ruime bovenste planken.

nadelen: als de oven te klein is, plaats gerechten en trek ze terug, dit kan ongemakkelijk zijn. Plus, als je nieuwsgierige kleine kinderen hebt, kan dit een gevaarlijke optie zijn.

Tips voor accommodatie: Het verwijderen van een grote frontlade kan vaak ruimte vormen met weinig of geen kosten. Kies voor het meest nette uiterlijk een kant-en-klare doos voor de magnetron in de ontwerpfase ten koste van een standaard keukenkastlade.

2. Ingebouwd keukenblok

Een briljante optie voor gebruikers die graag de juiste techniek willen zien.

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Voors: De hoogte kan worden aangepast voor een betere toegankelijkheid.

nadelen: Als de magnetron te ver van het aanrecht is verwijderd, bestaat het gevaar dat u niet meteen weet waar u het moet plaatsen als u er een hete plaat uit moet trekken.

tips: Het is erg moeilijk om te zetten, tenzij de kast een aanzienlijke hoogte en afmetingen heeft en u een individuele kast met de vereiste hoogte nodig hebt (of u moet instemmen met een van de standaardopties van uw ontwerper).

3. In de nis

Deze versie van de serie "Kom met jezelf en doe het zelf." Deze optie wordt vaak gebruikt in de keuken om de magnetron uit de buurt te houden in geval van niet al te vaak gebruik.

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Voors: Zoals in het geval van de geïntegreerde versie, maakt een dergelijke installatie het mogelijk om de oven op een geschikte hoogte (of in een onvoldoende geladen kast om ruimte te besparen) te plaatsen, tegen lage kosten.

nadelen: "Tidbits" zullen geïrriteerd raken als anderen de deur openlaten of kruimels in de gaten laten. Ook kan het openen van de kastdeur een vervelende extra stap zijn voor degenen die heel vaak een magnetron gebruiken.

Aspecten van ontwerpen:
in de aanwezigheid van een geschikte kast is de enige moeilijkheid in de regel het boren van een gat voor bedrading om de bestaande plug te bereiken, en maakt dit op zichzelf staande project relatief eenvoudig.

Als u dit in de ontwerpfase plant, kan de stekker in de kast worden geïntegreerd om zichtbare koorden te voorkomen.

4. In de hoekkast

Een handige optie voor grote keukens, waar diepe hoeken in ieder geval ongebruikt blijven.

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Voors: Vult de hoek en kijkt de façade de kamer in, waardoor het gemakkelijker te gebruiken is. Het is beter om een ​​diepe kast te gebruiken die andere moeilijk bereikbare objecten kan bevatten.

nadelen: sommige plaatsen achter de oven zullen niet worden gebruikt, evenals andere apparaten of dozen.

5. Boven de kachel

Niet altijd de mooiste optie, in tegenstelling tot het geval met een ingebouwde kap, maar effectief om het maximum te maken in een beperkte ruimte.

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Voors: magnetron en afzuigkap werken samen dubbel werk om ruimte te besparen in een compacte keuken.

nadelen: Als de magnetron te hoog is, zal het voor veel gebruikers moeilijk zijn om deze te bereiken. Het maakt ook een afzuigkap - de ventilator ziet er wat minder elegant uit en voorkomt efficiënte ventilatie.

Aspecten van ontwerpen: het is beter voor een magnetron als deze overeenkomt met de stijl van een keukenoven, dus probeer beide soorten apparatuur van dezelfde fabrikant te houden.

Daarna is de installatie heel eenvoudig en duurt het meestal enkele uren, afhankelijk van hoe lang het duurt om het bestaande fornuis, de afzuigkap en de magnetron te ontmantelen en of u het aanrecht en de keukenset op de nieuwe blokken moet afknippen.

6. Op het eiland

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Houdt de magnetron uit het zicht, verbergt hem niet volledig en maakt strategisch gebruik van het "eiland", dat vaak een plaats kan worden voor het opslaan van allerlei dingen.

Voors: bespaart ruimte in de hoofdbewaarkasten. U kunt de magnetron ook op een afstand van de hoofdruimte plaatsen, zodat iemand die geen basiscooking uitvoert, een magnetron kan gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken dat iemand struikelt.

nadelen: naar een laaggelegen oven zal het moeilijker te bereiken zijn, vooral als het tafelblad een diep uitsteeksel heeft.

hint: als je "eiland" is opgebouwd uit de onderste vakken, kost het magnetroncompartiment je geen extra kosten, maar houd er rekening mee dat je elektriciteit naar het "eiland" moet brengen en dit zelfs in het stadium van het voorbewerken van de keuken.

7. In de "garage" voor machines

Een uitstekende, modieuze optie voor diegenen die een paar apparaten willen verbergen tussen hun gebruik.

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Voors: verbergt kleine apparaten ter hoogte van het werkoppervlak, waardoor ze altijd bij de hand zijn.

nadelen: dwingen om het toe te wijzen voor deze extra ruimte, wat iets lastiger is dan alleen maar houden op het aanrecht.
Wat je moet weten: Een smal werkoppervlak kan worden omgezet in een "garage" voor technologie, hoewel de beste optie een zeer diep tafelblad (30 inch, niet 24 inch) zou zijn om een ​​nuttige ruimte vooraan te laten.

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Als u een deur toevoegt, gebruikt u een contrast (zoals metaal) als u de bestaande verf niet kunt oppakken, anders wordt de stijl verbroken.

8. Boven de oven

Deze stijl van "keukenchef" aarzelt niet om de techniek van roestvrij staal te tonen. Het is geweldig voor het balanceren van een niet-vervagende boom met een moderne stijl.

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

8 plaatsen waar een magnetron in de keuken kan worden geplaatst

Voors: groepeert de techniek en geeft deze een harmonieuze, ingebouwde look. Ook kunt u een grotere magnetron voor intensief gebruik hebben.

nadelen: soms met deze optie wordt de magnetron te hoog gezet of is de oven te laag, waardoor sommige gebruikers het moeilijk kunnen gebruiken.

Aspecten van ontwerp: in de regel vereist deze aanpak veel tijd om alle details uit te werken.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 8