Rolgazon: hoe u uw site perfect kunt maken (20 foto’s)

Gerold gazon - een speciale coating, die wordt gecreëerd door lagen van de afgewerkte grasmat te leggen met reeds ontkiemde graszaden. Van alle soorten landschapsontwerp is dit type het populairst. Velen zijn geïnteresseerd in het maken van een rolgazon. Het is echter veel gemakkelijker om te kopen, en alleen dan zorgen voor voldoende zorg.

Wat is het geheim van populariteit?

Het rollende "kunstmatige" gazon verscheen in de 30e eeuw van de vorige eeuw in Amerika. Toen werd de traditie van het maken van een kant-en-klaar canvas van gras met de vreugde voortgezet en vele landen van Europa.

Het roll-up gazon is de echte vondst voor al diegenen die niet lang willen wachten, terwijl op het perceel het groene gras zelf is beplant met groen gras. Zogenaamde "grasmatten" worden gevormd door graszaad te zaaien. Ze zijn bevestigd op een gaasvoet.

Het enige dat de klant hoeft te doen, is een platform voorbereiden en een "levende" mat leggen. Al na 10-14 dagen zal de site bij het huis, waar het kruidenlinnen is geplaatst, merkbaar veranderen.

Gerold gazon in een privé-huis

Glooiend grasveld op de binnenplaats van het huis

Soort diversiteit

Het gazon kan als zodanig in verschillende vormen en variaties worden weergegeven. De meest populaire soorten grasvelden:

 1. Elite uiterlijk. Dit is de meest spectaculaire "levende" hoes, die perfect vlak is. Gazon vereist de juiste zorg, evenals een zorgvuldige selectie van planten die direct in de buurt van het gazon worden gebruikt;
 2. Standaard weergave. Decoratief type kan worden gebruikt als een spectaculair gebied voor buitenactiviteiten. Gras voor een grasveld van dit type is niet bang om te vertrappen. Het mengsel van zaden is zodanig gevormd dat de klaargemaakte "grasmat" bestand is tegen temperatuurveranderingen, het was mooi en blij met zijn uiterlijk gedurende vele jaren;
 3. Uitzicht op de stad. Het wordt ook sportief of universeel genoemd. Het bestaat uit kruiden die veel fysieke stress hebben.

Het plaatsen van een rolgrasveld verloopt vrij snel, het gewenste effect duurt niet lang om te wachten. Wat het tuintype ook is, het rolgazon moet na de installatie grondig worden schoongemaakt.

Glooiend gazon

Kunstgrasbroodje

1

Gerold Canadees gazon

De belangrijkste voordelen en mogelijke nadelen

De verdiensten van de "groene mat" kunnen niet worden overschat. In slechts een paar dagen kan een vrij groot gebied ingrijpend worden gewijzigd. Daarnaast is het de moeite waard om de volgende voordelen van het rolgazon op te merken:

 • Omdat de dikte van de zoden meer dan 3 centimeter bedraagt, kan zelfs een bodembedekker die als ongeschikt wordt beschouwd voor het verbouwen van gewassen worden afgedekt met een dergelijke coating;
 • Het aanleggen van een rolgazon is niet alleen mogelijk op ideale vlakke plaatsen, maar ook op hellingen en andere specifieke locaties;
 • Het dichte canvas van de zoden laat het onkruid niet op de site ontkiemen;
 • De levensduur van een gerold gazon onder de juiste omstandigheden is niet minder dan bij andere soorten oppervlakte-tuinieren;
 • Een rolgrasveld kan door iedereen worden geplaatst;
 • Gras is een natuurlijke soort dekking, een universele optie voor het modelleren en modelleren van elke site.

Tegelijkertijd is er geen tekort aan het eigenlijke grastrol. De enige nuance: een relatief hoge prijs voor hoogwaardige goederen van dit profiel.

Voering gazonrol

Gazon gazon gazon

Gazonrol in de Art Nouveau-stijl

Voorbereidende activiteiten

Voordat u een rolgazon gaat leggen, moet u zorgen voor het oppervlak waarop het 'levende kleed' zal groeien. De site is zorgvuldig schoongemaakt, bouw en huishoudelijk afval verwijderd. Als eerder op de site het geplante gazon gras is gegroeid of er zijn veel onkruid, worden alle planten schoongemaakt. Doe al het werk dat je nodig hebt zorgvuldig.

Dernina kan niet worden weggegooid. Vindingrijke eigenaren slaan dergelijke biomassa vaak op en gebruiken het vervolgens als compost. De voorbereiding van de site bestaat ook uit de totale uitroeiing van alle soorten onkruid. De meest kwaadaardige zijn dergelijke planten:

 • goutweed;
 • distels;
 • Moeder en stiefmoeder;
 • brandnetel;
 • tarwegras;
 • Plantains.

Waar er een bijzonder sterke opeenhoping van onkruid is, is het noodzakelijk om herbiciden te gebruiken. Dan wordt de grond opgegraven en grote massa's aarde verwijderd.

Lawn Coating

Gerold natuurlijk gazon

Gerold tegelveld

Werken met aarde

Voordat u een gazon op een schoon kleilaagoppervlak legt, is het de moeite waard om een ​​laag zand en grind (4 tot 8 centimeter) op de grond te leggen. Zelfs als u geen zaden in de grond hoeft te planten, is het toch de moeite waard om de oppervlaktelaag van de grond te verbeteren. Hij moet meer vruchtbaarheid geven, de zuurgraad van de bodem verminderen en de structuur zelf verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om de grond beter gazon te maken. Een van de eenvoudigste en meest effectieve is de introductie van complexe minerale meststoffen met een snelheid van 50-60 g / m2. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd bij droog zonnig weer.

Grond voor een grasveld

Een rolgazon trimmen

Glooiend gazon

Aankoop en opslag van gazons

Het ontwerp van het opgerolde gazon is zo gevormd dat onmiddellijk na aankoop de "zodemmat" voor het beoo
gde doel moet worden gebruikt. Lang opslaan van zo'n product kan dat niet. Dat is de reden waarom in de winter of in het vroege voorjaar gazons niet kopen.

Zodra het canvas werd gesneden en naar het gebied werd getransporteerd, is het noodzakelijk om het gazon op de eerste dag te leggen. De maximale houdbaarheid is 2 dagen. Daarom moet de voorbereiding van de grond voor tuinieren op de site kort voor de aankoop worden uitgevoerd.

Noodmaatregelen

In het geval dat u het tapijt op de eerste dag verspreidt, was het niet mogelijk, u moet een geschikte plaats voor het gazon zoeken. Dit moet noodzakelijkerwijs een gematigd koel gebied zijn, waar direct zonlicht niet bereikt. Als de straat heet en droog weer is, worden de platen van tijd tot tijd bewaterd.

Het verzorgen van een rolgazon onder dergelijke extreme omstandigheden is vrij ingewikkeld, het kost veel tijd en moeite. Borden zijn niet gemakkelijk om water te gieten. Elke rol moet zorgvuldig worden geopend en voorzichtig bevochtigd ontspruiten. Nog een belangrijke nuance: als de cover "overbelicht" is en niet tijdig op de site wordt geplaatst, zal het veel moeilijker worden om voor een rolgazon te zorgen.

Moderne productie maakt het mogelijk om een ​​gerold gazon naar de locatie te vormen en te leveren in integriteit en veiligheid. Geen enkele techniek zal echter helpen om het gevouwen "kleed" gedurende een lange tijd in een gevouwen vorm te houden.

Gras voor gazon

Glooiend gazon voor de site

Zorg voor een gazon

De nuances van het leggen van een rolgazon

Er is al bepaald dat het belangrijkste voordeel van een rolgazon het vermogen is om snel het leggen van doeken te maken. Je kunt zelfstandig werken zonder specialisten te werven.

De grond voor het opgerolde gazon moet 10 tot 13 dagen vóór de daadwerkelijke landing worden voorbereid. Het beste is om het canvas in de lente te verspreiden (de optimale tijd is april), in de zomer en ook in het begin van de herfst. In de winter wordt een vergelijkbare procedure niet uitgevoerd.

Het ideale weer om te werken is droog, matig heet. Hoe vroeger het rolgazon werd geïnstalleerd, hoe zorgvuldiger het normale groengietsysteem moet worden uitgewerkt.

De technologie om met vloerkleden te werken is vrij eenvoudig. Wanneer alle oppervlakken op de site zijn voorbereid, worden de rollen netjes uitgevouwen en geplaatst op de locaties waar ze zich de hele tijd zullen bevinden.

Leg eerst een laag en zorgvuldig geramd. Vervolgens wordt het gazon opgerold met een lichte roller, waardoor een beter contact met de grond mogelijk is.

Het leggen van een gazon

Tewaterlating van een rolgazon

Problemen die u kunt tegenkomen

Het meest voorkomende probleem: het gras van de rol droogt en wordt geel. Zeer vaak is dit te wijten aan het feit dat tijdens transport fouten werden gemaakt of de technologie van reservoiropslag niet werd waargenomen. Bovendien weten veel kopers niet hoe ze voor zo'n coating goed moeten zorgen. Velen geloven dat het werk op de site beperkt is tot slechts één plant, en het gazon groeit vanzelf, zonder dat er extra zorg nodig is.

Dit is verre van het geval. Alleen onkruid kan op zichzelf groeien. Alle andere gewassen en doeken voor tuinieren hebben zorgvuldige zorg nodig. Dus als het gazon geel wordt of er rode vlekken op het gras zijn, kan dit worden veroorzaakt door de volgende fouten in het werk en de techniek van het leggen:

 • Het canvas besproeien was ongelijk;
 • Bij het leggen van de "zode mat" was niet voldoende vastgemaakt aan de grond, en daarom niet aanleggen met de belangrijkste grond;
 • Slechte afvoer;
 • Voordat het gazon werd geplant, werd geen goede grondvoorbereiding uitgevoerd.

Na verloop van tijd kunnen zich andere problemen voordoen. Degenen die voor het gazon zorgen, klagen vaak dat het gras zeldzaam wordt. Onkruid kan ook verschijnen tegen de achtergrond van het vergeelde doek.

Glooiend grasveld op de binnenplaats

De belangrijkste reden waarom er een "kale plek" op het gazon was, is weinig licht. Op het gazon kunnen de naburige structuren, hekken, bomen en andere structuren voortdurend een schaduw werpen. Ook als het gazon niet vaak wordt gemaaid en niet bevrucht (vooral in de lente), kan een dergelijk probleem zich ook voordoen.

Lawn is een spectaculaire decoratie van elke site. Hij is echter zeer wispelturig, vereist een zorgvuldige behandeling en zorgvuldige zorg. Als er geen tijd of gelegenheid is om het juiste werk op de site te doen, is het beter om te weigeren "levende" schilderijen te kopen, maar om synthetische schilderijen te kopen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

81 − 72 =