Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Valg af elektrisk kogeplade: ekspertrådgivning

De adskiller sig ikke kun i udseende, men også i skrogets materialer, typerne af opvarmning og selvfølgelig prisen. Lad os tage et kig på hinanden og diskutere alle fordele og ulemper ved hver position.

Men hvilken slags kogeplade er bedre i sidste ende: induktion eller simpel elektrisk? Der er så mange modstridende anmeldelser på internettet, og sælgere i butikker ved det nogle gange ikke. Vi spurgte flere eksperter, der beskæftiger sig med at sælge kogeplader, hvad deres typer er, hvad de er fundamentalt forskellige, og hvad er bedre at købe. Det var det, de fortalte os.

Talen i dag går om induktion og simple elektriske plader, traditionelle med støbejerns "pandekager" og også om de mest moderne.

Materialet er omfattende, og inden man beslutter at købe, er det værd at grundigt forstå spørgsmålet, da der i hver art er mange nuancer, som man simpelthen skal vide.

Induktiv eller elektrisk?

Først og fremmest skal vi beslutte, hvilken af ​​de vigtigste kogeplader der er bedre: bare elektrisk eller med en induktionsmekanisme? Spørgsmålet er almindeligt, men ikke helt korrekt.

Faktum er, at induktionspladen også er elektrisk. Men teknologien i sin enhed er meget forskellig fra de traditionelle, derfor fordeles de til en separat gruppe.

Hvordan virker induktionsovnen?

Hvis der i et konventionelt panel, selv den dyreste, kommer overopvarmning fra et varmeelement, der opvarmes fra strømmen, er induktionssystemet i roden anderledes.

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Der er en spiral gennem hvilken en vekselstrøm passerer og et magnetfelt genereres.

Det forbliver helt koldt indtil det øjeblik du lægger opvasken med en magnetisk bund på den og så begynder i henhold til fysikkens love allerede at fremkalde en strøm mellem disse to overflader og opvarme materialet som følge heraf.

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

En sådan komfur er meget bekvem og sikker, hvis huset har små børn. Du kan trykke på tænd / sluk-knappen så mange gange som du vil, men kogepladen opvarmes ikke, og barnet brænder ikke.

Men hos os, mens de ikke er så udbredte som sædvanlige, derfor som prisen for dem meget "bider". Og ikke kun i prisen på sagen. Om induktionspladerne går myter også ...

Dette er imidlertid ikke overraskende: nyheden mødes altid med mistanke.

Så hvad er dette for? myter, der hæmmer salget?

 1. 1 Først og fremmest, folk er bange for skadelige effekt af magnetfelt på kroppen. Af en eller anden grund synes det for dem at i en sådan plade er det simpelthen enormt!

  Men faktisk er skaden fra den mobiltelefon, vi bruger hver dag, meget større. Og endda om mikrobølgeovn og ikke værd at tale om. Stråling i induktionspanelet er så ubetydelig, at den på ingen måde er i stand til at skade sundheden.

 2. Det eneste, folk med pacemakere (den enhed der sidder i brystet for at tilpasse hjerteets arbejde) - køb ikke en sådan teknik, da de (pacemakere) reagerer kraftigt på de mindste udsving i elektromagnetiske bølger. Men for retfærdighedens skyld er sådanne mennesker generelt kontraindiceret til at være næsten næsten med nogen teknik.

 3. 2 Den anden myte: Du har brug for specielle retter, der koster mange penge.

  Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

  En faktisk, absolut nogen c flad (ikke konveks eller omvendt) bund, som er magnetiseret! Både rustfrit stål og almindelig emalje. Det eneste er, at bruge aluminium køkkengrej ikke fungerer, men det er ikke nødvendigt for ingenting, stort set.

Og det er af disse to grunde, at de ikke er så populære.

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Men du er nødt til at bekymre sig om helt andre ting, der ikke er meget hørbare, men de negerer alle charmerne af induktionspaneler.

fordele, hvilke producenter af induktionskogere lokker køberen:

 • Utrolig opvarmningshastighed. For eksempel koger en 3 liter kedel i tre minutter. Og det betyder, at tiden til madlavning vil være meget mindre og med den og dyre kilowatt
 • Strømforbrug Induktionsplader er også mindre end ca. 1,5 gange så konventionelle
 • Om denne plade det er umuligt at blive brændt, da det ikke opvarmes

En Lad os nu se på det hele fra den anden side og lidt forkæle reklamestrategien, som holder promoveringen af ​​dette produkt.

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

 • Madlavningshastigheden er god, selvfølgelig som. Men du er ikke vant til det! Og mens du justerer, skal du smide en masse forkælet mad i skraldet. Desuden er næsten alle vant til et bestemt tidsinterval i madlavningsprocessen.

  For eksempel, mens bouillon koges, skal du rengøre og makulere grøntsager i borsch. Og nu skal du forberede alt på forhånd, og med tiden af ​​successive bogmærker vil der være problemer. Men denne ejendom er den mindste af onde: i sidste ende bliver det vant til alt

 • Det andet plus, det vil sige, mindre elforbrug er helt krydset af, at induktionspladen ikke er i stand til konstant og ensartet opvarmning. Og forbruget af det er mindre af denne grund: det varmer op til en vis grad, så slukker den og så videre hele tiden. Det betyder, at man for eksempel kan glemme ved at smutte på en lille ild.

  Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

  Samme pilaf kommer helt ud på den måde, vi plejede at gøre det på. Det vil enten blive fordøjet eller fugtigt inde. Det er stort set, at induktionskogeren er god til madlavning og til stegning. Sandt nok, og her kan for meget hastighed føre til et beklageligt resultat: kødet kommer ud hårdt, og løget brænder, men det vil forblive inden i fugt

 • Nå, den tredje "Plus" om sikkerhed er meget tvivlsomt. Vis os mindst en person, der stædigt brænder, rører kogepladerne med sine bare hænder?

  Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

  Brændende på varme retter, kogende væske eller fedt, er i det! Desuden er det umuligt at blive brændt, hvis det er en flad overflade, ikke en gaskomfur.

  Medmindre, for børn er denne ejendom nyttig og garanterer sikkerheden. Men trods alt, og beskyttelsesfunktionen fra inklusion (læs fra børn), som er udstyret med næsten alle modeller af kogeplader, er det også vidunderligt at klare denne mission.

Hvad er der efterladt til os i sidste ende?

Kun en oppustet pris for muligheden for at koge tekanna i 3 minutter (og trods alt den elektriske varmeovn - så hurtigt) og tilberede lyn hurtig suppe. Er det det værd?

Efter vores mening er nej.

Forresten er der en anden god ske med tjære i induktionsfladerne.

De producerer en temmelig ubehagelig, monotont støj under drift. Det fungerer køleventilatorer, og lyden kan sammenlignes med en fungerende mikrobølgeovn, selvom det er meget mere støjsvage.

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Og endelig vi scorer den sidste søm: induktionsplader bryder sammen oftere end almindelige. Og deres reparation vil koste omkring halvdelen af ​​omkostningerne ved et nyt produkt, da der næsten ikke er nogen sammenbrud der.

Så vær ikke modløs, hvis du ikke har penge til en induktionskoger!

Men hvis du har penge, og du stadig ikke giver hvile til de husmødre, der laver suppe i 10 minutter, anbefaler vi stærkt, at du vælger ikke bare et induktionspanel, men kombineret med den sædvanlige type opvarmning.

De er forskellige. For eksempel induceres 2 kogeplader, og tre er konventionelle. Eller omvendt. Og at tage en sådan mulighed er meget mindre risikabelt, som du forstår.

Og nu lad os tale om konventionelle elektriske paneler, overveje deres typer og identificere fordele og ulemper ved hver af dem. Samtidig kan du bestemme hvilken type opvarmning der er mere foretrukket i "combi" -versionen.

Hvilke slags elektriske kogeplader er der? Deres fordele og ulemper

Så eksisterer de to hovedtyper:

 • Traditionel (med støbejern "pandekager")
 • Glaserede ler

Hvilken af ​​dem at vælge? Lad os starte i orden.

Med støbejernspandekager

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Vi fortæller straks, at fra plusser er der kun en - rimelig pris. Hvis du planlægger at bruge det sjældent, for eksempel i landet, så ja, det er en god mulighed.

Til daglig brug er de lidt som enhver værtinde, da har sådanne mangler:

 • langvarig opvarmning
 • er ikke økonomiske, de trækker meget elektricitet;
 • er besværlige i pleje
 • Over tid bliver pandekager ubrugelige og skal ændres.

Afhængigt af materialet i toppanelet er emaljeret eller rustfrit stål.

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Hvis du sparer på at købe, vil du overbetale for lys efterpå i årevis, mens du tænker på, om det er værd at lave mad igen eller spare elektricitet. De og i sammenligning går ikke på rentabilitet med glaskeramiske elektriske plader.

mere og vaske dem meget ubehageligt, og mad er tilberedt i dem langsomt cirka 1,5 gange længere, end på gasbrændere.

Hertil kommer, at hvis de får mad under madlavning, er lugten ubehagelig, meget brændende.

Så hvis du løber væk fra mælk, skal du straks fjerne hele panden, da den sædvanlige afbrydelse ikke vil gøre noget: støbejernskiven vil afkøle i en anden time! For at fortælle dig sandheden er dette det sidste århundrede.

Glaskeramiske kogeplader

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Men glaskeramisk kan slukkes, og de vil afkøle endnu mindre lyn end induktion, men også meget hurtigt.

Afhængigt af typen af ​​opvarmning er de:

 • Rapidnye (sædvanlige spiraler, opvarmningstid 10-12 sekunder)
 • halogen (opvarmning med halogenlamper, 1-2 sekunder, men de brænder ofte)
 • Hi-Lite (bæltevarmere, asbestbasis, opvarmningstid 5-7 sekunder)

Hvad med valget af typen af ​​opvarmning, så vores råd - de sædvanlige (hurtige) spiraler. De brænder ikke meget ofte ud, og deres udskiftning bliver billigere end andre forbrugsvarer.

Og en yderligere fordel ved denne mulighed: et godt valg. Tross alt har spiralpaneler været på markedet i lang tid, og næsten alle fremtrædende producenter producerer dem.

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Nogle er bange for at tage moderne glaskeramiske kogeplader, fordi de er bange for at bryde dem. Men alarmen her er forgæves, fordi de er meget holdbare.

De har en svaghed: frygten for at angive strejke. Hvis du lægger en kniv fra en høj højde, og den rammer overfladen hårdt, så kan en sprække teoretisk gå.

Og i praksis er sådanne tilfælde yderst sjældne, og de fleste købere, der har sådant udstyr, er meget tilfredse med valget.

Hvilke ekstra funktioner skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en kogeplade?

Sådan vælges en elektrisk kogeplade: Ekspert tips

Ud over typer og typer er det nødvendigt at være opmærksom på det sæt funktioner, som kogeplader er udstyret med.

Nogle gange er prisen unødigt overdrevet af, at modellen har mange innovative tilføjelser, som du ikke vil være nyttige overhovedet. Og der er også meget nyttige ting, uden hvilken komfort vil ikke være den samme.

Kontrolknapper - er sensoriske og i form af roterende knopper. Det er bedre at give præference til den første, fordi dette panel er lettere at rengøre.

Venter eller stopper timer - Ved at trykke på denne knap kan du forlade et stykke tid fra kogesuppe (opvarmningen stopper). Efter vores mening er en helt latterlig funktion. Intet forhindrer blot at slukke panden eller omlægge den til en anden komfort.

Food timer - En meget nyttig ting og en tallerken uden det er ikke værd at tage. Dette er praktisk: sæt tiden og du vil ikke glemme kogepladen.
Låsning af berøringspanelet fra at tænde - hvis du har i huset små børn, så gem ikke en sådan sikkerhedsforanstaltning.

Detektor til retter på komforten - Hvis du lægger en tom kapacitet eller glemmer at sætte noget på ovnen og tænde komforten, vil den fungere: den begynder at spille. Det er uvirksomt at arbejde glaskeramik "kan ikke lide" og ødelægger dette, derfor er en sådan funktion ret nyttig.

Garantiperiode - Dette er generelt det første du skal være opmærksom på, når du køber. Hvis garantien er 3 måneder, så tag ikke en teknik, uanset hvor overkommelig prisen syntes. Jo mere kvalitet produktet - jo længere garanti.

Opskriftshukommelse - husker madlavningstilstande for forskellige retter. Absolut unødvendig funktion, i vores subjektive opfattelse. Selvom skålen er en, kan produkterne være forskellige.

For eksempel, i dag forbereder du borscht fra en kylling, og i morgen fra fårekød. Og hvad er det for dig, at panelet "husker", hvordan man laver borscht fra en kylling? Hvis du stoler på hendes "oplevelse", så får du halvbagt kød.

Vores artikel blev afsluttet, og vi fortalte dig alt, hvad der virkelig er vigtigt for køberen. Vi håber virkelig, at med dette materiale bliver det lettere at forstå, hvilken kogeplade der er bedre for dig.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

79 − 77 =