Nojatuoli-nojatuoli – mukava lepo milloin tahansa (22 kuvaa)

Pehmustettujen huonekalujen nimi on suora yhteys muotoon, jonka se hankkii muutoksen seurauksena - lepotuoli käännetään "kiesit loungeiksi". Universal nojatuoli on erittäin toimiva. Säätö ei ole vain selkänoja halutussa kallistuskulmassa, mutta myös jalkatuki (jalusta), joka luo jalkojen mukavuutta ja mahdollistaa kehon venyttämisen täydellä korkeudella.

Valkoinen nojatuoli
Musta nojatuoli

Tuolin muuttaminen tapahtuu, kun painiketta painetaan, minkä seurauksena tuolin kiinteä pehmeä malli tai toimisto-versio on mukava nojatuoli. Lisäksi monet mallit tarjoavat pyörivän alustan, joten voit järjestää mukavasti ja rentoutua, lukea kirjaa, kuunnella musiikkia tai katsella suosikki tv-ohjelmasi.

Sohva, jossa on lepotuoli

Soveltuu kotiin

Milloin ja keneltä keksi kääntyvät tuolit?

Ensimmäisten maan huonekalumallien kehittäjät ovat amerikkalaiset suunnittelijat ja serkut Edward M. Knaubush ja Edwin Shoemaker. Lepotuoli on luotu vuonna 1928, kun suunniteltiin levähdyskalusteita, tarkemmin sanottuna puutuolia, jossa oli ulkonäköön suunniteltu sisäänvedettävä jalkatuki. Pian idea on parannettu ja toteuttanut yritys "La-Z-Boy Incorporated", joka on erikoistunut tuottamaan muuntuvia huonekaluja virkistäytymiseen.

Eko-tyylinen nojatuoli
Tuoli nojatuoliin verhoiltu huonekaluista

Tyypit nojatuoli-nojatuoli

On olemassa monenlaisia ​​muuntuvia tuoleja, kuten lepotuoli. Mallit eroavat toisistaan:

 • valvonnan tyyppi (aktivointi).
 • muutosmekanismien rakenteelliset ominaisuudet.

On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kaikkia eroja. Tämä auttaa ymmärtämään mallin paremmin ja määrittämään mallin valinnan.

Sohva nojatuoli
Kiinalainen nojatuoli

Valvonnan tyypin mukaan

Aktivointi suoritetaan kolmella tavalla: mekaaninen, sähköinen käyttö ja kauko-ohjain.

Mekaanisen toiminnan malleissa selkänojan kaltevuus muuttuu sen seurauksena, että se painuu istuimen rungon kanssa. Painon alla selkänoja lasketaan samanaikaisesti ja askel vedetään ulos. Päinvastainen prosessi (taitto) tapahtuu, kun keho liikkuu eteenpäin. Joissakin malleissa on erikoisvipu, joka aktivoi taitto- / taittomekanismin.

Ruskea nahka nojatuoli
Nahkaistuin

Sähköiset istuimet, joissa on sähköinen käyttölaite, muunnetaan painamalla kiinteää tai kaukosäätimen painiketta. Joissakin malleissa selkänojan säätö suoritetaan sujuvasti ja valittu vääntömomentti on kiinteä.

Edistyneissä lepotuolipaikoissa voit asettaa muistin suosikkipaikallesi ja se asennetaan automaattitilaan ohjauspainikkeen painamisen jälkeen. Esimerkiksi TV-tila television katselun helpottamiseksi, joka on kaikissa malleissa. Kauko-ohjaimella varustettuja sähkömalleja voidaan säätää etäisyydellä mistä tahansa huoneesta.

Punainen nojatuoli
Mekaaninen selkänoja
Nojatuoli, jossa on nojatuoli

Muunnosmekanismien rakenteellisista piirteistä

Yhteensä on kehitetty kahdenlaisia ​​mekanismeja tuolinistuimille:

 • Kehyksetön järjestelmä sisäänrakennetuilla mekanismeilla. Mallit ovat yksinkertaisin muotoilu, jossa mekanismit ovat yhdessä huonekehyskehyksen kanssa, koska niillä ei ole omaa pohjaa. Nojatuolissa on yleensä kolme kiinnitystilaa kiinnitysasentoja. Vaihe tällaisissa malleissa on edennyt teleskooppikiskoilla, ja se voidaan myös varustaa "kirja" -mekanismilla (pudotusmuoto) tai "delfiinilla" ("sukellus").
 • Laite, jossa on pohja (tuki). Tämä malli on kaikkein liikkuvin sopivaan paikkaan, koska se käyttää pyörivää mekanismia. Tällaiset rakenteet ovat varsin monimutkaisia: voit itse tai synkronisesti muuttaa tuolin (elementit, selkänoja, jalustat) yksittäisten elementtien aseman. Muutoksen mekanismit pyörittävät tuolia kaikissa suunnissa (360 °).
Nojatuoli nojatuoli jugend-tyyliin
Nojatuoli lepotuoli talon sisätiloihin

Joissakin vertailutyyppisissä malleissa on lisätoimintoja, joiden ansiosta syntyy mukavia olosuhteita ja ergonomiaa, mikä parantaa huomattavasti levyn tehokkuutta. Tänään kuluttajille tarjotaan:

1
 • Mallit, joissa lämmityselementit on integroitu.
 • Keinutuoli.
 • Huonekalut ominaisuuksia, täydellinen omalla äänentoistojärjestelmällä.
 • Amma
  ttimainen lepotuoli tuoleilla hieronta vaihtoehtoja.

Lisäksi on suunniteltu vanhuksille suunniteltuja malleja. Näiden istuimien välinen ero on tuolihissi.

Nojatuoli, jossa kauko-ohjain
Tuoli rentoutumiseen

Henkari kotiin ja toimistoon

Kotona käytettävillä malleilla kallistukseen on useita vaihtoehtoja:

 • Istuimen istuma-asennossa istuimen kaltevuus on 100 °.
 • Teleostureiden katseluun - enintään 110 °.
 • Täydelliseen rentoutumiseen (rentoutuminen) selkänoja kallistetaan 140 °.
Sininen nojatuoli jalkatupalla
Nojatuoli lepotilassa Skandinavian sisustuksessa

Työtuoli, jossa on nojatuoli, on suunniteltu luomaan mahdollisimman mukavaan työhön ja vapaa-aikaan, ja tämä tapahtuu muuttamalla kaltevuuskulmaa. Jokainen nykyaikainen malli ottaa huomioon kaikki ihmiskehon kosketuspinnat istuimella ja selkänoorilla, joten jokaisessa asennossa jännitys irtoaa niskaan ja selkäranka puretaan. Jalkojen kohdalla on erityinen pussi, jolla on tietty kaltevuuskulma.

Nahkainen nojatuoli sopii kotiin ja toimistoon. Kuluttajille tarjotaan monenlaisia ​​väriratkaisuja.

Moderni muotoilu
Nojatuoli lepotuoli maanrakennuksen sisätilaan
Keltainen nojatuoli
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 5 = 3