Deurbel: soorten, structurele kenmerken, aanbevelingen (23 foto’s)

Moderne technologieën hebben de werkelijke alle facetten van het leven beïnvloed en transformeren en transformeren zelfs gewone deurbellen. De slimme deurbel is niet alleen een aangename soundtrack, maar ook een hele reeks extra functies die helpen om veel doelen te bereiken.

Nieuwe functies: variëteiten en functies

Een deurbel is een zeer gespecialiseerd apparaat dat de komst van gasten naar de eigenaars van het huis aangeeft. Over het algemeen kunt u in de moderne markt dergelijke varianten van deze apparaten vinden:

  • mechanische;
  • elektrische;
  • Electronic.

Voor de voordeur in een privéwoning of appartement, in feite, elk van de bovenstaande types. De keuze voor dit of dat apparaat zal uitsluitend gebaseerd zijn op de vereisten die potentiële kopers naar voren brengen. Beschouw de genoemde rassen in meer detail.

Witte deurbel

Deurbel voor brons

Deurbellen van mechanisch type

Een mechanische deurbel in een appartement is het oudste type waarschuwingssysteem. Aanvankelijk waren dit eenvoudige klokken aan een touwtje, die indien nodig in gang werden gezet.

Meer geavanceerde mechanismen worden weergegeven door miniatuurpoorten die een nokmechanisme hebben geactiveerd. Nu is zo'n deurbel nergens te vinden, behalve in de vorm van een oude decoratie in een bizarre buitenkant.

Deurbel met camera

Decoratieve deurbel

Elektrische deurbel

Een elektrische deurbel is een gecombineerd apparaat. Het principe van het apparaat is gebaseerd op een combinatie van mechanische en elektrische elementen.

1

Elektrische pulsen worden gebruikt om de translatiebeweging over te brengen naar een speciale hamer. De laatste met zijn slagen op de resonator produceert een geluid, dat signalen geeft over het bezoek van de gasten aan de bewoners van het huis.

Elektrische deurbel

Elektronische oproepen voor deuren

Het elektronische deurbelapparaat is het nieuwste wapenfeit van de technologie. Bovendien beginnen de aanpassingen zich pas te ontwikkelen en verbeteren ze met elke dag die voorbijgaat.

De apparaten hebben geen bewegende delen. Werkingsprincipe: de generator van geluidszuiverheid reproduceert het geluid. In dit geval is het geluid niet primitief, maar behoorlijk melodieus.

Er zijn verschillende ondersoorten van elektronische apparaten. Voor bedrade deuroproepen is de aansluiting op de elektrische bedrading van het appartement nodig. Een draadloze deurbel werkt meestal op batterijen. Soms nemen fabrikanten hun toevlucht tot het gebruik van een miniatuurbatterij.

Het laatste gluren van de mode - een deurbel met een camera of bewegingssensoren. Het apparaat reageert op de aanwezigheid van een persoon. U hoeft niet eens op de knop te drukken. Zodra een persoon een bepaalde zone binnengaat, wordt de sensor geactiveerd en klinkt er een signaal.

Gordijn deurbel

Landelijke deurbel

Deurbel

Bekabelde instellingen met sound shapers

Een muziekbel met twee of meer melodieën werkt door middel van een speciale luidspreker. Fabrikanten maken vaak gebruik van geïntegreerde schakelingen, die de luidspreker een verscheidenheid aan trillingen voeden. Dit veroorzaakt het verschijnen van melodieuze trillingen.

De knop is de trigger waarmee het mechanisme wordt gestart. De vereiste spanning is niet meer dan 12 V. Dit maakt het mogelijk de bedradingslay-out te vereenvoudigen, dunnere draden te gebruiken en het apparaat ook zeer lang te bedienen.

Voor een intelligente muziekbel zijn de volgende voordelen typisch:

  • Brede muzikale mogelijkheden;
  • Pas het volume aan;
  • De eigenaar van de appartementen bepaalt de duur van het geluidssignaal;
  • Er zit geen hoogspanning in de knop.

Voor- en nadelen van verschillende apparaten

Elektromechanische apparaten zijn eenvoudig en ongecompliceerd. Dit zijn er veel en omkoping. Ze zijn eenvoudig in termen van installatie. De eenvoud van constructie en het primitivisme van het mechanisme garanderen de duurzaamheid van het apparaat, wat ook een onbetwistbaar voordeel is.

Onder de tekortkomingen kan worden onderscheiden monotonie en "vervelende" geluidssignaal. Als u wilt, kunt u het signaaltype niet wijzigen. Verbind apparaten alleen met elektriciteit, wat ook niet altijd handig is.

Smeedijzeren deurbel

Deurbel in de vorm van een leeuw

Deurbel in loftstijl

Een draadloze deurbel met uw eigen handen kan ook eenvoudig worden geïnstalleerd. U hoeft de wanden niet te boren, de decoratieve afwerking te beschadigen en de buitenkant te bederven met "extra" draden. Moderne apparaten zijn uitgerust met een luchtdichte behuizing, waarmee u delicate mechanismen tegen binnendringend water kunt beschermen. Draadloze oproepen zijn overal verbonden, zelfs als de elektriciteit helemaal leeg is.

Nadelen bestaan ​​ook. Het elektronische systeem is mogelijk niet bestand tegen sterke temperatuurschommelingen en faalt. Draadloze deurbellen werken niet als er beton of metalen barrières tussen de twee blokken zijn. De verdere blokken bevinden zich van elkaar, hoe slechter het apparaat werkt.

Fads ontwerpen

De witte plastic behuizing heeft een klassieke uitstraling, die steeds meer wordt genegeerd door fabrikanten. Veel potentiële kopers proberen een dergelijk apparaat te kopen dat er stijlvol, creatief uitziet, de buitenkant siert, de nadruk legt op deze of gene interieurcompositie.

Anders in vorm en kleur kan het lichaam zelf zijn, en knoppen en andere hulpelementen. En materialen voor decor kunnen heel divers zijn. Vooral populair zijn allerlei imitaties: steen, suède, leer, houtstructuren.

Veel oproepen kunnen werken volgens het principe van de stemrecorder. Een geheel geheugenblok is toegewezen voor de records. Indien gewenst ku
nt u een begroeting opnemen voor degenen die naar het huis komen. Apparaten met een videocamera, gevoed door batterijen, zenden het beeld in redelijk goede kwaliteit uit. Sommige modellen vormen een aanvulling op het afstandsbedieningsmechanisme dat wordt gebruikt voor landhuizen en cottages.

Metalen deurbel

Deurbel in een maritieme stijl

Een deurbel met een inscriptie

Video-apparaten

Oproepen met een videocamera worden gebruikt als een ideale optie voor prijs- en prestatiekenmerken voor thuisgebruik. De eenvoudigste ingebouwde apparaten van dit type laten alleen toe om de bezoeker te identificeren en de bewoners van het huis op de hoogte te stellen van zijn aankomst.

Dergelijke elementaire systemen voor videobewaking behouden hun "originele" functie en zenden het signaal op het juiste moment. Apparaten met een monitor met vaste afmetingen maken een comfortabel zicht op de omgeving mogelijk.

Progressieve apparaten registreren de benodigde informatie in de video- en fotomodus. Ook kan de eigenaar van het huis, indien gewenst, videogesprekken voeren met de bezoeker. Als de eigenaren van het appartement afwezig zijn, kan het gesprek ook in de "omgekeerde modus" werken. Simpel gezegd, het apparaat vervult de functie van een telefoon "antwoordapparaat", indien nodig, het uitzenden van een bericht van de bewoners van het huis.

De resterende kenmerken zijn afhankelijk van de wijziging van het apparaat. Het kan worden uitgerust met een miniatuurscherm of een solide display, uitgezonden muziek, video, audio-berichten. Als het apparaat in de muur is ingebouwd, kan het zowel volledig onzichtbaar als zeer solide zijn.

Deurbel bedraad

Deurbel in retro stijl

Deurbel voor zilver

Bevestigingsfuncties

Voordat je de deurbel aansluit, moet je het ontwerp zorgvuldig bestuderen. Afhankelijk van of het bekabelde apparaat of draadloze, voorbereidende maatregelen zullen worden bepaald.

Draadloze modellen installeren

Het verbinden van een deurbel draadloos type kost niet veel tijd en moeite. Plaats een paar schroeven in het canvas waarop het apparaat wordt geplaatst. Aan de buitenkant van het deurblad bevindt zich een knop, de bel zelf bevindt zich aan de binnenkant. Soms kan tweezijdige kleefband worden gebruikt voor de bevestiging.

Van tevoren worden de batterijen in het apparaat geplaatst. Soms hoeft het apparaat niet eens ergens vastgemaakt te worden. De oproep wordt bijvoorbeeld op de plank naast de deur geplaatst, waar niemand wordt gestoord.

Deurbel gloeit

Slimme deurbel

Deurbel met video-opname

Bekabelde modellen installeren

De bedrade modellen hebben twee stopcontacten, waarop draden van het schakelbord moeten worden aangesloten, evenals twee draden voor de invoer van de knop zelf. Aanvankelijk moet u de positie voor het apparaat selecteren. Het is het beste om het boven of aan de zijkant van de voordeur te plaatsen.

Op het punt waar de bel zal worden gemonteerd, wordt de muur gehuld en wordt de krachthalyon gelegd. Als de muur om wat voor reden dan ook niet beschadigd kan worden, worden de draden oppervlakkig gelegd en worden de elementen met nietjes bevestigd.

Deurbel in oosterse stijl

Een deurbel in de vorm van een haas

Deurbel voor goud

Het gat is gemaakt in het gat van de deur of in de muur, vlakbij de ingang van het appartement. Een knop is gepierced voor de knop. Het is beter als de knop is bevestigd aan een houten paneel of doodgaat. Leg de kabel vervolgens in de muur en op het schakelbord.

Terminals zijn vereist om de belleidingen aan te sluiten op de meegeleverde voedingsdraden en op de voedingsdelen van de knop zelf. Alle manipulaties worden alleen uitgevoerd met de spanning losgekoppeld van het lichtnet.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

30 − = 25