Sisustuksen klassiset tyylejä (21 kuvaa): upean muotoilun luominen sisustuksen avulla

Tähän mennessä on monia erilaisia ​​sisustustyylejä. Ne kehittyivät ihmiskunnan, tieteen ja teknologian kehityksenä. Sisustuksen perusstylejä tuli meille antiikin aikakaudelta. Useimmat ihmiset pitävät klassisesta tyylistä sisustuksessa.

Klassista ruokaa

Asunnon klassinen sisustus sisältää:

  • Kreikan tyyli.
  • Roomalaista tyyliä.
  • Romanttinen tyyli.
  • Goottilainen tyyli.
  • Renaissance.
  • Barokki.
  • Rokokoo.
  • Klassismia.
  • Moderni.

Kaikki sisustuksen klassiset tyylit on sisustettu runsaalla määrällä koristeellisia esineitä (kattokruunut, verhot, figurines, maalaukset jne.). Pitäkäämme tärkeimmät klassiset tyylit historiallisen kehityksen mukaisessa järjestyksessä.

Antiikkityylinen sisustus

Kreikan tyyli

Kreikan arkkitehtuuri on standardi kaikille sisustustyyleille. Kreikkalaiset perustivat tilausjärjestelmän (sarake ja palkit), joka on olennainen osa talon klassista tyyliä. Antiikin Kreikan sisätiloille on ominaista vaalea värimaailma ja ylellisyyden puute. Kreikan tyyliin suunnitellut elementit ovat: marmori, freskot, maljakoita ja amforeja.

Kreikkalaisen tyylin tärkein ominaisuus on korkeat katot. Yksityisen talon tai tilavan huoneiston sisustukseen korkeat katot tuetaan majesteettisilla pylväillä, joissa on stukkotuotantoa. Massiivinen kattokruunu kullattavilla ketjuilla tulee olohuoneen tai kaapin keskelle.

Kreikan tyyli sisätilojen eteisessä

Kalusteiden tulee olla yksinkertaisia, luonnonmateriaaleista valmistettuja. Istuinten nylkeminen nahalla tai samettilla ei kuulu. Huonekalujen jalat ovat keveitä ulospäin, mikä antaa huoneelle harmonian.

Lisävarusteita kreikkalaiseen tyyliin edustaa antiikkien sankareita, myyttisten eläinten keraamisia hahmoja, amforeja, maalattuja ruokia. Ikkunan koristelu kankaalla ei ole tyypillistä. Pellavaa ja luonnonpuuvillaa käytetään harvoin.

Kreikan tyyli olohuoneen sisustuksessa
Kreikkalainen tyyli sisätiloissa olohuone takalla

Roomalaista tyyliä

Rooman tyyli yhdistää ylellisyyttä, hienostuneisuutta ja suuruutta. Roomalaisen tyylin ansiosta italialaiset kaaret ja katot kupolin muodossa ovat juurtuneet sisustukseen. Roomalainen tyyli korostaa talon omistajien herkän maun.

Roomalainen tyyli kylpyhuoneen sisustuksessa

Koristelemalla huoneistoa roomalaistyylisessä tapetissa ei käytetä, seinät on maalattu yhdellä värillä. Maalia valittaessa he haluavat kevyen tai lämpimän värimaailman. Voit lisätä huoneiston tilaa visuaalisesti kirkkaalla valaistuksella. Muinaisen roomalaisen tyylin lattia on sisustettu kiven päälle.

Roomalaista tyyliä olohuoneen sisustuksessa

Rooman tyylin sali- tai olohuoneen suunnitteluun kuuluu kalliita italialaisia ​​huonekaluja. Kaiverretut tuolin jalat, paju sohvat, harvinaiset maalaukset ovat välttämättömiä roomalaisen tyylin kabinetin sisustuksessa. Huonekalut huoneessa on koristeltu kultaus, upotekoristeinen puolijalokivet, norsunluuta insertit.

Roomalaistyylinen sisustus

Romanttinen tyyli

Romanttista tyyliä erottaa sen keskiaikainen romantiikka. Yksityisasunnot romaanisessa tyylissä muistuttavat mahtavaa eurooppalaista linnaa. Syyllisyyden vuoksi tätä tyyliä ei käytetä koristelemaan koko taloa. Kuitenkin romaanisen sisustuksen elementit täydentävät käytäntön sisustusta klassiseen tyyliin. Huoneen suunnittelu romaanisessa tyylissä vaatii paljon tilaa.

1
Romanttinen tyyli olohuoneessa

Romaanisen tyylin ominaisuudet - tilava aula, massiiviset ovet, hieman karkeat viivat, muurattomat seinät, tapettien puuttuminen, valtava portaikko. Tämän sisustuksen huonoisuus laimentaa lämpimän sävyisen puun. Lisävarusteina käytetään suuria mattoja ja freskoja.

Romanttinen tyyli valkoisessa ja ruskeassa makuuhuoneessa

Goottilainen tyyli

Tämä ainutlaatuinen sisustustyyli tunnetaan sen lasimaalauksista, puuveistoksista, teräksisistä torneista. Gothic-arkkitehtuurin ominaispiirre - korkeat holvikatot. Tästä syystä maksimaalisen samankaltaisuuden saavuttaminen alkuperäiseen goottilaiseen sisätilaan yhden huoneen huoneiston kanssa on mahdotonta. Tämä on mahdollista vain suuressa yksityisessä talossa.

Goottilainen tyyli sisätilojen eteisessä

Seinien koristeluun käytetyt materiaalit eivät ole yhtenäisiä. Useimmiten käytetään kiveä ja puuta tummia sävyjä. Taustakuva ei kuulu. Kirkkaat lasimaiset ikkunat luovat salaperäisiä valoefektit heterogeenisiin pinnoitteisiin ja tikkaisiin.

Sängyn veistetyt kullatut jalat, brodeeratut tiheät päiväpeitteet, kukka koristeena, massiiviset virtaavat verhot - kanoniset elementit makuuhuoneessa goottilainen tyyli. Makuuhuone tai toimisto gotiikan tyyliin puhuu talon omistajien hienostuneesta mausta.

Goottilaistyylinen sisustus olohuoneessa takalla

renessanssi

Tämä klassinen tyyli on ominaista tyylikkyys, rauhallisuus ja pehmeys. Värit sujuvat tasaisesti asteikosta toiseen. Kaikki sisustuselementit luovat yhtenäisen harmonisen sisustuksen.

Tutustu huolellisesti talosi suunnitteluun ennen sisustusta renessanssityyliin. Aivan kuten kaikki sisustuksen antiikkityylit, sisustuksen tärkein vaatimus on korkeat katot. Seinien viimeistelyyn käytetään kiviä, marmoria. Usein seinät on koristeltu maalilla tai liinalla. Seinissä studio tehdä ristikot säilyttämistä sisustustuotteita.

Tyyli Renaissance sisätilojen makuuhuoneessa

Pöytä, jossa on veistetyt jalat, pehmeät tuolit, massiivinen matto, paksut verhot - sopivat harmonisesti saliin tai olohuoneeseen renessanssin tyyliin. Kullanväristä koristelua käytetään kaikentyyppisissä huonekaluissa. Kallis italialainen huonekalu on paras ratkaisu.

Tyyli Renaissance keittiön sisätiloissa

barokki

Alkuperäinen "palatsi" tyyli. Hänelle on ominaista pompositeetti, hienostuneisuus ja ylellisyys. Tämän tyylin arkkitehtuuri on varsin monimutkainen: sileät linjat, koristeelliset koristeet, stukkotuotteet. Hanki hanke kaareilla ja sarakkeilla.

Makuuhuone on barokkityylinen

Barokki sisältää heterogeenisen mutta elegantin sisustuksen. Kun koristele seinät, käytä kuvioitua tapettia, puiset värilliset paneelit, kullattu stukki. Katto on kupu. Lattia on koristeltu keraamisilla laatoilla, joissa on kukka koriste.

Ristikot, vitriinit, tyylikkäät lakattuja huonekaluja, joissa on pyöreät jalat, täydentävät toimiston tai olohuoneen sisustusta. Pyöreä puinen portaikko on barokki-eteisen kohokohta. Sisustusovien ikkunoiden koristelemiseen käytä verhoja, jotka on valmistettu tiheästä kangasta, jossa on lambrequin.

Ruokasali barokkityyliin

rokokoo

Monimutkaiset linjat, mytologiset kuvioinnit, runsaasti stukkia ja kultaa - rookokoon perustana. Rococolle on ominaista pastelli värimalli. Tällainen sisustus on parhaiten erillisissä huoneissa.

Olohuone rokokoon tyyliin

Seinien koristelemisen yhteydessä on oltava monimutkainen stukki. Rococossa katto on jatkoa seinille, toistaa kuviot ja rakenne. Lattia voi olla puinen tai keraaminen.

Huonekalujen tämän tyylin pitäisi olla erittäin tyylikäs ja kallis. Huonekalujen yleinen muotoilu on täynnä kukka-aiheita, kaikenlaisia ​​kiharoita ja kaiverruksia. Kattokruunut, suuret kattokruunut, muinaiset setit, kellot heilurilla - hienot palat rokokoonista sisustusta.

klassismi

Palaa muinaiseen aikakauteen - klassismin tärkein kuvaus. Jälleen on selkeitä geometrisia kuvioita, tiukkoja osuuksien noudattamista. Erityinen paikka sisustuksessa on vaalea värimaailma.

Klassismia olohuoneen sisustuksessa takalla

Seinät on koristeltu luonnonvalkoisilla vaaleilla väreillä. Usein käytettiin veistettyjä paneeleja taustakuvassa. Hyllyt ovat niin yksinkertaisia ​​kuin mahdollista kauniin kattokruunun avulla. Lattiat klassismin tyyliin - parketti.

Tässä tyylikkäässä italialaisessa huonekalussa on mahonkia, joka on peitetty hienolla tiheällä kankaalla. Muita koristeellisia elementtejä klassismin tyyliin pitäisi olla kalliita, mutta hillittyjä. Huoneissa on freskoja, veistoksia.

Olohuone klassismin tyyliin

nykyaikainen

Tämä moderni tyyli koskee vain mielikuvitustasi. Eleganttiset muodot, sileät linjat, epäsymmetria, selkeiden rajojen puuttuminen - modernin pääominaisuudet. Kasviskuvioita, luonnonmateriaaleja, lämpimiä värejä - kaikki sopusointuisesti yhdistetty moderniin modernistiseen tyyliin.

Portaat Art Nouveau -tyylillä

Yksityisen talon tai yhden huoneen projekti mahdollistaa täysin uuden modernin ominaisuuden löytämisen. Seinien koristelemiseksi kaikki monofoniset materiaalit sopivat. Jos seinäpeite on hiljainen tausta, katon pitäisi kiinnittää huomiota. Suunnittelijoita kehotetaan valitsemaan vastakkainen väri katon maalaamiseksi.

Puiset portaat, ylelliset maalaukset, kukka-koristeet ovat olennainen osa Art Nouveau. Luonnollisesta puusta valmistettu huonekalukalusto, jossa alkuperäinen kansi, tulee keskellä tilavaa studiota.

Makuuhuone jugendtyylisellä tyylillä
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

23 − 18 =