Køkken med strygeovn i et privat hus: ideer og interiørfoto

Køkken med strygeovn i et privat hus: ideer og interiørfoto

Mange af ejerne af private boliger har råd til at udstyre et stort og rummeligt køkken. Som området tillader, er det i nogle projekter muligt at møde moderne støbejernsovne, for eksempel Invicta-firmaer, der ikke kun opvarmer køkkenet, men også øjet med dets design.

Lad os se flere eksempler på at placere sådanne ovne i en række interiører.

Først og fremmest bemærker vi straks, at vi i denne artikel ikke vil tale om sten- eller murstenovne, der længe har været lagt i gamle huse eller hytter. Nej, det er det ikke. Det handler om moderne kvalitetsanaloger, som er ved at blive stadig mere populære i vores tid.

Hvad er typerne

Til dato er sortimentet af ovne meget bredt, og du kan vælge mellem snesevis af modeller. I udseende kan vi skelne mellem sådanne grundlæggende typer:

lukket type;
åben type.

Køkken med strygeovn i et privat hus: ideer og interiørfoto

Den første repræsenterer en slags "burzhuek" - har en cylindrisk eller rektangulær form og en dør til opbevaring af brænde.

Ydersiden er som regel dekoreret med yderligere smedede elementer.

Sidstnævnte har en stor dør, hvis hoveddel er et specielt ildfast glas.

Sådanne ovne er meget mere attraktive end lukkede, da de giver dig mulighed for at beundre ildspillet og også oplyse rummet med en lille glød.

De fleste vælger den anden type ovn i lyset af ovenstående fordele. Det er ikke underligt, at de er meget dyrere end deres "lukkede" kolleger.

Under alle omstændigheder afhænger det endelige valg af køkkenområdet eller et andet rum, hvor det vil stå, æstetiske præferencer samt budget.

Hvad er de fælles fordele ved støbejernsovne?

Ja, du kan stille dette spørgsmål, fordi sådanne ovne ikke er billige, men alle ønsker at få mest muligt ud af de investerede midler. Her er deres vigtigste fordele:

Køkken med strygeovn i et privat hus: ideer og interiørfoto

Nem installation. Det er ikke nødvendigt at fylde fundamentet eller at flise alt med mursten, og docking med skorstenen sker i løbet af få minutter. Købt, leveret, tilsluttet og oversvømmet.

Effektivitet. Sådanne ovne har en ret høj effektivitetskoefficient - i niveauet 75-85 procent (afhænger af brand og type af brænde).

Varmeoverførsel. Niveauet af varmeoverførsel i støbejernsovne er højere end for stål og mursten. Plus, de opvarmer hurtigt (men også køligere hurtigere end en sten).

Æstetisk faktor. Hvis du ser gennem katalogmodellerne, vil du bemærke, at de fleste modeller har et klassisk udseende, som passer ind i ovnen i enhver landestil.

tilgængelighed - Sammenlignet med omkostningerne ved at lægge en mursten eller stenovn, vil støbejern koste dig en størrelsesorden billigere.

Manglende, og så betinget, kun to. Dette er behovet for at arrangere en høj skorsten, samt behovet for at kontrollere undgåelse af skarp afkøling (støbejern kan knække).

Hvis du stadig tænker på, hvilken slags komfur der skal anbringes i dit hus eller i landet, så anbefaler vi at se på disse støbejernsovne. Tro mig, de er det værd.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

14 + = 21