Fietsenstalling zonder het interieur in gevaar te brengen: interessante oplossingen

Een fiets is een unieke uitvinding van de mensheid. Heel vaak gebruiken we deze simulator terwijl we actief zijn en vaak hebben we een vraag over de opslag, vooral wanneer het seizoen van het gebruik ten einde loopt. Dit is niet toevallig, omdat onze ijzeren vriend de juiste zorg nodig heeft, een van de componenten waarvan de opslag is.

Fietsenberging op het balkon
Fiets in de inrichting van het huis

Laten we proberen uit te zoeken wat de opslag van een fiets is in omstandigheden, bijvoorbeeld in de winter. Er zijn veel opties, maar niet iedereen kan de perfecte oplossing vinden, omdat ze deze kwestie niet serieus nemen. Bijna over deze opties en zal hieronder worden besproken.

Fiets als decoratief element
Houten fiets opslaghaak

Waarom de fiets op de juiste manier opbergen?

De meeste fans verlaten in de regel fietsen op de omheinde ruimte van de ingang of gebruiken hiervoor een gang of een balkon. Dit alles is natuurlijk niet slecht, maar dit is de verloren ruimte van de woning, die, indien gewenst, rationeler kan worden gebruikt. En hier is het vermeldenswaard dat de bestaande speciale fietsopslagsystemen van vandaag onmiddellijk moeten worden bestudeerd na het aanschaffen van een "fietsvriend". Zodoende bescherm je de fiets niet alleen tegen externe negatieve invloeden, maar blijf je hem vele jaren behouden, maar je zult begrijpen dat deze buurt je helemaal niet in verlegenheid brengt.

Fietsenstalling in de garage
Fietsenstalling in de loggia

Schadelijke factoren voor opslag

Wanneer u de juiste plek kiest om een ​​fiets op te bergen, moet u weten dat niet elke hoek die u voor dit doel hebt gekozen, ideaal is voor uw welzijn. De schadelijke factoren in dit geval zijn:

  • Temperatuurverschillen. Elke verandering van temperatuur van laag naar hoog (plotselinge opwarming of het opnemen van verwarmingselementen) bevordert de vorming van condensaat op de metalen delen van de unit. Zelfs een kleine verandering in temperatuur draagt ​​bij aan het verschijnen van onzichtbare microscheuren op de verf- en laklaag, evenals op producten gemaakt van plastic en rubber.
  • Zonlicht. De invloed van ultraviolette stralen draagt ​​bij aan de geleidelijke vernietiging van plastic en rubberen onderdelen. Ze worden broos, verliezen hun elasticiteit, het schilderwerk is verkleurd.
  • Vocht van rottende groenten. Opslag van een fiets in de kelders, evenals op plaatsen waar groenten worden opgeslagen, heeft ook rampzalige gevolgen voor bijna alle onderdelen.
Fietsenberging in het appartement

Fietsenstalling in een klein appartement

Dus opslag van fietsen, zoals je al hebt begrepen, is niet het laatste. En eerst moet je alle voor- en nadelen zorgvuldig afwegen en tegelijkertijd kennis maken met een aantal noodzakelijke regels die een vriend op twee wielen helpen te redden.

Fietsenberging op het balkon

In de regel plaatsen sommige fietsliefhebbers de fiets de hele winter op het balkon. En het lijkt in orde te zijn, maar het is goed te beseffen dat de winter opslag in de kou - een verschil in temperatuur, hoge luchtvochtigheid, die kunnen bijdragen aan niet alleen plastic mikropolomkam, maar ook de mechanismen en rubber. Felle zon helpt de fiets te vervagen en de kwaliteit van de banden te verslechteren. Daarom is de opslag van een fiets op het balkon alleen mogelijk in het geval van beglazing. Je kunt ook een speciale fietstas of -mantel gebruiken. De uitzondering is niet de zonnige kant.

Fiets in het hokbinnenland

Fietsenstalling in een klein appartement
Fietsenberging onder de trap

Natuurlijk zijn er "uitvinders" die een methode gebruiken zoals het opbergen van een fiets op de muur van het huis, met behulp van bevestigingsmiddelen in de vorm van haken of iets anders. Maar dit is nog erger dan op een open balkon.

Opschorting voor fietsen

Fietsenberging in de gang

Een goede optie, wanneer de fietsenstalling een gang is. Gebruik een speciale ophanging, haak, beugel of een soort van bevestiging. Het is belangrijk op te merken dat een handige dwarsbalk van de fiets, die een bar is voor hangers, perfect is voor dit doel.

Gesloten fietsbergkast

Fietsenstalling wordt aangevuld door een speciale kast in de gang, op bestelling gemaakt. Het kan heel goed werken vanwege zijn compactheid. Bovendien is het volledig gesloten voor een buitenstaander en is de ijzeren vriend ideaal beschermd tegen externe invloeden. Een van de voordelen is dat je daar alle benodigde accessoires kunt plaatsen, die tot het volgende fietsseizoen bewaard blijven.

Fietsenrek
Fietsenberging onder het plafond in het huis
Fietsenberging in de gang

Woonkamer om fietsen op te bergen

Er zijn amateurs die niet schuwen om samen met een fiets in de kamer te leven. Als u wilt, kunt u dit altijd aan gasten thuis laten zien. Natuurlijk moet je niet vergeten dat de stijl van de kamer door zo'n buurt niet mag worden geschonden. U kunt, bijvoorbeeld, volgens de methode van buitenlandse ontwerpers, die uit de eerste hand weet dat ideeën fietsen vandaag vertegenwoordigen. Terwijl het plaatsen van het strijkijzer vriend in het huis, zij erop gewezen dat de nabijheid van de warmtegenererende apparatuur vanwege de droge lucht en een voldoende hoge temperatuur een nadelige invloed hebben op de banden en sluit de plug.

1

Hoe vreemd het ook klinkt, een verscheidenheid aan lichttransport wordt idealiter onder het bed of onder de bank opgeslagen. Deze methode zal onder meer helpen om op ideale wijze de ruimte in de kamer te besparen.

Fiets in de woonkamer in Scandinavische stijl
Fietsenstalling op de muur van het appartement
Een plank met een houder voor een fiets

Soorten fietsen aan de muur

De fiets is een redelijk platte eenheid, zodat deze gemakkelijk op een bepaalde hoogte van de vloer op de muur kan worden geplaatst. Correct geordende bevestiging en opslag van een fiets in de winter zal handig en esthetisch zijn. Hier zijn enkele soorten van dit apparaat:

  • Bevestigingsmiddelen in de vorm van een haak;
  • Bevestigingsmiddelen voor horizontale opslag;
  • Bevestigingsmiddelen voor verticale opslag;
  • Bevestigingsmiddelen voor een fiets met een plank;
  • Speciale haak voor bevestiging aan het plafond;
  • Rek voor een fiets.

De variëteit van deze soorten is niet toevallig, omdat de interieurinterieurs van de appartementen niet van hetzelfde type zijn als de voorkeuren van fietsbezitters. En dit betekent dat hun zorgvuldige studie zal helpen om het hoofd te bieden aan een dergelijk probleem als de seizoensopslag van fietsen in het moderne leven.

Fiets in het interieur van de gang
Berging van een loopfiets in de woonkamer
Speciale fietsenkist in de kast

Ideale plekken voor fietsenstalling

Samenvattend al het bovenstaande, wil ik opmerken dat de opties voor het opslaan van een fiets behoorlijk divers zijn. Het kan niet alleen een glazen balkon of loggia zijn, maar ook een optie zoals het opslaan van een fiets in de garage, als er voldoende vrije ruimte is. Hoewel, indien gewenst, kunt u het apparaat aan een haak hangen, gehamerd in een muur of een plafond. U kunt een soort van bevestiging met zijn eigen handen gemaakt van plastic of hout te maken, om te voorkomen dat het frame in het proces van de schorsing van krassen of het toestel ophangen met behulp van de beugels, gekocht in de winkel.

Opslag van een fiets op een stoeprand
Verticale fietsenstalling

Winkels bieden betaalbaar in de prijskaartjes speciale hangers in de vorm van haken, evenals duurdere rekken. Overigens is het ontwerp in de vorm van een rek sterk genoeg en kunt u ruimte besparen in een woongebouw en in een garage.

Fietsenstalling in de winter

Als u een welgestelde persoon bent, en u het niet erg vindt om uw ijzeren vriend op te slaan, kunt u deze de hele winter op een gespecialiseerde parkeerplaats of in een werkplaats met speciale verwarmde dozen achterlaten. Het is jammer dat dergelijke parkeerterreinen tegenwoordig niet al te dominant zijn in Rusland en dat de toegang daartoe alleen beschikbaar is voor inwoners van grote megasteden.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

37 − 35 =