Minimalismi sisustuksessa (21 kuvaa): tilojen moderni ja viihtyisä muotoilu

Minimalismi, englanniksi, tarkoittaa vähiten. Tämä pätee täysin minimalistisen tyylin muotoiluun - yksinkertaisuus, laconicism ja koostumusten tarkkuus. Ei ole paikka klassisille ja perinteisille taidemateriaaleille. Neutraalit värit, luonnolliset ja teolliset kuviot sekä tavalliset geometriset esineet tulevat esiin.

Tiiliseinät sisustuksessa talon tyyliin minimalismia

On syytä muistaa, että sisätilojen minimalismilla on omat ominaisuutensa, jotka eivät ole kaikille sopivia.

Tiukat linjat ja yksinkertaiset värit sisustuksessa minimalismin tyyliin

Minimalismin perusominaisuudet

 • Monitasoinen valaistus ja kaavoitustila.
 • Kevyet värit huoneiden suunnittelussa, joiden puhtaus on valkeaa, edullisesti täydennetty harmaalla tai mustalla. Joskus käytä myös tiiliä tai puun väriä.
 • Jalostamattomat luonnonmateriaalit, joilla on karkea rakenne: valkoinen kipsi, betoni, tiili tai klassinen puu.
 • Suuret ikkunat (tietenkin, ei Hruščovissa) tai valaistus, täynnä tilaa valolla.
 • Geometriset esineet ja koriste: suorakaiteet, suorat kuvat tai valkoiset värit - ei spiraaleja.
 • Lisävarusteiden ja huonekalujen vähimmäismäärä. Viimeisimpinä suunnittelijoina on suositeltavaa käyttää sisäänrakennettua Skandinavia-sarjaa sekä pienikokoisten huonekalujen alumiiniprofiileja, jotka on valmistettu luonnollisesta puusta, kromi-, nahka- tai lasitietoineen. Verhoilu samaan aikaan, kuten taustakuvan, pitäisi olla yksivärinen ja kirkkaat kontrastit elementit, jotka ovat tyypillisiä art nouveau -tyylisissä huoneissa.
Suuri valoisa olohuone minimalistisessa tyylissä

Musta sohva minimalistisessa oleskelutilassa
Studio-huoneisto minimalistisella tyylillä

Olohuone

Minimalismi olohuoneen sisustuksessa on ennen kaikkea valon ja tilan mallinnus. Aivan sama moderni sisustussuunnitelma näyttää tältä:

 • olohuoneen uudelleen suunnittelu;
 • valikoima ylellistä väripalettia;
 • ainutlaatuinen valaistus, joka on luotu esimerkiksi Hruščovissa;
 • yksinkertaisten, mutta selkeiden geometristen muotojen käyttö huoneisiin.
Valkoinen, kerma ja ruskea olohuoneen sisustuksessa

Parasta on aloittaa olohuoneen muotoilu minimalistisella tyylillä sisäisten väliseinien purkamisen avulla. Tavallisesti pieni huoneen laajentamiseksi se liitetään keittiöön tai eteiseen. Olohuoneen viimeistelyssä käytetään vain vaaleita sävyjä tai poikkeuksellisen pehmeää valkoista. Tilojen seinät on usein liimattu nestemäisellä tapetilla, maalattu tai peitetty venetsialaisella kipsillä. Lattia näyttää täydellisesti skandinaavisen parketin yksinkertaisella kuvioinnilla tai puun laminaatilla. Yleensä tämä sisustus sisustukseen olohuoneessa mahdollistaa enintään viisi sävyä projektissa - esimerkiksi pehmeä sininen, musta-harmaa tai punainen.

Kaunis mustavalkoinen olohuone

Toinen yhtä tärkeä piirre, jota ilman minimalistisen tyylin sisustus on mahdotonta - kontrastin korostaminen. Tätä varten sopivat erilaiset sisustustarvikkeet, mutta huonekaluilla ja ovilla on oltava terävät kulmat ja suorat viivat. Minimalismi tyyli, yleensä, mieluummin annetaan ylellinen verhoiltu huonekalut. Sohva tai tuolit ovat parasta valita kovaa käsinojia puusta, kuutiosta tai suorakaiteesta. Erittäin vaikuttava tässä tapauksessa ovat lasitarvikkeet, epätavalliset ovet, hyllyt ja telineet. Tärkeintä on muistaa, että muotoilu on tehty tiukkojen geometristen kokoonpanojen mukaan: neliöt valkoisissa, rinnakkaislaipoissa, suorissa kulmissa ja viivoissa, rinnakkeissa, kohtisuorissa jne. Muuntajien projekti on myös varsin sopiva.

Jos puhumme talon sisustuksesta, sen pitäisi olla läsnä vähimmäismääränä, toisin sanoen jotain: veistosta, mustavalkoisesta maljakosta tai kuvasta.

Erityistä huomiota minimalismissa ansaitsee kattavuuden. Kevyet kiinnikkeet ovat mukavat, rauhalliset ja pehmeät, ja myös halogeenilamppuja telineissä, syvennyksissä tai katossa. Ikkunat eivät sulkeudu liian paksujen verhojen kanssa. Paras vaihtoehto on läpinäkyvä skandinaavinen tulle.

Ruskea-valkoinen olohuone

Harmaa aksentti valko-beigen olohuoneessa

keittiö

Suurin osa huoneiston minimalismista, erityisesti samankaltaisesta keittiöstä, sopii niille, jotka rakastavat ihanteellista puhtautta ja järjestystä. Lisäksi voit kannattavasti ja tärkeintä ilman mitään ongelmia "sovi" tällaisen pienen keittiön työhön studiohuoneistoon, ruokailutila, joka ei houkuttele erityistä huomiota. Vain ovet, litteät pinnat ja suuret esineet pysyvät näkyvissä.

Yhdistetty värien yhdistelmä keittiössä

Keittiö voidaan koristella monenlaisilla materiaaleilla: korkki, luonnonkivi, punainen tiili, muovi, puupaneelit, mustat lasit, kromattu teräs ja alumiiniprofiilit.

Monet suunnittelijat myös neuvovat jakamaan keittiön kolmeen päävyöhykkeeseen. Tässä on likimääräinen kuvaus:

 • Kulkulupa, jonka avulla asukkaat voivat liikkua vapaasti keittiön ympärillä;
 • työskentelevät - ne kypsentävät ruokaa ja varastoivat ruokaa;
 • Läsnäolo toimiva ruokasali, jossa on vain yksi suuri skandinaavinen pöytä tai baari.
Musta, keltainen, valkoinen ja harmaa keittiön sisätiloissa

Kuten edellä mainittiin, minimalismia talon sisällä ei salli tarpeettomia kuvioita ja sisustusta. Keittiö on koristeltu teksturoidulla monofonisella tapetilla tai yksinkertaisesti rappaudut. Lattian viimeistelyyn käytä kodikas luonnonkivi, laminaatti tai musta ja harmaa parketti. Keittiön sekä seinän on oltava huomaamaton muotoilu ilman mielikuvia elementtejä. Ihanteellinen ratkaisu tässä tapauksessa on harmaa pitkä rivi kaappeja, joissa on kiinteä pinta ja jatkuva työskentelyalue.

1

Tilan visuaaliseen laajentamiseen voit käyttää laitetta, kuten valkoista yläosaa ja kuulokkeen kaunista, tummaa pohjaa.

Tyypilliseen minimalismiin välttämätön edellytys on keittiö, jossa on suuret ikkunat, jotka peittävät kaihtimet, valoverhot tai roomalaiset kaihtimet.

Pieni mustavalkoinen keittiö tyyliin minimalismista
Ruskea-valkoinen keittiö minimalismin tyyliin

Makuuhuone

Minimaalisuuden tyyliin sopiva makuuhuone on jälleen valon, ilman ja tilan enimmäismäärän luominen. Suunnittelu on suunniteltu siten, että se ei kohdistu tarpeettomiin esineisiin. Usein piilotettua ja tarkkaan harkittua tallennusjärjestelmää käytetään tässä: pöydät, joissa on laatikot tai kauniit sisäänrakennetut komerot. Seinät ja katto on valmistettu perinteisistä minimalistisista sävyistä: valkoinen yhdistettynä lila, beige, harmaa. Lisäksi voit poistaa kokonaan valkoisen värin, jotta saat viihtyisän version kahdesta viileästä väreistä (ruskean beige-seinän, wenge-harmaa jne.), Jonka avulla pienen huoneen pääpinnat tehdään. Alkuperäinen aksentti on kolmannen, kirkkaan värin (punainen, kirkas oranssi tai violetti) käyttö - niitä korostetaan yksilöllisinä elementteinä: verhot, tarvikkeet, ovet, taustakuvat jne.

Harmaa, valkoinen ja ruskea makuuhuoneessa

Viimeistele seinät maalilla, kuvioidulla kipsillä tai vaalealla sileällä tapetilla. Kaikkien pintojen on oltava yhtenäisiä, mukaan lukien katto ja lattia. Lattiapäällyste samalla valitsee minkä tahansa: kirkas laminaatti, kaunis parketti tai harmaa, matala-avain matto. Mitä kattoon, se on yleensä valmistettu kipsilevy ja paikallaan valonheittimet koko kehä talon. Mutta erilaisia ​​fancy maalauksia, valkoinen stukki, bas-reliefit ja muut ominaisuudet minimalismia ei sallita.

Minimalistinen kodikas mustavalkoinen makuuhuone

Husushovin makuuhuoneen alueellistaminen voidaan tehdä peilikuvilla. Ikkunat on koristeltu verhoilla tai kaihtimilla. Mutta tällaisen huoneen sisustuksessa tärkein rooli leikkii sänky. Sitä täydentää foorumi, kirkas katos tai podium. Huonekalut on jälleen esillä vähäisessä määrin - yksi, kaksi hyllyä, maalauksia, vaatekaappi ja pieni pöytä. Koko mallistossa on sileät pinnat ja erilliset muodot.

Suuri makuuhuone minimalistisessa tyylissä

Suuri makuuhuone minimalistisessa tyylissä
Epätavallinen sänky minimalistisessa makuuhuoneessa

Kylpyhuone

Moderni minimalismi kylpyhuoneessa on todellinen pienellä alueella. Sisustussuunnittelu toteutetaan siten, että huone tuntui tyhjältä eikä ylikuormitettu ylimääräisten hygieniatuotteiden kanssa. Täällä kannattaa mieluummin käyttää kulutusta kestäviä materiaaleja (vain niiden parhaita tyyppejä), jotka täyttävät kylpyhuone erityisellä tyylillä ja ainutlaatuisuudella: valkoinen laatta, marmori, sileä kalkkikivi, pestävä tapetti, polymeerit tai graniitti.

Minimalistinen kylpyhuone, jossa on luonnonkivestä valmistettu laatta

Värimalli, kuten aiemmin, on hyvin rajallinen. Se on valkoista väriä, jota täydentävät kirkkaat värilliset aksentit - pyyhkeet, kylpyhuonekalusteet, maalaukset tai satunnaiset sävyt.

Putkiasennukset Hruščovissa (ja ei vain) eivät saa olla yhtä alkuperäisiä: fanikuvion patterit, moderni kaappi tai varusteet. Ei ole huono käyttää pesuallas tai wc-kulho, joka visuaalisesti laajentaa tilaa.

Valaistus talon tekee hämärästä, hieman hillitty - valot huoneen kattoon tai asennettu erityisiin markkinaraon.

Valkoinen-harmaa tyylikäs minimalistinen kylpyhuone
Epätavallinen kylpy suunnittelu minimalismissa
Puu ja laatat kylpyhuoneen sisustuksessa minimaalisuuden tyyliin
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

11 + = 21