Paneelit kattoon: asennus omin käsin (23 kuvaa)

Jos aloitit remontoinnin huoneistossa, luultavasti mietti, kuinka valitset huoneenrakennuksen katon. Joten esimerkiksi makuuhuoneen vaahtomaassa tai kiristyskaton katto näyttää hyvältä, mutta tässä on wc: n yläraja tai parvekkeella oleva katto on parempi rakentaa PVC-paneeleista.

3D-paneelit kattoon

Parvekkeiden katon paneelit

Muovipaneelit ja katot paremmin päällystää keittiöt, koska näillä alueilla on usein paljon kosteutta, savua ja höyryjä, ja muovipaneelit PVC on aina mahdollista, ja tarvittaessa, kostutetulla kankaalla, esimerkiksi pesuaineliuoksessa, hankaa. PVC kattopaneelit kylpyhuoneessa ei heikkene, vaikka niihin osui vesisuihku ja Muovisen peilin paneelit katto näyttää huoneeseen aivan upea, varsinkin jos se on saumaton paneeli.

Beige kattopaneelit

Koristeelliset paneelit kattoon

Lattiapäällysteen viimeistely PVC-paneelilla sekä katon viimeistely MDF-paneeleilla ei ole liian monimutkainen. (Niille, jotka eivät tiedä, raportoimme, että MDF on keskitiheyksinen kuitulevy).

Puupaneelit kattoon

PVC-paneelit, kuten useimmat puukuitulevyt, myös viilutetut tai korkilla peitetyt tai viilutetut paneelit, voidaan helposti leikata ja helposti kiinnittää kiskojen avulla asennettaessa katto paneeleista omiin käsiinsä.

Vaahtomuovin enimmäismäärä olohuoneessa tai käytävällä oleva katto lastulevypaneeleista viilupinnoitteella on kaunista, mutta kylpyhuoneessa on parempi asentaa muovipaneeleista valmistettu false ceiling. Muista myös, että PVC-paneelit kattoon keittiössä tai MDF-paneelit kattoon käytävällä on sopivampi ratkaisu, jos päätät tehdä korjauksia.

Paneelit talon katolla

1

Kiiltävät paneelit kattoon

Miten tehdä enimmäismäärä muovi paneelit itse?

Niille, jotka eivät tiedä, mitkä nämä vääriä kattopaneelit ovat, ilmoitamme, että nämä ovat muovisia nauhoja, jotka ovat yleensä 3 tai 6 metriä pitkä ja 25 tai 30 senttimetriä leveä. Niiden lyhyet päät katkaistaan ​​ja pitkät on tehty lukkojen muodossa, jotka ovat eräänlaisia, jotka ovat saatavana laminaattilevyille.

Muovipaneeleiden asennus tehdään puu- tai metallikehyksellä profiilista, kun asennetaan esimerkiksi GKL-materiaalia.

Kaikenlaiset viimeistelymuovipaneelit ovat ontto jäykisteillä. Koska ne ovat sellaisia ​​ominaisuuksia kuin riittävän suuri lujuus ja pieni paino. Jotta katto kattoon muovi paneelit, tarvitset myös joitakin erityisiä profiileja, myös muovia.

PVC-profiileja muovipaneeleille kattoon

Joten kattopinnoitteen tai seinäpinnan asennusta varten sinun on myös ostettava seuraavat profiilit:

 • "Käynnistys" (tarvitaan paneelien loppuun);
 • "F-profiili" (suunniteltu sulkemaan paneelien päätä kulmiin siirtymällä seinään);
 • "H-profiili" (käytetään pitkien PVC-paneelien rakentamiseen);
 • "Ulomman kulman" ja "sisäkulman" (ne ovat hieman samanlaisia, mutta rakenteessa on järjestetty siten, että yksi sopii paremmin paneelien päiden sulkemiseksi ulkopuolelle ja toinen sisäkulmissa);
 • "Kattovalaistus" (sitä käytetään, jos seinää ei ole aidattu, ja katto on valmistettu muovipaneeleista ja edustaa itse asiassa "puhdistettua aloitusprofiilia");
 • "Yleiskulma" (käytetään harvoin, koska vaikka sitä voidaan käyttää mihin tahansa kulmaan, esteettisestä näkökulmasta saatu vaikutelma ei näytä kovin vaikuttavalta).

Seuraavaksi harkitse, miten tehdään yläraja PVC-paneeleista kylpyhuoneessa tai wc-katossa, kun näiden tilojen seinät on jo peitetty laatoilla, jotka eivät saavuta karkeaa kattoa 5-10 senttimetrin etäisyydellä.

Keittiön katon paneelit

Massiivipuupaneelit kattoon

Kehyksen asennus

Tarkasteltavana olevassa tapauksessa on kaksi vaihtoehtoa: voit liittää ruudun luurangot laatan yläpuolelle tai voit - ja suoraan sen päälle. Toinen menetelmä on poistettava välittömästi, koska se on mahdollisesti vaarallinen, mikä voi johtaa seinien keraamisen pinnan vaurioitumiseen.

Osalta ensimmäinen vaihtoehto, sitten mielenkiintoinen ratkaisu on seuraava: ostaa kipsirappaus Knauf ROTBAND ja soveltaa sitä yli laatat muodossa kapea kaistale viisi senttimetriä leveä, lepää laatat valmiin päällysteen. Tämä mahdollistaa sen, että taso, johon profiili on kiinnitettävä, on yhteensopiva vuorauksen pinnan tason kanssa.

Oppaita voidaan kiinnittää kynsien avulla välittömästi kipsin "tarttumisen" jälkeen, eli muutamassa tunnissa. Tässä tapauksessa, jos rakennat kattoa paneeliin tai parvekkeelle kattoon, käytä vain kehykselle galvanoituja profiileja, koska nämä ovat paikkoja, joissa on korkea kosteus.

MDF-paneelit kattoon

Asennus paneeleihin kattoon

Paneeliasennus

Miten kiinnittää PVC-paneelit? Luonnollisesti profiileissa. Ensin sinun on otettava ensimmäinen paneeli ja tehtävä se hieman lyhyemmäksi (kolmesta viiteen millimetriin) kuin käytettävissä oleva huoneen leveys. Muovipaneeleiden leikkaaminen on mahdollista pienen haarukan tai sähköpyssyn avulla ja kuorii reunat joko hiekkapaperilla tai tiedostolla samalla kun yrität olla ristissä paneelia. Älä myöskään unohda poistaa kalvoa muovielementeistä ennen asennusta, koska kokoonpannussa muodossa, jotta ne voidaan poistaa, ohutkalvopäällyste on suuri ongelma.

Kattopaneeli paneeleilla

Paneelit vaahdosta kattoon

Seuraavaksi aloitamme ensimmäisen paneelin kapean pääty muoviseen aloitusprofiiliin ja asetetaan toinen pää vastakkaiseen seinään hieman taivuttamalla paneelia. Sitten sinun on siirrettävä tämä paneeli lähimpään seinään ja aseta se pitkin leveää puolta tämän seinän profiilin uraan. Tarvittaessa voit käyttää k
apeaa lastalla tai veitsellä, varovasti, ettei vahingoiteta materiaalia.

Kattoon asennettavat muovipaneelit

Miten paneeli voidaan korjata profiileihin? Käytä itsekierteittäviä ruuveja ja aluslevyjä. Ja sinun täytyy tehdä tämä myös hyvin huolellisesti, mutta unohtamatta, että ne keräävät katon paneeleista, jotka ovat helposti vaurioituneita myös ilman kovia mekaanisia vaikutuksia. Jos bitti syöksyy ruuvien päästä, se voi helposti lävistää paneelin, joka sen jälkeen todennäköisesti on korvattava uudella. Suosittelemme, että porata reikä seinään profiilin, ja heidän täytyy kiertää ruuveja: tämä mahdollistaa siirtämään nopeasti kattoon tasomalleihin keittiössä, kylpyhuoneessa ja muihin huoneisiin vahingoittamatta materiaalia, riippumatta siitä, onko paneeleineen varten kattoon tai telineeseen käytettyjen levyjen , tai PVC-paneelit kattoon.

PVC-paneelit kattoon

Muoviset laatat kattoon

Kun kaikki paneelit asennetaan (kiinnitetty) kattoon lukuun ottamatta yhtä, päättää vielä tämän viimeisen paneelin kiinnittämisestä? Leikkaa se niin kauan, että se on vain pari millimetriä pienempi kuin seinien välinen etäisyys, joka pienenee yhden asennusprofiilin leveydellä. Aseta sitten paneeli yhteen profiiliin, kunnes se pysähtyy ja sen vapaasti takertuva pää työnnetään ongelmitta toiseen profiiliin hieman siirtäen paneelia sen suuntaan.

Se on kaikki. Se on tehty. Katto on koottu. Korjaus ei kuitenkaan ole vielä päättynyt, sillä riippumatta siitä, onko katto kiinteä parvekkeelle tai makuuhuoneen kattoon tai käytävän kattoon tai kylpyhuoneen kattoon, on silti tarpeen päättää, kuinka tehdä reikää lampuille.

Ne voivat olla valmiiksi leikattu "kentällä" laskemalla etukäteen, baarissa, missä se on tarpeen, tai leikata jo "paikalleen", porakoneella tai kruunut tai jopa yksinkertainen keittiöveitsi, koska materiaali PVC paneelit ovat erittäin pehmeitä ja leikkaus ilman vaivaa.

Vaaleanpunaiset paneelit kattoon

Paneelit hopealla kattoon

PVC-kattojen etuja

Jos et pääse millään tavoin kiinnittämään kattoa keittiössä tai WC: ssä, on aika selvittää, mitä saat, jos korjaat näissä tiloissa muovisia PVC-paneeleja viimeistelyaineena:

 • mahdollisuus tasoittaa katto minkä tahansa luonteen pinnan virheillä ilman, että vanhan päällysteen muotoa on muutettava;
 • kaikentyyppisten valaisimien yksinkertaisuus;
 • kyky piiloutua muovipinnoitteen alle eri viestintä;
 • Rakenteiden kevyisyys (se on kevyempi ja asennustekniikka verrattuna kipsilevyn kattoihin);
 • parannat huoneen äänieristystä ja lämpöeristystä;
 • sinun ei tarvitse käyttää "märkiä" rakennusprosesseja (esim. ei tarvita kynää, joka tarvitaan kattoihin Gipsokartonnyh-levyiltä), sinun ei tarvitse maalata, maalata jne.
 • ja tärkein etu PVC-paneeleiden korjauksessa on se, että luot eniten kosteutta kestävän katto- kannen;
 • teidän katonne ei tule koskaan hometta eikä muuttuisi ajan kuluessa, vaikka vastasivatkin naapureiden yläpuolelta järjestämässä tulvassa;
 • tällainen kattopäällyste voidaan asentaa ja purkaa toistuvasti.

Harmaat paneelit kattoon

Paneelit kylpyhuoneen kattoon

Onko mitään haittaa?

 • Monitasoiset muovikatot eivät koskaan kerää: esteettisesti ole kovin vaikuttava spektaakkeli.
 • Useimmiten muovipaneelit missään huoneessa eivät näytä suunnittelun hienostuneelta ja kalliilta sisustukselta.
 • Paneelien välillä, vaikka paljaalla silmälläkin, voidaan nähdä nivelet.

Muovisten paneelien käyttöalue on rajoitettu pääsääntöisesti kylpyhuoneisiin, käytäviin, logistiikkaan ja keittiöihin. Lisäksi, näissä tapauksissa voidaan soveltaa kattoon vaahtoa tai metalli katto rima on ohut nauha-pohjainen alumiiniseos, asennettu tähän ns telineeseen paneelit.

Paneelit maan talon katolla

Peilipaneelit kattoon

Paneelit kultaan kattoon

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

68 − 61 =