Pergola – een ongewone versiering van de tuin (29 foto’s)

Pergola is een structuur die is ontworpen om de site te versieren op basis van kleur en originaliteit in het ontwerp. Pergola's in landschapsontwerp - is een integraal onderdeel van het spectaculaire decoreren van privépaden.

pergola
pergola
pergola

De constructie is aan beide zijden van de baan gemonteerd, de bovenkant is geheel of gedeeltelijk bedekt met het materiaal. Zo'n structuur is vaak versierd met toegangspoorten. In zonnig, zwoel weer, helpt het ontwerp om een ​​schaduw op de site te creëren.

Prachtige pergola's worden gebruikt om comfortabele recreatiegebieden te organiseren. Met een sterke zon helpt de pergola de hitte af te schermen en neemt de rol van jaloezieën over van de vegetatie.

Bordpergola's zijn loodrecht op de basis gemonteerd. Ze zijn georiënteerd over de lengte in de richting van C-3.

pergola
pergola
pergola

Als u ontwerpen met een boog in de richting van west naar oost installeert, kunt u zien hoe in de ochtend- en avonduren de zon effectief langs de planken schijnt.

pergola
pergola

pergola

Overdag schijnt de zon op de structuur aan de overkant en dringt niet door in het interieur, waardoor er een schaduw ontstaat. Pergola's in de datasja presteren dus niet alleen een esthetische functie, maar ook praktisch, waardoor mensen en planten zich verschuilen voor de hitte. Vaak gebruikte pergola met een bank.

pergola
pergola
pergola

De belangrijkste functionele taken van pergola's op de site

Het huishoudelijk perceel van vandaag is niet alleen een plaats voor de teelt van groentegewassen, maar ook een recreatiegebied. Het is uitermate belangrijk dat u buiten de stad blijft wonen zo comfortabel mogelijk is. Elke, zelfs de meest onwaarneembare, decoratieve pergola kan onherkenbaar transformeren. Arch gewelfd ontwerp, gemaakt in de vorm van een boog, wordt gebruikt als ondersteuning voor planten die intens gekruld zijn.

Vanuit de pergola kun je een spectaculair en gezellig prieel maken. Pergola kan voor een groot aantal verschillende doeleinden worden gebruikt. Dit is een uitstekende plek om uit te rusten, thee te drinken, feesten te organiseren.

pergola
pergola

Dacha-pergola's helpen bij het oplossen van veel taken in landschapsontwerp:

  1. Pergola helpt om de site op te delen in bepaalde zones.
  2. Dit is een geweldige plek om te ontspannen bij warm weer.
  3. Het ontwerp helpt om een ​​spectaculaire decoratie van de omgeving uit te voeren.
  4. De boog helpt bij het creëren van een elegante gang van planten.
  5. Met de hulp van pergola's kun je met succes zadekorirovat-gebouwen bouwen die niet passen bij het algemene idee van de inrichting van landschapsontwerp.

Eigenaars van suburbane gebieden die zich vaak afvragen waar bogen in de buitenwijken moeten worden geplaatst, zijn het meest geschikt. Het kan worden ingericht op het pad, achter het huis, en creëert een prachtig recreatiegebied.

pergola

Kies een plaats voor het gebouw moet voorzichtig zijn. Goed geïnstalleerde pergola is in staat om de site onherkenbaar te veranderen, waarbij alle voordelen met succes worden benadrukt.

pergola

De belangrijkste soorten pergola's voor de buitenwijken

Voor de inrichting van het landschapsontwerp worden verschillende soorten pergola's gebruikt. Afhankelijk van de ontwerpkenmerken, de vorm en het type materiaal dat wordt gebruikt, worden de volgende typen onderscheiden:

1

Pergola in de vorm van een scherm

Het hoofddoel van dit ontwerp is om de tuin te sluiten tegen externe opvattingen. Dit ontwerp wordt vaak naast een hek of omheining gemonteerd. Deze variant van pergola is geschikt voor decoratie en zonering van het grondgebied.

pergola

Green Corridor

Het gebouw en de technische structuur, bestaande uit verschillende bogen, is stevig verbonden door een gids. Dergelijke structuren worden voornamelijk boven de sporen of paden gemonteerd en zien er erg indrukwekkend uit. Vaak vervult de structuur de functie van bescherming teg
en de zon of regen. Het kan een uitstekende plek zijn voor het organiseren van een recreatiegebied, vakantie. Onder dit ontwerp wordt vaak een bank geïnstalleerd.

zonnetent

De structuur wordt gebruikt als een scharnierende structuur, om een ​​gezellig zomerhuis voor rust te regelen. Dit ontwerp beschermt de zon op betrouwbare wijze, maar niet tegen de regen. Dit moet in gedachten worden gehouden. Dit kunnen modellen zijn met intrekbare tenten.

pergola

Gewelfde structuur in de vorm van een vizier

De structuur helpt om ramen, toegangspoorten, verschillende openingen te versluieren. Dit idee kwam van equatoriale landen en werd snel populair.

Afhankelijk van de functionaliteit, kunnen pergola's dynamisch of statisch zijn. Statische structuren worden afzonderlijk ommuurd en opgericht. Ze onderscheiden zich door een betrouwbare fixatie op hun plaats. Dynamische pergola helpt om meerdere kamers met elkaar te verbinden.

pergola

Bij landschapsontwerp kunnen pergola's op verschillende manieren worden gebruikt.

Het ontwerp van pergola's is gevarieerd. Met de hulp van pergola's is het mogelijk om alle voordelen van volwassen planten te benadrukken.

In dit geval zou de structuur er heel gemakkelijk uit moeten zien, ondanks de hoge sterkte. Bij het plaatsen van een pergola in een datacha of in een tuin, is het noodzakelijk rekening te houden met de dimensionale kenmerken.

Als het ontwerp een te kleine volumeruimte heeft, ziet het er ongemakkelijk uit. Het feit is dat klimplanten de eigenschap hebben om de interne afmeting te verminderen. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het bouwen van pergola's voor de tuin. Als het gebouw te lang is, kan het belachelijk lijken in uw tuin. Dus, bij het ontwerpen van een pergola, is het noodzakelijk om rekening te houden met de grootte van de tuin.

pergola

Pergola is voornamelijk gemaakt van materialen zoals hout en metaal. Soms worden stenen pergola's gebruikt. Deze optie is duur, het is niet vaak te vinden op de site.

Zeer indrukwekkende look gesmede pergola's. Pergola gemaakt van metaal is gemaakt door lassen. Deze structuur ziet er elegant, laconiek en compact uit. In de regel worden gevormde buizen gebruikt voor de vervaardiging.

Pergola's gemaakt van hout zijn een populaire optie voor landschapsontwerp. De constructie is gemaakt van houtsoorten, die bestand zijn tegen ongunstige klimatologische factoren.

pergola

Handige tips voor het bouwen van pergola's met uw eigen handen

Als je de projecten van pergola's hebt bestudeerd, heb je de configuratie bepaald en kun je de erectie veilig starten. Pergola's met hun eigen handen worden eenvoudig gebouwd, als u de bijzonderheden van dit proces kent.

De pergola zelf kan onafhankelijk van hout worden gemaakt. In zeldzame gevallen kan de ondersteuning van pergola's van steen zijn. Allereerst is het noodzakelijk om de veiligheid te garanderen van de houten basis die in contact komt met de grond. Deze taak wordt opgelost door het gebruik van metalen bekers of een ontwerp uitgerust met speciale pinnen. U kunt uit twee opties kiezen.

pergola

De standaard in de steun wordt bevestigd met zelftappende schroeven. Hiervoor moeten twee gaten in de metalen beker worden gemaakt. De houten structuur bevindt zich dus in een hangende toestand.

De houten structuur is bedekt met vernis of antiseptisch. Vervolgens wordt het dak gemaakt.

pergola

De methode voor het construeren van het dak hangt af van het gekozen model van de constructie. Als het een rond model van het dak is, wordt het dak gemaakt in de vorm van een groot web. Alle dakbevestigingen zijn gemaakt inlay. Dit is nodig om planten in de toekomst te laten groeien. De belangrijkste ondersteuning bestaat uit een bar. In de balk is een groef gemaakt om de horizontale spanten te fixeren.

Het gewicht van de opgerichte boog mag niet buitensporig groot zijn. Het is belangrijk dat de lichtstralen vrij in de structuur kunnen doordringen. Decorelementen moeten op een hoog niveau worden uitgevoerd.

pergola

In het voorjaar en de zomer zijn alle onvolkomenheden van de constructie prachtig versierd met klimplanten. Helaas is het onmogelijk om de overzichtelijkheid van de structuur in de winter te verbergen. Het is belangrijk om alle parameters van het ontwerp goed te vergelijken.

pergola

Vergeet niet de reguliere bescherming van hout of metaal tegen de negatieve invloed van de omgeving. Met inachtneming van alle vereisten van de erectie, zal de pergola in de tuin voor een lange periode van tijd dienen.

pergola

Selectie van planten voor pergola's

Het is noodzakelijk om rationeel de keuze van klimplanten voor pergola's te benaderen. Het is moeilijk om een ​​volledige pergola voor te stellen zonder goed geselecteerde planten. Landschapsontwerpers raden aan om bepaalde soorten planten te gebruiken. Perfect passende wijnstokken "rooten". Ze worden door middel van wortels aan het steunvlak bevestigd. Dergelijke planten omvatten ficus, klimop, vanille.

pergola

Voor de boog perfect passende modderkruipers (prins, hop en anderen), die een sterke ondersteuning nodig hebben. Vaak worden "feather-grass" wijnstokken gebruikt. Ze zijn uitgerust met antennes die de steunen verdraaien.

pergola

Probeer de structuur niet overdreven met planten te bedekken. Vergeet niet dat planten de structuur moeten benadrukken en niet volledig moeten blokkeren.

pergola

Zo heeft de pergola voor de datsja twee functies: decoratief en beschermend (tegen de zon, regen). De constructie is eenvoudig met uw eigen handen te bouwen, geleid door bepaalde vereisten. Pergola geeft de thuisruimte exclusiviteit, piquancy en spectaculair. Elke lelijke plaats met behulp van een pergola wordt getransformeerd.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 27 = 29