Flise til poolen: Opret en havbund (21 billeder)

Puljen kan placeres udendørs eller indendørs og drives under forskellige forhold. Den ideelle mulighed for at dekorere skålen er flisebelægningen på overfladen. Efterbehandling blandinger og lim bør ikke påvirke vandkvaliteten eller være mediet til udbredelse af mikroorganismer, derfor vælges passende sammensætninger. Flisebelagt materiale skal også have særlige kvaliteter og opfylde visse kriterier.

Beige fliser til poolen

Hvid flise til poolen

Betonfliser til swimmingpool

Fliser til en gadebassin skal opfylde følgende krav:

 • være fugtbestandig. Lav vandabsorption vil hjælpe flisen til at overleve og ikke falde sammen under indflydelse af vand. Sådanne kvaliteter besidder fliser med en glaseret overflade og en finporeret struktur;
 • styrke, pålidelighed af flisen. Disse egenskaber opnås, når materialet fyres ved høje temperaturer. Egenskaber ved processen - når man bakker, partiklerne "holder sammen" og skaber en flise med en meget tæt struktur. I denne proces bør der ikke dannes porer / hulrum i flisens krop, da de påvirker materialets massefylde negativt. Belægningen skal modstå et højt vandtryk;
 • Afrundede hjørner sikrer sikkerheden for badende. Ellers er der med den mindste fejl i lægningen (fremspringende kant) mulighed for skade på dele af kroppen eller skåret af huden;
 • anti-slip pool fliser kan garantere sikkerhed i skålen. Visse typer af ringe giver en udskridning på grund af forskellige egenskaber: overflade klinker har en ru konsistens, bølgepap flise har en inhomogen struktur. På grund af den lille størrelse af mosaik fliser og et stort antal af flisefuger, også manifesteret slip effekt;
 • frost modstand er karakteristisk for flisen, som bruges til at åbne åbne pools. Materialet skal modstå flere cykler med en stærk temperaturændring. Som et eksempel: porcelæn stentøj kan holde 25 frysning cykler, og klinker fliser til poolen er omkring 300.

Klassificering af indretning til svømmebassiner er lavet præcist på parametrene for anti-slip: produkterne testes for hældning af overfladen. Hvis byggemodnede mund ikke glider på 12 grader er materialet omtales som klasse A (velegnet til dekoration gangbroer), henholdsvis 18˚ - Klasse B (til det område i brusebadet, omkring fodpaneler) og 24˚ - Klasse C (områder omkring poolen og trin ).

For gulvbelægningen må du ikke bruge en stor flise, der skyldes virkningen af ​​større tryk udøvet af vand. Den optimale størrelse er 125x245 mm eller 150x150 mm.

Sort flise til poolen

Flise til poolen af ​​et landhus

Blå flise til swimmingpool

mosaik

Glasfliser til poolen er af høj kvalitet. Mosaikken er stærkere end almindeligt glas og har følgende fordele:

1
 • Ideelt til overfor ujævne / buede overflader og skabe paneler eller forskellige farvekombinationer (de mest almindelige er blå og grøn);
 • Hygiejnisk og bestandig mod kemikalier og syrer;
 • har den maksimale vandmodstand (materialets evne til ikke at absorbere og ikke passere vand, indtil det hydrostatiske tryk når en vis værdi);
 • høj frostresistens - kan modstå omkring 100 cyklusser;
 • fremragende farvestabilitet - materialet bevarer lysstyrken af ​​nuancer med langvarig eksponering for solstråling.

Ulemper: høj pris og glat overflade (derfor anbefales det at anvende materiale til afslutning af poolens vægge).

Blå flise til poolen

Glasfliser til poolen

Flise til swimmingpool trin

Mosaikfliserne til poolbassinet er fastgjort på et specielt gitter og er produceret i specialfliser - chips, hvis størrelse varierer.

For puljer brug chips mix (med nuancer af en farve) eller en strækning fra en flise med forskellige toner. Original og ikke-standard udseende fliser til træ eller farvede paneler. For at skabe malerier kan mosaikken skæres i centimeter eller to centimeter firkanter. I dette tilfælde opsamles figuren manuelt.

Materialet lægges på forsigtigt planlagte overflader. Preliminært anbefales det at behandle belægninger med vandtætningsmidler. For at klæbe mosaikken brug en limkomposition af hvid farve (andre nuancer kan ændre belægningenes farve).

Porcelænfliser til svømmebassiner

Stenflise til swimmingpool

Keramiske fliser til svømmebassiner

Keramiske fliser til svømmebassiner

Kontinuerlig forbedring af kvaliteten af ​​fliser tilladt at forbedre materialets egenskaber. Takket være specielle teknologier har poolfliserne øget densiteten af ​​strukturen, og dens porøsitet er faldet.

Fordele ved materialet:

 • styrke og holdbarhed
 • æstetisk udseende;
 • høje vandafvisende egenskaber;
 • hygiejne og sikkerhed;
 • let pleje.

Overfor poolen med fliser laves kun med porcelænsprodukter og nogle klinkerarter. Kun disse typer af keramik har et tilstrækkeligt lavt fugtabsorptionsindeks.

Facing poolen med fliser

Flerfarvede fliser til poolen

Grå fliser til poolen

Porcelæn fliser (blanding af hvidt ler, kaolin, kvarts og feldspat) komprimeres på en særlig måde, sænke porøsiteten af ​​strukturen. Derefter affyres materialet ved 1273-1310 ° C. Som et resultat smelter og komprimeres alle komponenter, hvilket giver blandingen en høj densitet og en særlig mekanisk styrke. Materialet har det laveste vandabsorptionsindeks - 0,01%.

Til fremstilling af klinkerfliser anvendes skifferfastholdend
e ler. Efter affyring ved høje temperaturer - fra 1230 til 1470 ° C opnår gulvfliser til poolen styrken af ​​sten og det er næsten umuligt at ridse.

Fordele ligeledes omfatte: lang levetid, høj frostbestandighed (300 cyklusser), den minimale vandoptagelse (ca. 3-4%) - det praktisk talt ikke absorberer vand, effektiv faktura (som er i stand til at vare ved i årtier). Til ligning på poolens bund anvendes en firkantet flise med sider på 150 mm. Traditionelle nuancer af klinker - dette er en rød palette (fra brun til orange).

Firkantet pool flise

Mosaik til poolen

Naturlige fliser til poolen

Lægning af fliser i poolen

Oftere sælges dekoration ind i samlinger bestående af specielt udvalgte elementer (paneler, friser, baggrundsfliser).

Garantien for skål af høj kvalitet er korrekt gennemført forberedende faser. Skålen er som regel lavet af beton og har et monolitisk udseende. Overfladen er sjældent lige, hovedfejlene: ujævn form, ujævn priming, snavset overflade. For at fjerne disse ulemper bliver overfladen rengjort, nivelleret og jordet.

 1. Skålens vandtætning udføres med specielle stoffer, der er beregnet til lang tid under vand.
 2. Overfladen skal behandles med en polymer primer. Du kan begynde at vende om fem dage.
 3. Valget af klæbemiddel bør gives maksimal opmærksomhed. Få sammensætninger kan modstå vedvarende udsættelse for vand, så at forbedre adhæsionen af ​​fliser til betonvæggen anbefales hvormed latexen klæbemiddel. Til korrekt påføring af klæbemidlet anvendes en hakket trowel (valgt for flisernes størrelse). For at opretholde afstanden mellem de enkelte dele anvendes plastikkryds.
 4. Fliser udføres. Hvis der er nogen tvivl om kvaliteten af ​​materialet, er det bedre at afklare dette problem i forvejen - læs producentens anbefalinger.
 5. Af særlig betydning er behandlingen af ​​sammenvejsede ledd. Sømene mellem fliserne i bassinet er bredere end i almindeligt arbejde. Overfladen af ​​hver flise under et stort tryk svinger lidt, hvilket fører til udvidelsen af ​​flisen. Ved smalle sømme begynder flisen gradvist at knække og falde sammen.
 6. Ved valg af tætningsmidler til injektionsmørtel skal erindres, at ikke enhver sammensætning er modstandsdygtig over for langvarig udsættelse for et kemisk miljø (vand tilsættes klor og andre væsker), så injektionsmørtel til fliserne i puljen skal være god til at bære ikke blot virkningen af ​​vand, men også den aggressive kemiske miljø . Fungens skygge er valgt i tone af hovedflisen eller den kontrastfarve.
 7. Tørretiden for den dekorative belægning bestemmes af reparationsarbejdet, primerens egenskaber, klæbemidlet, tætningsmidlet. Ved en lufttemperatur på + 21 ° C kræves en periode på 15 til 22 dage for fuldstændigt at tørre bassinet.

Stationære udendørs pools af beton er de mest holdbare og holdbare. Skåle med højkvalitets arbejde ser bedre ud og holder længere end dem, hvor efterbehandling blev gjort hurtigt. Alle stadier af reparation skal ske langsomt og præcist under overholdelse af teknologiske termer.

Mørk flise til poolen

Mønster fra en flise til en pool

Flise til poolen af ​​et landhus

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

72 + = 81