Hoe een cultivator in de tuin te gebruiken: we combineren verschillende gereedschappen

Stedelingen vaak denken over hoe leuk het zou zijn om uw site elk jaar om verse gezonde groenten te krijgen van zijn tuin, maar dan komt het volgende idee van constante vervelende verzorging van de bodem met schoppen en schoffels. Er is een uitweg - kwekers voor de tuin zijn al lang op de markt verschenen, die bijna elk werk in verband met de teelt van het land kunnen vergemakkelijken.

Benzine cultivator

Cultivator voor zomerresidentie

Typen cultivators, te herkennen aan het type motor:

 • Batterij. De meest mobiele optie vanwege zijn autonomie, maar niet erg krachtig.
 • Elektrische cultivator. Geschikt voor het reinigen van een klein gebied, omdat het sterk afhankelijk is van de lengte van de draad en de afstand van het stopcontact.
 • Benzinebouwer. Het is het meest geschikt voor een grote hoeveelheid zwaar werk. Alleen dit zal helpen om de uitgaven aan kwaliteitsbrandstof te rechtvaardigen. Heeft de hoogste macht. Benzinemodellen vereisen een strikt gedefinieerde brandstof, zoals voorgeschreven in de instructies. Vaak is de motor defect door het verschijnen van koolstofafzettingen, dus u moet dit punt nauwlettend in de gaten houden.
 • Diesel cultivator. Het heeft het laagste brandstofverbruik. Zeer gemakkelijk te onderhouden en onderhouden. Vanwege hun grote gewicht passen ze stevig op de grond. Er zijn modellen met zowel water- als luchtkoeling. De dieselcultivator heeft een versnellingsbak met drie treden, dat wil zeggen twee snelheden voor de voorwaartse slag en één voor de achterkant.

Diesel cultivator

Elektrische cultivator

Typen cultivators op gewicht en kracht:

 • Ultra-licht. Ze hebben een kleine verwerkingsbreedte (tot 30 cm) en diepte (tot 10 cm), maar wegen slechts 10-15 kg. Geschikt voor kleine werkzaamheden op de site, bijvoorbeeld voor het wieden tussen ruggen of het verzorgen van bloembedden.
 • Lichtgewicht cultivators. Specificaties van het type cultivator: 40-50 cm werkbreedte, 10-15 cm diep, 40 kg - het gewicht van de structuur niet te gemakkelijk, waardoor het minder mobiel dan ultralight, maar met een groter aantal werkzaamheden.
 • Gemiddeld. Leg de breedte vast op 90 cm, diepte tot 20. Het gewicht van het apparaat is ongeveer 70 kg. Een betrouwbaar hulpmiddel voor de verwerking van een grote tuin in een buitenwijk in combinatie met andere apparaten.
 • Heavy. Producenten plaatsen ze als een professionele techniek voor extensieve landbouw.

Cultivator Honda

Cultivator rood

Indeling op aandrijftype

De handcultivator is eenvoudig te bedienen en goedkoop. Dit is de beste cultivator voor het werken met bedden op een klein stuk grond. Maar met een grote hoeveelheid werk kan de handcultivator het niet aan, evenals met harde kleigrond.

1

Je kunt ook een handmatige cultivator met je eigen handen bouwen. Zelfgemaakte mini-cultivator voor gazonverzorging is een metalen wiel met een diameter van 20 cm, dat rust op een massieve houten as. Het einde van de constructie is een lange steel, zodat u de grond kunt bewerken zonder dat u voorover hoeft te buigen. Een handcultivator voor dacha kan in veel situaties helpen.

Ook wordt een goede handcultivator verkregen uit een lint van verenstaal met een breedte van 20 mm, een lengte van 0,5 meter en een dikte van 1,5 mm. Om deze tape te buigen is het noodzakelijk dat de gelijkenis van een lus is uitgezet en beide randen door middel van een bestand worden verscherpt. Aan het einde is de pen bevestigd en is de cultivator gereed met zijn eigen handen.

Cultivator mechanisch

Cultivator in de rij

Best een populaire optie voor het maken van de hand - een roterende cultivator. Maak het een beetje ingewikkelder, maar het effect van het werk zal beter zijn. Het zal niet alleen helpen om de grond los te maken, maar ook om het te overwinnen, te egaliseren, om zich te ontdoen van grote kluiten aarde. Het mechanisme van de roterende schijfcultivator omvat de volgende elementen:

 • het handvat;
 • rijden;
 • as;
 • pipe;
 • rod;
 • plug;
 • grote en kleine nietjes.

De cultivator werkt met behulp van een elektromotor. Het is beter dan een handcultivator wat betreft kracht en snelheid van grondbewerking, daarom is het perfect voor zowel tuinonderhoud als tuinverzorging. Welke cultivator te kiezen, hangt allereerst af van de gestelde doelen. Opgemerkt moet worden dat de draad het bereik van het apparaat sterk vermindert.

Indeling naar type werkitem

Grondbewerkingstechnieken zijn uitgerust met ploegscharen, een frees, schijfkouters of lancetpoten. Soms worden ze effectief aangevuld met grasverwijderende messen met hun eigen aandrijving. Ook zijn de modellen verdeeld volgens de manier waarop het land wordt verwerkt.

Roterende cultivator

Het is het best geschikt voor de diepe vernietiging van onkruid zonder schade aan andere planten. Het is betrouwbaar voor het voorbereiden van de cultivatie van de aarde en het losmaken ervan vóór de scheuten. Speciale schermen beschermen culturele planten tegen overstromingen met aarde en het is mogelijk om de onderdompeling van tanden in de grond te regelen.

Stoom cultivator

Een van de meest populaire opties voor het voorbereiden van werken. Dergelijke cultivators voor continue grondbewerking zijn in staat om bedden effectief te wieden en te verdunnen.

Tussencultivator

Het is ontworpen voor het verwerken van aanplant van maïs, suikerbieten, zonnebloemen. Tegelijkertijd verwijdert het onkruid en houdt het vocht in de grond.

Cultivator scharnierend

Cultivator voor de tuin

Poten voor apparaten zijn ook verschillend, maar lancetten hebben de meeste voorkeur. Het zijn V-vormige vleugels en een kist met een schacht die aansluit op de achterkant van de vleugels. Door het buigen van de borst met een verplaatst midden, is de lancetpoot vrij betrouwbaar in gebruik.

Afzonderlijk moeten we praten over zo'n apparaat, als een scharnierende cultivator. Het bestaat uit een frame in de vorm van drie ijz
eren balken, voorzien van twee draagwielen en diverse werkinstrumenten, die heel veel kan worden - tot 9 scharnierend cultivator ander stuk genaamd binding, die kan worden toegepast op gereedschap die de noodzakelijke verandering het moment.

Bij het kiezen van deze apparaten is het mogelijk vrijwel elk soort werk op de site te produceren. De twee belangrijkste gereedschappen waarmee een hefcultivator kan werken, zijn:

 • heuveltorens, waardoor de voren tussen rijen landingen kan worden gemaakt;
 • poten voor losmaken zijn snijelementen waarmee we onkruid kunnen verwijderen en tegelijkertijd de grond kunnen losmaken.

De gemonteerde cultivator is geschikt voor gebruik waar geen elektriciteit in de buurt is. Tegelijkertijd is het productief - gemiddeld kan het een uur tot 6 hectare grond verwerken. De gemonteerde cultivator is bedoeld voor bevestiging aan een tractor of ander landbouwtransport. Zodra zijn poten in een hellende positie komen, begint de scharnierende cultivator met het losmaken van de grond.

Tuinscharnierende cultivator heeft de hoofdwielen, die bij het keren onkruid afsnijden, waarna de resterende grond op de poot naar beneden valt en uit elkaar valt. Dus wieden en losmaken zijn klaar. Als er een tractor op de boerderij is, kan het apparaat meerdere andere vervangen, waaronder een dieselcultivator of een batterijcultivator.

Cultivator preplant

Cultivator bewerkt

Hoe het juiste apparaat kiezen?

Beoordeling van de beste merken die tuinmachines produceren:

CAIMAN (Frankrijk)

Bezig met de productie van semi-professionele mechanische tuinuitrusting met een gemiddelde capaciteit. Het is uitgerust met SUBARU benzinemotoren, maar er is ook een model met een elektromotor.

PATRIOT (VS)

Het bedrijf produceert sinds 1973 verschillende soorten benzine en elektrische apparatuur, waaronder apparaten die bedoeld zijn voor gebruik in besloten ruimten. In de schappen van Russische winkels verscheen het merk in 1999.

Roterende cultivator

PUBERT (Frankrijk)

Het belangrijkste kenmerk van de cultivator van dit bedrijf is de uitstekende bouwkwaliteit en de duurzaamheid van de onderdelen. Motoren voor technologie worden geleverd door grote fabrikanten met wereldnamen - HONDA, ROBIN SUBARU. Elk vervaardigd apparaat is gegarandeerd bestand tegen 2.000 bedrijfsuren zonder te breken.

Plant vernoemd naar Degtyarev (RF)

De fabriek is gevestigd in de stad Kovrov en produceert al verschillende jaren tuinapparatuur "Master". De belangrijkste voordelen van hun producten zijn de beschikbaarheid van onderdelen en het gemak van assemblage. De weedercultivator van dit bedrijf is echter niet geschikt om met onbewerkt land te werken. Start het apparaat met een handmatige starter.

HUSQVARNA (Zweden)

Een onderzoek onder fabrikanten van tuinmachines zou onvolledig zijn zonder dit beroemde bedrijf. Het produceert drie series motorcultivators voor werk in middelgrote of kleine gebieden. Als je de vraag stelt, hoe je een cultivator voor een datsja kiest, moet je onthouden dat elk van deze series is verdeeld in verschillende takken - voor amateurs en professionals.

Cultivators van Husqvarna kunnen de aarde tot een diepte van 28 centimeter losmaken, zelfs als het een ongeschoonde grond is. De breedte van de behandeling is maximaal 0,6 m, afhankelijk van hoeveel grondmolens zijn geïnstalleerd.

Cultivator handleiding

ELITECH (RF-China)

De best verkopende kwekers zijn onder andere de gezamenlijke Russisch-Chinese ontwikkeling. Dit is een goede bouwkwaliteit in combinatie met een prettige prijs, veel lager dan de Europese tegenhangers. De units zijn geschikt voor het uitvoeren van een volledige werkcyclus op het perceel.

HONDA

Een van de meest populaire merken voor boeren over de hele wereld. Heeft een laag geluidsniveau en een lage transmissie, wat het werken met deze techniek eenvoudig en gemakkelijk maakt, en de motoren verbruiken een minimale hoeveelheid benzine.

Cultivatortuin

De beslissing om een ​​cultivator met eigen handen te maken of in een winkel te kopen, hangt in de eerste plaats af van de uiteindelijke behoeften van de gebruiker. Factoren hier zijn zeer veel - omvang en reikwijdte van werk, economie, persoonlijke voorkeuren. Iemand houdt van mini-cultivators voor dacha, en iemand geeft de voorkeur aan een enorme en betrouwbare dieselturbine. De voorzaaicultivator, die het mogelijk maakt om bedden op te planten voor het planten van planten, is ook erg gewild. Zoals kan worden gezien, kan de tuintechniek voor de eigenaar van een klein perceel of de eigenaar van een grote boerderij even nuttig zijn.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 1