Epätavalliset talot – katso eri kulmasta (26 kuvaa)

Antiikin ajoista lähtien ihmiset yrittävät erottua, nousevat harmaan rutiinin yläpuolelle. Tämä on erityisen havaittavissa arkkitehtuurissa. Egyptiläiset faaraot, jotka eivät säästä rakentajien elämää, asettivat korkeita pyramideja, jotka ovat olleet useita vuosituhansia. Roomalaiset rakensivat Colosseumin jättiläinen amfiteatteri, jonka jäännökset ovat säilyneet tähän päivään asti. Venäläiset kuninkaat kutsuivat kuuluisia italialaisia ​​arkkitehteja ylläpitämään valtaansa. Euroopassa ja Aasiassa hallitsijat rakensivat palatseja ja epätavallisen arkkitehtonisia taloja, jotka halusivat vaikuttaa nykyajan mielikuvitukseen. Monet onnistuivat jättämään itsestään muistot vuosisatojen ajan. Tämän vuosisadan arkkitehdit ovat oppineet rakentamaan alkuperäisiä taloja tavallisten ihmisten, eikä kuningasten, käyttöön.

Talon epätavallinen arkkitehtuuri
Talon epätavallinen arkkitehtuuri
Talo Art Nouveau tyyliin

Eksoottinen stilisointi menneisyydestä

Vaikuttaa siltä, ​​että meidän aikamme ihmisiä on vaikea yllättää, mutta modernit arkkitehdit osaavat tehdä sen. Emme enää yllättyneet valtavien kuninkaiden linnoituksista, mutta mitä jos rakennamme miniatyyrikuvan sivustollamme? Tämä hämmästyttää naapureiden mielikuvitusta.

Talon epätavallinen arkkitehtuuri
Talon epätavallinen arkkitehtuuri
Talon epätavallinen arkkitehtuuri panoraamaikkunoilla

Monet joutuvat epätavallisiin asuinrakennuksiin, jotka poikkeavat yksinkertaisista mökeistä tai mökistä alkuperäisten arkkitehtonisten ratkaisujen avulla.

Viime aikoina on äskettäin arvostettu eräitä italialaisia ​​pagodeja tai itäisen padishahan palatseja gotiikan, antiikin venäläisen kulttuurin tyyliteltyjä asuinrakennuksia.

Epätavalliset talot maailmassa ovat rakennukset, jotka on tyylitelty antiikin alle. Ihmiset haluavat tunnistaa itsensä vanhojen ja voimakkaiden sivilisaatioiden kanssa, joten tämä arkkitehtuurin suunta on niin suosittu.

Uudet rakennusteknologiat mahdollistavat eri aikakausien ja eri kansojen talojen rakentamisen, säilyttäen täydellisen identiteetin mutta samalla takaavat nykyaikaisten vaatimusten noudattamisen.

Talon epätavallinen arkkitehtuuri
Talo koneen rungossa

Vanha venäläinen tyyli

Nykyään on olemassa monia arkkitehtonisia järjestöjä, jotka luovat vanhojen venäläisten tyylien taloja ja mökkejä. Nämä ovat vanhoja venäläisiä ruhtinaita palatseja muistuttavia puurakennuksia. Ne eivät voi olla vain ulospäin, vaan myös muinaisen historiallisen aikakauden sisäpuolella. Tällaisen talon sisätila valitaan vastaavasti: massiiviset tammenpöydät ja penkit, antiikkien seinämien koristelu, tulisijat venäläisten uunien muodossa.

Talon epätavallinen arkkitehtuuri

Tällaisessa talossa mahdolliset huoneet ovat mahdollisia, sisäinen ja ulkoinen sisustus on myös jokaiseen makuun. Ruhtinaskartanoissa olevat tilat olivat yleensä tilavia, ja he voisivat järjestää juhlan koko joukon. Kattokaareja tukevat seinät, katot ja puupylväät koristeltiin kuvioilla, suuret kiiltävät kiilleikkunat valaisivat huoneet hyvin.

Talon sisustus venäläisessä tyylissä

Suunnittelulla rakennukset voivat olla mitä tahansa. Joskus nämä ovat nykyaikaisista materiaaleista rakennettuja kehysrakennuksia, mutta voit rakentaa rakennuksen, joka on täysin samanlainen kuin aikakausi - hirsirakennus.

Puutalo Venäjän tyyliin

Myös nykyaikaisia ​​materiaaleja ovat: eristys, äänieristys, tulenkestävät materiaalit. Vanhojen ja nykyaikaisten materiaalien yhdistelmän ansiosta talot ovat yllättävän kauniita, kestäviä ja turvallisia.

Venäjän sisustus maalaistalossa

Keski-Euroopan tyyli

Myös hyvin suosittuja ovat epätavalliset mallit taloja keskiaikaisen eurooppalaisen arkkitehtuurin tyyliin. Nämä ovat ainutlaatuisia maalaistaloja, kauniita, joissa on lansettiikkunoita ja teräviä päällisiä kattoja. Heidän julkisivujensa voidaan valmistaa riippuen asiakkaan toiveista ja suunnittelijan mielikuvista.

1
Maalaistalon viktoriaaninen arkkitehtuuri

Maaseudun rakentamisen eurooppalainen arkkitehtuuri on useimmiten edustettuna kahdessa tyylissä: visuaalisesti raskasta goottilaista rakennusta, jossa on hieman synkkiä tunnelmia tai kevyitä avoimia aurinkoisia mökejä, jotka on koristeltu iloisilla väreillä.

Talo tyyliin maaseudun goottilainen tyyli

Myös suosittu maaseudun tai puusepäntyö on goottilainen tyyli - arkkitehtoninen tyyli, joka alkoi Yhdysvalloissa 1800-luvun toisella puoliskolla ja jäljittelee viktoriaanista neokotiikkaa. On samanlainen arkkiteht
oninen tyyli - maaseudun barokki. Epätavalliset puutalot rakennettu tähän tyyliin, vähän kuin goottilainen.

Talon antiikin arkkitehtuuri

Toinen vaihtoehto on Keski-Euroopan puutuote (kehys) talotekniikka. Nykyään tällaiset talot ovat suosittuja kaukana Saksasta, missä ne ilmestyivät ensimmäisen kerran. Kuitenkin kehysrakennushankkeita käytetään nykyään vain keskiaikaisten rakennusten muotoiluun, ja tämän tekniikan pohjalta he rakentavat myös melko modernia rakennusta.

Euroopan talon linnan sisustus

Itämainen tyyli

Japanissa, kiinalaisessa tai vietnamilaisessa arkkitehtuurissa rakennetut rakennukset eivät ole niin suosittuja Venäjällä, mutta niitä esiintyy myös. Kaukoitäisten pagodojen tyyliin suunniteltujen yksityisten talojen katot ovat kaarevia muotoja, symboloivat syklisyyden periaatetta.

Talo itämaisella tyylillä
Maalaistalo japanilaiseen tyyliin

Kiinalaiset ja japanilaiset tyylit merkitsevät absoluuttista minimalismia. Niissä ei ole yhtä ylimääräistä yksityiskohtia joko julkisivussa tai sisäpuolella. Tällaisten talojen väritys koostuu korkeintaan kahdesta väristä: valkoisesta ja mustasta, keltaisesta ja harmaasta sekä muista perinteisistä väreistä. Talon epätavallinen asettelu yhdistyy hyvin yksinkertaiseen lähes askeettiseen tilanteeseen. Yleensä tällaisen talon vieressä on pieni omena-, päärynä- tai kirsikkapuutarha hajotettu.

Kiinan talon katto

Lisäksi on olemassa epätavallisia puusta valmistettuja taloja, joilla on muita tyypillisiä aasialaisia ​​arkkitehtonisia ominaisuuksia: matala tasakatto, avoimet verandat ja vierastalot. Tällaiset rakennukset ovat helpompi rakentaa maamme lämpimiin leveysasteisiin, koska tasakatokset eivät pidä rikkaista lumisateista. Talon julkisivu voidaan maalata tyypillisellä aasialaisella ornamentilla, joka korostaa sen epätavallista. Pihalla voit järjestää avoin huvimaja.

Talo epätavallisella katolla
Talossa veteen

Nykyaikaiset arkkitehtoniset tyylejä

Modernit puurakennukset ovat myös epätavallisia katseemme sekä antiikin muotoilua varten. Talon epätavallinen muoto huipputekniikan tyylillä näyttää jonkin verran futuristiselta. Ensi silmäyksellä he saattavat tuntua kuutioilta, epäsymmetristen viivojen, epätasaisten kulmien leikkauskohdasta. Hyvästä arkkitehdista kaikki tämä tekee taideteosta.

Korkean teknologian, jota käytetään laajalti suurien lasi- ja betonirakennusten rakentamisessa, voidaan käyttää yksikerroksisten puurakenteiden projekteihin.

Talon futuristinen arkkitehtuuri
Epätavallinen talojen geometria

Monet ihmiset ovat väärässä, kun ajattelee, että puusta voidaan rakentaa vain suorakulmainen taloja. Nykyaikaisella tekniikalla voit suunnitella ja rakentaa taloja mistä tahansa muotoisesta baarista, tavanomaisista laatikoista futuristisiin rakennuksiin ellipsin ja muiden epätavallisten geometristen muotojen muodossa. Koska materiaali on sopusoinnussa puun kanssa, voit tehdä mitä tahansa, mikä tahansa, olisi vahva kehys. Kuitenkin futurismi ei ole kovin kehittynyt yksityisellä sektorilla, ja yleensä vain massiiviset betonirakenteet eri yhtiöille rakentuvat tähän tyyliin. Kuitenkin on myös puisia yksikerroksisia taloja samankaltaisessa tyylissä.

Taloarkkitehtuuri huipputekniikan tyyliin
Pieni talo, epätavallinen muoto

Kauniit ja epätavalliset talot ovat kpl tavaroita, ne on suunniteltu erityisesti yksittäisiin tilauksiin, jotka vastaavat asiakkaiden toiveita. Tyypilliset tapahtumat, jopa kauneimmat, eivät koskaan ylitä alkuperäisiä ja epätavallisia kertaluonteisia projekteja, jotka pysyvät yhdessä suorituskyvyssä. Loppujen lopuksi yksittäisissä hankkeissa suunnittelijat panostavat enemmän kuin standardimallit. Monet näistä rakkaudesta tehdyistä hankkeista saavat arvokkaita arkkitehtonisia palkintoja, kuten "Elitarh", "Maine", ADD -palkinnot ja monet muut.

Talo, jossa pyöreä katto
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

26 − 25 =