Miten poistaa halkeamat kattoon: ammattilaiset neuvoo

Ilmeisesti halkeaman katolla, valitettavasti kukaan ei ole immuuni, sillä hyvin harvat ihmiset tietävät mitä tehdä. Tällainen vika pilaa koko huoneen ulkonäkö, puhumattakaan uusimmasta korjauksesta. Yleensä halkeamia esiintyy kahden rakennuksen katon betonilaatan päässä, mutta kipsirakenteet ovat myös alttiita tästä ongelmasta.

Katto ilman halkeamia

Prosessin, jolla poistetaan halkeama katon väliin, on välttämätöntä lähestyä äärimmäisen vakavasti. Pahimmassa tapauksessa halkeamat tulevat näkyviin uudelleen tai näkyvät sen upottamisen jälkeen.

Miksi halkeamia esiintyy?

Ennen kuin suljet halkeaman kattoon, sinun on määritettävä tarkka syy niiden esiintymiseen. Se näkyy tavallisesti seurauksena:

 • Kutistuminen kotona;
 • Äkillinen lämpötilan muutos;
 • Heikkolaatuiset korjaustyöt.

Jos talo on äskettäin rakennettu, katon säröt näkyvät rakennuksen kutistumisen vuoksi. Tällöin ei ole suositeltavaa kattaa niitä. Korjaus on parasta 3-4 vuoden kuluttua.

Kiinnitys kattoon kattopäällysteessä

Nämä halkeamat eivät näkyneet korjaustöiden aikana, sinun ei tarvitse vain peittää niitä hyvin, vaan myös paremmin valmistaa pinta.

Jos useita katon korjaustilanteita havaitaan, halkeamat eivät näy:

 • Kipsiliuosta tulisi käyttää vain puhtaalla ja kuivalla pinnalla.
 • Kittiyhdistelmänä on parempi käyttää kipsiseosta;
 • Pinnoittamisprosessissa tulisi käyttää vahvistusverkkoa.

Jos halkeamia ilmestyi kattoon, on tarpeellista piilottaa ne nopeasti, joten voit tehdä joustavaa kattoa. Tämä vaihtoehto ei vaikuta rakennuksen kutistumiseen.

Pinnan valmistaminen maalaustyölle

Ensin sinun on puhdistettava vaurioitunut alue kuorintaelementeistä. Jos tätä ei korjata, halkeama piilotetaan hetkeksi.

Älä pelkää ratkaista ongelma-aluetta kokonaan, vaikka se kipsi paljon kipsiä. Parempi kerroin tehokkaasti piilottaa virhe, kuin useita kertoja suorittamaan suunnittelemattomia korjauksia. Työn tuloksena syntyvän halkeaman tiivistäminen on erittäin pölyistä, joten on parempi käsitellä huonekaluja, laitteita ja muita arvokkaita esineitä kalvolla etukäteen.

1

Kipsilevyn katon halkeamien kiinnittäminen

Vika on suljettu kiteellä

Tätä menetelmää halkeamien poistamiseksi pidetään yleisin. Parempaa kittiä varten vika on laajennettava. Muodostuneet "kuopat" on puhdistettava pölystä ja liasta, minkä jälkeen ne kostutetaan vedellä.

Kiinnitä halkeamat kattoon kittiä käyttämällä materiaalia pieninä määrinä useita kertoja. Käytetyn kittimäärä riippuu syvennyksestä.

Ominaisuudet Laying kerrokset kitti:

 • Levitä seoksen ensimmäinen osa halkeaman pohjan peittämiseksi;
 • Toinen osa tulee jakaa siten, että se täyttää 65-70% katon raosta koko pituudeltaan;
 • Viimeinen kerros ja sen injektointi suoritetaan yhdessä tasossa paneelin pinnan kanssa.

Jokainen kerros tulee pinota vasta sen jälkeen, kun edellinen työ on kuivunut kokonaan.

Katon aluke

Jotta kittiä olisi enemmän muovia, on parempi lisätä PVA-liimaa sen koostumukseen. Tämän komponentin lisäämiseksi kipsi tulisi käyttää mahdollisimman nopeasti, koska sen käyttöaika lyhenee.

Liimaa PVA: ta voidaan käyttää alukkeena. Tämän vaihtoehdon käyttämiseksi se on sekoitettava veteen ja levitettävä vialliselle alueelle. Tämän jälkeen voit aloittaa halkeaman täyttämisen.

Halkeaman poistaminen tiivisteellä

Jos katossa on halkeama korjauksen jälkeen, tilanne korjaa hyvän tiivisteen. Tämä korjausvaihtoehto katsotaan tehoavaksi huoneissa, joissa vuodon riski on suuri. Tässä tapauksessa on suositeltavaa antaa kosteutta kestäviä koostumuksia, joiden rakenne muistuttaa kumia. Tämä materiaali kestää pidempää kuin kiinnitysvaahto.

Kiinnitä halkeamat levyjen väliin

Jos seinän ja katon välillä on syvempi halkeamia, niin et voi tehdä ilman vahvistustekniikkaa. Voit käyttää hiusmateriaaleja, metalliverkkoa tai sirppiä. Vahvikkeena voit käyttää puuvillakangasta, jonka pitää laittaa vian reunaan. Käytetty kangas on pestävä, tasoitettava, kastettava liimaan ja laitettava halkeamaan. Kun se kuivuu täysin, täytä halkeama kitillä. Jos on olemassa pieniä halkeamia, katto voidaan korjata korkealaatuisilla rappausmateriaaleilla, mikäli vialliset alueet puhdistetaan perusteellisesti.

Katon korjaus halkeilla

Sileä katto

Kiinnitä halkeamia kipsilevyn kattoon

Viimeistelyhuoneiden suosituimpia materiaaleja pidetään kipsilevyinä, koska on mahdollista luoda täysin tasainen pinta. Huolimatta kaikista kipsilevyn katon eduista, sinun on tiedettävä, kuinka korjata vikoja, koska absoluuttista takuuta ei ole, että laatan halkeamat eivät näy.

Useimmiten korjatussa katossa näkyvät halkeamat seuraavista syistä:

 • Rakennuksen kutistumisprosessissa;
 • Levyjen kuormitusta kestämättömien tappien käyttö;
 • U-muotoisen profiilin virheellinen asennus suoritettiin;
 • GKL-muokkausvirhe, jota ei poistettu välittömästi;
 • Kattopinta ei ole pohjustettu;
 • Tulvia yläkerroksessa.

Ennen kuin poistat halkeamat kattoon, sinun on valmisteltava huolellisesti pinta.

Ristikkomurtumien poistaminen

Kiinnitä halkeamat kattoon kittiä käyttäen

Jotta ymmärrettäisiin, tuleeko katto deformoitumaan tulevaisuudessa, sinun on liitettävä paperi-majakat halkeamassa. Jos pari päivää he eivät murtaudu, voit korjata halkeamat kattoon.

 • Jos kehyksen asennuksen aikana on tehty virheitä, sinun on muutettava katon suuria osia.
 • Jos haluat vahvistaa kehystä, sinun on poistettava koko GCR. Tällöin keskeneräisen halkeaman korjaus tehdään primaarisen katon muodostamismenetelmällä. Uuden pinnan tulee olla samanlainen kuin muut arkit, joissa liitokset edellyttävät varovaista upottamista.
 • Jos kattopesän korjaus on tarpeen, se on ensin laajennettava veitsellä ja lastalla. Tämän seurauksena halkeamaa tulisi nostaa noin 10 mm leveäksi.
 • Tämän jälkeen on välttämätöntä puhdistaa äärimmäinen osa crack. Tämä tehdään parantamaan kittiä paremmin kipsilevyn pinnalle.

Ennen korjaustyön suorittamista oksien ja ympäröivän tason on puhdistettava pölystä ja pohjustetusta katosta.

Sauma tiivistetään kattoon

Kiinnitetään halkeamia seinän ja katon välissä

Materiaalit tiivisteen halkeilua varten GKL

Kipsilevyn katon halkeaman poistamiseksi voit käyttää yksinkertaista kittiä, johon liimataan erityinen nauha. On erikoistuneita kittiyhdistelmiä, joita varten ei tarvita itseliimautuvia teippiä.

Erikoistunut kitti erottuu paremmalla asetuksella. Täysin kuivumisen jälkeen siitä tulee erittäin kova. Tämä vaihtoehto soveltuu parhaiten kipsilevyn katon halkeamien ja rakojen tiivistämiseen.

Katon halkeamien poistaminen

Pienten halkeamien poistaminen katosta

Käämitystoimenpiteiden aikana spatula on painettava kattoon mahdollisimman paljon. Tämä on tarpeen sääntöjenvastaisuuksien estämiseksi. Lopullisen tuloksen pitäisi olla ihanteellinen katto ilman halkeamia, jotka eivät erottele pääkartongin taustaa vasten.

Kattoon päin olevan aukon sulkeminen on välttämätöntä vain, kun kipsi on kokonaan kuivunut. Pahimmassa tapauksessa vika kasvaa ja muuttuu paljon vakavammaksi.

Kattoprofiilien kiinnittäminen

Sementti halkeilee kattoon

Esikäsitelty rako peitetään alukkeella. Muutaman tunnin kuluttua hieno kitti levitetään laajaa lastalla.

Täytä halkeamat kattoon

Jos korjaus on tehty oikein, saat täysin tasaisen pinnan.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

31 + = 40