Sådan rengøres tæppet nemt og effektivt

Et stort antal typer af gulve, der eksisterer i dag, vil ikke erstatte os med et godt gammelt palads. I dag er de stadig i høj efterspørgsel og populær. Og det er ikke tilfældigt, fordi vi bor i et nordligt land, hvor kulden hersker i det meste af året. Derfor er det meget vigtigt, at vores fødder, selv barfodet, er behagelige og varme hjemme.

Processen med at rense slottet

Desværre mister et palads en ekstern appel og blødhed efter et stykke tid. Det falmer, der er pletter og en ubehagelig lugt. Især disse negative ændringer er mærkbare på tæpper af lyse farver. Regelmæssig støvsugning kan forsinke dette øjeblik, men forhindrer ikke det. Fortvivl ikke om dette, fordi der er en reel mulighed for at genoprette det oprindelige udseende til gulvbelægningen. Det er ikke nødvendigt for dette at ty til rengøringsservice. Du kan selv rengøre tæppet med specielle husholdningsemikalier, en damprens eller ved hjælp af et "folkemedicin", hvis ingredienser findes i hvert hus.

Det skal straks bemærkes, at uldtæppet er for flaukt, og derfor er det bedre at rengøre de dyre tæpper fra ulden til rensepersonalet. Det handler nu om at rense den mest almindelige type palads - syntetisk.

Hvidblå gulvtæppe i interiøret

Rengøring af slottet Vanish

En af mulighederne, hvordan man kan rense tæppet i hjemmet, uden at fjerne det fra gulvet - et køb af et særligt middel til husholdningskemikalier. For eksempel kan du rengøre Vanish tæpper til tæpper. Dette middel er af to slags - i form af en shampoo og i form af et pulver. Det er bedst at vaske palæet med en flydende mulighed. Vanish, som alle andre midler til husholdningskemikalier, har visse specifikke træk, således at man for at undgå et ubehageligt resultat efter brug af det, skal overholde visse regler:

 • Før du bruger Vanish, skal du fjerne alt snavs fra den forkerte side af tæppet. Derefter støvsuger den voksede del. og derefter kan du fortsætte til selve processen med rengøring.
 • Under behandlingen må du ikke gnide tæppet for at undgå dybere penetration af snavs og dets spredning. Påfør produktet fra periferien til centrum af slottet.
 • Brug aldrig de to kemikalier sammen. Hvis pletten tidligere var blevet behandlet med et andet middel, er brugen af ​​Vanish kun mulig efter, at hele det behandlede område er tørret fuldstændigt.
 • For at undgå forstyrrelser af tæppets tekstur, rengør kun med tuppet.
 • Håndter Vanesha Palace kun i et ventileret rum. Ellers kan gulvbelægningen kvæles. Fra en ubehagelig muggen lugt at slippe af med senere, vil det ikke være let.
 • Efter behandling skal tæppet tørres grundigt. På et ufortyndet tæppe kan der ses nye pletter, hvorfra det vil være næsten umuligt at slippe af med. For sikkerheden kan du først holde tæppet på hovedet og derefter tørre bunken. Hvis der er mulighed for at hænge et tæppe - dette vil være den bedste løsning.
Spot på gulvtæppet

Rengøring af slottet med folkemægler

Der kan være en situation, når du skal vaske gulvtæppet med det samme, men der er ingen specielle midler til rådighed. I dette tilfælde er der mange såkaldte. "Folk" måder til hurtigt og effektivt at rense tæppet hjemme, og samtidig og slippe af med den dårlige duft. Sådanne midler viser sig ofte at være endnu mere effektive end færdige køb. Og meget mere økonomisk - hvilket også er vigtigt.

Hvordan slippe af med støv og returner lysstyrken til tæppet

Flere opskrifter til rengøringsprodukter, hvor du kan returnere tæppet til den tidligere lysstyrke, fjerne det fra støv og små forurenende stoffer:

 • 1st.l. Vaskepulver + 1 el. sodavand 70-80 ml bordeddike. Bland alle ingredienserne og tilsæt lidt varmt vand til blandingen. Bland overfladen af ​​gulvtæppet med en blanding (det er bedst at bruge en sprøjtepistol). Når blandingen tørrer, skal du fjerne den fra tæppens overflade med en børste eller støvsuger.
 • 1st.l. salt + 1 el. revet pimpsten + 1 st.l. eddike + 1 kop mel + lidt vand. En blanding af disse ingredienser skal fjernes i fryseren, indtil den fryser. Skær derefter den frosne masse i stykker og gnid dem med forurenede områder af tæppet. Derefter rengøres krummerne med en støvsuger eller en børste.
 • Du kan forsigtigt bløde tæppet, du kan drysle et par håndfulde salt på den og stå i 30 minutter. Fjern derefter blandingen fra overfladen ved hjælp af en våd kost eller børste. Denne procedure kan gentages flere gange, og i stedet for salt brug sodavand.
 • Om vinteren kan et snavset tæppe rengøres med sne. For at gøre dette skal du tage det ud på gaden og sætte det med forsiden ned på sneen, få et godt udslag. Overfør derefter tæppet for at rense sneen og gentag proceduren. Slottet anses for at blive renset, når sneen under den forbliver ren. Hvis du udfører en sådan rengøring på en kølig dag, så sammen med støv og mudder kan du slippe af med forskellige mider.
Rene tæpper

Hvordan slippe af med pletter på gulvtæppet

Flere måder at rengøre gulvtæppet fra pletter:

 • En fedt plet. Til 100 ml tyk opslæmning fra vaskevasken tilsættes 10 ml benzin. Den resulterende blanding påføres pletten og tørres forsigtigt af med en blød klud. Med denne løsning kan du selv fjerne en forældet, fedtet plet på gulvtæppet. En frisk olie plet kan dækkes med stivelse og vaskes derefter med rent vand.
 • Pletten fra blæk og akvarel fjernes med eddike og citronsyre.
 • Pletten fra spiritus eller vin fjernes med en sæbeopløsning efterfulgt af eddikebehandling.
 • Sted fra kaffe, juice eller bær kan rengøres med ammoniak, fortyndet i vand.
 • Stedet hvor ægget brød, skal vaskes med rent vand, og fjern derefter æggens spor med hydrogenperoxid.
 • Blodpletter. En frisk plet kan fjernes med en sæbeopløsning. Hvis pletten er gammel, kan du bruge en blanding af vaskemiddel, salt og ammoniak. Vandet til blandingen skal nødvendigvis være koldt.
Støv gulvtæppet før rengøring

Hvordan slippe af med en ubehagelig lugt

Hvis en kat bor i huset, er det ofte muligt at støde på et andet problem - behovet for at slippe af med lugten af ​​kattens urin, fordi nogle gange vores kæledyr "mærker" territoriet. I dette tilfælde er der også flere "folk" opskrifter:

 • Det er nødvendigt at sæbe grundigt området af slottet med vaskesæbe ved hjælp af en svamp. Vent til tørring, og skyll derefter godt med rent vand. Sammensætningen af ​​vaskevasken indbefatter glycerin, som opdeler urinstenen.
 • Hæld pletten med eddike-vandig opløsning (1: 3), vent til tørring og drys med sodavand. I en dag til at vakuum.
 • Dæk pletten med en sodava
  nd i ca. 2 timer. Sprøjt derefter toppen af ​​sodavand og gnid den med en børste, indtil skummet fremstår, en blanding af hydrogenperoxid og flydende sæbe. (100 ml: 0,5 tsk). Så skal du vente på fuldstændig tørring og støvsugning.

Fjernelse af pletter fra katteurin, du skal vide en vigtig regel - brug aldrig et produkt, der indeholder ammoniak. Da lugten af ​​ammoniak vil tiltrække dyret og sandsynligheden for, at det vil markere dette sted igen, er fantastisk.

Smukt tæppe i interiøret
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

63 − 55 =