Aurinkokeräimen rakentaminen omin käsin (23 kuvaa)

Aurinko on voimakkain energianlähde maan päällä. Joka sekunti se lähettää meille yli 80 tuhatta miljardia kilowattia. Tämä on useita tuhansia kertoja enemmän kuin kaikki maailman voimalaitokset tuottavat. Ihmiset ovat aina yrittäneet löytää tavan soveltaa aurinkoenergiaa heidän tarpeisiinsa. Jo varhaiskeskiajalla, he pystyivät tekemään tulta käyttäen linssiä, ja meidän aikanamme kapasiteetin katon, maalattu mustalla, lämmittää veden ja toimii kesällä suihkussa kylissä ja maa taloa. Muuten se on yksinkertaisin aurinkokeräin - yksinkertainen ja alkuperäinen laite, joka mahdollistaa aurinkoenergian käytön veden lämmittämiseen tai lämmitykseen. Jos rakenne on hieman parantunut, kuumaa vettä riittää kaikkien kotitalouksien tarpeisiin ja talon lämmitykseen. Tätä varten sinun on ymmärrettävä aurinkokeräimen periaate.

Aurinkokeräin uima-altaalle

Aurinkopatteri

Miten aurinkokeräin toimii?

Näiden laitteiden toimintaperiaate perustuu säteilevän aurinkoenergian muuntamiseen lämpöenergiaksi:

 1. auringon säteet lämmittävät jäähdytysnestettä kierrättävissä keräimessä ohutputkien läpi;
 2. Jäähdytetty jäähdytysneste (vesi tai pakkasneste) tulee varastosäiliöön;
 3. säiliössä lämmittää kotitalouksille tarpeisiin tarkoitettua vettä;
 4. Jäähdytetty jäähdytysneste palaa takaisin keräimeen.

Aurinkokeräimen periaatetta voidaan verrata auton jäähdytysjärjestelmään - liiallista lämpöä säteilijän avulla ohjataan käynnissä olevasta moottorista ja sitä käytetään mökin lämmitykseen. Mutta jos on tärkeää, että auto ensin poistaa lämmön moottorista, silloin kun rakennetaan aurinkokerääjä, on tärkeää säilyttää se tehokkaasti.

Aurinkokeräin yksityiselle talolle

Aurinkokeräin kaksoispiiri

Aurinkokeräin ympäristöystävällinen

Aurinkokeräinten käytön edut ja haitat

Maailman tiedemiehet ovat yhtä mieltä siitä, että auringosta saatavan energian osuus kasvaa vain ja antaa seuraavat tosiasiat:

 • aurinko on ehtymätön ja vapaa energialähde;
 • aurinkoenergian käyttö ei johda ympäristön saastumiseen eikä lisää kasvihuoneilmiön lisääntymistä;
 • Aurinkoenergiaa voidaan käyttää kaikkialla, se ei tarvitse kuljetusta;
 • nykyaikainen tieteellinen kehitys mahdollistaa vastaanotetun energian tehokkaan kertymisen;
 • aurinkokeräimet tarvitsevat vähän huoltoa;
 • Keräilylaite on suhteellisen yksinkertainen ja halpa.

Samaan aikaan tiedemiehet huomioivat myös aurinkoenergian käytön vaikeudet:

1
 • keräilijöiden tehokkuus riippuu suoraan eristämisen tasosta;
 • laitteiden asennus edellyttää tiettyjä alku- kustannuksia;
 • Talvella lämpöhäviö kasvaa merkittävästi.

Toinen merkittävä haittapuoli on mahdollisuus saada energia vain päivänvalossa.

Aurinkokeräin kuumalle vedelle

Solar Collector Hub

Aurinkokeräinten tyypit

Edellä selostimme lyhyesti kaksitaajuuskerääjän toiminnan periaatetta: yksi jäähdytysneste, joka kulkee yhden silmukan läpi, toinen vesi - vesi. Tämä laite voi olla yksipiiri. Siinä vain vesi toimii jäähdytysaineena, joka kulutetaan myöhemmin. Kertakäyttöinen keräilijä ei sovellu käytettäväksi talvella, koska vesi jäädyttää ja rikkoo putket.

Sen lisäksi, että keräimet on jaettu yksikkö- ja kaksoispiirin keräimiin, on olemassa muita yleisesti hyväksyttyjä luokituksia. Näin aurinkokeräimet jaetaan työn periaatteeseen:

 • tasainen;
 • tyhjiö;
 • ilmassa;
 • keskittimien.

Tarkastellaan niiden rakennetta ja toiminnan periaatetta tarkemmin.

Aurinkokeräin katolla

Aurinkokeräin on voimakas

Kiinteä aurinkokeräin

Tämä yksinkertainen laite muistuttaa kerrosta seuraavilla kerroksilla:

 • alumiinikehys kiinnikkeillä;
 • lämmöneristys;
 • imukykyinen pinta-absorbentti;
 • kupariputket;
 • suojalasi.

Absorboija levy on maalattu mustaksi ja tarjoaa maksimaalisen auringonsäteilyn absorptio ja erityinen karkaistu lasi, joka sulkee koko rakenne minimoi energian menetys luomalla kasvihuoneilmiötä vaikutus ja absorptiokerroksen.

Aurinkoiset aurinkokeräimet ovat yksinkertaisia ​​ja luotettavia, mutta niissä on alhainen hyötysuhde.

Aurinkolämmönkerääjä

Aurinkokeräin putkimaiset

Aurinkokeräimen asennus

Vacuum aurinkokerääjä

Aukkokohteisiin, jotka perustuvat tyhjiöputkiin, on erilainen toimintaperiaate.

Toisin kuin litteät keräimet, tyhjiöpakkauksissa oleva lämpö kerää ilmatiiviisti suljettuja putkia ja lämmönkerääjää. Erityisruiskutettujen putkien lasipinta imee aurinkoenergiaa, joka lämmittää jäähdytysnesteen putkien sisällä. Tyhjiö estää lämpöhäviötä toimimalla eristeenä. Lämmönkerääjän kautta kierrätettävä neste saapuu varastosäiliöön veden lämmittämiseksi ja palaa takaisin tyhjiöputkijärjestelmään.

Tyhjiöelementit mahdollistavat tämäntyyppisille keräilijöille paremman tehokkuuden verrattuna litteisiin analogeihin.

Aurinkokeräin veden lämmitykseen

Yksipiirinen aurinkokeräin

Aurinkokerääjä

Tämän tyyppisten keräilijöiden laatu ei ole korkea, koska ilman lämpötila on alhaisempi. Mutta niitä voidaan käyttää ympäri vuoden, koska ilma ei voi jäätyä talvella.

Ilmaputken rakenne on yksinkertaisempi ja luotettavampi. Ilmalajeja voidaan lämmittää asuinrak
ennuksina sekä tuotantolaitoksiin, kasvihuoneisiin, varastoihin, autotaloihin, kellariin.

Ilman keräimen rakenne ja toimintaperiaate poikkeavat vähän litteistä analogeista: kupariputkien järjestelmä, jossa on kiertävä jäähdytysaine, korvaa lämmön vastaanottopaneelin, jossa on kylkiluita.

Paneeli on samanlainen kuin solupolykarbonaatti. Levyn kylkiluiden välissä kulkee ilmaa ja prosessissa lämpiää. Lämmitetty ilma johdetaan huoneeseen, luopuu lämmöstä ja palaa takaisin keräilijään. Paneelit on valmistettu materiaaleista, joilla on suuri lämmönjohtavuus - kupari, alumiini, teräs.

Ilman kerääjä ei lämmitä taloa kokonaan pakkasen talvisen ilmastovyöhykkeen olosuhteissa, mutta lisälämmönlähteenä se voi merkittävästi säästää lämmityskustannuksia.

Aurinkokeräin lämmitykseen

Aurinkopaneelin keräilijä

Aurinkokeräinelokuva

Kuinka tehdä aurinkokerääjä omiin käsiisi?

Aurinkokeräimen voima riippuu suoraan sen alueesta, mutta alueen kasvun myötä myös hankintakustannukset kasvavat. Joissakin tapauksissa on paljon kannattavampaa tehdä aurinkokeräimestä improvisoituja materiaaleja. Sen tehokkuus on suhteellisen pieni, mutta materiaalimateriaalin käyttö ei vaikuta perhebudjettiin. Maksat itsellesi itsetuhoisen suunnittelun hyvin nopeasti, jos voit estää lämpöhäviön. On helpointa tehdä ilman tai aurinkokeräimen kotona.

Ensinnäkin sinun on määritettävä paikka, johon se asennetaan:

 • Paneelit on suunnattava tiukasti etelään tiettyyn kulmaan, varmistaen maksimaalisen uppoamisen. Laitteen tehokkuus on suurempi, jos paneelin kulmaa voidaan muuttaa keskittyen auringon sijainnin korkeuteen tänä aikana. Joten talvella kaltevuuskulman tulisi olla maksimi, ja kesällä paneeleiden tulisi olla pienemmässä kulmassa.
 • Keräilupaneelit tulisi asentaa mahdollisimman lähelle huoneeseen, joka lämmitetään lämmönkestävyyden vähentämiseksi. Kerääjän tehokas asennus talon katon etupuolelle tai kannelle. Tämä minimoi lämpöhäviön, mutta katossa on tehtävä lisäreikiä.
 • Keräilijän asennukseen valittua paikkaa ei saa varjostaa aita, puita tai muita rakenteita.

On muistettava, että talvella varjot ovat paljon pidempiä johtuen auringon alhaisesta sijainnista horisontin yläpuolella.

Kun olet valinnut optimaalisen sijainnin, sinun on määritettävä materiaalit, jotka toimivat lämpönieluina. Kotitekoiseen ilmankeruuan, alumiiniset tölkit sopivat juomaan. Tilat ovat ilmeiset - alumiini on korkea lämmönjohtavuus ja on helppo leikata, pankit ovat vakiokokoja ja ovat liittyneet toisiinsa.

Aurinkokeräin on tasainen

Aurinkokeräin polykarbonaatista

Aurinkokeräin chaletille

Kun tarvittava määrä tölkkejä talteen, ne olisi pestään, kuiva, leikattu reikä kaulan ja pohjapinta levy, liima liima tiiviste ja maalata musta.

Pituuden ja leveyden kyntöjen määrän tulisi vastata paneelin kokoa. Kun olet ladannut akun tölkit paneeliin, sinun on järjestettävä ilman syöttö- ja purkauskanavat. Voit tehdä tämän käyttämällä valmiita putkia, joita myydään ilmanvaihtoa varten. Järjestelmän kokoonpanon aikana on tarpeen aikaansaada paneelin ja ylemmän lasin takapinnan eristys. Se voidaan korvata polykarbonaatilla.

Valmis keräilijä voidaan liittää huoneen ilmanvaihtojärjestelmään tai jättää itsenäisesti. Parempi tehokkuus tuuletin on liitetty siihen. Tällaisen jakotukin sisääntulon ja ulostulon lämpötilaero voi nousta 35 asteeseen.

Ilman lisäksi voit myös järjestää veden lämmitystä. Lämmittimet voivat olla valurautaa tai alumiinia, HDPE-putkia tai letkuja. Jos säiliö on suunniteltu
käytä ympäri vuoden, järjestelmä on tehtävä kaksoiskytkennällä ja jäähdytysnesteenä pakkasnesteen tai minkä tahansa muun jäähdytysaineen täyttämiseksi.

Laitetta kotiinsa tai mökki aurinkokeräimen voidaan merkittävästi vähentää lämmityskustannuksia ja täysin vastaamaan kysyntään kuumaa vettä.

Solar Collector Vacuum

Aurinkokeräinilma

Aurinkokeräin maalaistalolle

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 54 = 61