Opbevaring af lægemidler: Førstehjælp ved hånden

Næsten hver by har et apotek, der arbejder døgnet rundt. Men at forlade et lille hjem "lager" er svært. Det består oftest af lægemidler til kroniske sygdomme og akutmedicin. Nødvendigt er der antipyretiske og anæstetiske midler. Som regel bortfalder lægemidler, der er ordineret af en læge og forbliver ubrugte.

Opbevaring af medicin hjemme

Når man opretter et hjemmemedicinsk bryst, skal man huske på, at alle lægemidler skal være indeholdt under visse forhold, der er specificeret i vejledningen til lægemidlet. Og hvis kravene ikke er opfyldt, kan ingen garantere effektiviteten af ​​tabletter, salver og tinkturer. Det er ikke udelukket, at et lægemiddel, der ikke er blevet opbevaret under de rigtige forhold, kan være skadeligt, så det er vigtigt at skabe passende betingelser for opbevaring af medicin.

Opbevaring af lægemidler i kabinettet

Grundlæggende lagringsprincipper

Når man vælger oplagringsstedet for lægemidler, er det vigtigt at forstå, hvilke betingelser der vil hjælpe med til korrekt at indeholde lægemidler.

temperatur

Tidligere var der ingen specifikke temperaturparametre til opbevaring af lægemidlet. "Hold på et køligt sted" er en meget vag formulering, som eksisterede før for næsten alle lægemidler. I dag anbefaler producenterne mere specifikke temperaturregimer til opbevaring af stoffer. Kravet om at spare ved 3-8 ° С (en tilstand af et sædvanligt kammer i køleskab) betyder, at lægemidlet skal sættes i en strøm ca. en dag efter køb i køleskab. Ellers vil den terapeutiske virkning af lægemidlet reduceres, og behandlingsperioden for sygdommen kan stige. Det meste gælder for hormonelle stoffer, antibiotika, vacciner eller serum.

Opbevaring af lægemidler i en beholder

Lægemidler med en bestemt opsparingstemperatur sættes på forskellige hylder i køleskabet: "stearinlys" - tættere på fryseren, patches eller salver - på mellemstore hylder. De fleste stoffer bør selvfølgelig opbevares ved stuetemperatur 18-20 ° C. Og pludselige temperaturændringer (frost eller solskin) kan ændre egenskaber, hvilket gør det umuligt at bruge stoffet.

Beskyttelse mod fugt og lyse belysning

Oftest producerer stofproducenter forsigtigt stoffer i mørke pakker. Men for at yde ekstra beskyttelse i tilfælde af behov vil det ikke være overflødigt, derfor er det meget rationelt at tildele en særlig hylde til medicin i kabinettet.

God idé - et blyantshus til opbevaring af lægemidler. I dette tilfælde er det hensigtsmæssigt at tage kassen ud og tage de nødvendige forberedelser ud eller tage de resterende lægemidler i lyset.

Meget egnet løsning - skuffer. Deres vigtigste fordele er beskyttelse mod lys, brugervenlighed.

1

Opbevaring af lægemidler i en kasse

Også af stor betydning er beskyttelse af medicin mod fugt, fordi nogle lægemidler fremstilles i papiremballage, der kan beskadiges med høj luftfugtighed. Overdreven fugt kan også beskadige forbindinger: plastre, bandager (meget hygroskopisk materiale).

Konsekvenserne af manglende overholdelse af opbevaringsordningen er tabet af medicinske egenskaber ved medicin. Det er bedre at tildele lægemidler et rent og køligt sted (badeværelset og køkkenet er absolut ikke egnet til opbevaring af stoffer).

Boks til potions

Luftadgang: fordel eller skade

Næsten alle lægemidler sælges i forseglede pakker, som alle købere er vant til. Og spørgsmålet om nødvendigheden af ​​at overholde denne regel om opbevaring af lægemidler i hverdagen anses ikke for vigtigt.

Tabletopbevaring

I mellemtiden er der en række lægemidler, hvor kravet om at begrænse luftadgang er meget vigtigt. Når pakken er åbnet, udløses en naturlig oxidationsreaktion (fra adgang til ilt). Og efter et stykke tid taber stoffet nyttige egenskaber (i usædvanlige tilfælde bliver det farligt). Til sådanne lægemidler skal du være meget forsigtig og den bedste løsning - fastsættelse af tidspunktet for åbningen af ​​pakken.

Der er også lægemidler, som fordampes i fri luft. De opbevares i tæt lukket beholdere - specielle krukker eller ampuller.

Arrangør for medicin

Holdbarhed af lægemidler

Et meget presserende spørgsmål, som mange ikke er alvorlige. Men forgæves. Holdbarhed er angivet på pakningen, og den er individuel til forskellige lægemidler. Der findes lægemidler, som kan opbevares i flere år, men skal anvendes inden for to uger efter åbningen. Eller der er medicin, som du ikke kan lukke. Alle disse detaljer skal afklares, inden lægemidlet lægges i medicinskabinet. Og hvis en kort periode med brug af lægemidlet efter åbningen er angivet, er det nødvendigt at skrive ned på emballagen den nøjagtige dato for brugen af ​​brugen.

Boks til medicin med lås

Hvor meget kan du stole på den populære mening om "spare" holdbarhed? Ligesom det er apotekernes tricks (især angive en kort holdbarhed) for at øge salget. Der er intet utvetydigt svar. Da den registrerede holdbarhed giver mulighed for opbevaringsforhold. Og manglende tilvejebringelse af de nødvendige opbevaringsparametre vil faktisk føre til en reduktion i brugsperioden. Mest af alt vedrører dette spørgsmål sikkerheden ved flydende formuleringer. Og hvis blandingen er uklar eller der er mærkelige flager / sediment, kan medicinen ikke bruges.

Opbevaring af lægemidler i en kasse

Ingen garanterer opbevaring af medicinske egenskaber ved forsinket medicin. Før du smider den udløbne medicin, er det ønskeligt at frigive det fra pakken. Alle tabletter ekstraheres fra blister, og på krukker mærker kommer ud. Så er alt tæt indpakket i papir eller anden emballage, så børn og dyr ikke ved et uheld kan komme og sluge.

Plastkasse til medicin

Regler for opbevaring af lægemidler i medicinskabet

Det er i overensstemmelse med visse krav, der hjælper dig med at finde den rigtige medicin hurtigt og tage det rigtige:

 • alle præparater opbevares i originale pakker med instruktioner. Inden du tager medicin, er det tilrådeligt at gennemgå instruktionerne for at kontrollere korrekt brug af medicin og den særlige egenskab af interaktion med andre lægem
  idler;
 • Indholdet af boksen flyttes regelmæssigt. Lægemidler med udløbet holdbarhed kasseres
 • præparater bør opbevares i lukket form. Kategorisk bør udelukkes varianter af udslæt eller omrøring af tabletter. En uforståelig pille kan ikke tages. Hæld ikke medicin i andre beholdere / flasker, da du kan begå fejl ved brug af medicin;
 • Det er uønsket at skære blærer med tabletter. Da du ikke kan beholde lægemidlets navn og ikke kender til holdbarheden
 • Skabet til opbevaring af førstehjælpskassen skal være på et bekvemt tilgængeligt sted, men ikke i syne. Da familien har børn, dyr, så er det nødvendigt at udelukke dem let adgang til medicin. Som en mulighed - en kasse til opbevaring af lægemidler kan låses med en nøgle.

Tablet layout

Interessante ideer til opbevaring af lægemidler

Et korrekt og ordnet system af lægemidlets placering vil lette søgen efter de rigtige lægemidler og gøre apoteket til en reel assistent og ikke en kilde til irritation.

 • Resepter fra læger skal lægges i en separat pakke, ikke kasseres. Så medicinering instruktioner kan findes på internettet, og det er umuligt at gendanne / tilbagekalde recepten.
 • Lægemidler i små flasker, tabletter, salver skal opbevares adskilt fra hinanden. Og for flasker / krukker rektangulære / firkantede kasser uden afrunding (rektangulære krukker står nøjagtigt og falder ikke) er bedre. En praktisk mulighed er små plastkurve.
 • Kasser til opbevaring af lægemidler købes bedst med separate rum. Dette vil medvirke til at bestille lægemidler efter type, samt af regelmæssigheden af ​​brugen. Hvis der ikke er nogen specielle skillevægge, så er det en god idé at indsætte små og små kasser i den store kasse. I sådanne tilfælde er det ønskeligt at anvende beholdere af gennemsigtig plastik (det vil i høj grad lette søgningen efter det ønskede lægemiddel).
 • Du kan også holde klistermærker med indskrift af indholdet. Og de hyppigst anvendte lægemidler skal placeres tættere på.
 • Det er tilrådeligt at danne førstehjælpskassen og opbevare den separat fra de andre kasser og kasser. Alle sammenlægger en liste over nødsager, men nogle almindelige lægemidler bør være der (den samme berygtede zelenka, bomuldsuld, hjertepiller, bedøvelsesmiddel).
 • Til rejse er der en separat førstehjælpskasse-arrangør. Hvis der ofte sker rejser, skal vi vælge en passende egnet taske / kasse og udstyre den med de nødvendige lægemidler.
 • Køb ikke narkotika i reserve, for nu er der næsten overalt 24-timers apoteker.
 • Blister med de samme tabletter kan trækkes med et elastikbånd. Og det er mere bekvemt at stable dem i en kasse med navnet opad - så at søge hurtigere.

Organiser forsvarlig opbevaring af medicin nemt. Du kan ikke kalde processen med at skabe et hjemmedicinskiste en spændende øvelse, men for at nægte, at dette er en nødvendig ting i hver lejlighed er urimeligt.

Opbevaring af lægemidler i medicinskabinet

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1