Decoratieve verlichting van de gevel: plussen en minnen (24 foto’s)

Decoratieve verlichting van de gevel van het gebouw is een vrij populair fenomeen op het gebied van lichtontwerp. Buitenverlichting van het object van architectuur wordt gebruikt om het unieke karakter van het gebouw zelf te benadrukken, evenals de schoonheid ervan. Architecturale verlichting maakt het mogelijk om een ​​gebouw op de algemene achtergrond te onderscheiden van andere gebouwen, wat ook de status van de eigenaars van het huis benadrukt. Gevelverlichting wordt niet alleen gekenmerkt door esthetiek, maar ook door volledig comfortabele omstandigheden voor ontspanning.

Achtergrondverlichting van de gevel
Achtergrondverlichting van de gevel
Achtergrondverlichting van de gevel

De belangrijkste soorten verlichting voor architecturale structuren

Soms organiseren ontwerpers nachtverlichting voor de bouw, met behulp van verschillende soorten verlichting.

Type schijnwerper

Het verlichten van het type overstroming biedt de mogelijkheid om het architecturale concept van de makers te demonstreren en om de stijl van het gebouw op de meest effectieve manier te benadrukken. Verlichting van dit type wordt meestal gebruikt om licht over het interieur van betonnen of stenen klassieke gebouwen en historische monumenten te verspreiden.

Verlichtingsinstrumenten worden op het oppervlak van de daken van gebouwen geplaatst of op de grond geïnstalleerd (verlichtingsarmaturen).

Achtergrondverlichting van de gevel
Achtergrondverlichting van de gevel

Dit type verlichting werkt echter normaal alleen samen met gerichte verlichting die bedoeld is om de meest curieuze details van de structuur zelf te benadrukken. Richtingsverlichtingen worden gemaakt met behulp van kleine apparaten die tijdens hun werk een laag stroomverbruik vertonen. Typisch bevinden dergelijke installaties zich op speciale steunen, die de gehele omtrek van de constructie verlichten.

Achtergrondverlichting van de gevel

Achtergrondverlichting van de gevel

spotjes

De achtergrondverlichting van de gevel van dit type huis wordt gebruikt om de meest expressieve architecturale delen van het gebouw aan te wijzen: kolommen, kleine tabletten en reliëf.

Achtergrondverlichting van de gevel

Achtergrondverlichting van de gevel

Verlichting van de gevel van een landhuis met een verborgen structuur

Lichtontwerp presenteert 3 basistypen van lokale verlichting, evenals verborgen.

 • De verlichting van een landhuissilhouet creëert heldere en zeer gedenkwaardige contouren in de afwezigheid van details van vreemde, nietszeggende elementen.
 • De verlichting van de contour geeft het gebouw een lichte gloed. Om zoiets te maken, moet u de voorkant van het circuit uitrusten met een LED-lint of een neonstrip.
 • Speciale verlichting met kleurdynamiek. Het is een gecombineerd verlichtingsmodel, waarmee het niveau van de kracht waarmee de gloed wordt geproduceerd, een palet van kleuren en clair-obscur verandert.
Achtergrondverlichting van de gevel
Achtergrondverlichting van de gevel

Instructies voor de organisatie van gevelverlichting

Wanneer de verlichting van de gevel van een woonhuis wordt geprojecteerd, behandelt de eigenaar beide taken tegelijk: het gebouw krijgt decoratieve tonen en zorgt voor maximale veiligheid en bewegingscomfort door het gebied in de avonduren.

Achtergrondverlichting van de gevel

Welke weergave je plot ook van buiten heeft, de juiste lichtoverlay geeft de gevel helderheid en mysterie. Het gebouw ziet er modern uit en heeft tegelijkertijd architecturale tonen uit de Middeleeuwen.

Achtergrondverlichting van de gevel

Om het juiste effect te bereiken, bieden experts op het gebied van verlichtingsontwerp 2 opties:

 1. Voordat u een mooie achtergrondverlichting maakt, moet u de schijnwerper op de site correct plaatsen. Verlichtingssystemen zullen vanaf verschillende kanten licht werpen op het oppervlak van het gebouw.
 2. Instrumenten op een houten of stenen gevel kunnen puntvormig worden geplaatst. Met een dergelijke aanpak kunnen we de belangrijkste voordelen van architecturale elementen op een succesvolle manier onder de aandacht brengen.
Achtergrondverlichting van de gevel

Hoe belangrijker het is om rekening te houden met het feit dat niet elke soort verlichting gebruikt om een ​​franje stedelijke gebouwen te maken, kan geschikt zijn voor de verlichting van een woonhuis zijn. Bijvoorbeeld kan overstroming belichting van het monster niet vastgeklemd in de atmos
feer, berekend zoeklicht belichting hoofdzakelijk op een zeer grote mate van hoogte dan niet particuliere gebouwen verschillen. Onder andere, moet dit type verlichting worden gericht aan de ramen, dat is de reden waarom de eigenaars vaak ongemak ervaren.

1
Achtergrondverlichting van de gevel

Voor het aansteken, wordt het aanbevolen om de "niet-verlicht" lampen te gebruiken om de hoek van de lampen te veranderen. Ondanks het feit dat deze apparaten niet veel ruimte innemen, kunnen ze een lichteffect vertonen dat identiek is aan een kleine spot.

Richtinglampen uitgerust met halogeenlampen maken het mogelijk zeer specifieke effecten te creëren door de straal en richting van de hoofdstraal aan te passen. LED-achtergrondverlichting, waarbij de minimale hoeveelheid energie wordt gebruikt, kan een vulling met licht creëren in een uniforme en zeer krachtige sleutel.

Het is mogelijk om de verlichting ook te maken met behulp van stroboscoop, meerkleurige verlichting en verkeerspalen, omdat deze verlichtingselementen perfect gecombineerd worden met de lampen voor de gevel.

Achtergrondverlichting van de gevel

Met succes kunnen decoratieve lantaarns en paalsteunen worden gebruikt om het gebied te verlichten, dat zich recht voor het gebouw bevindt.

Achtergrondverlichting van de gevel

Om het blinde gedeelte van het gebouw en de veranda te verlichten, wordt het aanbevolen om lampen te gebruiken met verdeelde verlichting. Dergelijke ontwerpen, dankzij speciale reflecterende oppervlakken, zorgen voor een gelijkmatige verlichting.

Achtergrondverlichting van de gevel

Het is belangrijk op te merken dat apparaten voor het verlichten van het territorium, gemonteerd op haakjes, overdag een onaangenaam visueel kenmerk kunnen introduceren in het uitwendige ontwerp van de gevel van het huis.

Achtergrondverlichting van de gevel

Tijdens het ontwerp van het architecturale verlichtingssysteem, is het noodzakelijk om alle regels van energieverbruik strikt te volgen. De achtergrondverlichting moet niet alleen economisch zijn, maar ook praktisch in gebruik. Daartoe is het systeem verdeeld in 2 hoofdzones: verlichting van de hoofd- en zijingangen of extra verlichting met de installatie van afzonderlijke verlichtingsapparaten.

Achtergrondverlichting van de gevel

De juiste apparatuur kiezen

De keuze van de hoofdapparatuur van verlichtingsapparatuur moet gebaseerd zijn op de grootte van het territorium en op de specifieke kenmerken van het gebouw. Het volgende zijn de belangrijkste keuzefactoren:

 • toebehoren van de gebruikte apparatuur;
 • het belangrijkste type verlichtingsinstallatie;
 • een soort van bevestiging;
 • bevestigingssysteem.
Achtergrondverlichting van de gevel

Aangezien de basistaak voor het aansteken van elektronische apparatuur het benadrukken van de artistieke esthetiek van het huis en het creëren van een bepaald niveau van veiligheid voor het gebied is, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de technische kenmerken van de apparaten.

Achtergrondverlichting van de gevel

Het apparaat van een supertechnisch monster moet voldoen aan specifieke veiligheidsnormen. Hun totale aantal wordt toegeschreven aan elektrische veiligheid, stof- en waterbestendigheid, het creëren van bescherming tegen mechanische impact, geschiktheid voor specifieke klimatologische omstandigheden.

Achtergrondverlichting van de gevel

De basismomenten in verband met de inrichting van architecturale verlichting:

 • Het verlichtingssysteem werkt dankzij het gebruik van verlichtingsinstallaties uitgerust met beschermingsmiddelen van het IP65-type;
 • Het is het beste om verlichtingstoestellen te kiezen die aluminium behuizingen hebben;
 • diodeverlichting moet worden gevoed door een transformator.
Achtergrondverlichting van de gevel
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

7 + 3 =