Lav et hyggeligt interiør: hvordan man hænger gardiner

Gardiner - en simpel og integreret del af næsten ethvert interiør. Udover den grundlæggende beskyttende funktion af sollys, udfører de og æstetiske opgaver. Ved hjælp af perfekt udvalgte gardiner kan dit hus eller lejlighed omdanne til tider og blive en ø af hygge og harmoni i stenjunglen i den moderne metropol.

Gardiner på en hvid cornice

Spørgsmålet om, hvordan man korrekt hænger gardiner, plagede alle, der besluttede at reparere eller ændre situationen i sit hjem. Kør ikke til butikken, og giv det første materiale, du kan lide, efter en øjeblikkelig impuls. At købe pasform i dit interiør er først og fremmest at lære at hænge kronekanten, hvilke slags fastgørelsesdele og hvilke gardiner der passer til et bestemt rum.

Gardiner på gardinet

Du kan hænge gardiner med dine egne hænder, men du kan overlade dette spørgsmål til specialister. I specialiserede saloner er der altid en designer til stof, der vælger det rigtige materiale til dit soveværelse, køkken eller stue.

Hvis du stadig beslutter dig for at springe ind i reparationen med dit hoved, lager det til tiden, tålmodighed og inspiration!

Gardiner på cornice

Valg af cornice: typer og funktioner

Cornices er loft og væg. Ceiling cornice til gardiner øger visuelt rummet, så det anbefales til værelser med lavt loft og et lille område. Denne mulighed vil se godt ud i et lille soveværelse, et børnelokale eller i et miniature køkken. Vægmonteret cornice kan installeres i et rum med store vinduer i væggen.

Der er flere muligheder for, hvordan man hænger et loftkornet. Hvis du har tænkt dig at bruge tyl og gardiner lavet af lette stoffer (organza, bomuld, syntetik), så kan du binde det med sommerfugldyner. For tætte tunge stoffer er det bedre at bruge mere holdbare materialer.

Gardiner på ringe

Ikke mindre vigtigt er det materiale, hvorfra cornicesne er lavet. De kan være metal, træ, plast eller endda smedet:

1
  • Wood. Til sådanne kroner anvendes et fast ædletræ, for eksempel valnød, eg eller bøg. Kornets farve skal være i harmoni med rummets situation og ikke skille sig ud over den generelle baggrund. Wooden cornices uden problemer er knyttet til både det sædvanlige og strækloft.
  • Plast. Det er svært at finde et materiale, der er mere økonomisk end plastik, så hvis du er begrænset i økonomi, er plastikskåren en glimrende løsning. For et mindre gebyr vil det vare lang tid uden at deformere og beholde dets oprindelige udseende.
  • Metal. Metalkornet er universelt. Han kan ikke være bange for at hænge stramt gardiner eller tunge dobbelte gardiner. Han kan nemt klare denne vægt, men gardinerne vil se luftige og moderne ud.

Hvordan man hænger en cornice til gardiner, og fra hvilket materiale det kun vil blive udført af dig, er det vigtigste, at det kombineres med det indre af rummet.

Gardiner på kroge

Hvis du ikke har tid til at installere tagskæggene, bør du overveje, hvordan du hænger gardiner uden en cornice. Faktisk er det lettere at gøre end det ser ud til. Det er nok at bruge de sædvanlige kroge til tøj eller velcro i baren.

Velcro passer perfekt til dem, der ønsker at hænge gardiner uden at bore. Denne originale og hurtige måde foregiver at tage æressted blandt andre muligheder.

Fastgørelse til gardiner: de mest populære sorter

Der er flere typer fastgørelser til gardiner. Nogle er kun knyttet til visse cornices, andre er mere universelle. Interiørdesignere rådes ofte til at vælge følgende monteringer:

  • Ring. Bruges sammen med metal eller træ taggrunde. I dette tilfælde er gardinerne fastgjort til ringene og sat på cornice. De er nemme at tage af og lægge på, hvilket er vigtigt, hvis du vil fjerne og vaske gardinerne.
  • Øjer. Gardiner på taggrene plantes ved hjælp af øjenlåg. Her er ringene inde i stoffet. De er placeret i samme afstand fra hinanden. Takket være dem er der dannet smukke symmetriske folder.
  • Kroge. Praktisk og smuk indstilling. Krogen klæber til en særlig udsparing i stoffet og er fastgjort til corniceen. Kroge er anbragt på et specielt bånd af syntetisk stof. Gardiner på båndet ser meget stilfulde ud og passer ind i ethvert interiør.
  • Klip. Klemmer hjælper med at regulere gardinens længde. Også med deres hjælp kan du oprette yderligere folder og flounces.

Valget af fastgørelse bør næres med alt ansvar. Da gardiner, for eksempel med øjenlåg, vil det være problematisk at skifte til kroge eller klemmer.

Gardiner på båndet

Gardiner med velcro

Alternativ til klassiske gardiner: Roman gardiner, muslin, gardiner-plisseret

Romersk eller persienner har stået godt ind i vores liv. De udfordrede klassiske gardiner og blev deres vigtigste konkurrent. Romersk skygge er en cornice med en klud klud knyttet til den. Takket være kontrolstængerne er det muligt at justere længden, der giver adgang til sollys eller omvendt at beskytte mod stråling. Rullegardiner er en stofanalog af persienner, som også er meget populære i vores land.

Gardiner på øjenlågene

Gardiner på hængsler

Rullegardiner er oftest installeret i køkkenet eller i badeværelserne, hvor brugen af ​​konventionelle gardiner er ubelejligt og uhensigtsmæssigt. Til badeværelset og spisestuen er det værd at vælge vandafvisende materiale, der er let at vaske. Det bør også være tilstrækkeligt slidstærk.

I moderne lejligheder installeres næsten alle plastikvinduer, så det er logisk, at mange er interesserede i at fastgøre rullegardiner på plastvinduer. Du kan vedhæfte romerske gardiner til hvert blad, til toppen af ​​rammen eller til vinduesåbningen (på vinduet). I princippet beslutter alle, hvordan man skal hænge rullegardiner på plastikvinduer i sin lejlighed.

Lukker til gardiner

Tape til gardiner

Hvis du er interesseret i spørgsmålet, er det muligt og hvordan man hænger gardiner på balkonen, så rolig. Det er ret simpelt. På loggia kan du hænge alle slags gardiner: fra rullegardiner til klassiske gardiner. Du kan endda hænge gardi
ner af filament (muslin) eller bambusgardiner, som vil beskytte mod det lyse solskin og ikke dæmpe dagslyset. Gardiner med muslin - en smuk mulighed, som passer til ethvert værelse og passer ind i ethvert interiør.

Gardiner i soveværelset

Persienner på slipsene

En anden velbevist løsning - gardiner-plisseret. Navnet taler for sig selv. Plisse - gardiner af plisseret stof. Udseende, de ligner rullegardiner. Den største fordel ved plisse er deres alsidighed. De kan installeres på alle typer vinduer.

Det viste sig, at det ikke er så svært at fastgøre persiennerne selv. Det er nok at sætte dig i stand med den viden og tillid, at alt nødvendigvis vil vise sig!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

1 + 4 =