Hoe maak je mooie hellingen op de deur? (21 afbeeldingen)

De installatie van een nieuw interieur of toegangsdeur heeft een negatief effect op het uiterlijk van de opening. Bovendien zijn er openingen tussen de deur en de opening, waardoor de warmte- en geluidsisolatie wordt verbroken. Kwalitatieve hellingen voor de toegangsdeuren garanderen een betrouwbare bescherming tegen externe geluiden en warmteverlies. Er zijn verschillende opties voor het afwerken van hellingen met natuursteen, PVC, laminaat, MDF en andere moderne materialen.

Hellingen op de boog

Witte hellingen op de deur

Het apparaat van een deuropening

Hellingen voor de deuren zijn delen van de muur aan de andere zijden van het deurkozijn. En als ze voorheen alleen werden gebruikt om de opening te verbeteren, die beschadigd was na de installatie van de deur, kon een breed scala aan materialen worden gebruikt voor het versieren van de deuropening en de ruimte als geheel.

Om te begrijpen hoe je hellingen kunt maken op de deuren, moet je je een bladerdeegtaart voorstellen. Elke laag materiaal volgt in een bepaalde volgorde. Dit maakt het mogelijk om een ​​goede thermische isolatie, sterkte en visuele aantrekkelijkheid van de structuur te verschaffen.

Zwarte hellingen op de deur

Hellingen op de deur in een klassieke stijl

Bij het afwerken van de hellingen wordt de ruwe laag eerst uitgevoerd. De oprichting ervan bestaat uit de hoofdfasen:

  1. Het oppervlak is grondig gereinigd van vuil en stof.
  2. Breng primer aan op het oppervlak van de opening. Als hellingen van de toegangsdeur worden gemaakt, is het raadzaam om een ​​extra schuimlaag te plaatsen om de noodzakelijke isolatie te verzekeren.
  3. De laag gips of gipsplaat wordt gelegd. Het uitvoeren van deurhellingen met gipsplaat maakt een snellere en betere voorbereiding van het oppervlak voor afwerking mogelijk. Decoreren van gipsplaat wordt vaker gebruikt voor binnendeuren. Het gebruik van dit materiaal is gemakkelijker dan het gebruik van gips. Kan worden gebruikt voor schilderen of andere afwerkingen.
  4. Installatie van een metalen versterkingshoek op de buitenhoeken. Het blijft alleen maar om de hellingen te ploegen en schoon te maken. Het oppervlak is opnieuw geprimed. In plaats van gipsplaat kunt u ook een voltooid frame gebruiken.

De tweede en meest cruciale fase is het ontwerp van de hellingen door de aflaklaag. In dit geval kunt u decoratieve steen, verf, houten panelen, laminaat en hellingen van MDF en andere materialen gebruiken. Afhankelijk van de materiaalkeuze verschilt en de manier waarop het wordt bevestigd.

Decoratieve hellingen op de deur

1

Houten hellingen op de deur

Populaire manieren om hellingen af ​​te werken

Er zijn verschillende manieren om hellingen te maken van de toegangsdeur en interieurontwerpen. Verschillende materialen worden gebruikt. Hun keuze hangt af van het type deur, de kenmerken van de opening en het ontwerp van de kamer als geheel. Hellingen kunnen worden afgezet met plastic, hout, laminaat, decoratieve steen en andere decoratieve materialen. Elke optie heeft een aantal voor- en nadelen en is in beide gevallen optimaal.

gipsplaten

Een deuropening gipsokartonom maken - vrij populair, maar bewerkelijk proces. Nadat de vellen zijn geïnstalleerd, moet deze extra worden gepleisterd en vervolgens worden geverfd of behangen. Alleen in dit geval zal het oppervlak netjes en mooi zijn.

Hellingen van de planken op de deur

Hellingen onder de eik op de deur

De vellen zijn eerder op maat gesneden en vervolgens geïnstalleerd met zelftappende schroeven. Voegen worden gevuld met schuim of mortel. Het nadeel van deze manier van aanbrengen van hellingen is de kwetsbaarheid van de aflaklaag. Behang op de hellingen zal snel scheuren, en het geschilderde oppervlak - luchtafweergeschut en vuil.

gips

De meest betrouwbare en betaalbare manier - het afwerken van de hellingen van de toegangsdeur van binnen en buiten met gips. Deze optie vereist echter een bepaald vaardigheidsniveau van de meester en onafhankelijk gepleisterd zullen de hellingen problematisch zijn.

Na het voltooien van het ruwe werk, kunnen de hellingen worden geverfd met verf, behang of andere afwerkstrips. Het grootste nadeel van stukadoors is de moeilijkheid om het werk uit te voeren, een grote hoeveelheid tijd. Daarnaast verwijst pleister naar vuile soorten afwerking.

Hellingen van steen op de deur

Hellingen op de deur in de landelijke stijl

Sierpleister

Installatie van hellingen met decoratieve pleister lijkt op de vorige versie. De decoratieve oplossing wordt aangebracht op de eerder aangebrachte laag van de oplossing. Sierpleister is echter gestructureerd, dus de ruwe laag hoeft niet perfect glad te worden gemaakt.

De voordelen van deze methode omvatten een breed kleurenpalet, het vermogen om zelfstandig te werken. Daarnaast kunt u decoratieve pleister kopen met toevoeging van steenkruimels. Het heeft een externe aantrekkingskracht en hoge sterkte. Onder de minnen, is het noodzakelijk om hoge kosten van materialen en arbeidsinzet toe te wijzen.

MDF

Het ontwerp van de hellingen van de MDF-toegangsdeur is de eenvoudigste en snelste manier om het werk uit te voeren. Hellingen van de panelen zijn bestand tegen een aanzienlijke belasting zonder de vorming van scheuren of deuken, ze blijven geen krassen, dus het gebruik ervan wordt aanbevolen, zelfs bij aanzienlijke bedrijfsbelastingen.

De panelen worden geïnstalleerd zonder het gebruik van speciaal gereedschap en zelfs een persoon zonder ervaring in de bouw kan dit doen. MDF-panelen kunnen echter alleen worden gebruikt om smalle hellingen te vormen. Anders zullen er onesthetische naden tussen zitten die het uiterlijk van de deur bederven.

Hellingen van decoratieve baksteen op de deur

Hellingen van baksteenklinkers op de deur

Laminaatvloer

Hellingen van een laminaat op toegangsdeuren kunnen zelfs voor diepe open
ingen worden gebruikt. Tegelijkertijd zijn de naden bijna onzichtbaar en heel mooi. Dergelijke hellingen voor binnendeuren of toegangsstructuren zullen goedkoop kosten, maar hun bescheiden uiterlijk kan de indruk van een dure deur van hoge kwaliteit bederven.

steen

De decoratie van de hellingen van de voordeur met decoratieve steen is een van de mooiste en beste manieren om de opening te versieren. Het decoreren van de deuren met een decoratieve steen is een langdurig en tijdrovend proces.

Decoratieve steen is perfect voor een woonhuis. Na registratie van hellingen met een kunststeen kunnen aangrenzende muren worden geverfd, bedekt met sierpleister of behangen met behang. Onafhankelijk zal het werk alleen worden uitgevoerd door een ervaren meester.

hout

Externe en interne hellingen van de toegangsdeuren kunnen met een boom worden versierd. Deze optie is geschikt in het geval dat het interieur van de gang in dezelfde stijl is gemaakt. Installeren wordt aanbevolen voor diegenen die de voorkeur geven aan natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Houten hellingen zijn goedkoop en eenvoudig in bevestiging. Om het materiaal tegen beschadiging te beschermen, wordt het echter aanbevolen om de houten delen te behandelen met een speciale lak of verf. Bovendien moeten ze periodiek worden bijgewerkt.

Hellingen om op de deur te schilderen

Hellingen van laminaat op de deur

spaanplaat

Een van de meest toegankelijke manieren om hellingen van deuren te ontwerpen is het gebruik van spaanplaatpanelen. In de regel worden ze gebruikt voor grote muren. Voor hellingen wordt dit materiaal zelden gebruikt. Het is niet duurzaam, verdraagt ​​slecht mechanische schade en langdurige blootstelling aan vocht.

PVC

Plastic hellingen zien er netjes uit, maar tegelijkertijd heel eenvoudig. PVC-panelen zijn minder duurzaam dan laminaat, maar hun kosten zijn veel lager. Ze worden niet aanbevolen voor gebruik met een ijzeren deur vanwege zware belasting.

Kunststofpanelen zijn niet bang voor vocht, dus kunnen ze worden gebruikt om de deuren naar de badkamer of keuken te versieren en voor de installatie van dergelijke panelen zijn geen speciale materialen of expertise in de constructie vereist.

Bij het versieren van hellingen met kunststof is het verplicht om de kunststof ommantelingsstrip om de 10 cm vast te maken Het materiaal is gemakkelijk schoon te maken en is duurzaam genoeg bij gebruik op de toegangs- en binnendeuren.

Hellingen van het gelamineerde bord op de deur

Hellingen van MDF op de deur

tegel

Hellingen aan de voordeur en interieurontwerpen van tegels zien er heel netjes en mooi uit. Ze hebben een hoge duurzaamheid. Tegelijkertijd zijn ze extreem gemakkelijk te reinigen en bestand tegen vocht. Naast de tegels kan mozaïek worden gebruikt, wat het mogelijk maakt om complexe ornamenten van verschillende kleuren te maken.

Tegels en mozaïeken worden gebruikt voor hellingen op de voordeur van het appartement, evenals binnendeuren naar de badkamer en keuken. De gemaakte hellingen zullen tientallen jaren meegaan, ze zullen niet worden bekrast en gemakkelijk worden gewassen. Het vervaardigen ervan kost echter veel tijd, zelfs van een ervaren meester.

Hellingen van panelen op de deur

Hellingen van plastic op de deur

spiegels

Het is uitermate handig wanneer dergelijke structuren worden geïnstalleerd in de gang, waar er verschillende deuren zijn, bijvoorbeeld de ingang en de deuren naar de badkamer en de woonkamer. Hiermee kunt u dozen en hellingen maken uit één materiaal. De apparaatdeuren nemen in dit geval minder tijd in beslag en het resultaat is een nette verschijning van de gang in elke stijl. Het monteren van de dokken is uiterst eenvoudig. En het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, is veel beter dan spaanplaten, plastic of laminaat, maar de kosten zullen ook hoger zijn.

Hellingen met draad op de deur

Hellingen van gips op de deur

Hellingen op de voordeur

De materiaalkeuze voor het maken van hellingen hangt van veel factoren af. In dit geval moet rekening worden gehouden met het type, de grootte, het gewicht en het materiaal van de deuren, de locatie van hun installatie, de vochtigheidsgraad en de bedrijfslast. Materialen voor het afwerken van hellingen variëren ook in de kosten en de complexiteit van het werk, dus om de deuropening in de juiste vorm te brengen, is het beter om contact op te nemen met professionele meesters.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

56 + = 61