Orchid Vanda: viljelyn tärkeimmät ominaisuudet (23 kuvaa)

Orchid Vanda on Orchid-perheen epifyysinen kasvi. Luonnossa tämä laji on yleistä trooppisissa maissa. Se on monipuolinen ja sillä on yli 20 tuhatta lajia. Kasvi on arvostettu kotieläiminä erinomaisten koristeellisten toimintojensa ansiosta.

Wanda orkidea parvekkeella
Orchid Vanda bonsaissa

Wandan juurijärjestelmä on voimakas. Kasvi on vaaleanvihreä. Juuret peitetään velamannella. Se esitetään paksun kuolleisten solujen kerroksena. Näille soluille on tunnusomaista huokoinen rakenne ja ne pystyvät absorboimaan kosteutta. Kosteuden imeytyminen voidaan tehdä jopa ilmakehästä. Tämä suojaustoiminto auttaa suojaamaan laitosta kuivumista ja auringonpolttaessa.

Orchid Vanda klassisessa sisätilassa

Orkidean varsi on korkea. Se voi saavuttaa yli yhden metrin korkeuden. Tähän liittyen tätä laitosta käytetään usein leikkaamiseen. Sen avulla voit tehdä monia kauniita eksoottisia sävellyksiä. Kasvatus tapahtuu siemenillä tai kasvullisesti.

Orkidea Vanda koristeellisessa potissa

Wandan lehdillä on vyön muotoinen pitkänomainen muoto. Ne ovat nahkaa, järjestetään vuorotellen. Väri on vihreä ja hieman sinertävä. Kalkkunat ovat pystyssä hieman kaltevalla rinnepinnalla. He luovat kirkkaita näyttäviä kukkia. Niiden määrä on 2-5. Kukat ovat suuria ja tuoksuvia, niissä on kaikenlaisia ​​värejä. On valkoisia, punaisia, violetti, keltaisia, sinisiä, vaaleita ja muita sävyjä kukkia.

Orkidea Wanda olohuoneessa

Wanda White Orchid on suosituin. Klassinen valkoinen väri sopii eri sisätiloihin ja sitä käytetään laajasti lukuisten kukkakimppujen muodostamiseen.

Valkoiset kukat ovat suuria. Yhdellä ampumalla voi olla 6-12 väriä. Kasvi kukoistaa kahdesti vuodessa.

Orchidea Wanda keittiön sisätiloissa

Orchid Vanda sininen, päinvastoin, on harvinaisin laji. Nykyään sinisiä orkideoita ei enää löydy luonteeltaan. Tältä osin niiden viljely tapahtuu vain kasvihuoneissa. Käytetään kasvien värjääminen erityisellä sinisellä musteella. Orkesterin kuningattaria voidaan helposti kasvattaa kotona. Hyvällä hoidolla hän miellyttää omistajansa virheettömällä kukinnolla.

Orchidea Wanda maan sisustuksessa

Millainen orkidea Wanda valitsee?

Orchidea Wanda, kodinhoito, joka ei ole vaikea, on monenlaisia ​​valintoja. Luonnossa on monia lajikkeita. Kotimaista tuotantoa on useita.

Wawdy Wanda

Kasvulle on tunnusomaista korkea haarautunut varsi. Korkeus voi olla enintään kolme metriä. Lehtien terien pituus on noin 20 senttimetriä. Yhdellä pedilla voi olla 3-6 suurta silmukkaa.

Wanda Blue

Tämä orkidea eroaa suoran varren läsnäolosta 100 senttimetriin. Ilman juuret ovat monta. Lehdet ovat suuria, hihnan muotoisia. Levyn yläosassa on pieni viisto leikkaus. Kukkapenkki on suuri. Se saavuttaa 0,6 metriä. Kukkien määrä yhdellä pedilla voi saavuttaa 15 kappaletta.

Orkidea Vanda pukeutumiskorilla

Kolmivärinen Wanda

Käytössä on pystysuora varren pituus 2 metriä. Kukkapenkki on pieni. Se ei ylitä 0,3 metriä. Tehokkaita ja tuoksuvia, suurikokoisia kukkia tuotetaan viidessä kappaleessa. Wanda-sekoitus on kermanvärinen, jossa on ruskean ja ruskean värin rypyt. Piireissä olevat terälehdet reunat ovat aaltoilevat.

1

Wanda Sandera

Tämä laji on suosittu Filippiineillä. Nykyään hän on uhattuna sukupuuttoon. Tässä yhteydessä laitosta ei viedä maasta. On myytäviä hybridejä. Laitoksessa on kauniita vyön muotoisia terälehtiä, niiden kärki on haaroitettu. Yhdellä pedilla voi olla enintään 10 silmua.

Orkidea Wanda sisätilojen huoneiston

Wanda-shakki

Kasvien lehdet ovat kapeat. Pako on piilossa heidän alla. Kallion pituus on 0,5 metriä. Nupujen määrä voi olla 12 kpl. Heillä on keltaiset, beige, ruskeat värit. Värikäs väri (violetti, vaaleanpunainen).

Wanda Javier

Tämä on ainoa luonnollinen laji, jolle on ominaista lumi-valkoisten kukkien esiintyminen. Tämä kompakti kasvi, kasvun ollessa enintään 35 senttimetriä.

Nykyään kukkakaupoissa löytyy vain tämän kasvin hybridilajit, jotka soveltuvat parhaiten kotiin kasvattamiseen.

Orkidea Wanda Art Nouveau tyyliin

Säännöt suosivan kasvin hoitoon

Jos olet utelias tietämään, kuinka huolehdit tällaisesta kauniista kukista, Wanda-orkidean hoitomääräykset ovat yksinkertaisia. Orchidea Wanda on kevyt rakastava. Se on suojattava liian kuumalta auringolta, koska se voi saada palamaan. On suositeltavaa sijoittaa potti etelä- ja itäpuolelle. Kuumilta säteiltä kasvi auttaa suojaamaan tylliä.

Orkidea Wanda ikkunassa

Mitä tulee ilman kosteuteen, sen pitäisi olla melko korkea, vähintään 70%. Kun lehdet ovat kuumia, suihkuta niitä. Ruiskutettaessa sinun tulisi yrittää estää kosteutta pääsemästä juurille. Jos huoneen ilma on viileä, ruiskutusta ei tarvita. Syksyllä ja talvella kasvi olisi mieluiten valaistu loistelamppua.

Orkidea Wanda makuuhuoneessa

On muistettava, että kevyen kasvin on oltava vähintään 12 tuntia päivässä. Tällaisissa olosuhteissa se kukoistaa ja iloitsee terveestä ulkonäöstä. Ei ole tarpeetonta laittaa kosteuttajaa potin viereen. Kasvi tuntuu mukavalta lämpötilassa 25-30 astetta päivän aikana. Yöllä lämpötila on 16-20 astetta.

On toivottavaa vettä Wanda tislattua tai suodatettua vettä. Lannoite on tehtävä levossa.

Wandan orkideansiirto

Ominaisuudet istutus kasveja

Huomaa, että orkidea Wanda kotona ei pidä usein toistuvia siirtoja ja sietää heitä huonosti. Tämä toimenpide toteutetaan poikkeuksellisissa tilanteissa: potti on muuttunut liian pieneksi ja maaperän on vaihdettava. Siirtoa voi tarvita, kun kukka on mädäntynyt juurista ja se on siirrettävä kiireellisesti.

Orkidea Vanda ikkunapylväällä
Pink Wanda Orchid

Vanda-transplantaation prosessissa on muistettava, että tämä kasvilaji on epifyysinen. Hänellä on oltava pääsy juurille. Maaperän optimaalinen koostumus on sphagnummoss, kuori. Nämä ainesosat jauhetaan ja sekoitetaan. Vastaanotetussa rakenteessa on myös mahdollista lisätä hiili, keramiitti, hiekka. Nykyään myymälöissä myydään valmiita seoksia näille kasveille, mikä auttaa maaperän valmistamista.

Wanda orkidea puutarhassa
Orkidea Wanda Skandinavian sisustuksessa

Viljely voidaan tehdä muovisen verkon, potin. Myös kasvi voidaan sijoittaa lasimalvoon. Se tuntuu mukavalta siellä. Kasvien siirtoon kuuluu seuraavien vaiheiden peräkkäinen toteutus:

  • Säiliön pohjassa on viemäröinti. Sen paksuus on enintään 2-3 cm.
  • Sen päälle kaadetaan kerros substraattia kuoresta ja sammalista.
  • Wanda poistetaan vanhasta potista ja puhdistetaan vanhasta alustasta.
  • Kaikki kuivat ja mätänevät juuret on poistettava huolellisesti.
  • Kasvi lisätään uuteen pottiin ja siististi peitetään uudella alustalla.
  • Kiekot on oikaistava ja sijoitettava seiniin.
  • Siirron jälkeen kasvi ei tarvitse vettä pari päivää.
Wanda Orchid
Orkidea Wanda kylpyhuoneen sisustuksessa

Kuukausittain kasvi on lannoitettava. Tänään myymälät myyvät erikoisia aineita tähän prosessiin. Pätevällä hoidolla ja edullisilla olosuhteilla kasvi miellyttää suuria ja kauniita kukkia jopa kahdesti vuodessa. Orkide kukkii pitkään. Erinomainen stimulaattori kukinnan kannalta on päivän ja yön lämpötilan välinen ero. Kun orkidea on kukannut, tarvitaan karsimista. Kannattimessa kukkanuora katkaistaan. Pitäisi jäädä kanto (1 cm). Kukinnan päättymisen jälkeen kastelun määrä vähenee.

Orkidea Wanda kylpyhuoneessa
Orkidea Vanda maljassa

Orkidean sairaudet - fusariumin kudos, kloroosi, juurien rotta, punkki hämähäkki, kirvat. Ne ilmenevät lukutaidottomuuden, sienen, suolapitoisuuden, kuivan ilman ja matalan kosteuden vuoksi. Heikentynyt kasvi tulee helposti hyönteisille ja mikrobeille.

Wanda-orkideoiden viljely

Mitä tulee lisääntymiseen, tämä ilmiö on harvinaista orkideille. Suurissa yksilöissä, joilla on asianmukainen hoito, vauvat voidaan muodostaa sivuprosessien muodossa. Kun lapset kasvavat yli 3 juurta, ne voidaan erottaa huolellisesti kasveista. Jakopisteitä käsitellään aktiivihiilellä.

Keltainen orkidea Wanda
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 4