Teksturoitu taustakuva: tyypit ja niiden ominaisuudet (27 kuvaa)

Tekstuotteita kutsutaan tapetoiksi, joilla on syvä kohopäällyste. Useimmiten ne ovat monokromaattisia, vaikka ne ovat myös monivärisiä piirustuksia. Tämä materiaali seinien koristelemiseksi on tarkoitettu värjäämiseen. Useimmat tällaiset taustakuvat kestävät 5-15 maalikerrosta. Tämä tarkoittaa, että liimaamalla ne kerran, vähennät kosmeettisten korjausten kustannuksia. Päivitä sisätila voi olla milloin tahansa, ostamalla vain vettä dispergoituva maali.

Valkoinen teksturoitu taustakuva

Paperin taustakuva

Tekstuuretusta tapetista

Teksturoitu taustakuva on vaikea määritellä tiettyä tyyppiä. Tämä nimi yhdistää paljon koristepinnoitteita, joiden pinta on kohokuvioitu. Hopeapäällysteet voidaan tehdä eri materiaaleista. Puhumme tästä tarkemmin.
paperi

Nimillä on helppo ymmärtää, että tällainen taustakuva on paperia. Tällaiset seinien tapetit ovat erittäin suosittuja edullisten kustannusten takia. Toisin kuin muut versiot, niillä ei ole suurta kulutuskestävyyttä, mutta varovainen käyttö kestää yli vuoden. Luomista helpottamaan tällainen taustakuva on monikerroksinen, joten ne ovat kestävämpiä kuin tavanomaiset paperiseinäkatot. Myös nämä kuvioidut tapetit kestävät maalausta. Liimausmenetelmän etuja ovat edut.

Musta kuvioitu taustakuva

Teksturoitu taustakuva klassisella kuvioinnilla

Paperin taustakuvioiden koostumus on kahta tyyppiä:

 • rakenteellisia;
 • Karkea kuitu.

Ensimmäiset tehdään yleensä kahdesta paperikerroksesta, mutta myös kolmikerroksisia malleja. Ne ovat hieman kalliimpia, mutta kestävämpiä ja suuria. Niiden avulla voit peittää pienten seinien epäsäännöllisyydet. Voit ottaa tällaiset tapetit yksinkertaisesti: ne irrotetaan nauhoilla. Viimeistä kerrosta voidaan jättää ja käyttää myöhempää liimausta varten. Tuotantoprosessissa paperiarkkeja käsitellään erikoisratkaisuilla, jotka tekevät niistä kosteutta ja polttavat auringossa.

Tekstuuriset lasten tapetit

1

Teksturoitu taustakuva geometrisella kuvioinnilla

Itse asiassa toinen - tämä on 2 kerrosta paperia, jonka helpotus on luotu painetun sahanpurun avulla. Puu sahanpuru on levyt, muodostaen rakeisen, heterogeenisen koostumuksen. Mitä enemmän puupartikkeleita käytetään, sitä ilmeisempi on helpotus.

Teksturoitu taustakuva olohuoneessa

Teksturoitu taustakuva, jossa jäljitellään vanhaa kansiota

Ei-kudotut fleecekäsineet

Kuitukankaalla on viimeistelymateriaali, jonka pohja on tehty ei-kudotusta kankaasta. Ulkopäällyste voi olla vinyyli tai ei-kudottu. Yläkerros on tiheä ja luotettava (varsinkin maalauksen jälkeen), joten tekstuurikuvio on lähes mahdoton vahingoittaa.

Kuitukankaiden etuja:

 • Korkea kulutuskestävyys ja mekaanisten vaurioiden kestävyys.
 • Hyvä kimmoisuus ja lujuus, minkä ansiosta uusiin rakennuksiin voidaan käyttää kuitukankaita. Kutistumisprosesseissa seinille voi muodostua halkeamia tai epäsäännöllisyyttä. Tavallinen tapetti kärsii, mutta tällainen teksturoitu taustakuva ei menetä alkuperäistä ulkoasua.
 • Tekstattu tapetti maalaamista varten useammin vain kuitukankaasta. Huoneen väri voidaan vaihtaa jopa 15 kertaa!
 • Valtava valikoima tekstuureita. Sisältää erilaisia ​​jälkikäsittelyaineita.

Kuitukankaiden ainoa haittapuoli on niiden tarpeeksi korkea kustannus.

Tiiliseinäpaperi tekstuureille

vinyyli

Vinyl tapetti koostuu kahdesta kerroksesta: pää ja ulompi. Alusta voidaan valmistaa paperista tai ei-kudotusta kankaasta. Kuitukankaan pohja on käytännöllisempi ja helpompi työskennellä. Se on helppo liimata, koska liimaa levitetään seinälle eikä kankaalle. Tällainen substraatti ei myöskään polttaudu auringonvalon vaikutuksesta, ei venytele ja ei turvota johtuen lämpötilan muutoksista tai liiallisesta kosteudesta, mutta paperipohjalle on ominaista kutistumisen ja turvotuksen ongelmat.

Yläkerros on valmistettu vaahdotetusta tai tiheästä vinylistä. Ensimmäinen vaihtoehto on yleisempi. Tämä kerros on miellyttävä kosketusnäyttöön, kaunis ja kosteutta kestävä, mutta tällainen vinyylipäällyste helposti menettää ulkoisen vetoisuutensa vaahdotetun vinyylin haurauden vuoksi. Pinta on erittäin helppo vahingoittaa: vahingossa koskettaa kynää tai huonekaluja. Joten omistajat lemmikit tämä vaihtoehto ei sovi.

Valmistajat tarjoavat vaihtoehtoisen vaihtoehdon - tiheä vinyyli. Se on kestävämpi ja kulutusta kestävä, venyy vähemmän ja on käytännöllisempää, mutta vaurioitumaton materiaali ei näytä niin houkuttelevalta.

Vyöhykkeen tapetin helpotus ei ole voimakasta. Karkea pinta näyttää hienolta ja siistiltä. Myynnissä on sekä monofoniset tapetit että mallit, joissa on kuva. Useimmat tuotteet ovat neutraaleja valkoisia tai harmaita, mutta ne voidaan maalata vesipohjaisilla maaleilla vahingoittamatta herkkää pintaa. Maalauslaskut voidaan suorittaa jopa 7 kertaa.

Teksturoitu taustakuva käytävällä

Teksturoitu taustakuva keittiössä

Kuviollinen keittiön taustakuva

lasikuitu

Tämän ympäristöystävällisen materiaalin kohokuviointi on kiinnitetty lasi-filamenttien päällekkäisyyksien vuoksi. Tämäntyyppisten teksturoidun taustakuvan ominaisuudet:

 • Kestävyys. Valmistajat takaavat, että lasimyllyt, käyttöolosuhteista riippuen, kestävät 20-30 vuotta.
 • Vahvuus. Korkea kulutuskestävyys on yksi tärkeimmistä erottavista ominaisuuksista. Tämän ansiosta nämä taustakuvat sopivat toimistoon. Korjaus ei ole muistettava monta vuotta.
 • Turvallisuus. Materiaali ei sisällä myrkyllisiä aineita, ei tupakoi eikä polta palamisen aikana.
 • Hoito on helppoa. Tämä lajike ei pelkää kosteutta eikä se muutu pesuaineiden vaikutuksen alaisena.
 • Laaja valikoima tekstuureita. Relief-kuviot esitetään useissa eri vaihtoehdoissa: joulukuuset, hämähäkit, erilais
  et geometriset muodot jne.
 • Sopeutumiskyky maalaukseen. Perinteisesti nämä taustakuvat ovat beige, valkoinen tai harmaa, mutta väri on helppo vaihtaa vesipohjaisella maalilla.

Vähemmän lasia on niiden korkea hinta. On kuitenkin syytä harkita, että tämä summa maksaa 20 vuoden päällysteen käytöstä. Haittapuolena on myös seinämän poistamisen monimutkaisuus käyttöjakson päättymisen jälkeen, mutta tämä hetki ei tule pian.

Teksturoitu taustakuva lehtiä

Metallipintainen taustakuva

Teksturoitu taustakuva maalausta varten

neste

Tämä viimeistelymateriaali on enemmän kuin kipsi kuin perinteinen tapetti, mutta tuotannossa se ei ole sementtiä eikä kalkkia vaan selluloosaa. Nestepaperin rakenne on kuiva irrallinen seos, joka laimennetaan vedellä ennen levittämistä. Kuten kipsi, nestemäistä tapettia sovelletaan seiniin tai kattoon lastalla. Etuna on, että tällä koristekuvioinnilla ei ole saumoja. Yksinkertaisen rullapaperin tarttuminen on mahdotonta ilman liitosten jälkiä.

Kuitenkin nestemäinen taustakuva näyttää vain teksturoitu. Materiaali muodostaa täysin tasaisen pinnan, joka näyttää vain helpolta. Tämä johtuu siitä, että koostumus sisältää kuituja, jotka eroavat toisistaan ​​värin ja koostumuksen suhteen. Maalauksessa tämäntyyppinen seinäpeite ei tarvitse, koska etukäteen on mahdollista valita halutun sävyn seos. Tarvittaessa tällainen taustakuva siirretään maalaukseen.

luonnollinen

On monia luonnollisia taustakuvia:

 • Kasvis - papyrusta, pellavasta, sokerijuurista, merilevää, olkea.
 • Puu - bambusta, palmuista, korkkikuoren kuoresta, koivusta.
 • Tekstiili - valmistettu silkistä, luonnollisesta nahasta, velourista.

Tällaisten viimeistelyaineiden valmistukseen käytetään luonnollisia raaka-aineita. Luonnollinen kauneus on luonnollisen tapetin tärkein etu. Tällainen pinnoite on ympäristöystävällinen ja turvallinen. Haitta on korkeat kustannukset, mutta tällaisia ​​taustakuvia käytetään harvoin koko huoneen alueelle, ja niiden avulla yleensä tehdään aksentti seinä tai osa sitä.

Teksturoitu taustakuva raidallinen

Teksturoitu taustakuva tulostettuna

Teksturoitu taustakuvaksi kuva

Teksturoitu taustakuvia sisustuksessa

Harmonisen ilmapiirin luomiseksi, eikä se saa olla väärässä, kun valitaan taustakuva, jossa on huomattava helpotus, on otettava huomioon joitain vivahteita:

 • Liinavaatteita pienentävät visuaalisesti huoneen kokoa, joten älä niitä käytä pienten huoneiden sisustuksessa. Tai käytä niitä osittain.
 • Yhdistä tavanomainen monophonic ja relief tapetti.
 • Harkitse viimeistelyaineiston ominaisuuksia valittaessa liimaustiloja. Jotkut pinnoitteet heikkenevät ulkoisten vaikutusten vuoksi.
 • Jos haluat yhdistää yhden huoneen sisätilaan useita erilaisia ​​teksturoituja taustakuvia, harkitse etukäteen, onko tämä mahdollista. Seinien päällysteiden liitoksissa voi olla vaikeuksia.

Kiinnitä huomiota tapetoihin, kun jäljität eri materiaaleja. Esimerkiksi tiili. Tällaisia ​​kangastyylejä voidaan käyttää sisustuksen luomiseen maan, parvekkeen tai modernin tyyliin. Tällä materiaalilla voit keskittyä tiettyihin huoneen alueisiin. Tiiliseinäpaperi näyttää hyvältä keittiössä. Ne voidaan liittää esiliinan sijaan tai varata niiden avulla ruokailualue. Olohuoneessa taustakuvio, jossa jäljitellään tiilimuurausta, näyttää upealta takan vieressä. He voivat koristella haaroja ja rämejä. Samoin voit käyttää tapettia kiven alla.

Textured taustakuvia hopea

Teksturoitu harmaa taustakuva

Textured aged wallpaper

Puun jäljitelmä sopii luonnollisten teemojen sisustukseen. Tämän suunnitelman mukaiset seinät soveltuvat provenceille tai maille. Ihon kaltainen teksturoitu tapetti löytää paikkansa nykyaikaisten tyylejen sisustuksessa, ja kipsin jäljitelmä on erinomainen vaihtoehto klassiselle suunnittelulle. Kipsilevyllä oleva taustakuva voi olla eri sävyjä: harmaa, ruskea, kultainen, sininen, smaragdi jne.

Teksturoitu taustakuva makuuhuoneessa

Teksturoitu taustakuva kuvion kanssa

Teksturoitu taustakuva kylpyhuoneessa

Makuuhuoneessa suositaan päällysteitä, joilla on hieman voimakas rakenne, jotta tilaa ei painota. Tilavuuksia voidaan käyttää vain sävyalueella aksentteina. Valitse värit, jotka ovat kevyitä, hieman mykistyneitä. Olohuoneessa ei ole haitallista kuvioitua helpotusta geometristen kuvioiden tai kolmiulotteisten koristeiden muodossa. Keittiössä sijoitetaan kuvioitu tapetti ruokailualueelle tai keittoalueelle, mutta pidä mielessä, että ne on hoidettava ja puhdistettava säännöllisesti rasvasta.

Kuten näette, helpotuksen taustakuvioiden valikoima on riittävän suuri. Ja suunnittelijat onnistuvat käyttämään tätä lajiketta luomaan tyylikäs ja hienostunut muotoilu. Oikein valitun teksturoidun taustakuvan ansiosta voit nopeasti kääntää epärehellisen huoneen unohtumattomaan huoneeseen.

Teksturoitu vihreä taustakuva

Teksturoitu keltainen taustakuva

Teksturoitu taustakuva kulta

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

5 + 1 =