Ontwerp van de voordeur (19 foto’s): voorbeelden van de originele inrichting

De voordeur is bijna het kenmerk van elk huis. Het opent de sluier van de smaak van de eigenaar van de kamer en geeft de levensvatbaarheid aan. Het belangrijkste kenmerk van de deur is het dubbele ontwerp. Het is goed mogelijk om de buitenkant in één stijl te versieren, maar de binnenste in een andere stijl. Zo ziet de deur er harmonieus uit en met de voering van het huis en met het interieur van de woonruimte.

Houten voordeur

Elke deur in een appartement of huis moet verschillende problemen oplossen:

  • Aantrekkelijk uiterlijk. Dit aspect is altijd in de eerste plaats opletten. Criteria voor het kiezen van de deur die je leuk vindt, zijn genoeg voor iedereen en de uiteindelijke keuze is volledig individueel.
  • Security. Het buitenste deel moet voldoende beschermende eigenschappen hebben. Deze factor hangt af van de fabrikant en van de behoeften van de klant. Hier zijn de kwaliteit van de deureenheid zelf en de correcte installatie belangrijk.
  • Isolatie van geluid en warmte. In sommige huizen is meer isolatie vereist, en dit kan worden bereikt met de constructie van deuren. Geluidsisolatie is misschien niet zo belangrijk als kwaliteitisolatie. De voordeur mag geen weersomstandigheden toestaan ​​om uit de straat te ontsnappen en moet bovendien de temperatuur in de kamer zo veel mogelijk houden.
  • Afbakening van de ruimte. Dit punt is meer relevant voor binnendeuren.
Ontwerp van de toegangsdeur in het appartement

Het ontwerp van de toegangsdeur is afhankelijk van het ontwerp. Voor alle typen deuren zijn er schuif-, zwaaiende en gebogen modellen. Glijdende opties zijn nu heel populair voor de interieurdecoratie van de kamer, maar voor de buitendeur past niet. Gebogen varianten bestaan ​​alleen uit hellingen, de deur zelf is nogal formeel. Dus voor de toegangsdeur is alleen geschikt voor zwenkconstructie. De deur zelf hangt aan scharnieren en opent wanneer deze wordt geopend. Ondanks slechts één type geschikte constructie, vindt u nogal wat ongewone en originele deurmodellen.

Verschillende materialen

Het ontwerp van de toegangsdeur is rechtstreeks afhankelijk van de materialen waaruit het is gemaakt. Hier kunt u onderscheiden:

Gemaakt van hout. Houten deuren zijn altijd erg populair vanwege de ecologische compatibiliteit en het aangename ontwerp. Het voordeel is dat de boom kan worden gecombineerd met andere materialen en dat deze er harmonieus uit zal zien.

Toegangsdeur gemaakt van hout

Gemaakt van MDF. Dit is een meer budgettaire versie van de houten deur. Van hout worden meestal alleen hellingen gemaakt en soms de "doos" van de deur zelf. Interne vulling - honingraatkarton of geperste platen. Deuren van dergelijk materiaal kunnen elke vorm en vorm krijgen.

Gemaakt van metaal. Metalen deuren zijn heel gebruikelijk bij buitenmodellen. Ze onderscheiden zich door hun toegenomen kracht, wat betekent dat ze speciale bescherming bieden, wat vooral op prijs wordt gesteld.

Toegangsdeur gemaakt van metaal

Gemaakt van plastic. Deze deuren zijn modern qua design en betaalbaar. Een redelijk hoogwaardige deur, maar toch is het niet de beste optie voor het invoermodel. Dergelijke deuren worden vaak geïnstalleerd op veranda's en balkons. Echter, als het klimaat gematigd is en er geen grote temperatuurverschillen zijn, dan zal zo'n deur praktisch zijn.

Gemaakt van glas. Glazen deuren zijn eerder decoratief dan functioneel. Vaak gebruikt in het ontwerp van winkels, winkelcentra en kantoren. Vaak worden echter glasinzetstukken gebruikt bij het ontwerp van buitendeuren. Inserts kunnen van verschillende grootte, kleur en vorm zijn.

Zwarte voordeur met glazen inzetstukken
Licht designer voordeur

Bepaal met kleur

De kleur van de deur moet harmonieus in het interieur passen. De klassieke optie is de kleur van de wenge. Het wordt gecombineerd met alle bekledingsmaterialen, inclusief steen. Ook wenge is geschikt in bijna alle stijlen en kan houten texturen imiteren. Een ander voordeel van de Wenge-kleur kan worden beschouwd als de niet-maakbaarheid.

Voor het buitendeel van de deur is het wenselijk om een ​​niet-markerende kleur te gebruiken, zodat stof, druppels en dergelijke niet zo opvallen. Als er een wens is om extra voor de toegangsdeur te zorgen, dan is het mogelijk om te beslissen over sappige en gewaagde tonen, of als alternatief, pak de deur op in een pastel romantisch palet. Aan de kant van de gang kan de deur wit of volledig volledig in de stijl van de kamer zijn.

1
Beige voordeur

Het ontwerp zelf hangt nog steeds sterk af van waar de deur zal worden geïnstalleerd. Cottages kunnen zichzelf niet beperken in grootte, vorm of extra decorelementen. En de deur zelf kan worden gekozen uit kant-en-klare opties of gemaakt op basis van individuele formaten en ontwerpen. Voor appartementen installeer je niet zo vaak iets ongewoons en exclusiefs, om niet al te veel aandacht te trekken, maar het originele ontwerp kan binnen zijn, vanuit de hal. Aan de andere kant van het appartement vindt u een betere afwerking en een gestileerd ontwerp.

De eenvoudigste en goedkoopste optie voor het versieren van de deur is de gebruikelijke verf of bekleding van vinylhuiden. Extra cardinaal gebruik van extra hardware verandert het hele uiterlijk. Op het oppervlak van de deur kunnen gesmede elementen, voering van verschillende materialen, airbrushen, het invoegen van glas en glas in lood worden toegevoegd, en zelfs het verlichtingssysteem naar de deur zelf brengen.

Ingangsdeur met de afwerking van hun binnenhuid

Gouden metalen deur
Mooie entree houten deur

Beperk de selectiecirkel

De meest betrouwbare en sterke zijn stalen modellen en recentelijk zijn stalen deuren populairder dan houten deuren. Eerder was staal niet in aanmerking voor residentiële gebouwen vanwege het te ruwe uiterlijk, maar nu is dit metaal perfect bekleed met allerlei decoratieve elementen en speciale stilistische voorkeuren zijn toegevoegd aan speciale sterkte.

De voordeur, binnenin roze geverfd

Voor degenen die nog steeds van houtproducten houden, kun je de bekleding van hout gebruiken. Buiten ziet de deur er net zo eenvoudig uit als een houten, en van binnen is het een stalen plaat. Tegenover de steen sier de deur prachtig, ingericht in antieke stijl of zelfs in vintage. Volledig houten patronen worden vrij vaak gevonden, maar bij het kiezen van het houttype, let op de weersomstandigheden van de site. Hoge vochtigheid, zware regenval, temperatuurveranderingen kunnen de boom snel verpesten. Dezelfde aanbevelingen zijn van toepassing op houten stoffering.

Mooie toegangsdeuren met glazen inzetstukken
Gesneden houten ingangsdeur
Toegangsdeur gemaakt van hout en metaal

Druk jezelf uit via de accessoires

Zelfs de meest gewone geverfde deur kan radicaal worden veranderd, gewoon door nieuwe hendels en nummering te installeren. En door het toevoegen van overheadsockets verandert het eenvoudigste deurblad en zie je het aan de nieuwe kant. Dergelijke artikelen zijn te vinden in gespecialiseerde winkels, ze worden uitgevoerd in verschillende prijsklassen. Nadat je alle variëteit hebt gezien, koop je niet alles op een rij en maak je een abstracte applique. Decoraties moeten worden gekozen in één kleur en stijl.

Rode voordeur

Het ontwerp van de deur verandert met het vervangen van lussen en sluitingen. Ondanks het feit dat deze elementen klein zijn en niet erg opvallend hoeven te zijn, als ze buiten beeld raken, bederven ze sterk het hele zicht op de deur. Enorme loops zullen deuren van betrouwbaarheid en aristocratie toevoegen, en een goed afgesloten kasteel zal niet uitbreken met zijn moderne uiterlijk.

Bruine voordeur naar appartement

Vaker kun je nu thuis afspreken, waar ze een bel, een gong of een knophendel plaatsen in plaats van een deurslot. Dergelijke schattige elementen dragen misschien geen functionele lading, maar geven het huisontwerp zeker een bepaalde charme en stijl. Zulke attributen zijn al in de maak of om een ​​individuele schets te bestellen. Een verscheidenheid aan materialen kan worden gebruikt om de oorspronkelijke stijl van uw huis zo veel mogelijk te benadrukken.

Toegangsdeur gemaakt van hout en glas in lood
Zwarte en zilveren toegangsdeur naar het appartement
Zwarte toegangsdeur tussen vensters
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 2 =