Hoe water uit een spanplafond afvoeren?

Spanplafonds - de moderne trend, een rage, maar afgezien van de schoonheid die zij bezitten ook de eigenschap om met succes te weerstaan ​​de vloed, en het zal al groot praktisch belang bij temperaturen boven de buren zich voordoen, zoals problemen met het sanitair of tijdens zware regen plotseling begint lekkend dak uw huis.

Onverwachte water in het appartement, zelfs code het niet voortvloeien uit de top stroom, maar slechts een druppel druppels, kan volledig de resultaten van een nieuwe reparatie bederven, en kocht onlangs dure meubels. In gevallen waar u een spanplafond hebt gemonteerd, is alles echter niet zo catastrofaal.

Afvoer van water uit een glanzend spanplafond

Worden eventuele spanplafonds bespaard als de buren worden overstroomd?

Sommige bedrijven die gespecialiseerd zijn in de installatie van verlaagde plafonds en de spanning type aangeprezen laatste toeschrijven ze het vermogen om water vast te houden, maar dit geldt slechts ten dele - alles hangt af van een materiaalbaan die bij de vervaardiging van spanplafond. Als het een weefsel is met een speciale waterdichte impregnering, dan is de waterdichtheid van zo'n doek een zeer relatief concept. Het stoffen plafond kan enige tijd overstroming weerstaan, maar na een uur of twee vloeit de vloeistof onvermijdelijk door het oppervlak.

Laat water uit een glanzend spanplafond in de woonkamer lopen

Als je plotseling het spanplafond van de stof hebt gestort, moet het nog steeds volledig worden vervangen. Repareer het onmogelijk is: zelfs als het mogelijk is om al het water af te voeren uit het spanplafond van dit type, opmerkelijke lelijke vlekken en gekleurde vlekken blijven op het oppervlak, spoel dat is onwaarschijnlijk.

Dat is waarom je niet een stof verlaagd plafond in de ruimte waar de kans groot is dat het in de buren zal worden gevuld vanaf de bovenste verdieping in het geval van ongevallen die zij hebben met de watervoorziening in de keuken of in de badkamer zou moeten installeren. Dergelijke ruimten beter in staat plafond PVC folie, zijn polyvinylchloride folie om het gewicht van honderd gallon water doorstaan ​​zonder overslaan met een druppel geweest.

Aftappen van water uit een mat spanningsplafond

Water uit het plafond pompen

Natuurlijk kan het vinylplafond veel uitrekken, een grote bel vormen, maar de film breekt nog steeds niet, hij is zo sterk. Het gevaar van een breuk wordt aanzienlijk vergroot als u wordt overspoeld met warm water - de verwarmingsfilm kan zo veel uitrekken dat deze iets scherps raakt, bijvoorbeeld in een hoek van het meubilair. De aanwezigheid van warm water op uw plafond is echter een onwaarschijnlijke gebeurtenis, omdat het, hoewel het zich naar uw appartement passeert, waarschijnlijk aanzienlijk zal afkoelen.

Water pompen door openingen voor verlichtingsarmaturen

1

Water uit het plafond van de film pompen

Vinylplafond heeft een opmerkelijke eigenschap: als u er water uit laat lopen, kan het zijn vorm herstellen.

Wat kan ik doen als ik water op het spanplafond vind?

Allereerst moet u de elektriciteit af te sluiten in het appartement, het verwijderen van pluggen, of het instellen van korting op alle toggle machines in de positie "OFF" in de meterkast.

De volgende verplichte maatregel is om de oorzaak van overstromingen vast te stellen en de ontwikkeling van de overstroming te stoppen. Waarschijnlijk is het voor dit doel noodzakelijk om niet alleen de buren, maar ook gemeentelijke diensten of zelfs werknemers van het ministerie van Noodmaatregelen te helpen.

Wat te doen?

 1. Sluit het meubilair met een waterdichte film, bijvoorbeeld polyethyleen.
 2. Haal waardevolle spullen en dure apparatuur uit een kamer die is overstroomd.
 3. Bel het bedrijf om de installatie van uw spanplafond uitvoeren: de specialisten geïnstalleerd het plafond, en dus ze hebben de beste kennis van de opzet ervan en de specifieke kenmerken van uw kamer (grootte van de kamer, plaatst u de elektrische draad arrangement, de wijze van bevestiging van verlichtingsarmaturen).

Water uit het verlaagde plafond pompen

Reparatie van het plafond na overstroming

Hoe kunt u zelf water uit het spanplafond afvoeren of aftappen?

Door de hoek

Er kan een situatie zijn waarbij u onmiddellijk het water uit het plafond moet aftappen. Als er geen verlichtingsarmaturen op het plafond zijn, kunt u proberen het water af te voeren via de hoek die zich het dichtst bij de "luchtbel" bevindt. Verwijder hiervoor de plint, steek deze aan, bijvoorbeeld een schroevendraaier en gebruik een spatel om een ​​stuk doek uit het stokbrood te trekken. Vergeet niet om een ​​paar emmers of grote bekers op te slaan om het stromende water te ontvangen. In dit geval moet het water voorzichtig worden "afgesteld" op de plaats van aftappen met de handen of het brede uiteinde van de wisser. De moeilijkheid van deze methode is dat het nodig is, lang uit te balanceren op een tafel, stoel of trapladder om met een zware doek te werken.

Alleen water uit het plafond laten wegvloeien

Afvoer van water uit het plafond

Door de openingen waarin de verlichtingsarmaturen zijn geplaatst

Het legen van water uit een uitgerekt plafond is mogelijk, zelfs als er gaten zijn voor plafondverlichting in het canvas. Om deze procedure uit te voeren:

 1. verwijder de lamp die zich het dichtst bij de "luchtbel" bevindt;
 2. steek een rubberen slang van voldoende lengte in het gat en laat het andere uiteinde zakken in een eerder voorbereid watertank;
 3. laat het water weglopen en verwijder vervolgens de resterende lampen;
 4. Nadat ze en het plafond droog zijn, kun je alle lichtbronnen op hun vorige locaties installeren.

Water uit het plafond van de badkamer aftappen

Aftappen van water uit een vinylplafond

Een paar tips voor diegenen die proberen om de spanplafonds onafhankelijk van de baai te repareren:

 • Begin met een stroomuitval: water dat op de draden komt en in
  de armaturen kan kortsluiting veroorzaken wat kan leiden tot brand.
 • Je kunt niet proberen het vinylplafond te doorboren, in de hoop dat het water door het "kleine gat" netjes de gesubstitueerde emmer binnenstroomt. Onder sterke druk van het water een klein gaatje kan uitgegroeid tot een "grote gat" of "opgeblazen" web kan in het algemeen te barsten als een ballon wanneer het probeert om de fijne naald prikken. In dit geval kan de reparatie van het plafond alleen worden uitgevoerd door de oude doek te vervangen door een nieuwe.
 • Het wordt niet aanbevolen voor een kleine baai om "golven" in te delen en te proberen, zonder het water af te tappen, het gewoon in het oppervlak van het canvas te verdelen. Het resterende vocht kan schimmels en schimmel in de ruimte onder het plafond veroorzaken, die op hun beurt de gezondheid van bewoners kan schaden.
 • Probeer het plafond niet te drogen met een huishoudföhn om het originele gladde oppervlak te herstellen. Het is nutteloos. Dergelijk werk kan alleen worden gedaan met behulp van professionele apparatuur: een bouwhaardroger of een industrieel warmtepistool.
 • Het is noodzakelijk om de omvang van het probleem correct te beoordelen. Met een grote hoeveelheid water vereist niet alleen een professionele droogdoek PVC, maar ook van het betonnen plafond, alsmede de verwerking van alle elementen en oppervlakken met antiseptica. U kan ook nodig zijn om te herstellen en gips om zijn verkruimeling en beschadigde stukken niet "shine" door middel van doorschijnend of transparant vel, als je het net als dat.
 • U moet uiterst voorzichtig zijn wanneer u met kokend water werkt. Dit is gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid, vooral als u geen thermohandschoenen heeft.
 • Het moet de hulp van deskundigen en in het geval zoekt dat water opbouwt op de naad banen of oorzaak zijn zo'n sterke afbuiging dat het web is gevaarlijk dicht bij de scherpe hoeken van de kasten of planken.

Daarom moet u het water niet zelf uit het overstroomde plafond laten lopen, omdat u hoogstwaarschijnlijk niet over de benodigde apparatuur beschikt. In het geval van toelating van ernstige fouten in het plafond kan een niet-herstelbaar, en grote hoeveelheden langer "uw" water was naar de vloer geleid, kan overstromingen veroorzaken nu al op de reden hieronder buren, die zal waarschijnlijk niet alleen erg ongelukkig, maar ook, misschien, zullen hun financiële claims maken.

Overstromingsplafond

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

20 − = 13