Home-audiosysteem: volledig onderdompelingseffect

Akoestiek is altijd een van de manieren geweest om de wereld om ons heen waar te nemen. Met het moderne audiosysteem kunt u niet alleen genieten van uw favoriete muziek, maar ook op een nieuwe manier horen, waarbij de kleinste nuances van geluid worden onderscheiden. Momenteel wordt het audiosysteem voor het huis vertegenwoordigd door een breed bereik.

Audiosysteem voor thuis in origineel ontwerp

Het akoestische systeem is geen eenvoudig product, het is altijd specifiek en vrij moeilijk geweest voor de stedelingen. Daarom vereist het uitrusten van het huis met deze apparatuur bepaalde kennis en een verantwoorde benadering bij het installeren. Bovendien is de relatie tussen iemands persoonlijke ruimte en geluid altijd een individuele beslissing.

Bij het kiezen van deze apparatuur is er soms niet genoeg basisprincipe van de prijskwaliteit. In sommige gevallen zijn er opties voor het aanschaffen van apparatuur die is aangepast voor specifieke doeleinden voor een zeer bescheiden hoeveelheid geld, of misschien dat de oplossing van een eenvoudige taak aanzienlijke investeringen vereist.

Audiosysteem voor thuis

Classificatie van muzikale systemen

De mogelijkheid om moderne audiosystemen te classificeren is een relatieve maatstaf. Voorlopig zijn er verschillende groepen:

  • draagbare systemen (monostructuren, waaronder bijvoorbeeld een speler en een tuner);
  • stationaire systemen (inclusief pseudo-modulaire systemen);
  • blok-modulaire structuren (waarbij elke module onafhankelijk kan zijn en vervangen).
Home audiosysteem

Op de grootte kan het micro (120-220mm), mini (220-300mm) en midi (300-400mm) centra zijn.

Handelsmerken zijn wijd vertegenwoordigd in de markt voor audiosegmenten. Onder hen zijn er meer eminente merken, bijvoorbeeld SAMSUNG, SONY, YAMAHA, PIONEER, LG, PANASONIC en minder bekend.

Het is ook gebruikelijk om een ​​afzonderlijk type akoestiek te onderscheiden, genaamd Life Style, waarvan de kenmerkende eigenschappen een ongebruikelijk ontwerp en uitstekende kwaliteit zijn. Hier kunt u antwoord geven op merken als JVC en BOSE.

Audiosysteem voor home theater

Een audiosysteem selecteren

Het kopen van hoogwaardige apparatuur is momenteel geen probleem. In de markt van akoestische apparatuur worden verschillende opties gepresenteerd, waarvan de prijs varieert afhankelijk van verschillende parameters en componenten. In de middelste prijscategorie is negatieve feedback meestal het gevolg van beperkte functionaliteit, bijvoorbeeld het onvermogen om draadloos verbinding te maken. Ook kan er kritiek zijn op de kwaliteit van de assemblage, hoewel zelfs relatief goedkope inbouwapparatuur in de regel in goede kwaliteit wordt gefabriceerd.

Er zijn een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in audiosegmentproducten die een bijna perfecte akoestiek produceren met een goede geluidskwaliteit, functionaliteit en ergonomische elementen van het systeem. Tegelijkertijd is het ontwerp ook esthetisch ontworpen.

Compact audiosysteem

Ondanks het feit dat fabrikanten actief zijn met het promoten van compacte audiosystemen, spelen de grootte van de luidsprekers en de kwaliteit van de behuizing nog steeds een belangrijke rol. Dat wil zeggen, een kleine geluidsbron kan geen lage frequenties trekken. Kwaliteitsapparatuur moet dus ten minste gemiddelde parameters hebben en een behuizing die voor optimale akoestiek kan zorgen. Deze toestand levert op zijn beurt materiaal voor de vervaardiging van de koffer.

1

Hout heeft in dit geval de voorkeur boven alles, omdat het geluid van hoge kwaliteit en laagfrequente verwerking biedt. Ook een goede optie van MDF is natuurlijk niet zonder een duidelijk compromis over de kwaliteit van de werking van het systeem.

Configuratie audiohuis

Het wordt algemeen aanvaard dat het bijna onmogelijk is om de kwaliteit van het geluid op amateurniveau te bepalen. Met het oog hierop worden thuisaudiosystemen niet geselecteerd uit het oogpunt van deugdelijke criteria, maar door externe parameters: afmetingen en esthetische uitstraling. Maar deze aanpak is niet altijd optimaal, omdat moderne technologieën zich zo hebben ontwikkeld dat ze een hoge zuiverheid en een diepere geluidsweergave kunnen bereiken. En deze kenmerken worden fundamenteel. Daarom, als u niet tevreden bent met de standaardgeluidachtergrond in het huis, maar echt van de muziek wilt genieten, moet u deze apparatuur grondig bestuderen en de prestatieparameters nauwkeurig berekenen.

Audio in het appartement

Het kiezen van een stereo voor een hi-end en hifi-huis is niet eenvoudig, maar als je je tot professionals wendt of de informatie op het internet aandachtig bestudeert, kun je de ingebouwde apparatuur kiezen die past bij je kamer, afhankelijk van de grootte en de individuele kenmerken.

Het is ook erg belangrijk om het systeem correct te configureren, alle componenten te combineren en hun kwaliteitsinstallatie te implementeren.

Audiosysteem in minimalistisch interieur

Basic geluidsparameters

De belangrijkste prestatie-indicatoren in algemene termen karakteriseren de werking van elk audiosysteem.

  • De gevoeligheid van de luidsprekers. In feite is dit de geluidsdrukparameter, die wordt gevormd door het systeem. Bij gebruik thuis, moet een acceptabel gevoeligheidsniveau 90 dB of meer zijn.
  • Frequentiebereik Deze karakteristiek dient als hoofdfunctie, deze zal afhangen van de frequentieband van golven die het audiosysteem kunnen reproduceren. Het is vermeldenswaard dat goede audiosystemen de neiging hebben om nauwkeuriger overeen te komen met het bereik, identiek aan de waarneming van het menselijk oor. Daarom wordt aanbevolen om opties te kopen met indicatoren in het bereik van 18-20.000 Hz.
  • Geluidsstrips (numerieke indicator). Dit is het aantal satellieten (luidsprekers) dat op verschillende frequenties werkt. De optimale configuratie wordt als 5.1 beschouwd.
  • Vermogen. Deze parame
    ter is rechtevenredig met het volumeniveau (hoe hoger deze is, hoe luider het geluid). Maar het is de moeite waard om te overwegen dat deze limiet minstens 30% hoger moet zijn dan de mogelijkheden van de versterker. Het gemiddelde vermogen voor home-audiosystemen wordt als 50 watt beschouwd.
Muziek audiosysteem

De belangrijkste voordelen van de ingebouwde thuisakoestiek zijn dat deze de beste geluidskwaliteit biedt.

Een draagbaar audiosysteem heeft dit voordeel niet, omdat het hele ontwerp meer op mobiliteit is gericht dan op muziekweergave van hoge kwaliteit. Bovendien is de bedieningsplaats van dit apparaat in de regel niet rendabel wat betreft de geluidskwaliteit.

Tafel audiosysteem

Audiosysteem in het huis

Bij het kiezen van deze apparatuur moet de nodige aandacht worden besteed aan het ontwerp en de locatie in het interieur. Het uiterlijk van de hoofdcomponenten (versterker, speler, equalizer) is vrij typisch: het is meestal een plastic of metalen doos van zilver of zwart met een verscheidenheid aan functionele accessoires.

Maar wat het uiterlijk van akoestische systemen betreft, kunnen hier verschillende ontwerpen, vormen en kleuren worden gepresenteerd. Het kunnen zowel miniatuurobjecten zijn als massief.
Maar meteen moet je je niet focussen op het uiterlijk, maar op de technische componenten en de kwaliteit van het systeem. Tegelijkertijd moet er rekening mee worden gehouden dat alle interieurartikelen zullen bijdragen aan de distributie van geluid. Immers, hetzelfde systeem onder verschillende omstandigheden zal compleet anders klinken. Deze functie hangt vooral samen met de akoestische kenmerken van een bepaalde ruimte, de geluidsabsorberende eigenschappen.

speaker audiosysteem

Dus, de ruimte waar het is bedoeld om de ingebedde apparatuur te installeren, is het, indien mogelijk, nodig om externe ruisbronnen op te ruimen die kunnen interfereren met puur geluid. Als optie kunt u ramen met dubbele beglazing, ventilatie en split-systemen gebruiken. Indien nodig kunt u de wanden ommuren met speciale geluiddichte panelen, bijvoorbeeld Ecophon Acusto.

Home Audiosysteem voor Sony

Het punt is dat de geluidsgolf, in overeenstemming met de wetten van de fysica, die een obstakel tegenkomt, zal verdwijnen en gedeeltelijk zal worden geabsorbeerd. In dit geval geldt dat hoe dichter de wand is, hoe meer deze de akoestische energie weergeeft. Immers, veel weerkaatsingen veroorzaken een echo en egaliseren het geluid, waardoor het een hoge vlucht neemt. Maar met te veel absorptie (een overvloed aan tapijten, meubels, textiel), kan het geluid saai en doof worden.

Je kunt jezelf op een eenvoudige manier onafhankelijk monitoren door in je handen te klappen. Als u verschillende geluiden of echo's hoort, moet u het geluid dempen. En met een doof geluid, in tegendeel, is het raadzaam om de kamer maximaal te bevrijden van zwaar textiel en overtollig meubilair.

Starlingbox-audiosysteem

Een van de beste manieren om de reflecties in balans te houden, is door de geluidsgolf te verdrijven. Als de verstrooiende oppervlakken kunnen boekenrekken, jaloezieën, schilderijen zijn.

Kleine interieuronderdelen bieden een reflectie-effect voor 1000 Hz-frequenties, voor frequenties van 200-500 Hz zijn oppervlakken nodig van één tot twee meter.

Goede resultaten zorgen voor het opleggen van kleine objecten op grotere objecten. In dit geval wordt de geluidsgolf gelijkmatiger verspreid en met een groter frequentiebereik.

Een andere reden voor het problematische geluid is misschien niet de juiste plaatsing van de luidsprekers.

Audiosysteem voor tv

Moderne audiosystemen

Op dit moment hebben moderne technologieën zich ontwikkeld tot een niveau dat het mogelijk maakt akoestische kwaliteit van hoge kwaliteit te produceren met verschillende variaties in grootte en ontwerp. Het belangrijkste hier is om alle noodzakelijke parameters in acht te nemen, bijvoorbeeld de aankoop van apparatuur die overeenkomt met de ruimte, de locatie van de akoestiek en de juiste afstemming. De ruimte bedoeld voor installatie van de ingebouwde apparatuur moet zorgvuldig worden voorbereid, geïsoleerd van geluidsbronnen.

Ingebouwd audiosysteem

Een juiste weergave en distributie van geluiden met verschillende frequenties, evenals een synchrone werking van de luidsprekers met een juiste tooninstelling, zullen helpen een natuurlijk geluid van hoge kwaliteit te creëren, en het noodzakelijke niveau van muziekperceptie zal haalbaar zijn.

Yamaha audiosysteem
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

29 + = 36