Rengøring af poolen: hvordan man holder poolen ren

Et hus med privat pool er drømmen om enhver ejer. Det lader til, at du kun skal finde et sted på din dacha sektion, udstyre en kunstig dam og håndtere enden. Men det sværeste er at passe på ham. Vand - et godt miljø for multiplikation af bakterier og dannelse af silt, og vinden kan forårsage en masse snavs på bare en dag. Rengøring af poolen i landet er en færdighed, mastering, som du kan bevare skønheden i din gård.

Filter til poolrensning

Rengøringsmetoder

Der er forskellige måder at rengøre vand i puljen. Hvilket er rigtigt, afhænger af graden af ​​overfladeforurening og omkostninger. Tilstanden er de opdelt i 3 typer:

 • mekanisk;
 • kemisk;
 • Elektrofysik.

At passe på din pool, kan du vælge en mulighed. Hvis hver metode har passende nuancer, kan filtreringsmetoderne kombineres.

Mekanisk metode

Den mest ukomplicerede og overkommelige måde at rengøre puljen uden kemikalier på. Vandet sættes i orden af ​​egne hænder. For at rengøre bunden og væggene skal du bruge specielle børster, automatiske og halvautomatiske enheder.

Støvsuger til poolrensning

Filtreringsanlæg

For at fjerne små partikler kan der anvendes filtre og pumper. Rengøringsudstyr er klassificeret efter behov.

 • Sand. Sådanne filtre til rengøring af poolen er den mest billige af alle præsenteret. De er fyldt med kvartssand. Vand, der passerer gennem pumpen, renses, små partikler af affald opstår i sandet, men ikke mindre end 20 mikron. For al sin enkelhed er sandfiltreringssystemet upopulært med forbrugerne. Det kræver omhyggelig omhu. Filteret skal vaskes hver uge og erstattes under en vandstrøm. Hvis der er et problem med vandforsyningen i din dacha-sektion, skal denne metode absolut afstå. Denne installation er mere velegnet til en oppustelig pool, hvor vand opdateres meget oftere.
 • Diatomintovye. Dette er et nyt ord på markedet for filtreringssystemer. Vand, der passerer gennem pumpen, rengøres fra den mindste snavs - op til 3 mikron! Et sådant resultat er tilvejebragt af diatoméjord - det er små partikler af planktonskaller. Ulempen ved metoden er, at patronen bliver tilstoppet temmelig snart. Skyl det, som et sandfilter, ikke lykkes, du skal købe en ny. På grund af de høje omkostninger ved installationen er denne mulighed på ingen måde den mest overkommelige.
 • Cartridge. Dette er et bekvemt system til vandrensning i poolen for dem, der ønsker at få et godt resultat og samtidig ikke betaler for det. Filtreringsenheden består af flere patroner. Det kræver ikke særlig pleje og tillader ikke partikler på op til 10 mikron at passere igennem. Det kan vaskes under en stærk vandstrøm på samme måde som et sand. One-time patroner kan bruges. Rensning af vand i puljen fra jern vil være effektiv ved hjælp af filtre. Patronfiltre er en glimrende løsning, når du skal rense rammebassinerne.

Rengøringsanlægget skal passere gennem hele sig selv hele vandmængden mindst tre gange om dagen. Det vil hjælpe med at slippe af med store affald i vandet (blade, græs) og små, for eksempel hår og insekter. For at opnå det bedste resultat er det nødvendigt, at pumpen virker ikke mindre end 6 timer.

Rengøring af poolen med en robot

Typer af filtre

Det er vigtigt, at ingen filterpumpe er i stand til at klare plaqueen, der dannes på væggene og bunden af ​​tanken. Til mekanisk pleje bruges alle former for undervands støvsugere til rengøring. De er opdelt i typer:

 • Manual. Billig indretning til pleje af den oppustelige pool. Den er tilsluttet filterenheden.
 • Halvautomatisk. Enheden er dyrere end manuel. Dens fordel er, at den kan fungere autonomt og er udstyret med en skraldespand. Velegnet til rengøring af puljer af mellemstørrelse.
 • Automatisk. Det bruges til at rengøre overfladen af ​​store vandreservoirer. Disse er kraftfulde og manøvrerbare enheder, der er i stand til at behandle storskalaarealer.

Imidlertid er disse værktøjer i arsenalet af pool ejeren ikke nok.

1

Manuel poolrensning

Specialværktøjer

Rengøring af poolen med egne hænder vil kun øge tilliden til renheden, hvilket betyder at du ikke kan undgå et helt sæt primitive, billige, men nødvendige enheder.

 • Satchok er en god assistent ved rengøring af poolen. Budget alternativ til skimmer. Ved at bruge et overfladenet er det muligt at udtrække mærkbare affald fra vandoverfladen og ved hjælp af et dybt net for at få ting falde ned fra bunden uden at beskadige dem.
 • En håndbørste er et andet billigt værktøj, der i dygtige hænder vil klare snavs på poolens vægge såvel som en automatisk støvsuger. Sandheden for dette er at gøre en indsats og bruge din tid.

Den mekaniske metode er en ret hård løsning. Rengøring af vandet i poolen med egne hænder er velegnet til dem der har masser af fritid. Hvis det ikke er tilfældet, kan du overveje andre metoder til forureningskontrol.

Rengøring af rustfrit stål

Kemisk metode

Som navnet antyder, i dette tilfælde vil et helt kompleks af kemikalier hjælpe med forurening. For at opnå en bedre vandkvalitet kan denne metode ikke kun erstattes af en mekanisk, fordi kun ved hjælp af kemi kan puljen rengøres af partikler mindre end 3 mikron. Desuden vil særlige rengøringsmidler forhindre multiplikation af skadelige mikroorganismer i vandet.

Kemisk rengøring hjælper med at opnå følgende resultater:

 • normaliserer Ph-niveauet
 • desinficerer vand
 • forhindrer forekomst af silt og kalkholdige aflejringer;
 • forhindrer vand i at miste.

Rengøring af poolen med salt

Støvsugning af poolen

Denne metode kan udføres ved hjælp af forskellige midler. Hver af dem har sine fordele og ulemper.

 • Klor. Den mest populære måde at rengøre puljen på er chlorering. Den bruges på offentlige steder. Klor er billigt og klare sig godt med skadelige bakterier. Du kan chlorere puljen hvidheden hjemme. Imidlertid er tilfælde af allergisk reaktion på et kemikalie ikke udelukket, og det har desuden en ubehagelig lugt. Overskrider dosis af klor kan forårsage hudforbrændinger.
 • Brom. Dette betyder at rensning af puljen ikke har en ubehagelig lugt, men det er værre med mikroorganismer. Samtidig er omkostningerne højere end klorens. Så her er det nødvendigt at sætte prioriteter korrekt.
 • Aktivt ilt. Den dyreste løsning og den mest effektive. Det aktive stof dræber bakterier. Spild ikke huden, håret og irriterer ikke slimhinden. Vand med opløst ilt er lugtfri, men koncentration er ekstremt vigtigt, overskydende dosis vil forårsage forbrændinger.
 • Alg
  aecidpræparater. De er nødvendige for at slippe af med silt, alger og andre varianter af "blomstringen" af vand, hvorfra den bliver grøn. De er allergivenlige, effektive, men er kendetegnet ved en høj pris.
 • Kobber vitriol. Dette stof forhindrer vandets turbiditet, dannelsen af ​​alger. Efter anvendelse af kobbersulfat forsvinder en ubehagelig lugt og en kort desinfektion opstår. Med dette værktøj skal du være yderst forsigtig. Når overdoseret og indtages, kan det forårsage alvorlig forgiftning, hvilket vil føre til døden.
 • Hydrogenperoxid. Rensning af puljen med hydrogenperoxid bruges til at desinficere vand selv i akvarier. Vand med tilsætning af perhydrol bliver en blålig farve. Der er en fastlagt henstilling om peroxidfortynding. At komme ind i vandmiljøet opløses det. En sådan kemisk reaktion gør vandet uegnet til bakterier og mikroorganismer. Vand bliver gennemsigtigt, og en ubehagelig lugt forsvinder. Behovet for at ændre vand eller rensning vil ikke forekomme i cirka et par måneder, men i de første 24 timer efter proceduren er det forbudt at anvende behandlet vand. Rensning af vand i puljen med hydrogenperoxid er en billig og effektiv måde at forlade.
 • Zielonka. Erfarne ejere er sikre på, at rengøring af vandet i poolen på dacha ikke kræver meget penge. I praksis er det et godt desinfektionsmiddel. Indholdet af boblen grønt føjes til puljen, og der er ingen problemer med vandkvaliteten i en måned.

Vandstøvsuger

Rengøring af poolen med grønne områder

Tabletter til rengøring af pools

Markedet for midler til pleje af poolen er nu fuld af forberedelser til enhver smag og pung. Pulvere, granulater, gelignende stoffer, tabletter. De fleste af dem er harmløse for menneskers sundhed, men du skal kende deres forskelle, klassificering og tilladte koncentration.

For eksempel kan du bruge specielle tabletter til at rengøre puljerne. Disse midler til øjeblikkelig effektivitet arbejder straks på flere fronter:

 • desinficeres;
 • Juster Ph-niveauet
 • fjern plaque og organiske aflejringer.

Det kan siges, dette er et universelt værktøj til vandrensning i poolen, baseret på chlorering. Helt sikkert, ikke alle pool ejere ved, hvordan man håndterer kemikalier korrekt.

Inden du køber tabletter, skal du læse instruktionerne eller kontakte sælgeren. Måske før opløsningen af ​​tabletterne bliver det nødvendigt at forberede poolen - det afhænger af tankens starttilstand.

Kemisk rengøring af poolen

Rengøring af puljen med ilt

Elektrofysisk metode

Denne metode anses for avanceret, og dens anvendelse kræver betydelige monetære omkostninger. Metoden er god for dem, der ønsker at gøre uden klor og andre aggressive stoffer. Desuden er det meget mere effektivt og sikrere for en person.

ozon

Metoden til rengøring af puljen med brug af ozon på hovedet er højere end med ilt. Forudsat at begge er oxidanter, er kraften på ozonsiden. Det er langt mere effektivt i bekæmpelse af vira og svampe, det lugter ikke og forårsager ikke allergiske reaktioner. Overdosering med ozon vil ikke forårsage bivirkninger. Det lader til, at dette er den bedste mulighed for rengøring, men det har også sine ulemper:

 • har en kort handling, fordi ophobes ikke i vand;
 • kan forårsage indånding ved indånding
 • Kun vandet, som passerer gennem apparatet, behandles, mens væggene og bunden af ​​bassinet forbliver intakte;
 • høj pris.

Mekanisk rengøring af poolen

ionisering

Når ionisering udføres, behandles vandet med sølv og kobberioner. De renser også vand af alle uønskede urenheder. Fordele ved denne metode: hypoallergen, langvarig effekt, efter behandling, vand kan endda være fuld, ingen lugt. Ulemper eksisterer også - det er dårlig viden, og også at den ikke kan bruges parallelt med andre desinfektionsmetoder.

Rengøring af poolen

Ultraviolet behandling

Dette er en af ​​de mest økonomiske og effektive måder. Under forarbejdning tilpasser mikroorganismerne sig ikke til UV-stråler. Det er harmløst for mennesker. Det er meget ubelejligt, at det er nødvendigt at konstant notere koncentrationen af ​​jern i vand. Desuden opstår desinfektion kun på tidspunktet for behandlingen.

Rengøring af poolen med ozon

Efter at have studeret alle metoder til rengøring af poolen, kan man komme til den konklusion, at alle skal prøve. I hver er der passende muligheder for pris og bekvemmelighed. Det vigtigste er at huske at du skal udføre rengøringsprocedurerne regelmæssigt.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 50 = 52