Vertikaalinen maisemointi: uusien pintojen kehittäminen (24 kuvaa)

Riippuen sijainnista ja valitusta suunnittelusta pystysuuntainen maisemanhoito ei voi olla vain koriste-esine vaan myös piilottaa olemassa olevat virheet. Tällä tavoin sisätilojen elvyttämiseksi on saavutettu monien ihmisten suosiota verraten yksinkertaisen tuotannon ja valtavan valikoiman tyylejä ja malleja. Vertikaalisen maisemoinnin suunnittelu valitaan itsenäisesti, mikä mahdollistaa omien ideoiden käytön sisä- ja ulkokoristelun parantamiseksi.

Pystysuuntainen maisemointi parvekkeella
Yksityisen talon pystysuuntainen puutarhanhoito

Tyypit vertikaalinen maisemointi

On olemassa useita tyyppisiä pystysuuntaisia ​​viherrakentamisia, joilla on omat erottuva ominaisuutensa ja sopivat tiettyjen tilojen koristelemiseen.

Kiipeilykasvien käyttö

Helpoin menetelmä, joka soveltuu erilaisten kohteiden koristelemiseen. Voit rakentaa rakenteen kelluvia viiniköynnöksiä. Voit käyttää kiipeilykasveja suojaamaan. Voit koristella maalaistalon tai huvilan, voit käyttää pystysuora maisemointi julkisivujen.

Kukkaruukkujen avulla

Ne edustavat aluksia, joissa on kukkia, jotka on kiinnitetty sauvoihin tai itsenäisiin rakenteisiin. Maljakot voivat olla eri muotoja: pyöreitä, soikeita, neliöitä jne. Tämäntyyppistä maisemointia käytetään parantamaan kaupungin katujen, puutarhojen ja dacha-alueiden sisustusta. Kukkaruukkujen käyttö kukka koostumuksilla on ihanteellinen vaihtoehto parvekkeiden pystysuoralle maisemoinnille.

Talon julkisivun pystysuuntainen maisemointi
Vertikaalinen maisemointi olohuoneessa

Elävät seinät

Se on julkisivujen viherrakentamisen teknologia, jolle on ominaista vihreiden kasvien läsnäolo koko seinän pituudelta. Sitä käytetään rakennusten koristelemiseen. Seinään on kiinnitetty metallikehys, jonka jälkeen muovimateriaali on kiinnitetty. Kehyksessä on materiaalia, joka muistuttaa huopaa, johon kasvin siemenet istutetaan. Istutuksen jälkeen rakenne on varustettu vakiolla vedellä, jotta siemenet itävyvät. Tärkeä ehto on riittävä määrä auringonvaloa.

Rakennusten ulkoseinien vihertymisen lisäksi käytetään usein sisätilojen pystysuuntaista viherrakentamista.

Vertikaalinen maisemointi olohuoneen sisustuksessa
Pystysuuntainen maisemointi sisätiloissa

Tätä varten käytetään useita fytorakenteita:

 • Helpoin vaihtoehto on rakenne, joka koostuu riippuvaisista korteista, joiden kummallakin puolella on erityisiä paikkoja. He istuttavat erilaisia ​​kasveja. Yhdistelmänä istutetut kukat muodostavat pallon muodon. Aluksen sisä ontelo on vuorattu erityisellä materiaalilla, joka auttaa säilyttämään kosteuden. Ihanteellinen vaihtoehto on villakuidut tai kookoskuidut sekä jalostamattomat puujätteet.
 • Fitostena. Monimutkaisimpia maisemointitiloja. Se on verho, ja sen koostumus sisältää runsaasti taskut, joihin istutetaan erilaisia ​​koristekasveja.
 • Fitomodul. Toinen nimi on phyto-kuva. Suunnittelun perusta on kuvan tavallinen kehys. Koko valitaan erikseen. Myös valmistukseen on välttämätöntä ostaa vanerilevy, jonka mitat vastaavat rungon mittoja ja metalliverkkoa. Tämä muotoilu pystysuoraan maisemointiin on tehty tarpeeksi yksinkertaiseksi. Kehys on käännettävä alaspäin. Tämän jälkeen metalliverkko kiinnitetään sen pohjaan. Kiinnittämistä varten sopii rakennetta nitoja varten. Moss ja maaperä sijoitetaan verkkoon. Sitten se kiinnitetään vaneriin. Sitten kasvit istutetaan. On suositeltavaa aloittaa prosessi istuttamalla suuria yksilöitä. Ja vasta sitten täydentää phyto-kuvaa pienillä yksityiskohdilla. Ennen kuin moduuli asetetaan pinnalle vaaka-asennossa, on tarpeen kastella kaksi viikkoa, jotta kasvit voivat juurtua maahan. Voit käyttää kasvomodulia autovalmisteilla.
Pystysuuntainen maisema takan yläpuolella
Pystysuuntainen maisemointi keittiössä

Vertikaalisten viherrakentamisen edut ja haitat

Tällä tavalla sisä- ja ulkopinnan parantamiseen liittyy useita puutteita ja etuja. Etuja ovat:

 • fyto-rakenteet näyttävät kauniilta, tuoreilta, mielenkiintoisilta;
 • On mahdollista kerätä useita eri kasveja yhdelle pinnalle, mikä säästää tilaa huomattavasti;
 • pienen fyto-rakenteen massa;
 • huoneen jatkuva rikastuminen hapella;
 • lajikkeiden mosaiikkimaailma mahdollistaa ainutlaatuisen varjo- ja valopelien luomisen, mikä mahdollistaa monenlaisten vaikutusten käytön määrittämään rakenteiden varjomoodin;
 • huoneen pölyn pienentäminen;
 • lisää äänen eristyksen tasoa.
Pystysuuntainen maisemointi keittiön sisätiloissa

Nykyisistä eduista huolimatta kasvien rakenteessa on useita haittoja:

 • seinillä tällaiset rakenteet tulevat kosteuden lähteeksi, siksi ei ole suositeltavaa käyttää niitä lounaaseen ja pohjoisiin sivuihin upotettavien seinien koristelemiseen;
 • pystysuora puutarhanhoito voi estää auringonvaloa pääsemästä huoneeseen;
 • rakennusten katolle istutetut kasvit voivat estää vedenkiitoksen normaalin toiminnan.
Pystysuuntainen maisemointi asunnossa

Kasvit pystysuuntaisen viherrakentamisen valmistukseen

Kasvillisia puutarhoja on paljon. Niillä on useita ominaisuuksia, joiden ansiosta ne pystyvät käyttämään niitä pystysuoraan puutarhanhoitoon.
Perinteisesti tällaiset kasvit voidaan jaka
a kolmeen ryhmään:

 • kasveja, jotka eivät tarvitse ylimääräistä tukea (ivy);
 • kasveja, jotka tarvitsevat apua kiipeilyyn (rypäleet);
 • lianas.

Ihanteellinen vaihtoehto on seuraavat kasvualustat pystysuoralle maisemalle.

1
Vertikaalinen maisemointi sisätilojen huoneiston
Pystysuuntainen maisemointi parvekkeen sisäpuolella

Maiden Grapes

Se on suurikokoinen lian. Se voi kasvaa missä tahansa, riippumatta alueen valosta ja kosteudesta. Kasvin kasvu on melko korkea.

Rypäleiden tärkein etu on se, että se pystyy kasvamaan lähellä muita kasveja, eikä se vaadi lisätukea.

Lisäksi kasvien hoito ei aiheuta vaikeuksia. Se riittää tietyn ajan kuluttua istutuksen jälkeen säännöllisesti kastelua ja löysäämistä varten sekä ohjaamaan laitosta tukeen. Tulevaisuudessa rakenteen ylläpito ei ole välttämätöntä. Ainoastaan ​​on tarpeen vettä säännöllisesti. Ihanteellinen pystysuoraan maisemointiin puutarhassa.

Pystysuuntainen maisemointi Art Nouveau -tyyliin
Pystysuuntainen maisemointi sammalilla

Amur-viinirypäleet

Pääominaisuudet ovat identtiset edellä kuvattujen lajien kanssa. Tämäntyyppiset viinirypäleet ovat kuitenkin harvinaisempia puutarhassa ja esikaupunkialueilla. Kasvi tuo lisäetuja, koska se pystyy tuottamaan hedelmää.

Humala tavallinen

Melko vaatimaton kasvi. Kannattaa tarkkailla laitosta tarkkaavaisesti, koska sen ominaispiirteitä ovat nopea kasvu. Lisäksi humalaa on vaikea vetäytyä puutarhasta tai esikaupunkialueilta.

Pystysuuntainen maisemointi keittiön kapealla
Vertikaalinen maisemointi kartanossa

Punottu ruusu

Tämän laitoksen käyttäminen vertikaalisen maisemoinnin järjestämiseen edellyttää lisätoimia. Hänen versojensa on ajoittain kiinnitettävä tukeen niin, että kasvi voi jatkua kasvamattomana. Ennen kylmän sään aloittamista on välttämätöntä antaa laitokselle lämpöeristys, jotta vältetään kuolleet versot. Koska kuoleman jälkeen ruusu menettää kyvyn kukintaan. Kukat pystysuoraan maisemointiin ovat paras vaihtoehto rakennusten seinien koristelemiseen.

Vihreän paneelin sisätiloissa
Sisätiloissa valaistut kasvit

kuusama

Kaunis kasvi, jossa on vaaleanpunaisia-persikka kukkia, joilla on miellyttävä tuoksu. Luonnonvarojen suurin etu on sen jäätymisvastus, minkä vuoksi kasvia ei tarvitse poistaa tuesta ja sijoittaa se lämpimään talvehtimiseen. Maapallon pystysuuntainen maisemointi omilla käsillä on helppo tehdä, käyttämällä tätä elementtiä elementtinä.

Pystysuuntainen maisemointi puutarhassa
Phytosten sisustuksessa

elämänlanka

Useimmin koriste sisustukseen ja löysäämiseen. Mkhami on koristeltu paitsi talojen julkisivut, myös asuintalojen katot. Pystysuuntaisen viherrakentamisen käyttöikä voi olla jopa 5 vuotta.

Pystysuuntainen maisemointi ruokasalissa
Pystysuuntainen maisemointi studiohuoneistoon

Pystysuuntainen maisemointi on kohtuuhintainen tapa koristella puutarha-juoni. Oikean tuotannon varmistamiseksi sinun on tarkasteltava huolellisesti kasvien valinta. Vertikaalisen puutarhanhoito-ideat ovat monta. Kaikki riippuu henkilön mielikuvista ja hänen tarpeistaan. Pystysuuntaista maisemointia maisemasuunnittelussa käytetään laajalti. Käytän sitä koristamaan aidat, seinät ja katot tilojen.

Vertikaalinen maisemointi mehikasveilla
Pystysuuntainen maisemointi kylpyhuoneessa

Lisäksi pystysuuntainen puutarhanhoito asunnossa on yleistynyt. Voit käyttää valmiita tuotteita, voit tehdä fytoconstruction itse, ohjaavat esitetyt ajatukset.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 72 = 77